Skip to main content

Surfvakantie in Afrika

Volg surflessen bij de surflodge aan het strand van Jeffreys Bay

Zuid-Afrika is niet alleen een populaire surfbestemming voor gevorderde surfers. Steeds meer beginnende surfers ontdekken de voordelen van een surfvakantie in Zuid-Afrika. De surfleraren kennen de lokale golven en afhankelijk van jouw niveau, brengen de surfcoaches je naar de beste surfspots. Vooral in de Europese wintermaanden zijn de surf omstandigheden in Jeffreys Bay perfect. Deze bekende surfspot is niet voor niets nog steeds één van de locaties van de World Surf League. Je vindt er niet alleen de beste golven, maar ook surfspots voor elk soort niveau. Van beachbreaks die ideaal zijn voor beginners, slow points voor de intermediate en golven voor profs, er valt voor iedereen wat te surfen. Voor een complete surfer lifestyle kun je heel goedkoop inkopen doen in de outlet stores van de grote surfmerken. En een sundowner in een van de vele surfbars van JBAY maakt de perfecte surfvakantie compleet.

JEFFREYS BAY
SURFKAMP BASIC
1 tot 3 weken

 

Jeffreys Bay, Zuid-Afrika
vanaf 785,-
Gedeelde kamer

JEFFREYS BAY
SURFKAMP PLUS
1 tot 3 weken

 

Jeffreys Bay, Zuid-Afrika
vanaf 1085,-
Privé kamer

Beste stranden tijdens een surfvakantie

in Afrika voor beginnende surfers

Als je het surfen voor de eerste keer wilt proberen of je bestaande surfvaardigheden wilt verbeteren, lees dan deze blog over de beste surfstranden voor beginners in Zuid-Afrika. Begin alvast maar met plannen van je volgende surfvakantie!

Met zeetemperaturen die nooit onder de 15 °C komen, uitstekende golven voor alle surfniveaus, opwindende culturen, diverse landschappen, rijke geschiedenissen, heerlijk eten en elke adrenaline-activiteit die je maar kunt bedenken, dit hebben de surfvakanties in Afrika allemaal. Om het meeste uit je tijd in het water te halen, hebben we hieronder de beste surfstranden voor beginners in Zuid-Afrika op een rijtje gezet. Zodat jij het beste uit de surfvakantie van je leven kunt halen!

Surfen voor beginners in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een land dat je om elke hoek zal verrassen met een ander prachtig natuurlijk landschap, van de Kalahari woestijn tot het bruisende Kaapstad. Zuid-Afrika is perfect om tijdens je surfvakantie ook te genieten van andere activiteiten. Ga bijvoorbeeld tussen de surfsessies door bungeejumpen, rotsklimmen, parachutespringen, wandelen en fietsen.

Het strand van Jeffreys Bay is een brede strook zacht wit zand, omspoeld door de altijd constante golven van de Indische Oceaan. Het heeft de internationale Blauwe Vlag onderscheiding gekregen, welke alleen wordt gegeven aan stranden die voldoen aan strenge veiligheids- en milieunormen.

Dolphin Beach, Jeffreys Bay

Dolphin Beach in het hart van Jeffreys Bay is enorm populair, niet alleen voor surfers, maar ook voor degenen die willen wandelen en genieten van het prachtige uitzicht. Het gebied is een van de snelst groeiende in Zuid-Afrika, met veel geweldige restaurants en cafe’s, evenals factory outlet-winkels waar je voor een koopje een surf-outfit aanschaft. Hoewel de legendarische Supertubes vlakbij Dolphin Beach ligt, zijn velen verrast om te horen dat Dolphin Beach misschien wel het beste surfstrand voor beginners is. De langzame golven zijn perfect om de basis van het surfen snel onder de knie te krijgen. Vooral de periode tussen april en september is perfect voor de beginnende surfer in Zuid-Afrika.

TIP! – Verblijf tijdens je surfvakantie in een geweldige lodge aan het strand van Jeffreys Bay en leer het surfen van professionele en toffe surfleraren.

Main Beach

Deze surfspot is perfect voor absolute beginners! De golven zijn hier meestal behoorlijk laag, dus wacht soms op wat westenwind. Vooral dan is er veel plezier te beleven op deze golven. Daarnaast zijn er geen rotsen, maar zorg wel dat je de kinderen en zwemmers ontwijkt.

Kitchen Windows

Gelegen aan de rechterkant van Main Beach, vind je deze plek met een rustige rifbreuk. En je hoeft niet te ver te peddelen om golven op te vangen. Pas op voor de scherpe rotsen eronder als je van je board springt, ze zijn dichter bij de oppervlakte dan je denkt. Booties zijn erg handig.

Point

Sommigen zeggen dat Point een relaxte plek is waar je kunt wennen aan de kracht van de golven van Jeffreys Bay, maar dat hangt af van de grootte van de golven waar je je prettig bij voelt. Om te voorkomen dat je wordt weggespoeld, moet je correct timen en tussen de sets door peddelen. Draag waterschoenen om de huid op je voeten heel te houden als je over de rotsen probeert te komen.