Skip to main content

Projecten in Zuid-Afrika

Werk als vrijwilliger mee aan betekenisvolle projecten

In de afgelopen jaren is Zuid-Afrika herhaaldelijk uitgeroepen tot de nummer één toeristische bestemming ter wereld, met Kaapstad bovenaan de lijsten voor de beste stad ter wereld! Het is geen geheim dat Zuid-Afrika een geweldige plek is om te bezoeken, maar waarom zou je ervoor kiezen om hier vrijwilligerswerk te doen?

Als vrijwilliger in Zuid-Afrika trek je samen met de projectmanagers naar landelijke dorpen, townships en lokale gemeenschappen. Waar je niet alleen de cultuur observeert, maar er ook deel van uitmaakt. Elke dag werk je samen met lokale coördinatoren, gezondheidswerkers en leerkrachten en leer je over hun manier van leven. Over de problemen waarmee hun gemeenschap wordt geconfronteerd en je leert hoe je kunt helpen. Praat met de plaatselijke leerkrachten en raak geïnspireerd door hun passie om de kinderen op te voeden en hun leven ten goede te veranderen.

Ben je een dierenliefhebber? Neem dan deel aan een van de programma’s voor het behoud van Afrikaanse dieren in het wild. Met vrijwilligerswerk in het Greater Kruger-gebied, ga je bijvoorbeeld dagelijks op onderzoek uit in Big 5-wildreservaten, observeer allerlei soorten dieren in het wild, volg hun bewegingen en documenteer informatie. Keer terug naar huis met veel kennis over de natuur in Zuid-Afrika, de gevaren waarmee de wilde dieren worden geconfronteerd en kom op ideeën om op afstand te helpen.

SPORT &
KIDSCLUB
2 tot 10 weken

 

Kaapstad, Zuid-Afrika
vanaf 965,-

SPORT COACHING &
ONTWIKKELING
2 tot 12 weken

 

Kaapstad, Zuid-Afrika
vanaf 865,-

BIG 5
WILDLIFE PROJECT
1 tot 8 weken

 

Port Elizabeth, Zuid-Afrika
vanaf 895,-

BUSH SCHOOL &
WILDLIFE OPVANG
2 tot 12 weken

 

Hoedspruit, Zuid-Afrika
vanaf 1085,-

WILDLIFE
RESCUE PROJECT
2 tot 12 weken

 

Greater Kruger, Zuid-Afrika
vanaf 1745,-

BEKIJK DE VRIJWILLIGERSWERK
PROJECTEN IN ANDERE LANDEN VAN AFRIKA

4 redenen waarom jij vrijwilligerswerk

in Zuid-Afrika zou moeten doen

De wereld heeft ontdekt wat een geweldig land Zuid-Afrika is om te bezoeken. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een week of twee op safari te gaan en enkele van de bezienswaardigheden te zien … maar als je echt het beste van dit land wilt ervaren, is er maar één manier om dat te doen – met vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika.

#1 – Een maand in Zuid-Afrika leven is anders dan een korte reis

Een week of twee is lang niet genoeg tijd om intiem te worden met dit ongelooflijke land en alles wat het zo speciaal maakt. Sommige toeristen zullen alle populaire tours doen. Ze maken een townshiptour en babbelen met de tourgids over de ongunstige levensomstandigheden en armoede. Maar zij zullen nooit lang genoeg blijven om de realiteit van deze problemen te begrijpen, of tijd met deze mensen door te brengen en ze echt te leren kennen.

Vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika plaatst je in het epicentrum van nieuwe culturen en geeft je de kans om zoveel te leren, terwijl je echt iets verandert. Wat dacht je ervan om een ​​maand als vrijwilliger in Kaapstad door te brengen om kinderen te helpen met het ontwikkelen van belangrijke teamwork- en communicatieve vaardigheden. Je kunt ook als vrijwilligerswerk een paar weken doorbrengen tijdens natuuronderzoek voor de Big 5, of leer hoe je een geweldige natuurfotograaf kunt worden!

#2 – Wat je ook leuk vindt, je zult het vrijwilligerswerk met plezier doen

Zuid-Afrika heeft alles, van stranden tot nationale parken vol met dieren in het wild.
Houd je van leeuwen? Dieren in het wild? Sociale ontwikkeling? Steden? Het platteland? De oceaan?

De enorme omvang en de diversiteit maken Zuid-Afrika een ongelooflijke plek om te bezoeken. En het maakt het nog verbazingwekkender om hier vrijwilligerswerk te doen. Er zijn maar weinig andere landen die dit soort diversiteit en kansen bieden, ongeacht je interesse. Dit is toch een geweldig goede reden om vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika te doen?!

#3 – De Big 5 en grote open vlaktes zijn adembenemend

Er is geen wildernis zoals de Afrikaanse wildernis. Het is beroemd, het is gevaarlijk en het is spannend. Een van de voor de hand liggende redenen om naar Zuid-Afrika te reizen is om op safari te gaan, en eerlijk gezegd zijn er maar weinig andere plaatsen in de wereld die hiervoor betere opties bieden. Het beroemde Kruger National Park van Zuid-Afrika (een van de grootste wildreservaten in Afrika) beslaat 19.485 vierkante kilometer en heeft meer zoogdieren (147 soorten) dan enig ander Afrikaans wildreservaat. Aan de andere kant van Zuid-Afrika ligt het Kgalagadi Transfrontier Park (38.000 km2), grotendeels gelegen in de zuidelijke Kalahari-woestijn. Dit gebied is de thuisbasis van de Kalahari-leeuw met zwarte manen, waarvan wordt aangenomen dat het een van de grootste ter wereld is. En dit zijn slechts twee voorbeelden van plaatsen waar je geweldige Zuid-Afrikaanse dieren in het wild kunt zien. De meeste wildreservaten in het land herbergen de beroemde Afrikaanse Big 5: leeuw, luipaard, olifant, buffel en neushoorn en de gemiddelde game drive is 30 minuten tot 3 uur.

Vrijwilligers kunnen echter een hele dag doorbrengen in reservaten en nationale parken, waarbij ze veel meer tijd besteden aan contact met dieren in het wild dan de gebruikelijke bezoeker. Degenen die aan ons programma voor het behoud van Afrikaanse dieren in het wild in het Greater Kruger-gebied werken, gaan bijvoorbeeld dagelijks op onderzoek uit in Big 5-wildreservaten. Observeren allerlei soorten dieren in het wild, volgen hun bewegingen en documenteren informatie.

#4 – Vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika kan jouw leven veranderen

Klaar met school? Begin dan je tussenjaar als vrijwilliger in Zuid-Afrika. Rij rond in het reservaat om leeuwen te observeren en leer over hun gedrag en unieke persoonlijkheden! Dit is een van de vrijwilligerservaringen die je hier kunt beleven.

Vrijwilligerswerk kan zoveel bereiken, laat het je wereld veranderen, krijg een visie en een doel. Het zelfvertrouwen groeit tijdens dit werk, wat ook effect heeft op je toekomstige baan of opleiding. Knijp jezelf om ervoor te zorgen dat wat je bereikt geen droom is. Het zal je leven ten goede veranderen en het geeft je de kracht om hetzelfde te doen voor zoveel mensen. Kortom vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika is een unieke en bijzondere reis.