Skip to main content

Zuid-Korea Adventure
Groepsreis

Avontuurlijk Zuid-Korea: Een 10-daagse Reis
langs Steden, Stranden & Historische Plekken!

Ben je klaar voor een onvergetelijk avontuur? Ga mee op deze 10-daagse Zuid-Korea Adventure groepsreis die je kijk op dit fascinerende land zal veranderen. Van de bruisende straten van Seoul tot de serene bergtempels, biedt deze groepsreis voor jongvolwassenen in Zuid-Korea een unieke mix van traditie en moderniteit, met voldoende vrije tijd om alles in je eigen tempo te ontdekken.

Verblijf in een rustgevende tempel in de bergen van Seoul, verken de belangrijkste bezienswaardigheden van Seoul en Busan, en geniet van de culinaire hoogstandjes op de Gwangjang Markt. Vind innerlijke rust met meditatie in tempels op de heuvels en dompel jezelf onder in de levendige cultuur van Zuid-Korea. Ontdek de essentie van Zuid-Korea met de perfecte balans tussen begeleide ervaringen en persoonlijke vrijheid.

Tijdens deze 10-daagse Zuid-Korea Adventure groepsreis reis je samen met deelnemers van de 13-daagse Zuid-Korea groepsreis. Deze langere reis biedt een actievere route met hoogtepunten zoals een K-pop-klas in Seoul, een bezoek aan de DMZ en Jeju Island. Als je op zoek bent naar een meer meeslepende ervaring, is de 13-daagse Zuid-Korea Explorer jongerenreis ideaal, aangezien er in de eerste 10 dagen ook meer activiteiten zijn inbegrepen.

1395,-

10 dagen

Seoul » Busan

Boek nu deze reis!
  • 9 overnachtingen in comfortabele accommodaties
  • 7 keer ontbijt
  • 1 lunch
  • 3 diners
  • Transport; trein, metro, taxi en bus
  • Professionele groepsleider
  • Leuke mede-reisgenoten!
  • Activiteiten zoals omschreven bij de hoogtepunten
  • Bekijk de beste uitzichten van Seoul vanaf de top van de Namsan-berg
  • Verken het oude paleis van Gyeongbokgung
  • Wandel door het traditionele Hanok-dorp in Seoul en leer over de geschiedenis
  • HiKR bezoek en K-Pop museum
  • Doe een street food tour door de Gwangjang Markt
  • Verblijf in een kleine tempel in de bergen en doe een meditatie met klankschalen
  • Neem deel aan het boeddhistisch gebedsgezang in de avond en ochtend met de monniken
  • Drink groene thee met een monnik en stel vragen over het leven of het boeddhisme
  • Overnacht in een traditionele Hanok-woning in de oude stad Jeonju
  • Proef de traditionele rijstwijn van Jeonju en leer hoe het wordt gemaakt
  • Verken UNESCO-werelderfgoedlocaties in Gyeongju
  • Wandel ’s nachts rond de majestueuze Anapji-vijver
  • Ontdek de lokale markten van Busan met je gids
  • Karaoke op de laatste avond

Reisschema

Dag 1 - Aankomst in Seoul!

Welkom in Seoul! Op dag 1 van jouw Zuid-Korea Adventure groepsreis maak je kennis met het bruisende Seoul, met een spannende start in het hart van de bekendste winkelwijk: Myeongdong. Zodra je buiten het hostel stapt, word je meteen meegenomen door de levendige sfeer van de stad – de perfecte start voor jouw avontuur. Maak kennis met je reisgenoten tijdens een oriëntatie en geniet daarna van een heerlijk Koreaans welkomstdiner met jouw nieuwe groep! Na het diner nemen we de lift naar de top van de Namsan-berg om te genieten van de mooiste uitzichten op de verlichte stad.

Dag 2 - Modern Seoul & HiKR bezoek

Na het ontbijt in het hostel heb je de ochtend vrij om Seoul te verkennen. Ben je een K-popfan? Sluit dan rond lunchtijd aan bij de groep bij HiKR Ground, een interactief centrum van vier verdiepingen met een K-Pop museum. Ontdek hier alles over de K-Wave die de wereld verovert en neem je eigen K-pop dansvideo (optioneel) op! De middag heb je vrij om verder te ontdekken, voordat we samen naar de levendige wijk Itaewon gaan voor een diner en gezellige drankjes.

Dag 3 - Vrije dag in Seoul

Vandaag is Seoul helemaal van jou om je eigen avontuur te kiezen. Begin je ochtend bijvoorbeeld met een wandeling over Seoullo 7017, een prachtige luchtbrug met uitzicht over de stad en een scala aan planten. Of duik de geschiedenis in bij het Nationaal Museum van Korea en verken de gratis permanente collectie met meer dan 12.000 artefacten. Voor een culturele ervaring kun je door het Ihwa Mural Village struinen en foto’s maken van de kleurrijke muurschilderingen van lokale kunstenaars. Geïnteresseerd in beauty treatments? Boek dan een sessie bij een van de bekende huidklinieken of haarcentra in Myeongdong, beroemd om hun wereldklasse producten en diensten. Rond 16:00 uur komt de groep weer terug naar Seoul, en gaan we in de avond samen genieten van een heerlijk Koreaans diner!

Dag 4 - Traditioneell Seoul: Gyeongbokgung Palace, Insadong & Street Food tour

Vandaag draait alles om het verkennen van de meer traditionele gebieden van Seoul, zodat je een andere kant van de stad kunt ontdekken. Je avontuur begint met de indrukwekkende wisseling van de wacht bij het majestueuze Gyeongbokgung-paleis. Dit paleis staat echt symbool voor grandeur en geschiedenis, waar je door eeuwenoude binnenplaatsen, statige architectuur en serene tuinen kunt dwalen. Er is zelfs de mogelijkheid om een traditionele ‘hanbok’ te dragen tijdens je bezoek, voor die extra authentieke ervaring! Vervolgens wandelen we door het prachtig bewaard gebleven Hanok-dorp, waarna we richting de bruisende kunststraat Insadong gaan. Later op de avond neemt je gids je mee op een street food tour door de beroemde Gwangjang Markt, waar je het beste street food van de stad kunt proeven!

Dag 5 - Temple Time! Meditatie, Gebedsgezang & Thee met een Monnik

Maak je klaar om de rust te ervaren van een kleine, werkende tempel verscholen in de bergen buiten Seoul. Met prachtig versierde tempels en heiligdommen verspreid over het terrein, voelt het alsof je in een totaal andere wereld bent, ver weg van het lawaai en neon van de grote stad. Je neemt deel aan het tempelleven, waaronder een meditatie met klankschalen, het luiden van de avondklok en gebedsgezang. Na je Boeddhistische diner (genuttigd in reflectieve stilte!) krijg je de unieke kans om met een monnik thee te drinken en al je brandende levensvragen te stellen. Dit is jouw kans om even helemaal op te laden voordat je avontuur verdergaat.

Dag 6 - Op naar Jeonju: Wandeling door Hanok-dorp & Makgeolli-proeverij

Na het ochtendgebedsgezang en een gezond Boeddhistisch ontbijt nemen we afscheid van ons rustgevende plekje in de bergen en reizen we verder naar het stadje Jeonju. Deze plek staat bekend om zijn eten, drinken en het prachtig bewaard gebleven traditionele dorpsgebied. Na het inchecken in ons sfeervolle houten Hanok-gastenverblijf heb je de middag vrij om op je eigen tempo te verkennen. Sluit later aan bij de groep voor een proeverij in de Hanok, waar we een van de beroemdste drankjes van Jeonju gaan proberen: Makgeolli, een rijstwijn! Je leert hoe het wordt gemaakt en kunt verschillende soorten proeven. Wie nog meer wil ontdekken, kan met de groep naar Makgeolli Alley om nog een paar glaasjes te proeven en te genieten van ‘anju’ – speciale hapjes die perfect passen bij een drankje.

Dag 7 - Gyeongju: Historische locaties, Anapji-vijver bij nacht

Na afscheid te hebben genomen van Jeonju, stappen we op de bus naar onze volgende bestemming: de oude hoofdstad Gyeongju! Bekend als het “Museum Zonder Muren,” vind je hier een indrukwekkende verzameling UNESCO Werelderfgoedlocaties, oude tempels en koninklijke tombes die verhalen fluisteren uit vervlogen tijden. Na het afzetten van onze bagage en wat opfrissen, heb je de vrijheid om deze magische plek te verkennen. Bezoek grafheuvels, historische plekken en geniet van het prachtige landschap. ’s Avonds gaan we naar de Anapji-vijver om te genieten van het uitzicht op de weerspiegelde gebouwen rond het water.

Dag 8 - Vrije dag in Gyeongju

Vandaag heb je een vrije dag in Gyeongju om verder te ontdekken. Misschien kies je ervoor om de oude grafheuvels in Tumuli Park te verkennen en meer te leren over de geschiedenis van de Silla-koningen en edelen. Of duik dieper in de rijke geschiedenis en cultuur van het Silla-koninkrijk in het Nationaal Museum van Gyeongju, met een indrukwekkende collectie artefacten. Als je zin hebt in een ontspannen dag, maak dan een rustige fietstocht of een boottocht rond het schilderachtige Bomun-meer, ideaal voor een picknick. Sluit je ’s avonds aan bij de groep om de bars en restaurants in de oude stad uit te proberen.

Dag 9 - Busan: Markten Verkennen & Karaoke-Avond

Vandaag gaan we naar Busan, een stad aan het water, omgeven door stranden en bergen. Na het inchecken in het centrum van de stad, gaan we naar de beroemde Jagalchi-markt en de winkelstraten. De middag heb je vrij om zelf op pad te gaan. Bezoek bijvoorbeeld het kleurrijke Gamcheon Culturele Dorp of ontspan in een traditionele jjimjilbang (publiek badhuis) met heerlijk stomend water.

Sluit de dag af op een hoogtepunt en zing de longen uit je lijf in een van de beroemde karaokebars van Zuid-Korea.

Dag 10 - Afscheid nemen!

Helaas is het tijd om afscheid te nemen van de Zuid-Korea Adventure groepsreis. Geniet nog van het ontbijt voordat je het hotel verlaat en aan het volgende deel van je reis begint. We zijn er zeker van dat de herinneringen die je hebt gemaakt, de plekken die je hebt verkend, en de vriendschappen die je onderweg hebt gesloten, voor altijd bij je zullen blijven! Je kunt de trein nemen van Busan terug naar Seoul Station of terugvliegen vanaf Gimhae Airport. Annyeonghi gaseyo!

Extra informatie

Startdatums

Klik op deze link voor meer informatie over de startdatums van de Zuid-Korea Adventure groepsreis.

Niet inbegrepen

  • Vliegveld ophaalservice
  • Visum (indien nodig)
  • Vliegticket
  • Reisverzekering
  • Overige maaltijden
  • Optionele activiteiten

Reisopties van vliegveld naar startpunt

Hoewel de Zuid-Korea Adventure jongerenreis geen ophaalservice biedt vanaf het vliegveld, zijn er diverse handige vervoersopties beschikbaar vanaf Incheon International Airport die je snel naar je hostel brengen, waar jouw avontuur begint:

  • AREX Sneltrein: Pak de Airport Railroad Express voor de snelste rit naar Seoul Station. Slechts 43 minuten onderweg voor ongeveer 8,000 KRW. Vervolgens stap je op metrolijn 4 naar Myeongdong Station, maar twee haltes verderop (ongeveer 1,250 KRW extra).
  • Luchthavenbus: Liever gemak? De KAL Limousine Bus 6701 brengt je direct naar Myeongdong in anderhalf uur voor 16,000 KRW. Bus 6015 biedt dezelfde route voor dezelfde prijs.
  • Taxi: Zin in comfort na je vlucht? Een taxi brengt je in ongeveer 46 minuten naar Myeongdong voor 75,000 – 95,000 KRW. Handig met zware bagage of als je geen zin hebt in het OV.

Veelgestelde vragen & Inpaklijst

Check onze veelgestelde vragen pagina voor alle informatie over bagage, reisverzekeringen, en visums. Na je boeking? Join onze Facebook groep en connect met je reisgenoten!

Garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Inbegrepen maaltijden

Ontdek de Zuid-Korea Adventure Groepsreis, waarbij al verschillende heerlijke maaltijden zijn inbegrepen. Bekijk het gedeelte ‘Inclusief’ op deze pagina voor de exacte details. Voor de overige maaltijden ben je zelf verantwoordelijk. Ga uit eten of koop verse ingrediënten in de supermarkt om zelf te koken in het hostel. Laat je smaakpapillen verwennen tijdens deze onvergetelijke reis!

Accommodatie

Tijdens deze Zuid-Korea Adventure groepsreis verblijf je in een mix van hostels en hotels (afhankelijk van beschikbaarheid). Voor wie meer privacy wil, zijn er tegen een meerprijs mogelijkheden om een privékamer te boeken.

Een van de meest bijzondere ervaringen is een overnachting in de Geumsunsa Tempel, waar je wordt ondergedompeld in het dagelijkse tempelleven. Je neemt deel aan meditatiesessies, beleeft de avondklokceremonie en kunt meedoen met gebedsgezangen. Daarnaast krijg je de kans om thee te drinken met een boeddhistische monnik en te genieten van traditionele boeddhistische maaltijden.

  • Step Inn Myeongdong Hostel, Seoul
  • Geumsunsa Tempel verblijf, Geumsunsa
  • Leon Hanok, Gguljam
  • Blueboat Hostel, Gyeongju
  • Toyoko Inn, Busan

Reisgenoten & deelnamevoorwaarden

Sluit je aan bij een dynamische internationale groep tijdens de Zuid-Korea Adventure groepsreis, bestaande uit avontuurlijke reizigers variërend van 18 tot in de 30 jaar. Je kunt deelnemen aan deze groepsreis als je 18 jaar of ouder bent. Voor de specifieke samenstellingen van een bepaalde startdatum, neem dan contact op met het team van Oak Travel.

Geldzaken

Voor wat betreft geldzaken is het verstandig om zowel een creditcard als een betaalpas mee te nemen. In Zuid-Korea accepteren veel geldautomaten buiten de openbaar vervoerstations en luchthavens geen buitenlandse kaarten. Maak je echter geen zorgen; je groepsleider helpt graag om de geschikte geldautomaten te vinden.

Stel je vraag aan ons!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.