Skip to main content

Wildlife Rescue Project

vanaf 1195,-
Windhoek, Namibie
2 tot 8 weken

Verzorg gewonde dieren in
de Namibische dierenopvang

Op slechts 45 km van Windhoek, de hoofdstad van Namibië, is er het Wildlife Rescue Project, speciaal voor dieren die gewond zijn geraakt of hun ouders hebben verloren. Hier worden deze dieren liefdevol verzorgd en krijgen ze een tweede kans om in het wild te leven. Alleen de dieren die echt ziek zijn of mishandeld zijn, blijven in het reservaat.

Als vrijwilliger krijg jij de kans om actief betrokken te zijn bij het redden, verzorgen en beschermen van Afrikaanse wilde dieren. Dit is heel belangrijk, want zonder jouw hulp kan dit project niet draaien. Je zult dagelijkse taken uitvoeren, zoals het verzorgen van de dieren, voedsel klaarmaken en ze voeren. Voor sociale dieren zoals bavianen zorg je voor dagelijkse speeltijd. Je kunt zelfs meehelpen bij het verzamelen van gegevens over wilde dieren in Namibië als je geïnteresseerd bent in onderzoek.

En het beste is dat de vergoeding die je krijgt, wordt gebruikt om het reservaat draaiende te houden. Zonder jouw inzet kan de zorg voor deze dieren niet worden voortgezet.

Daarnaast kun je als vrijwilliger ook cheeta’s observeren terwijl ze op jacht gaan, meegaan met ervaren spoorzoekers om dieren te volgen, wilde honden, leeuwen, olifanten en neushoorns in de gaten houden, wilde dieren tellen, carnivoren voeren, klusjes in het reservaat doen en nog veel meer avonturen beleven. Soms kun je zelfs helpen bij de zorg voor olifanten en neushoorns in het reservaat, wat absoluut onvergetelijke ervaringen zijn die je als vrijwilliger kunt opdoen.

Inclusief

 • Hulp voor vertrek
 • Vliegveld transfers
 • Alle overnachtingen op het project
 • 3 maaltijden per dag
 • Transport van en naar de opvang
 • Projectkosten en -benodigdheden
 • 24/7 ondersteuning door ervaren internationale en lokale medewerkers
 • Volledige oriëntatie

Exclusief

 • Vliegticket
 • Reisverzekering
 • Visum (indien nodig)
 • Vaccinaties
 • Uniform (omgerekend €65,-)
 • Persoonlijke uitgaven

Werkzaamheden

 • Voedselbereiding en voederen van kleine dieren
 • Intensieve zorg verlenen aan jonge dieren in het wild
 • Observatie van jachtluipaarden en een cursus cheeta fysiologie
 • Projectwerk, zoals het bouwen van kampen en nieuwe faciliteiten, het afbreken van oude
  constructies, onderhoud van wegen, hekwerk en nog veel meer
 • Het monitoren van spraakmakende diersoorten
 • Sluit je aan bij ervaren trackers om de sporen van bepaalde dieren te volgen
 • Monitoren van vrij rondlopende carnivoren
 • Analyseren van GPS-gegevens en cameravallen
 • Assisteren bij verschillende onderzoeken
 • Bijwonen van conflictoproepen (als ze zich voordoen)

Rooster

Opvangcentrum

Het vrijwilligerswerkschema werkt volgens een roterend groepssysteem, zodat elke vrijwilliger zoveel mogelijk activiteiten en taken kan ervaren. De groepen voeren dagelijks tussen 08.00 en 17.00 uur twee tot drie activiteiten uit. ’s Ochtends hebben vrijwilligers een korte pauze, gevolgd door een lunch van 13.00 tot 14.30 uur.

Weekends zijn niet in het schema opgenomen. Op zaterdag nemen vrijwilligers ’s ochtends deel aan bepaalde activiteiten, en ’s middags is er een leuke niet-werkgerelateerde activiteit gevolgd door een barbecue (braai). Op zondag is er ’s ochtends een klein team betrokken bij de voedselbereiding, en ’s middags een ander klein team, waardoor je ongeveer een halve dag vrij hebt. Tijdens je vrije tijd kun je eventueel het reservaat verkennen. Het is zo groot dat je niet alles te voet kunt ontdekken.

Houd er rekening mee dat er van tijd tot tijd onvermijdelijke wijzigingen in de projecten kunnen optreden. Deze wijzigingen kunnen worden veroorzaakt door het weer, prioriteiten voor natuurbescherming, levering van materialen, of doordat lopende projecten sneller of langzamer verlopen dan oorspronkelijk gepland.

Lokale Basisschool

Door verschillende projecten biedt het natuurreservaat werkgelegenheid, huisvesting, onderwijs en gezondheidszorg aan veel lokale gezinnen. Het doel is om de volgende generatie van deze gemeenschap de stimulans te geven die ze nodig hebben om een betere en gezondere toekomst op te bouwen. De basisschool bevindt zich op het project zelf en is opgericht in 2009, met als doel gratis onderwijs en ondersteuning te bieden aan alle kinderen van de lokale gezinnen.

Vrijwilligers die deelnemen aan het vrijwilligerswerkprogramma voor natuurbehoud kunnen ervoor kiezen om de energieke en enthousiaste basisschoolkinderen te ontmoeten. Dit zal één keer per week op een vast tijdstip plaatsvinden. Na een briefing door de schooldirecteur wordt aan geïnteresseerde vrijwilligers gevraagd om een specifieke activiteit van een uur te plannen. Je doel is om iets te bedenken dat onderwijs met plezier combineert.

Extra informatie

Namibie Wildlife Rescue Projectkosten

– 2 weken €1195,-
– 3 weken €1695,-
– 4 weken €2195,-
– 5 weken €2695,-
– 6 weken €3195,-
– 7 weken €3495,-
– 8 weken €3795,-

Vliegveld Transfers

Je wordt opgehaald door het lokale team van Windhoek Hosea Kutako Airport (WHK) in Namibië. Ook word je hier aan het einde van het project weer afgezet, zodat je naar je volgende bestemming kunt vliegen.

Vrije tijd

In je vrije tijd kun je eventueel een transfer naar het stadscentrum boeken om souvenirs te kopen en te eten. Je kunt een transfer boeken via de vrijwilligerscoördinator voor €12,- enkele reis. Er is een geldautomaat op het project aanwezig, maar deze is niet altijd functioneel vanwege signaalproblemen.

Visum

Als Nederlander of Belg mag je maximaal drie maanden in Namibië verblijven zonder een visum aan te vragen. Neem contact op met de Ambassade van Namibië in Brussel wanneer je langer dan 3 maanden vrijwilligerswerk wilt gaan doen.

Klimaat

Windhoek heeft een halfwoestijnklimaat, met zeer hete zomers en milde winters en temperaturen die ’s nachts sterk dalen. Gemiddeld schijnt de zon in Namibië ongeveer 300 dagen per jaar. De zomer is van oktober tot april, waar de temperaturen 40 graden Celsius kunnen bereiken en ’s nachts dalen tot onder de 0 graden Celsius, dus neem naast zomerkleding ook een dikke trui mee. De gemiddelde dagelijkse temperatuur varieert van 20 tot 30 graden Celsius.

De neerslag valt meestal tussen november en maart, wanneer zware onweersbuien kunnen worden verwacht. De winter is van mei tot september met heerlijke warme dagen die in contrast staan met zeer koude nachten, wanneer de temperatuur vaak tot onder het vriespunt daalt. De meest populaire tijd om aan dit project deel te nemen is tussen maart en oktober, wanneer de regenval het laagst is en de temperaturen mild.

WiFi

Vanwege het slechte ontvangst is er bij dit project geen WiFi aanwezig. Zorg er dus voor dat je een lokale simkaart met data op de luchthaven koopt.

Startdatums

Klik op deze link voor meer informatie over de startdatums van het Wildlife Rescue vrijwilligerswerk project in Namibië.

Accommodatie

Je overnacht tijdens je gehele verblijf op het reservaat in een 2- of 3-persoons safari tent voor hetzelfde geslacht of voor koppels. De inrichting is basic, met comfortabele eenpersoonsbedden inclusief beddengoed (dekbedden en kussens). Daarnaast zijn de douches en toiletten gemeenschappelijk en wordt warm water geleverd door middel van zonne-energie. Stopcontacten voor elektrische apparaten zijn beschikbaar in de gemeenschappelijke ruimtes.

Projecten combineren

Ja, het is zeker mogelijk om de Wildlife Rescue dierenopvang te combineren met andere projecten. Je kunt bijvoorbeeld na dit project deelnemen aan het Medisch Project, of een kijkje nemen bij onze andere vrijwilligersprojecten en ons laten weten wat je wensen zijn.

Verblijf verlengen

Zou je eventueel langer dan 8 weken in Namibië vrijwilligerswerk willen doen, laat het ons dan weten. In overleg met het natuurreservaat kun je eventueel verlengen of een project combineren.

Toelatingseisen

Om deel te nemen aan dit project in Namibië, dien je minstens 17 jaar oud te zijn. Daarnaast wordt van vrijwilligers verwacht dat ze teamspelers zijn en een passie hebben voor wilde dieren en natuur.

Vaccinaties

Bekijk de website van thuisvaccinatie.nl voor meer informatie over de aanbevolen vaccinaties voor Namibië.

Maaltijden

Dagelijks worden er 3 maaltijden geserveerd. Het ontbijt bestaat uit ontbijtgranen, fruit, yoghurt, toast en beleg. De lunch varieert van koude tot warme maaltijden, zoals wraps, salades, pastagerechten en sandwiches. Het diner bestaat uit een warme maaltijd, zoals een traditionele BBQ (braai), stoofschotels, kipgerechten en nog veel meer. Heb je bepaalde dieetwensen? Laat het ons dan direct na de boeking weten.

Garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Stel je vraag aan ons!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.