Skip to main content

Wildlife Rescue Project

vanaf 1195,-
Windhoek, Namibie
2 tot 8 weken

Verzorg de gewonde dieren in de
dierenopvang van Namibie

Op slechts 45 km van Windhoek, de hoofdstad van Namibië, staat het Wildlife Rescue Project klaar voor dieren die gewond of wees zijn. De dieren worden hier opgevangen, verzorgd en waar mogelijk uiteindelijk weer vrijgelaten in het wild. Alleen dieren die te ziek of mishandeld zijn blijven in het reservaat.

Als vrijwilliger krijg je de kans om actief deel te nemen aan het behoud, de rehabilitatie en het verzorgen van Afrikaanse dieren in het wild. En dit betekent dat de vrijwilligers van cruciaal belang zijn, want alleen met hun hulp kan het project draaien. Het dagelijkse onderhoud van de dierenopvang, evenals voedselbereiding en voeden, wordt uitgevoerd door toegewijde vrijwilligers. Voor sociale dieren zoals bavianen, zorg jij als vrijwilliger voor essentiële dagelijkse interactie. In het geval van onderzoek ondersteun je het onderzoeksteam om essentiële gegevens over de wilde dieren in Namibië te verzamelen. Financieel gezien gaat de vrijwilligersvergoeding naar het draaiende houden van de opvang. Zonder deze inkomstenstroom kan er geen zorg verleend worden.

Daarnaast is jouw taak als vrijwilliger ook het observeren van cheeta’s terwijl ze aas achtervolgen, dit is een belangrijk onderdeel van de fysieke zorg. Sluit je aan bij ervaren spoorzoekers bij het volgen van dieren, het monitoren van vrij rondlopende Afrikaanse wilde honden, leeuwen, olifanten en neushoorns. Je doet wildtellingen te paard, het voeren van carnivoren, het voorbereiden van voedsel, onderhoud aan het reservaat en nog veel meer. Soms worden er in het reservaat ook olifanten- en neushoorns verzorgd, wat natuurlijk een onvergetelijk moment van jouw vrijwilligerservaring zal zijn.

Inclusief

 • Hulp voor vertrek
 • Vliegveld transfers
 • Alle overnachtingen op het project
 • 3 maaltijden per dag
 • Transport van en naar de opvang
 • Projectkosten en -benodigdheden
 • 24/7 ondersteuning door ervaren internationale en lokale medewerkers
 • Volledige oriëntatie

Exclusief

 • Vliegticket
 • Reisverzekering
 • Visum (indien nodig)
 • Vaccinaties
 • Persoonlijke uitgaven

Werkzaamheden

 • Voedselbereiding en voederen van kleine dieren
 • Intensieve zorg verlenen aan jonge dieren in het wild
 • Observatie van jachtluipaarden en een cursus cheeta fysiologie
 • Projectwerk, zoals het bouwen van kampen en nieuwe faciliteiten, het afbreken van oude
  constructies, onderhoud van wegen, hekwerk en nog veel meer
 • Het monitoren van spraakmakende diersoorten
 • Sluit je aan bij ervaren trackers om de sporen van bepaalde dieren te volgen
 • Een voorproefje van het Neushoorn Ranger Project
 • Monitoren van vrij rondlopende carnivoren
 • Analyseren van GPS-gegevens en cameravallen
 • Assisteren bij verschillende onderzoeken
 • Te paard het reservaat verkennen
 • Bijwonen van conflictoproepen (als ze zich voordoen)

Rooster

Opvangcentrum

Het vrijwilligerswerk rooster werkt volgens een roterend groepssysteem, dat ervoor zorgt dat elke vrijwilliger zoveel mogelijk activiteiten en werkzaamheden kan ervaren. De groepen werken tussen 08.00 en 17.00 uur twee tot drie activiteiten per dag af. Vrijwilligers krijgen ’s ochtends een korte pauze, gevolgd door een lunch van 13.00 – 14.30 uur.

Weekenden maken geen deel uit van het rooster. Op zaterdag nemen vrijwilligers ’s ochtends deel aan bepaalde activiteiten en ’s middags is er een gave niet-werkgerelateerde activiteit gevolgd door een braai (barbecue). Op zondag neemt een klein team ’s ochtends deel aan de voedselbereiding en ’s middags een ander klein team, dus je hebt ongeveer een halve dag vrij. Tijdens je vrije tijd kun je eventueel het reservaat verkennen. Het is hier zo groot, dat je niet alles te voet kunt verkennen.

Houd er rekening mee dat er van tijd tot tijd onvermijdelijke wijzigingen in projecten kunnen zijn. Deze kunnen worden veroorzaakt door het weer, instandhoudingsprioriteiten, materiaalaanvoer of omdat lopende projecten sneller of langzamer verlopen dan oorspronkelijk gepland.

Lokale Basisschool

Door de verschillende projecten biedt het natuurreservaat werkgelegenheid, huisvesting, onderwijs en gezondheidszorg aan veel lokale gezinnen. Het doel is om de volgende generatie van deze gemeenschap een boost te geven die ze nodig hebben om een betere en gezondere toekomst op te bouwen. De basisschool is gelegen op het project zelf, en werd opgericht in 2009, met als doel gratis onderwijs en ondersteuning te bieden aan alle kinderen van de lokale gezinnen.

Vrijwilligers die deelnemen aan het vrijwilligerswerkprogramma voor natuurbehoud kunnen ervoor kiezen om de energieke en enthousiaste basisschoolkinderen te ontmoeten. Dit zal één keer in de week plaatsvinden op een bepaald tijdstip. Na een briefing door de schooldirecteur wordt aan geïnteresseerde vrijwilligers gevraagd om een specifieke activiteit van een uur in te plannen. Je doel is om iets te verzinnen wat onderwijs combineert met plezier.

Extra informatie

Namibie Wildlife Rescue Projectkosten

– 2 weken €1195,-
– 3 weken €1595,-
– 4 weken €2095,-
– 5 weken €2595,-
– 6 weken €3095,-
– 7 weken €3395,-
– 8 weken €3695,-

Vliegveld Transfers

Op maandag of donderdag word je opgehaald van Windhoek Hosea Kutako Airport (WHK) in Namibië. Op de maandag of donderdag word je ook weer hier afgezet, zodat je kan vliegen naar je volgende bestemming.

Vrije tijd

In je vrije tijd kun je eventueel met een transfer naar het stadscentrum om souvenirs en eten te kopen. Boek een transfer via de vrijwilligerscoördinator voor €12,- enkele reis. Er is een geldautomaat op het project aanwezig, maar niet altijd functioneel vanwege signaalproblemen.

Visum

Als Nederlander of Belg mag je maximaal drie maanden in Namibië verblijven zonder een visum aan te vragen. Neem contact op met de Ambassade van Namibië in Brussel wanneer je langer dan 3 maanden vrijwilligerswerk wilt gaan doen.

Klimaat

Windhoek heeft een halfwoestijnklimaat, met zeer hete zomers en milde winters en temperaturen die ’s nachts sterk dalen. Gemiddeld schijnt de zon in Namibië ongeveer 300 dagen per jaar. De zomer is van oktober tot april, waar de temperaturen 40 graden Celsius kunnen bereiken en ’s nachts dalen tot onder de 0 graden Celsius, dus neem naast zomerkleding ook een dikke trui mee. De gemiddelde dagelijkse temperatuur varieert van 20 tot 30 graden Celsius.

De neerslag valt meestal tussen november en maart, wanneer zware onweersbuien kunnen worden verwacht. De winter is van mei tot september met heerlijke warme dagen die in contrast staan met zeer koude nachten, wanneer de temperatuur vaak tot onder het vriespunt daalt. De meest populaire tijd om aan dit project deel te nemen is tussen maart en oktober, wanneer de regenval het laagst is en de temperaturen mild.

WiFi

Vanwege het slechte ontvangst is er bij dit project geen WiFi aanwezig. Zorg er dus voor dat je een lokale simkaart met data bij de luchthaven koopt.

Startdatums

Klik op deze link voor meer informatie over de startdatums van het Wildlife Rescue vrijwilligerswerk project in Namibië.

Accommodatie

Je overnacht tijdens je gehele verblijf op het reservaat in 2- of 3-persoons safari tent voor hetzelfde geslacht of koppels. De inrichting is basic met comfortabele eenpersoonsbedden met beddengoed (dekbedden en kussens). Daarnaast zijn de douches en toiletten gemeenschappelijk en wordt warm water geleverd door zonne-energie. Stopcontacten voor elektrische artikelen zijn beschikbaar in de gemeenschappelijke ruimtes.

Projecten combineren

Ja, het is zeker mogelijk om de Wildlife Rescue dierenopvang met andere projecten te combineren. Sluit je bijvoorbeeld na dit project aan bij het Neushoorn Ranger Project, waarbij je als Ranger de bedreigde dieren van Namibië beschermt. Of neem een kijkje bij onze andere vrijwilligersprojecten en laat ons weten wat je wensen zijn.

Verblijf verlengen

Zou je eventueel langer dan 8 weken in Namibië vrijwilligers willen doen, laat het ons dan weten. In overleg met het natuurreservaat kun je eventueel verlengen of een project combineren.

Toelatingseisen

Je moet 17 jaar of ouder zijn om deel te nemen aan dit project in Namibië. Daarnaast moet je een teamplayer zijn en een passie hebben voor wilde dieren en natuur.

Vaccinaties

Bekijk de website van thuisvaccinatie.nl voor meer informatie over de aanbevolen vaccinaties voor Namibië.

Maaltijden

Er worden dagelijks 3 maaltijden geserveerd. Het ontbijt bestaat uit ontbijtgranen, fruit, yoghurt, toast en beleg. De lunch varieert van koude tot warme maaltijden, zoals wraps, salades, pastagerechten en sandwiches. Het diner bestaat uit een warme maaltijd zoals een traditionele BBQ (braai), stoofschotels, kipgerechten en nog veel meer. Heb je bepaalde dieetwensen? Laat het ons dan na de boeking direct weten.

Garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Stel je vraag aan ons!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ik ga op reis, maar wat neem ik mee...?!

Je hebt besloten om de sprong te wagen naar een verre bestemming en je reis staat voor de deur… Supertof natuurlijk, maar wat nu?

Of je nu van plan bent om te surfen, vrijwilligerswerk te doen, te werken of gewoon gaat backpacken in het buitenland. Elke verre reis kun je het beste van tevoren goed plannen en daarom is een inpaklijst ontzettend handig tijdens je reisvoorbereiding.

Vul hieronder je e-mailadres in en ontdek
onze handige inpaklijst en Facebook Groep!