Skip to main content

Zuid-Afrika Adventure
Groepsreis

Duik in het Ultieme Zuid-Afrika Adventure: Big 5, Cultuur en Onvergetelijke Ervaringen

In Zuid-Afrika vind je een unieke mix van culturen, adembenemende natuur en onvergetelijke ervaringen om elke hoek. Er zijn zoveel redenen om dit land te bezoeken. Spot de Big 5 tijdens een safari. Cruise door spectaculaire landschappen. Ontmoet inheemse gemeenschappen. Ontdek het bruisende Kaapstad of beklim de iconische Tafelberg. Dit zijn slechts enkele hoogtepunten!

Ben jij klaar voor jouw ultieme Zuid-Afrika Adventure? Met deze 12-daagse jongerenreis beleef je alles wat Zuid-Afrika te bieden heeft. Of je nu op vakantie bent, aan het backpacken bent, een tussenjaar neemt of gewoon op zoek bent naar avontuur. Deze groepsreis voor jongeren laat je het beste zien van dit fascinerende land, samen met een geweldige groep nieuwe vrienden.

Wil je nog meer van Afrika ontdekken? Ga dan mee met de Zuidelijk Afrika Ultimate Groepsreis. Hier haal je het maximale uit je Afrikaanse avontuur. Dit is jouw kans om meerdere landen te verkennen en de ware magie van Afrika te beleven!

2295,-  2195,-

12 dagen

Johannesburg » Kaapstad

  • Vliegveld ophaalservice
  • 11 overnachtingen
  • Iedere ochtend ontbijt
  • 4 diners
  • Transport (4WD Jeep in Kruger en Eswatini en luxe mini-bus)
  • Binnenlandse vlucht van Durban naar Kaapstad
  • Entree voor alle nationale parken
  • Professionele reisleiders
  • Leuke mede-reisgenoten
  • Activiteiten zoals omschreven bij de hoogtepunten
  • Township tour in Soweto
  • Apartheidsmuseum
  • Johannesburg kroegentocht (indien gewenst)
  • Verken de Panorama route
  • Safari Kruger National Park bij zonsopgang
  • Maak kennis met het land Eswatini
  • Game Drive bij zonsondergang in Eswatini
  • Lokale culturele dorpservaring
  • Historische wandeling door Kaapstad
  • Cocktails aan de haven
  • Tafelberg met de Kabelbaan
  • Kaapse Schiereiland tour
  • Natuurreservaat Kaap de Goede Hoop
  • Boottocht met wilde zeehonden
  • Boulders Beach Pinguïns

Reisschema

Dag 1 - Welkom in Johannesburg

Welkom in Johannesburg!

We staan klaar om je te ontmoeten op de luchthaven en brengen je naar een luxe hostel. Hier kun je eerst even chillen en bijkomen van de reis voordat je de andere jongvolwassenen van de Zuid-Afrika Adventure groepsreis ontmoet. Vanavond verkennen we samen de hotspots en bezienswaardigheden van JoBurg. Dit wordt een fantastische eerste dag die je meteen in de sfeer brengt voor de rest van je avontuur!

Dag 2 - Ontdek Johannesburg

We beginnen de dag vroeg met een wandel- en bustour door de Soweto Townships. Afhankelijk van wat beschikbaar is, bezoeken we het indrukwekkende Apartheid Museum of Mandela’s House voor een diepere blik op de geschiedenis en de strijd van Zuid-Afrika. Daarna verkennen we de levendige straten van Soweto tijdens een rondleiding door de townships. Een ervaring die je niet snel zult vergeten!

’s Avonds, als de groep zin heeft, gaan we op kroegentocht langs de beste bars van JoBurg. De perfecte manier om de dag af te sluiten met wat gezelligheid en nieuwe vrienden!

Dag 3 - Graskop en de Panorama Route

Vandaag vroeg op pad: op naar het Kruger National Park!

We beginnen de dag met een mooie rit over de Panorama Route richting het beroemde Kruger National Park. Eerst stoppen we voor een ontbijt in Dullstroom, waarna we verder rijden door het adembenemende landschap van Zuid-Afrika. We overnachten in Graskop, zodat we morgenochtend fris aan onze safari in Kruger kunnen beginnen.

Dag 4 & 5 - Kruger National Park

Eerste dag in het Kruger National Park

Na het ontbijt rijden we naar het beroemde Kruger National Park. Onderweg stoppen we regelmatig om meer te leren over de unieke flora en fauna van het park. Vanavond ga je zelf de handen uit de mouwen steken en help je de kok bij het bereiden van een traditionele Zuid-Afrikaanse braai (BBQ-diner). Een geweldige afsluiting van de dag en een perfecte opwarmer voor de safari van morgen!

Jeep Safari: Op zoek naar de Big 5

Op dag 5 gaan we eindelijk op safari in een open 4WD Jeep – een absolute bucketlist-ervaring! Camera’s in de aanslag, want we gaan op zoek naar de legendarische Big 5: leeuwen, olifanten, luipaarden, neushoorns en buffels. Onze ervaren lokale gidsen zorgen voor een onvergetelijke tour door het Krugerpark. Na een spannende dag sluiten we af met een gezellige BBQ onder de magische sterrenhemel.

Dag 6 - Eswatini

Vandaag rijden we naar Eswatini, ook wel bekend als Swaziland, een klein land met het indrukwekkende Hlane Royal National Park. Dit beschermde gebied zit vol wilde dieren en unieke Swazi-ecosystemen. Heb je gisteren je favoriete dieren gemist? Geen zorgen! Vanmiddag krijgen we tijdens een zonsondergangstour nog een kans om de bijzondere fauna te spotten. ’s Avonds tijdens het diner kun je vragen stellen aan de rangers en je ervaringen delen met je medereisgenoten. Een perfecte dag vol natuur en avontuur!

Dag 7 - Zululand

Vandaag verlaten we Eswatini en rijden we weer Zuid-Afrika binnen, richting het prachtige Pongolapoort Natuurreservaat. Onderweg stoppen we regelmatig om te genieten van de adembenemende uitzichten. Na het inchecken in onze gezellige huisjes gaan we op bezoek bij een dorp in Zululand, waar we kennismaken met de traditionele levensstijl. Terwijl de zon ondergaat boven het indrukwekkende Jozini-meer, luisteren we rond het kampvuur naar verhalen van de lokale bevolking. Natuurlijk sluiten we de avond af met een heerlijke, authentieke Zulu-maaltijd.

Dag 8 - Blythedale, vlakbij Durban

Deze ochtend vertrekken we naar Blythedale, dicht bij de bruisende stad Durban. Vandaag brengt de Zuid-Afrika Adventure jongerenreis ons naar de kust, waar we inchecken bij onze strandlodge. Vanmiddag kun je lekker chillen op het strand of ontspannen bij het zwembad. En vanavond proeven we een lokale favoriet: Bunny Chow. Dit Zuid-Afrikaanse fastfoodgerecht bestaat uit een broodje vol pittige curry – een absolute must-try!

Dag 9 - Kaapstad & Tafelberg

Vandaag vliegen we naar de schilderachtige stad Kaapstad, gelegen tussen de imposante Tafelberg en het glinsterende water van de Tafelbaai. Deze stad heeft alles: bruisend nachtleven, indrukwekkende architectuur, wereldklasse stranden en een kosmopolitische sfeer.

In de middag nemen we de kabelbaan naar de top van de Tafelberg. Tijdens de rit omhoog geniet je van frisse lucht en een geweldig uitzicht. De Tafelberg is niet voor niets een van de zeven moderne natuurwonderen! We sluiten de dag af met een adembenemende zonsondergang vanaf de top.

’s Avonds verkennen we het levendige V&A Waterfront, waar we kunnen shoppen, wandelen en misschien zelfs een lokale bierbrouwerij bezoeken. Een perfecte afsluiting van een geweldige dag in Kaapstad!

Dag 10 - Ontdek Kaapstad

Vandaag verkennen we Bo-Kaap, een wijk vol felgekleurde huizen, de oudste moskee van Zuid-Afrika, en heerlijke Kaapse Maleisische gerechten. Na deze levendige buurt ontdekken we nog meer highlights van Kaapstad, zoals de City Hall, het District Six Museum en het Cape Town Stadium.

We wandelen over de Sea Point Promenade, een mooi pad langs het strand dat zich uitstrekt van Mouille Point tot Sea Point. De dag eindigen we in stijl met een cocktail in Camps Bay, terwijl we genieten van een prachtige zonsondergang. Een perfecte afsluiting van weer een schitterende dag in het prachtige Zuid-Afrika!

Dag 11 - Het Kaapse Schiereiland

Vandaag verkennen we het Kaapse Schiereiland met zijn prachtige stranden en indrukwekkende kliffen. We stoppen eerst in het vissersdorpje Hout Bay voor een cruise naar een kolonie wilde zeehonden. Na de lunch rijden we langs Chapman’s Peak en bezoeken we het natuurreservaat Kaap de Goede Hoop. We gaan ook op zoek naar de schattige Afrikaanse pinguïns op het strand van Boulders.

Het is de laatste dag van deze geweldige reis. We sluiten de dag af met een optioneel afscheidsdiner en drankjes in een funky restaurant. Een perfecte afsluiting van jouw Zuid-Afrika avontuur!

Dag 12 - Afscheid nemen

Helaas is het tijd om afscheid te nemen…

Onze 12-daagse Zuid-Afrika Adventure Groepsreis komt tot een einde. Je kunt uitchecken en naar huis reizen, langer in Kaapstad blijven, of je avontuur in Afrika voortzetten. Heb je hulp nodig bij het plannen van je verdere reis? We staan voor je klaar!

Extra informatie

Startdatums

Wil je weten wanneer je kunt starten? Klik hier voor meer informatie over de startdatums van de 12-daagse Zuid-Afrika Adventure jongerenreis.

Vliegveld ophaalservice

Bij aankomst op de luchthaven van Johannesburg staat een shuttlebus voor je klaar. Je wordt direct naar het starthotel gebracht, zodat je je meteen thuis voelt.

Accommodatie

Tijdens deze reis verblijf je samen met je internationale groep in een mix van hotels en campings op verschillende locaties:

  • Johannesburg: Birchwood Hotel – 2 nachten
  • Graskop: Mogodi Lodge – 1 nacht
  • Kruger National Park: Muluwa Camp Grounds – 2 nachten
  • Hlane National Park: Ndlovu Camp – 1 nacht
  • Zululand: Wildlife Spirit Community Camp – 1 nacht
  • Blythedale: Palm Dunes Beach Lodge – 1 nacht
  • Kaapstad: Mojo Hotel – 3 nachten

Niet inbegrepen

  • Vliegticket
  • Reisverzekering
  • Visum (indien nodig)
  • Overige maaltijden
  • Vaccinaties
  • Fooi

Transport

Je reist comfortabel met de groep in een luxe minibus en ervaart de ultieme safari in Kruger en Eswatini in een 4WD jeep. Van Durban naar Kaapstad vlieg je met een binnenlandse vlucht, zodat je geen hoogtepunten mist.

Garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Reisverzekering & Visum

Voordat je op je Zuid-Afrika avontuur gaat, is een goede reisvoorbereiding belangrijk. Zorg dat je op de hoogte bent van visumvereisten, een goede reisverzekering, vaccinaties en geldzaken. Op deze pagina vind je alles wat je moet weten voor een zorgeloze reis!

Lokale gids

Tijdens de Zuid-Afrika Adventure jongerenreis staat er een professionele gids 24/7 voor je klaar. De gids kent alle leuke plekjes en weet alles over het land, zodat je niets hoeft te missen!

Toelatingseisen

Je kunt deelnemen aan deze groepsreis als je 17 jaar of ouder bent. Een portie avontuur en gezelligheid zijn natuurlijk ook belangrijk!

WiFi & Elektronica

De meeste accommodaties bieden gratis WiFi. Het kan iets langzamer zijn dan je gewend bent, maar je blijft verbonden. Voor stopcontacten heb je een adapter nodig. In Zuid-Afrika gebruiken ze meestal type D of M, dus zorg dat je de juiste wereldstekker bij je hebt.

Mede-reisgenoten

Je reist met een groep van maximaal 19 internationale reizigers, voornamelijk tussen de 18 en 32 jaar. Het is een geweldige kans om nieuwe vrienden te maken. Misschien kun je na de jongerenreis zelfs met je mede-reisgenoten verder op avontuur!

Maaltijden

Elke ochtend is het ontbijt inbegrepen bij de Zuid-Afrika Adventure groepsreis. Daarnaast zijn er vier diners inbegrepen, zodat je samen met de groep kunt genieten van heerlijke maaltijden.

Beste reistijd

Zuid-Afrika is een zonnig land en biedt het hele jaar door prachtige activiteiten. De zomer duurt van oktober tot april, ideaal voor zonliefhebbers. Van mei tot september brengt de winter koelere temperaturen en minder drukte. Perfect voor jouw Zuid-Afrika Adventure!

Stel je vraag aan ons!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.