Skip to main content

Zuid-Afrika
Surfvakantie

Ontdek de ultieme surfervaring in Zuid-Afrika voor zowel beginners als ervaren surfers. Beleef perfecte golven in Jeffreys Bay en Kaapstad. Verbeter je skills met deskundige surfleraren en maak een positieve impact door surflessen te combineren met educatieve ondersteuning voor kinderen uit de townships. Jouw kans om te surfen met een missie!

Surfvakantie met een missie in Kaapstad en J-Bay:
Verrijk je Ervaring in Zuid-Afrika!

Ontdek waarom Zuid-Afrika een top surfbestemming is, niet alleen voor ervaren surfers maar ook voor beginners. Met deskundige surfleraren die de lokale golven als geen ander kennen, biedt een surfvakantie in Zuid-Afrika een unieke ervaring voor elke surfer. Afhankelijk van jouw vaardigheidsniveau, navigeren de surfcoaches je naar de ideale surfspots. Jeffreys Bay, vooral tijdens de Europese wintermaanden, staat bekend om zijn perfecte surfomstandigheden. Als één van de vaste locaties van de World Surf League, biedt J-Bay een scala aan golven geschikt voor alle niveaus – van beachbreaks perfect voor beginners tot uitdagende golven voor de pro’s.

In Kaapstad krijg je de unieke kans om je surfervaring niet alleen te verrijken door bij te dragen aan de lokale gemeenschap, maar ook door zelf surflessen te volgen. Dit programma combineert educatieve ondersteuning met surflessen voor kinderen uit de townships. Zo kun je als vrijwilliger niet alleen de perfecte golven pakken, maar ook een positieve impact maken. Het is een prachtige gelegenheid om jouw passie voor surfen te delen met kinderen, je eigen vaardigheden te verbeteren en bij te dragen aan een hoopvolle toekomst voor de kinderen in deze regio.

JEFFREYS BAY
SURFKAMP
vanaf 1 week

 

Jeffreys Bay, Zuid-Afrika
vanaf 875,-
Privé kamer

SURFEN &
JEUGD EDUCATIE
vanaf 4 weken

 

Kaapstad, Zuid-Afrika
vanaf 1975,-
Gedeelde- of Privé kamer

De beste stranden tijdens een surfvakantie

in Zuid-Afrika voor beginnende surfers

Wil je het surfen voor de eerste keer proberen of je bestaande surfvaardigheden verbeteren? Lees dan deze blog over de beste surfstranden voor beginners in Zuid-Afrika en begin alvast met het plannen van je volgende surfvakantie!

Niet alleen de uitstekende golven voor alle surfniveaus, opwindende culturen, diverse landschappen en een rijke geschiedenis zorgen voor een onvergetelijke surfvakantie in Zuid-Afrika. Maar ook heerlijk eten en elke adrenaline-activiteit die je maar kunt bedenken mag je niet vergeten. Om het meeste uit je tijd in het water te halen, hebben we hieronder de beste surfstranden voor beginners in Zuid-Afrika op een rijtje gezet. Zodat jij het beste uit de surfvakantie van je leven kunt halen!

Zuid-Afrika is een land dat je om elke hoek zal verrassen met een ander prachtig natuurlijk landschap, van de Kalahari woestijn en het pittoreske Jeffreys Bay, tot het bruisende Kaapstad. Het is perfect om tijdens je surfvakantie ook te genieten van andere activiteiten. Zoals bungeejumpen, rotsklimmen, parachutespringen, wandelen en fietsen.

1. Muizenberg, Kaapstad

Muizenberg Beach, gelegen aan de False Bay-kustlijn nabij Kaapstad, is een populaire bestemming voor surfers vanwege de lange, brekende golven en zachte zandstranden. Het staat bekend om de kleurrijke strandhuisjes, de ‘Muizenberg Cabins’, die een pittoresk decor bieden en handige kleedkamers en opslagruimtes voor surfers bevatten. Met ideale omstandigheden voor beginners, biedt Muizenberg ook surfscholen en verhuurbedrijven voor lessen en uitrusting. Naast surfen kun je hier ook zwemmen, zonnebaden en beachvolleyballen. Ook de nabijgelegen cafés en restaurants zorgen voor een bruisende sfeer. Kortom, Muizenberg is een levendige bestemming die zowel surfers als strandliefhebbers aantrekt.

Combineer je graag surfen met vrijwilligerswerk? Overweeg dan het Educatie & Surfen programma, waarbij je minimaal 4 weken betrokken bent.

2. Dolphin Beach, Jeffreys Bay

Dolphin Beach in het hart van Jeffreys Bay is enorm populair, niet alleen voor surfers, maar ook voor degenen die willen wandelen en genieten van het prachtige uitzicht. Het gebied is een van de snelst groeiende in Zuid-Afrika, met veel geweldige restaurants en cafés, evenals winkels waar je voor een koopje een surf-outfit kunt aanschaffen. Hoewel de legendarische Supertubes vlakbij Dolphin Beach liggen, zijn velen verrast om te horen dat Dolphin Beach misschien wel het beste surfstrand voor beginners is. De langzame golven zijn perfect om de basis van het surfen snel onder de knie te krijgen. Vooral de periode tussen april en september is perfect voor de beginnende surfer in Zuid-Afrika.

Wil je het meeste uit je surfvakantie halen? Overweeg dan om te verblijven in een prachtige lodge direct aan het strand van Jeffreys Bay, waar je kunt leren surfen van professionele en enthousiaste surfleraren.

3. Noordhoek Beach, Kaapstad

Noordhoek Beach is een schilderachtig strand aan de westkust van het Kaapse Schiereiland, ongeveer 25 km ten zuiden van Kaapstad. Met zijn 8 km lange kustlijn, omringd door Chapman’s Peak en het Silvermine Nature Reserve, biedt het een prachtige en rustige omgeving. Het strand is ideaal voor surfers, zowel beginners als gevorderden, met golven die variëren van zacht tot krachtig. Naast surfen zijn er ook mogelijkheden voor wandelingen, paardrijden, picknicken en dineren in de nabijgelegen cafés met uitzicht op de oceaan.

4. Main Beach, Jeffreys Bay

Main Beach is het centrale strand van Jeffreys Bay en een van de meest populaire surfspots in de regio. Het strand ligt in het hart van Jeffreys Bay, naast de levendige strandpromenade en de hoofdstraat met winkels, restaurants en accommodaties. Dit maakt het strand gemakkelijk bereikbaar en een populaire bestemming voor zowel lokale bewoners als toeristen.

Main Beach staat bekend om zijn consistente golven, die variëren van zacht tot krachtig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de getijden. Aan de zuidkant van het strand zijn vaak zachtere golven te vinden die geschikt zijn voor beginners om te leren surfen. Als een van de bekendste surfspots in Zuid-Afrika, trekt Main Beach veel surfers van over de hele wereld aan. De stranden van Jeffreys Bay zijn de thuisbasis van de legendarische jaarlijkse World Surf League (WSL) competitie, de J-Bay Open, die enkele van ’s werelds beste surfers aantrekt.

Wanneer je verblijft in het Jeffreys Bay surfkamp, krijg je naast surfen bij Dolphins Beach natuurlijk ook een surfles bij Main Beach.

5. Bay of Plenty, Durban

Bay of Plenty is een bekend surfstrand in Durban en ligt langs de iconische Golden Mile van de stad. Het strand dankt zijn naam aan de overvloedige zonneschijn en is een populaire bestemming voor zowel surfers als zonaanbidders. Het strand biedt over het algemeen zachte golven en een ontspannen sfeer, waardoor het ideaal is voor beginners om te surfen. Het wordt ook omringd door verschillende faciliteiten, waaronder restaurants, cafés en winkels. Daarom is deze plek een handige en aangename plek is om tijd door te brengen.

Bay of Plenty is ook de thuisbasis van een bruisende surfcultuur, met lokale surfers die regelmatig de golven trotseren. Voor beginners zijn er surfscholen beschikbaar die lessen en verhuur van uitrusting aanbieden. Daarom is dit strand een geweldige plek is om te leren surfen onder begeleiding van ervaren instructeurs.

6. Addington Beach, Durban

Addington Beach is een populaire bestemming voor zowel lokale inwoners als toeristen in Durban. Gelegen nabij het centrum van de stad, biedt dit strand een ontspannen sfeer en over het algemeen zachte golven, waardoor het ideaal is voor beginners om te leren surfen. Het strand strekt zich uit over een lange kustlijn en biedt voldoende ruimte voor surfers van alle niveaus.

Het strand is goed uitgerust met faciliteiten zoals douches, kleedkamers en toiletten, evenals strandwachten die de veiligheid van zwemmers en surfers bewaken. Er zijn ook picknick- en barbecuefaciliteiten beschikbaar, waardoor Addington Beach een geweldige plek is voor een dagje uit met vrienden en familie.