Skip to main content

Outback Adventure 4wd

1975,-
Broome
Darwin
10 dagen

Ontdek de mooiste plekken
van de Australische Outback

Deze 10-daagse Outback Adventure groepsreis gaat van Broom naar Darwin of omgekeerd. Van wandelingen door adembenemende kloven tot zwemmen bij de mooiste watervallen, maak je klaar voor een kleine twee weken kamperen met een internationale groep. Samen ga je buiten de gebaande paden, terwijl je de ruige woestijnlandschappen van West-Australië, Northern Territory en de Kimberley regio ontdekt. Breng de groepsreis door in het afgelegen deel van Australië. Verken de belangrijkste hoogtepunten tussen Broome en Darwin, zodat je de wilde Outback echt leert kennen. Denk aan Purnululu National Park voor de Bungle Bungles, Windjana Gorge, Emma Gorge, Manning Gorge en nog veel meer unieke hoogtepunten in dit prachtige minder bekende deel van Australië.

Ben je meer op zoek naar een groepsreis langs de Australische oostkust? Check dan onze jongerenreis Oostkust Beach ‘N Bush van Sydney naar Cairns.

Inclusief

 • Hulp voor vertrek
 • 9 camping overnachtingen
 • Dagelijks ontbijt, lunch en diner
 • Luxe 4WD bus met airco
 • Entree voor alle Nationale Parken
 • Professionele reisleider
 • Kleine internationale groep
 • Activiteiten zoals omschreven bij de hoogtepunten

Exclusief

 • Vliegveld ophaalservice
 • Vliegticket
 • Reisverzekering
 • Visum
 • Optionele activiteiten
 • Persoonlijke uitgaven

Hoogtepunten

 • Tunnel Creek verkenningstocht
 • Bell Gorge
 • Windjana Gorge
 • Galvan’s & Adcock Gorge
 • Manning Gorge
 • Gibb River Road
 • Emma Gorge
 • Zebedee Springs
 • Cathedral Gorge Walk (Bungle Bungles)
 • Echidna Chasm wandeling
 • Lake Argyle
 • Katherine Gorge

Reisschema

Dag 1 - Broome naar Tunnel Creek National Park

Welkom in Broome!

Broome is een gemoedelijk toeristisch stadje met een mooie, opvallende kustlijn. We vertrekken vandaag vrij vroeg naar de West-Australische wildernis, dus overweeg om een dag of twee eerder aan te komen als je Broome beter wilt leren kennen.

Na een stukje snelweg bereiken we de Fitzroy River, vanaf dan is het allemaal off-road naar de Napier Range. De belangrijkste attractie hier is een begeleide wandeling door Tunnel Creek. Tunnel Creek is een verbluffend natuurverschijnsel en heeft een grote betekenis voor de Aboriginals. Het is een 750 meter lange rivier die ondergronds door een van de oudste grotten van West-Australië loopt. Er zijn rotsschilderingen te zien en het was een schuilplaats voor Jandamarra, een Aboriginal krijger. ’s Avonds kamperen we voor het eerst onder de sterren.

Dag 2 - Windjana Gorge naar Mt. Barnett

Een dag vol kloven en watervallen

Vandaag gaan we naar Windjana Gorge, ooit een onderwaterrif (slechts 350 miljoen jaar geleden). Tijdens het regenseizoen stroomt er een rivier doorheen, maar in de andere seizoenen is het meer een reeks vijvers en billabongs. Ga op verkenning en misschien spot je wel een zoetwaterkrokodil.

De westelijke Kimberley-regio staat vol met eindeloze adembenemende kloven die ontdekt moeten worden en deze middag is daarop geen uitzondering. Bell Gorge (indien open) is de thuisbasis van een prachtige waterval, het komt van het regenwater van het laatste regenseizoen van de King Leopold Ranges. We genieten van een middagduik in het grote dompelbad voordat we onze weg vervolgen naar het kamp langs de Gibb River Road.

Dag 3 - Manning Gorge (Mt. Barnett)

Meer Australische watervallen

Opnieuw een dag met prachtige activiteiten. ’s Ochtends verkennen we de Manning-kloof en genieten van een duik in de zwembaden onder Manning Falls. Nadat je je benen hebt gestrekt tijdens de wandeling, wordt je beloond met een duik in een groot rotszwembad aan de voet van Manning Falls. In de middag verkennen we de Galvins-kloof voordat we terugkeren naar het kamp om te ontspannen rond het kampvuur.

Dag 4 - Gibb River Road naar El Questro

Historisch deel van Australië

Door rivieren en kloven reizen we met een 4WD over de wilde Gibb River Road – een 600 kilometer lang stuk dat dwars door het hart van de Kimberley slingert. We rijden langs afgelegen en adembenemend mooie gebieden door dit historische deel van Australië. We steken de Pentecost River over om het beroemde El Questro Station te bereiken, waar we de nacht doorbrengen en kamperen onder de sterrenhemel.

Dag 5 - El Questro Station

Vandaag hoeven we niet in te pakken, want we verblijven nog een nachtje op dezelfde locatie. We gaan met de groep El Questro Station verkennen. We bezoeken eerst Zebedee Springs en nemen daar natuurlijk een ontspannen duik voordat we naar Emma Gore of de El Questro Gorge wandelen, waar je wordt beloond met een prachtige waterval en nog een duik. Vanavond genieten we nog een nacht op camping El Questro, waar we eventueel samen met de reisgenoten een welverdiend drankje aan de stationsbar nemen.

Dag 6 - Purnululu National Park (Bungle Bungle Range)

UNESCO-werelderfgoed en slapen onder de sterren

Vandaag rijden we door het ruige landschap van Carr Boyd en de Durack Ranges het Purnululu National Park in. Dit is één van de hoogtepunten van onze Kimberley reis. Dit park is de thuisbasis van de Bungle Bungles. Een UNESCO-werelderfgoed dat wordt gedomineerd door enorme 300 meter hoge kwarts zandsteenformaties die boven de omliggende graslanden uitsteken.

We komen op tijd aan bij onze camping zodat we de dag kunnen eindigen met een spectaculaire zonsondergang vanaf het uitkijkpunt. Als je nu genoeg hebt van kamperen met tenten, wil je misschien vanavond wel onder de sterren slapen, genesteld in een echte Ozzie swag.

Dag 7 - Purnululu National Park (Bungle Bungle Range)

Bekijk Bungle Bungles vanuit de lucht

Na het ontbijt bereid je je voor op een dag vol activiteiten. Verken de opmerkelijke rotsformaties van de Bungle Bungle Range. Het is één van de meest indrukwekkende geologische formaties die je in Australië kunt aantreffen. Vanaf dit punt is het ook mogelijk om een (optioneel op eigen kosten) helikoptervlucht over de Bungle Bungles te maken. Vanuit de lucht krijg je weer een ander beeld van dit unieke landschap.

Vervolgens gaan we naar Echidna Chasm en de immense Cathedral Gorge. Dit gebied staat bekend om zijn 200 meter hoge rotsformaties en je hebt het idee dat je door koepels loopt die gevormd worden door de enorme rotspartijen. Als de zon ondergaat, ga je naar je overnachtingskamp.

Dag 8 - Lake Argyle

Grootste kunstmatige meer, Lake Argyle!

In de ochtend zul je opnieuw serieuze 4WD-actie ervaren terwijl je je een weg baant uit de Bungle Bungles. Neem de tijd om een kijkje te nemen in het pittoreske, klassieke outback stadje Kununurra.

In de late namiddag reis je langs de rivier de Ord om je kamp op te slaan bij Lake Argyle. Deze enorme watermassa is gesmeed door de Ord River Dam. Het grootste kunstmatige meer van Australië, Lake Argyle, is 18 keer zo groot als de haven van Sydney! Het is een zoetwatermeer waar je een variëteit van dieren tegenkomt. Onder andere zoetwaterkrokodillen en kangoeroes. Je hebt de keuze om te ontspannen in het beroemde zwembad met uitzicht op het prachtige Lake Argyle of het uitzicht juist te waarderen vanaf het water door te kiezen voor een cruise (op eigen kosten).

Dag 9 - Lake Argyle naar de Katherine regio

Nitmiluk National Park

Niet lang na het ontbijt nemen we afscheid van WA, want vanaf hier steken we de staatsgrens over naar het Northern Territory. We genieten van het laatste uitzicht op de Boabs, waar je ongetwijfeld verliefd op bent geworden, terwijl we op weg zijn naar ons laatste kamp voor de nacht, net buiten het Nitmiluk National Park in de Katherine Region.

Dag 10 - Darwin

Op de laatste dag van de reis stoppen we bij de afgelegen kloof van Nitmiluk (Katherine Gorge) of nemen we nog een laatste duik voor de reis in het koele water van de Edith Falls. ’s Middags gaan we naar Darwin, waar ons avontuur ten einde loopt. Hier nemen we helaas afscheid van de gids en van elkaar.

Extra informatie

Ondersteuning voor vertrek

Voordat je naar Australië vertrekt, is een medewerker van Oak Travel je aanspreekpunt. In Australië kun je natuurlijk met al je vragen of problemen terecht bij de reisleider, maar ook Oak Travel staat natuurlijk 24/7 voor je klaar.

Route

De 10-daagse Outback Adventure groepsreis start in Broome of Darwin. Zowel in Broome als in Darwin word je vroeg in de ochtend, rond 07.00 uur opgehaald bij je accommodatie. Het is dus aan te raden om de dag ervoor te arriveren. Het Oak Travel team kan je helpen bij het boeken van een overnachting voor en na de groepsreis.

Accommodatie

Tijdens de Outback Adventure groepsreis zijn er 9 overnachtingen inbegrepen. Het merendeel van de nachten verblijf je op campings. 3 nachten op campings met basisvoorzieningen, 5 nachten met normale voorzieningen en 1 nacht in vast ‘gemeubileerd’ tentenkamp.

Transport

Een reis langs de westkust van Australië is natuurlijk niet compleet zonder een 4WD bus. Deze 4WD bus beschikt over airco en comfortabele stoelen. Daarnaast ga je buiten de gebaande paden, zodat je ook de bezienswaardigheden kan ontdekken die de doorsnee toerist niet verkent.

Meenemen

Je moet een slaapzak meenemen voor deze reis. Ook vragen we je om licht in te pakken, want er mag maximaal 15 kg mee in een zachte tas (backpack, dus geen koffer).

Startdatums

Klik op deze link voor meer informatie over de startdatums van de Outback Adventure groepsreis in Australië.

Maaltijden

Alle maaltijden zijn inbegrepen tijdens deze groepsreis (9 keer ontbijt, 10 keer lunch en 9 diners). Voor tussendoortjes kun je terecht in de verschillende supermarkten waar je onderweg langskomt.

Lokale gids

De lokale gids is tijdens de Outback Adventure groepsreis 24/7 aanwezig. De gids zorgt voor een goede sfeer en je kan hem alles vragen over Australië.

Reisvoorbereiding

Wil je een premie berekenen voor een lang-op-reis verzekering van FBTO? En eventueel een Working Holiday of e-visitor visum voor Australië aanvragen? Neem dan eens een kijkje op onze informatieve pagina Reisvoorbereiding Australië.

Groepsreizen combineren

Ja, het is zeker mogelijk om de groepsreizen te combineren. Kijk bij onze andere groepsreizen en stuur een e-mail met je wensen naar info@oaktravel.nl.

Toelatingseisen

Je kunt deelnemen aan de Outback Adventure Groepsreis als je 18 jaar of ouder bent. De trip heeft een moeilijkheidsgraad van 4 uit 5 met veel wandelen, zwemmen en meerijden in een 4WD.

Reisgenoten

Deze Outback Adventure 4WD roadtrip is een ”open age” groepsreis, dus iedereen die 18+ is kan deelnemen aan deze reis. De leeftijden zijn wel voornamelijk tussen de 22 en 44 jaar. Het kan soms zijn dat er ook 50-plussers aansluiten, maar dat zijn wel reizigers die ‘jong’ van geest zijn en over een goede fysieke conditie beschikken.

Garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Stel je vraag aan ons!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.