Skip to main content

Malediven
Jongerenreizen

Klaar voor zon, zee en avontuur? De Malediven roepen! Duik in een wereld van prachtige stranden, snorkelplezier en onvergetelijke feesten. Ga mee voor een reis vol nieuwe vrienden en herinneringen die je nooit vergeet. Jouw Malediven avontuur begint hier!

Malediven Magic: Spanning, Cultuur & Natuur
voor jonge ontdekkingsreizigers!

Groepsreizen naar de Malediven, dé ultieme bestemming voor jongeren die op zoek zijn naar een onvergetelijk avontuur! Dus maak je klaar om het kristalhelder turquoise water te verkennen, te ontspannen op witte zandstranden en te genieten van spannende activiteiten.

Met de jongerenreizen naar de Malediven dompel je jezelf onder in een magisch snorkelavontuur op het eiland Fulidoo en ontdek je de kleurrijke onderwaterwereld vol exotische vissen en prachtige koraalriffen. Vergeet niet je GoPro mee te nemen om fantastische onderwaterfoto’s te maken! Ga mee op een opwindende tour naar het betoverende eiland Guraidhoo en leer de lokale cultuur en levensstijl van de Maldiviërs kennen. Proef heerlijke traditionele gerechten en geniet van exclusieve privé-eiland barbecues op het strand en onvergetelijke strandfeesten op een privé-eiland. Ook krijg je de kans om te zwemmen met majestueuze zeeschildpadden bij South Male Atoll. Dit is dé gelegenheid om deze prachtige wezens van dichtbij te bewonderen en onderwateravonturen te beleven.

De groepsreizen naar de Malediven bieden jongeren een unieke mix van avontuur, feesten en adembenemende natuur. Maak je klaar voor een reis vol opwinding, nieuwe vrienden en onvergetelijke momenten die je nog lang zult koesteren.

MALEDIVEN
ZEILVAKANTIE
7 dagen

 

Male »
Male
1695,-

SRI LANKA &
MALEDIVEN
18 dagen

 

Negombo, Sri Lanka »
Male, Malediven
2845,-

Een reis naar de Malediven

ook voor de jongvolwassen reiziger

Op zoek naar een geweldige reisbestemming die ook jongeren zal betoveren? Zoek niet verder dan de Malediven! Deze paradijselijke eilandengroep is niet alleen een plek van ongeëvenaarde schoonheid. Maar biedt ook een scala aan spannende avonturen en unieke ervaringen voor jongeren. Of je nu wilt ontspannen op de prachtige stranden, je duikvaardigheden wilt verbeteren in het turquoise water, of de ongelooflijke onderwaterwereld wilt verkennen. De Malediven hebben voor elk wat wils. Bereid je voor op een onvergetelijke reis vol zon, zee en avontuur op deze betoverende eilanden!

Deze eilanden zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ze bieden ook een schat aan ontdekkingen onder de zeespiegel. De overvloedige koraalriffen herbergen een ongelooflijke diversiteit aan onderwaterleven. Zelfs kun je de majestueuze walvishaai in het water spotten.

Hieronder lees je meer over enkele hoogtepunten tijdens je Malediven groepsreis!

Snorkelen

De Malediven, met zijn overvloed aan koraalriffen en divers marien leven, is een droom die uitkomt voor snorkelliefhebbers. Het warme water van de Indische Oceaan biedt de perfecte omgeving voor een onderwateravontuur als geen ander.

Een van de hoogtepunten van snorkelen tijdens de jongerenreis in de Malediven, is de mogelijkheid om prachtige koraalriffen te verkennen. Terwijl je boven de koraaltuinen zweeft, kom je een verbazingwekkende verscheidenheid aan vissen tegen, van levendige tropische soorten tot ontwijkende rifbewoners. Houd je ogen open voor elegante zeeschildpadden, speelse dolfijnen en zelfs majestueuze manta’s die vaak deze wateren bezoeken.

De Malediven staat ook bekend om zijn kristalheldere zichtbaarheid, waardoor snorkelaars met opmerkelijke helderheid in de diepte kunnen kijken. Het onderwaterzicht reikt vaak verder dan 30 meter, waardoor je een ononderbroken uitzicht op de onderwaterwereld hebt. Je zult betoverd worden door de helderheid van het water en het verbluffende zicht. Dit betekent dat je de gedetailleerde structuren van de koraalformaties en de betoverende schoonheid van het mariene leven ten volle kunt waarderen.

Tijdens de Malediven groepsreis zal je vanaf de kust te snorkelen en per boot. Waardoor je de kans krijgt om verschillende onderwaterlandschappen te verkennen en een gevarieerd scala aan mariene dieren tegen te komen.

Zwemmen met zeeschildpadden

Tijdens de Malediven rondreis zullen we ook zwemmen met zeeschildpadden. De eilanden staan bekend om zijn levendige koraalriffen, kristalhelder water en diverse mariene ecosystemen, waardoor het een ideale habitat is voor zeeschildpadden.

Het warme water herbergt verschillende soorten schildpadden, waaronder de groene zeeschildpad en de karetschildpad. Deze schildpadden worden vaak gezien terwijl ze grazen op zeegrasvelden of navigeren door kleurrijke koraalriffen. Bij het zwemmen met schildpadden in de Malediven is het belangrijk om verantwoorde snorkel- en duikpraktijken te volgen. Dit omvat het bewaren van een respectvolle afstand, het vermijden van handelingen die de schildpadden kunnen verstoren en het niet aanraken of achtervolgen van hen. Door de richtlijnen te volgen van de reisleider, kunnen bezoekers genieten van een duurzame en ethische ervaring. Waarbij het welzijn en behoud van deze prachtige wezens gewaarborgd wordt.

Al met al biedt het zwemmen met schildpadden in de Malediven een ongelooflijke kans om de schoonheid van de onderwaterwereld van de Malediven te aanschouwen. Tegelijkertijd creëer je blijvende herinneringen aan het ontmoeten van deze prachtige zeedieren in hun natuurlijke habitat.

Witte zandstranden

Een groepsreis naar de Malediven staat bekend om het ervaren van adembenemende witte zandstranden. Als je deze kusten betreedt, word je begroet door een gevoel van rust dat alleen de natuur kan bieden. Het zachte, poederachtige zand onder je voeten is zo puur en ongerept als vers gevallen sneeuw, waardoor elke stap een zalige sensatie geeft.

Als de gouden stralen van de zon de kusten baden, begint het zand te glinsteren en te gloeien, waardoor een betoverend scala aan kleuren ontstaat. Maar het is niet alleen de schoonheid van het zand die deze stranden zo bijzonder maakt.

De witte zandstranden van de Malediven bieden ook een gevoel van afzondering en rust, dat je zeker zal ervaren tijdens de jongerenreis in de Malediven. Met talloze afgelegen baaien en verborgen hoekjes die wachten om ontdekt te worden, kun je je eigen privé-oase vinden. Stel je voor dat je langs de kust wandelt, alleen het geluid van de zachte golven en het ruisen van palmbomen als gezelschap. Het is een paradijs waar je kunt ontsnappen aan de zorgen van de wereld en troost kunt vinden in de eenvoud van de natuur.

Of je nu kiest om te ontspannen in de schaduw van een palmboom, jezelf te verwennen met een massage aan het strand, of gewoon te genieten van de warme zonnestralen. De witte zandstranden van de Malediven bieden de perfecte achtergrond voor ontspanning en verjonging. Laat de zorgen van het dagelijks leven smelten terwijl je je overgeeft aan het rustgevende ritme van de oceaan.

Fulidhoo Island

Als het gaat om dromerige tropische bestemmingen, staat de Malediven groepsreizen vaak bovenaan de lijst met zijn ongerepte stranden, kristalheldere wateren en luxe resorts. Onder de 1.200 eilanden die deze prachtige archipel vormen, valt één parel in het bijzonder op: het eiland Fulidhoo.

Bij aankomst op de kust van Fulidhoo word je begroet door poederwit zand en turkooisblauwe lagunes die zich zo ver als het oog reikt uitstrekken. Dit kleine eiland, dat iets meer dan één kilometer lang is, is een rustig toevluchtsoord weg van de drukke toeristische hotspots.

Een van de hoogtepunten tijdens de Malediven jongerenreis op het Fulidhoo Island zijn de ongerepte stranden. Of je nu kiest om te ontspannen op het hoofdstrand of een beetje verder wilt gaan om je eigen afgelegen plekje te vinden, je wordt omringd door rust en natuurlijke schoonheid.

Voor degenen die avontuur zoeken, biedt Fulidhoo een verscheidenheid aan optionele watersportactiviteiten. Duik in het kristalheldere water en ontdek levendige koraalriffen vol kleurrijk zeeleven.

Naast zijn natuurlijke wonderen is Fulidhoo ook rijk aan lokale cultuur en tradities. Maak een wandeling door de smalle straatjes van het eiland en dompel jezelf onder in de Maldivische levensstijl. Bekijk hoe de lokale bevolking hun dagelijkse routine uitvoert. Vang een glimp op van traditionele houten huizen en bezoek de moskee van het eiland, een architectonisch meesterwerk dat het islamitisch erfgoed van de Malediven weerspiegelt. Ga in gesprek met de vriendelijke lokale bevolking en je zult inzicht krijgen in hun tradities en levenswijze.

Bodu Bero

Tijdens de Malediven rondreis zal je de traditionele Bodu Beru voorstelling ervaren, wat “grote trommel” betekent. Het is een traditionele Maldivische muziek- en dansvorm die oorspronkelijk uit Oost-Afrika en het Midden-Oosten komt en een integraal onderdeel van de Maldivische cultuur is geworden.

De Bodu Beru-voorstelling is een opwindende ervaring die jongvolwassenen aantrekt met zijn aanstekelijke energie.  Het geluid van de trommels is krachtig en primitief, in harmonie met de hartslag van het publiek. Het roept een gevoel van eenheid en saamhorigheid op, voorbijgaand aan taalbarrières en culturele verschillen.

Naast de fascinerende trommelritmes en levendige dansroutines toont de voorstelling ook het rijke culturele erfgoed van de Malediven. Het bijwonen van een Bodu Beru-optreden biedt niet alleen de mogelijkheid om de culturele tradities van de Malediven te ervaren. Maar ook om in contact te komen met de lokale gemeenschap.

Dus als je een Malediven rondreis boekt, dan zorgen wij ervoor dat je gaat naar een Bodu Beru-optreden. Laat de betoverende ritmes en aanstekelijke energie je meenemen naar een wereld van culturele onderdompeling en viering. Omarm de ritmes van Bodu Beru en creëer herinneringen die lang bij je zullen blijven, zelfs nadat je dit betoverende paradijs verlaat.