Costa Rica Schildpadden Project

vanaf 895,-
Guanacaste Regio
2 tot 10 weken

Help mee met het beschermen
van de schildpadden in Costa Rica

Dit vrijwilligerswerk project in Costa Rica heeft je hulp nodig om de zeeschildpadden te behouden: deze majestueuze wezens zijn van vitaal belang voor de mariene ecosystemen en hun uitsterven zal ernstige gevolgen hebben!

Vrijwilligers helpen ons het milieu van de zeeschildpadden en hun oceaanecosystemen te beschermen. Ze bieden ondersteuning aan biologen en de lokale bevolking die betrokken zijn bij het beheer van de broedgebieden van de schildpadden.

Deze projecten omvatten normaal gesproken duurzame eieroogstprogramma’s die de lokale gemeenschappen voeden of inkomsten verschaffen. Deze programma’s zijn ontworpen om overoogst en stroperij te voorkomen en staan ​​onder toezicht van de Costa Ricaanse overheid. Vrijwilligers nemen deel aan nachtelijke strandpatrouilles, taggen schildpadden, verplaatsen nesten naar broederijen, tellen eieren en schildpadden, dragen bij aan strandherbebossing, gemeenschapsprogramma’s, onderhoud en onderhoud van projecten.

Tijdens dit project werken vrijwilligers met zeer verarmde gemeenschappen in een landelijke omgeving. Dat gezegd hebbende, de projecten voor het behoud van schildpadden bevinden zich op prachtige stranden waar zwemmen, surfen en de lokale cultuur gemakkelijk in de buurt te vinden zijn. Strandpatrouilles vereisen veel lopen en vrijwilligers moeten hier fysiek fit en voorbereid op zijn.

Inclusief

 • Hulp voor vertrek
 • Vliegveld ophaalservice San José
 • Accommodatie bij een gastgezin in San José
 • Accommodatie in een hostel bij het schildpadden project
 • Ontbijt en diner tijdens je verblijf in San José
 • Ontbijt, lunch en diner tijdens je verblijft bij het schildpadden project
 • Transfer van San José naar de Guanacaste Regio
 • Transfer van de Guanacaste Regio naar San José
 • 2-daagse oriëntatiesessie in San José
 • Projectkosten
 • 24/7 noodhulp
 • Certificaat

Werkzaamheden

 • Voer strandpatrouilles uit (dag of nacht) om nestelende schildpadden te zoeken
 • Tag en/of tel schildpadden
 • Verplaats nesten naar beschermde broederijen
 • Eieren tellen en/of verzamelen
 • Help bij het opruimen van het strand
 • Creëer bewustzijn onder de lokale bevolking
 • Help mee met het onderhoud van het project

Exclusief

 • Vliegticket
 • Reisverzekering
 • Visum (indien nodig)
 • Lunch in San José
 • Vaccinaties
 • Persoonlijke uitgaven

Extra informatie

Projectkosten

– 2 weken €895,-
– 3 weken €1120,-
– 4 weken €1345,-
– 5 weken €1570,-
– 6 weken €1795,-
– 7 weken €1945,-
– 8 weken €2095,-
– 9 weken €2195,-
– 10 weken €2295,-

Orientatie Antigua

Het Costa Rica schildpadden vrijwilligerswerk project begint met een verplichte oriëntatiesessie van 2 dagen in San José, waar je als vrijwilliger essentiële informatie krijgt over het vrijwilligerswerk project en de transfer. Je werkt ongeveer 5 a 7 uur per dag van maandag tot en met vrijdag (soms ook de zaterdag).

Aankomst in Guatemala

Je wordt opgehaald van de internationale luchthaven in San José en naar het gastgezin gebracht.

Werkschema

De werkuren variëren afhankelijk van de behoeften van het schildpadden project, maar als vrijwilliger kun je 5 tot 7 uur per dag aan werk verwachten. De werkuren zijn verdeeld in ploegen en vrijwilligers moeten bereid zijn om nachtdiensten of zeer vroege ochtenddiensten te draaien op het strand, evenals werkuren overdag.

Accommodatie

Tijdens de eerste paar dagen verblijf je als vrijwilliger in San José voor de oriëntatiesessie. In San José overnacht je bij een lokale familie en deel je een kamer met een andere vrijwilliger. Bij het schildpadden project verblijf je in een lokale hostel (gedeelde kamer). Het hostel kijkt uit over het strand en grenst aan het schildpadden project.

Toelatingseisen

Je kunt deelnemen aan het schildpadden vrijwilligerswerk project in Costa Rica als je 17 jaar of ouder bent.

Spaanse taalcursus

Wil je graag de Spaanse taal leren? Combineer dan het schildpadden project met een Spaanse taalcursus voor 1 tot 6 weken in San José. De taalcursus wordt gegeven door ervaren, gecertificeerde Spaanse instructeurs. De talenschool gebruikt de communicatieve methode van taalonderwijs, die primair gericht is op meeslepende, gesproken interactie als leermiddel.

Water

Kraanwater in Costa Rica is schoon en veilig om te drinken, behalve in sommige steden aan de Caribische kust. Als je de voorkeur geeft aan flessenwater, kun je dit gemakkelijk in heel Costa Rica kopen. Hoewel beschikbaar in de stad, is er geen warm water op projectlocaties voor het behoud van schildpadden. Meestal is het weer zo warm en vochtig dat het gebrek aan warm water niet erg is.

Startdatums

Klik op deze link voor meer informatie over de startdatums van het schilpadden vrijwilligerswerk project in Costa Rica.

Maaltijden

Tijdens de 2-daagse oriëntatiesessie in San José krijg je bij het gastgezin een stevig ontbijt en diner. Bij het schildpadden project in de Guanacaste Regio wordt er ontbijt, lunch en diner geserveerd.

Wat mee te nemen

We raden aan om werkhandschoenen en kleding mee te nemen die vies mogen worden. Deelnemers moeten een set donkere kleding meenemen voor nachtelijke strandpatrouilles. Gesloten schoenen zijn verplicht en waterschoenen of wandelschoenen maken strandpatrouilles veel comfortabeler.

Je hebt ook een zaklamp, extra batterijen, insectenwereld middel en een hoed of pet nodig. Een zaklamp met rood licht heeft de voorkeur, maar rood cellofaan wordt in Costa Rica ook verstrekt. Bij het schildpadden project zijn geen wasfaciliteiten aanwezig, dus je kan kleding met de hand te wassen en in de zon drogen. Neem wel milieuvriendelijk wasmiddel mee.

Vrije tijd

Langs de stranden in de Guanacaste Regio kun je duiken, surfen, snorkelen en bodyboarden. Ben je niet zo van het water, dan kun je hier ook wandelen, paardrijden, raften en ziplinen. Mogelijkheden om andere delen van Costa Rica te verkennen zijn ook beschikbaar, dit kan bijvoorbeeld in de weekenden als je vrij bent.

Reisverzekering & Visum

Voordat de reis naar Costa Rica begint, is het belangrijk dat je beschikt over een goede reisverzekering. En dat je een eventuele visum hebt aangevraagd. Je vindt de extra informatie op onze pagina Reisvoorbereiding Latijns-Amerika, waar je ook direct een premie kunt berekenen voor de Globetrotter Reisverzekering van Allianz.

WiFi

Er is zowel in San José als in het hostel bij de schildpadden WiFi aanwezig. Wel raden wij aan om op het vliegveld of in San José zelf een lokale simkaart te kopen.

Projecten combineren

Het is zeker mogelijk om projecten in Costa Rica of andere Latijns-Amerikaanse landen te combineren. Kijk bij onze andere vrijwilligersprojecten en stuur een e-mail met je wensen naar info@oaktravel.nl.

Vaccinaties

Check de website van thuisvaccinatie.nl voor de benodigde vaccinaties voor een reis naar Costa Rica.

Garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Stel je vraag aan ons!

Heb je een vraag? WhatsApp dan met ons via +31(0)6 4300 7911

Plan een belafspraak in met onze professionele reisexpert Joey

Stuur je vraag over deze reis naar info@oaktravel.nl