Skip to main content

Big 5 Wildlife Project

vanaf 895,-
Port Elizabeth
1 tot 8 weken

Big 5 natuurreservaat
project in Zuid-Afrika

Dit wildlife vrijwilligerswerk project is gevestigd in een Big 5 natuurreservaat net buiten de stad Port Elizabeth in Zuid-Afrika. Het belangrijkste doel en de focus van dit reservaat is het behoud en beschermen van inheemse dieren en planten. Het wildlife reservaat ligt op 6000 hectare land dat is gevuld met een verscheidenheid aan vogels en wilde dieren, waaronder de BIG 5! De omgeving is een mix van grasland, subtropische vegetatie, fynbos en bosveld. Samen met natuurlijk gevormde meertjes en de verbazingwekkende rotsformaties is dit een geweldig mooi natuurgebied.

De boerderij van het reservaat is uitgegroeid tot een toevluchtsoord voor verweesde en gewonde niet-gevaarlijke dieren zoals zebra’s en springbokken. Ook wordt er veel tijd besteed aan het ‘rewilden’ van leeuwen, een project wat behoorlijk succesvol loopt. De leeuwen die aan het ‘rewilding proces’ toe zijn, worden vanuit het revalidatiecentrum hier naartoe gebracht voordat ze in het wild worden vrijgelaten. Dit proces is ontzettend belangrijk voordat ze worden vrijgelaten in het wild.

Het werk als vrijwilliger in het Big 5 natuurreservaat

Als vrijwilliger ga je helpen bij de onderhoud van het reservaat, bomen planten, assisteren bij onderzoeken, ga je de Big 5 monitoren tijdens safari’s, patrouilleren in de wildernis en het voeden van roofdieren tijdens revalidatie. Als vrijwilliger is het belangrijk om te weten, dat het leefgebied van de dieren zo natuurlijk mogelijk wordt gehouden. Daarom is er nooit een directe interactie met de wilde dieren, zoals aaien, rijden of wassen.

Wist je dat er ook een Big 5 Marine Project is in Zuid-Afrika is? En wat dit project zo gaaf maakt, is dat je onder andere samenwerkt met biologen op een boot met haaienkooien. Durf jij het aan?!

Inclusief

 • Hulp voor vertrek
 • Vliegveld transfers
 • Accommodatie tijdens je gehele verblijf op het reservaat (gedeeld)
 • 3 maaltijden per dag
 • 1 t-shirt en een petje
 • Oriëntatie bij aankomst
 • Professionele begeleiding en training van een Ranger
 • Weekendtransport naar de grote plaatsen

Exclusief

 • Vliegticket
 • Reisverzekering
 • Visum (indien nodig)
 • Vaccinaties
 • Persoonlijke uitgaven

Werkzaamheden

 • Verwijdering van vreemde (niet-inheemse) vegetatie in en rond het reservaat
 • De wilde dieren monitoren (leeuw, neushoorn, buffel, enz.)
 • Het planten van bomen om de effecten van erosie te minimaliseren
 • Wandelingen in de wildernis
 • Patrouilleren
 • Onderhoud van omheiningen
 • Assisteren bij onderzoeken
 • Het voeden van roofdieren tijdens revalidatie
 • Assisteren bij safari’s in de vroege ochtend, maar ook ’s middags en ’s avonds

Extra informatie

Big 5 Wildlife Projectkosten

– 1 week €895,-
– 2 weken €1295,-
– 3 weken €1695,-
– 4 weken €2095,-
– 5 weken €2495,-
– 6 weken €2895,-
– 7 weken €3295,-
– 8 weken €3695,-

Vliegveld Transfers

Omdat het vrijwilligerswerk project in Port Elizabeth is gevestigd, zal je ook een vlucht moeten boeken naar Port Elizabeth International Airport. Het programma begint op maandag en eindigt op zondag. Zorg dat je op de maandag vóór 16.00 uur op het vliegveld van Port Elizabeth bent. Boek een vlucht naar je volgende bestemming vanuit Port Elizabeth op de zondag na 19.00 uur.

Accommodatie

Je verblijft op locatie in een gedeelde kamer met vrijwilligers van hetzelfde geslacht. Wil je deelnemen als koppel aan dit vrijwilligersproject, dan kan er tegen een meerprijs een privé kamer worden geboekt (afhankelijk van de beschikbaarheid).

WiFi

In het Big 5 reservaat is gratis WiFi beschikbaar. Vanwege de landelijke ligging is het signaal niet altijd even sterk. Maak alleen gebruik van WiFi tijdens je vrije tijd, want tijdens het vrijwilligerswerk heb je 100% focus nodig.

Toelatingseisen

Je moet 17 jaar of ouder zijn om deel te nemen aan dit Big 5 wildlife project in Zuid-Afrika. Daarnaast is een passie voor dieren een vereiste.

Garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Vaccinaties

Bekijk de website van Thuisvaccinatie.nl voor meer informatie over de aanbevolen vaccinaties voor Zuid-Afrika.

Startdatums

Klik op deze link voor meer informatie over de startdatums van het Big 5 Wildlife project in Zuid-Afrika.

Maaltijden

Ontbijt: 09.30 – 10.00 uur
Lunch: 13.00 – 14.00 uur
Diner: 18.00 – 19.00 uur

Het bestaat uit ontbijtgranen, brood, boter, jam, thee, koffie en kaas, maar soms serveren ze eieren, worstjes of gebakken bonen. Wat betreft lunch en diner hebben ze een grote variëteit, zoals hamburgers, kip en patat, vegetarische gerechten, aardappelschotel en ga zo maar door.

Projecten combineren

Ja, het is zeker mogelijk om projecten te combineren. Kijk bij onze andere vrijwilligersprojecten en laat ons weten wat je wensen zijn.

Eenvoudige regels

Er zijn een paar eenvoudige regels die we je vragen tijdens het verblijf in het reservaat in acht te nemen:
– Het reservaat is een strikt alcoholvrije omgeving
– Rook niet als je in de buurt van dieren bent
– Niet roken in slaapzalen
– De slaapkamers zijn op basis van geslacht

Rooster

Van maandag tot en met vrijdag werk je van 07.30 tot 16.30 uur. Je dag is opgesplitst in drie delen: 07.30 – 09.30 uur, 10.00 – 13.00 uur en van 14.00 – 16.30 uur. De coördinatoren beginnen om 07.00 uur met het voeren van de paarden of starten al met een aantal werkzaamheden op de boerderij. Als je graag wilt mee helpen, dan kun je altijd aansluiten.

Wasserette

Op dinsdag of donderdag is er een mogelijkheid om je was mee te geven aan de coördinator. Een volle waszak kost ongeveer omgerekend €4,-. Om 07.30 uur breng je de waszak naar de coördinator en de volgende ochtend ontvang je het weer schoon terug.

Verblijf verlengen

Zou je eventueel langer dan 8 weken in het reservaat vrijwilligerswerk willen doen, laat het ons dan weten. In overleg met de organisatie kunnen we eventueel een uitzondering voor je maken.

Visum

Je hebt geen visum nodig wanneer je korter dan 90 dagen in Zuid-Afrika verblijft. Bij de Immigratiedienst op het vliegveld ontvang je een sticker in je paspoort. Daarnaast moet je paspoort bij terugkomst nog 30 dagen geldig zijn.

Stel je vraag aan ons!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.