Skip to main content

Surfen & Jeugd Educatie
Zuid-Afrika

Surfen & Leren: Jeugd Educatie Vrijwilligerswerk
in Kaapstad, Zuid-Afrika

Sluit je aan bij vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika en beleef de opwinding van surfen en de zee, terwijl je de schoonheid van Kaapstad ontdekt! Als vrijwilliger speel je een cruciale rol in het succes van het project, waarbij je kinderen uit de townships van Kaapstad begeleidt in hun Jeugd Educatie.

Je ondersteunt de kinderen niet alleen tijdens het surfen in de oceaan, maar biedt ook hulp in de klas met hun huiswerk en vakken zoals wiskunde en Engels, wat een essentieel onderdeel is van hun Jeugd Educatie. Daarnaast draag je bij aan de ontwikkeling van hun levens- en beroepsvaardigheden. Dus als je unieke talenten hebt, zijn die van harte welkom om te delen met de kinderen en het Jeugd Educatie-team!

Terwijl jij je inzet voor vrijwilligerswerk, kun je ook genieten van de gezelligheid van het surfhostel in Muizenberg. Hier krijg je de kans om te leren surfen, je surfvaardigheden te verbeteren en deel te nemen aan avontuurlijke activiteiten om de schoonheid van het Kaapse Schiereiland te verkennen. En dit allemaal als onderdeel van je bijdrage aan het project.

Het Jeugd Educatie-programma biedt gemiddeld 70 kinderen een stimulerend programma na school. Met name komen deze kids uit achtergestelde gemeenschappen, waaronder Masiphumelele, Ocean View en Khayelitsha. Via pleegzorg, maatschappelijk werkers en scholen komen ze terecht bij het programma. Het doel hiervan is de kinderen een betere toekomst te bieden, waarbij het project fungeert als een tweede familie. Elke week nemen de kinderen deel aan surfsessies, onderwijslessen en levenscoaching, met dagelijkse voedzame maaltijden. Doe mee en maak een verschil!

vanaf 1975,-

4 of 8 weken

Kaapstad

Boek nu dit project!
 • Vliegveld ophaalservice
 • Alle overnachtingen in een hip surfhostel
 • Gezond ontbijt van maandag t/m vrijdag
 • Diner van maandag t/m donderdag (alleen bij Pluspakket)
 • 1 of 3 surflessen per week
 • 4 adembenemende excursies rond Cape Peninsula
 • 1 surftour rond Cape Peninsula (alleen bij Pluspakket)
 • Donatie aan het project
 • Professionele training en begeleiding
 • Huur van surfboard en uitrusting
 • Fotopakket van je surflessen
 • Vrijwilligerscertificaat
 • Wekelijkse sociale activiteiten rond Muizenberg
 • Onbeperkt WiFi in het surfhostel
 • 24/7 noodondersteuning
 • Leer surfen onder begeleiding van een professionele instructeur.
 • Assisteer kinderen uit de townships met het leren en verbeteren van hun surfskills in de oceaan.
 • Draag bij aan de persoonlijke en professionele groei van de kinderen door jouw unieke talenten en vaardigheden te delen.
 • Help de kinderen met hun huiswerk en bied ondersteuning in vakken zoals wiskunde en Engels.
 • Organiseer coachsessies gericht op de persoonlijke ontwikkeling van de kinderen.
 • Bied hulp bij andere schoolvakken om hun kennis te verbreden.
 • Help bij het voorbereiden en verstrekken van dagelijkse, voedzame maaltijden voor de kinderen.
 • Neem deel aan strandopruimacties en leer de kinderen over het belang van milieubehoud.

Programma

Surfen

Surfen is niet alleen een sport, maar ook een levensstijl en passie die de jeugd verbindt met de schoonheid en kracht van de oceaan. Het opent hun ogen voor een nieuwe manier van leven, waarin ze actief, gezond en nauw verbonden zijn met de natuur. Vooral in de townships, waar kinderen vaak geconfronteerd worden met geweld en andere vormen van trauma, kan de oceaan en het surfen een krachtige helende werking hebben. Met een speelveld dat voortdurend verandert en wordt bepaald door de kracht van de oceaan, biedt surfen een unieke kans om zelfvertrouwen, vastberadenheid en doorzettingsvermogen te leren, en creëert het een diep gevoel van verbondenheid.

Bovendien definiëren de deelnemers zichzelf niet alleen als kinderen uit een township; ze beschouwen zichzelf als surfers, deel uitmakend van een diverse surfgemeenschap met mensen van allerlei etnische en sociaaleconomische achtergronden.

Verbindend Surfen: Meer dan Sport Alleen

Elke week nemen de kinderen deel aan twee teamgerichte surfsessies in Muizenberg. Deze sessies beginnen met een fitness- en yogaroutine op het strand, gevolgd door professionele surfbegeleiding in de oceaan. Aan het einde van elke sessie faciliteren de coaches een reflectie: een veilige ruimte waar de kinderen kunnen delen hoe de sessie hen heeft beïnvloed en wat ze hebben geleerd. Daarbij brengen onze coaches belangrijke waarden over. De surfsessies worden verder aangevuld met zwemlessen. Om de liefde voor de oceaan te koesteren en te bevorderen, leren onze begunstigden ook hoe ze voor hun omgeving moeten zorgen door middel van strandopruimingen en andere educatieve activiteiten. Deze activiteiten begeleiden hen om echte oceaanbewakers te worden en benadrukken het belang van duurzaamheid en milieubewustzijn.

Educatie

Onderwijs is een cruciaal onderdeel van ons programma. Elke week na school nemen de kinderen deel aan twee educatieve sessies in het klaslokaal. Tijdens deze sessies worden ze begeleid door gekwalificeerde leraren bij hun huiswerk en nemen ze deel aan verschillende hoogwaardige online, persoonlijke en interactieve leerprogramma’s. Deze zijn speciaal gericht op vakken zoals wiskunde, Engels en computervaardigheden. Hierbij maken we gebruik van bewezen educatieve programma’s die speciaal zijn afgestemd op de Zuid-Afrikaanse context. Voor het Engelse programma maken we bijvoorbeeld gebruik van Jolly Phonics en Oxford Reading Safari. Terwijl het wiskundeprogramma profiteert van NumberSense en Olico. Deze programma’s worden aangepast aan het individuele leerniveau van elk kind, volgen het Zuid-Afrikaanse CAPS-curriculum en zorgen ervoor dat leren een plezierige ervaring is!

Life Coaching

Life coaching draagt bij aan de versterking van de veerkracht en het emotionele bewustzijn van kinderen. Het bevordert essentiële levensvaardigheden en leidt hen naar duurzame werkgelegenheid. Elke week nemen de kinderen deel aan een life coaching-activiteit. Waarbij we de basisschoolkinderen begeleiden om veerkrachtiger te worden, hun emotionele bewustzijn te vergroten en essentiële copingvaardigheden te ontwikkelen via diverse workshops. We moedigen hen aan om te dromen over hun toekomst en leren hen relevante levensvaardigheden aan.

Voor middelbare scholieren gaan we nog een stap verder. Namelijk met deze groep werken we samen met lokale bedrijven en organisaties om beroepsworkshops te organiseren. Waardoor ze worden blootgesteld aan een wereld vol mogelijkheden en hun netwerk wordt verbreed. Ook worden ze begeleid bij het stellen en bereiken van doelen voor hun toekomst tijdens hun middelbare schooltijd. En we helpen hen toegang te krijgen tot hoger onderwijs of duurzame werkgelegenheid na hun schoolperiode.

Voeding

Dagelijks worden de kinderen voorzien van een voedzame maaltijd. Dit geeft hen de extra energie voor activiteiten en helpt bij het verbeteren van hun mentale helderheid tijdens schoolactiviteiten. De voedzame maaltijden worden bereid met gedoneerd voedsel van het Lunchbox Fund, gecombineerd met verse groenten die worden geoogst uit de eigen moestuin. Niet alleen is het belang van voedzaam eten voor de kinderen is ontzettend belangrijk. Maar ook leren de kinderen hoe ze in de moestuin hun eigen groenten en fruit kunnen kweken.

Extra informatie

Projectkosten Jeugd Educatie Project

Het Jeugd Educatie vrijwilligersproject in Zuid-Afrika kost €1975,- voor een verblijf van 4 weken. Als je wilt deelnemen voor een periode van 8 weken, bedragen de totale kosten €3650,-.

Je hebt ook de mogelijkheid om het project te upgraden naar het Pluspakket. De kosten voor 4 weken bedragen dan €2475,-, en voor een verblijf van 8 weken zijn de totale kosten €4675,-.

Basis- & Pluspakket

Met het Pluspakket krijg je 3 surflessen per week in plaats van 1. Daarnaast zijn er bij het Pluspakket ook de diners van maandag tot en met donderdag inbegrepen en een surftour rond Cape Peninsula.

Niet inbegrepen

 • Vliegticket
 • Reisverzekering
 • Visum (indien nodig)
 • Persoonlijke uitgaven

Vliegveld ophaalservice

Op de dag van je aankomst zal het lokale team je op de luchthaven verwelkomen met een glimlach op hun gezicht!

Maaltijden

Er is een gezond ontbijt inbegrepen van maandag tot en met vrijdag. Als je kiest voor het Pluspakket, zijn ook de diners van maandag tot en met donderdag inbegrepen. Het lokale team kan rekening houden met eventuele dieetwensen.

Surflessen

Standaard is er 1 surfles per week inbegrepen, waarbij je les krijgt van een lokale, gekwalificeerde surfinstructeur. Wanneer je kiest voor het Pluspakket, zijn er 3 surflessen per week inbegrepen.

Voorwaarden voor deelname

Je kunt deelnemen aan dit vrijwilligerswerk project in Zuid-Afrika als je 18 jaar of ouder bent. Het is belangrijk dat je een teamplayer bent en dat je redelijk goed in het Engels kunt communiceren.

Startdatums Jeugd Educatie Project

Klik op deze link voor meer informatie over de startdatums van het Jeugd Educatie vrijwilligersproject in Kaapstad, Zuid-Afrika.

Reisvoorbereiding

Voor het Jeugd Educatie vrijwilligerswerk project in Zuid-Afrika is geen visum vereist als je minder dan 90 dagen in het land verblijft. Zorg er echter wel voor dat je een reisverzekering met werelddekking hebt afgesloten, inclusief dekking voor ‘avontuurlijke sporten’, aangezien je ook gaat surfen.

Accommodatie

Je verblijft in een surfhostel in de omgeving van Kaapstad. Hier deel je een kamer met andere vrijwilligers of surfers en kunt gebruikmaken van alle beschikbare faciliteiten. Waaronder een speelkamer, gedeelde keuken, lounge, bar en café.

Locatie

Muizenberg, dichtbij Kaapstad in Zuid-Afrika, is een coole surfspot met een relaxed vibe. Het staat bekend om zijn lange, zachte stranden – perfect voor beginnende surfers. Je kunt er niet omheen: de felgekleurde strandhuisjes geven het strand een unieke, fotogenieke uitstraling. Het is niet alleen surfen! Ook heeft Muizenberg een paar historische plekken en is een hotspot voor kunst en cultuur. Chill in surfcafés, verken de lokale markten, of relax gewoon op het strand. Ideaal voor een dagje uit of een weekendtrip met je nieuwe vrienden!

Combineren

Ja, het is zeker mogelijk om het Jeugd Educatie vrijwilligersproject in Zuid-Afrika te combineren met andere projecten of deel te nemen aan een groepsreis. Meer informatie hierover vind je op onze Afrika pagina!

Garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Stel je vraag aan ons!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.