Skip to main content

Afrika
Cursussen

Word een professionele safari gids met een erkende FGASA cursus of verdiep je in wildlife fotografie. Leer tochten leiden en wildlife spotten, of ontwikkel fotografievaardigheden om de natuur vast te leggen. Beide trajecten bieden een mix van natuur, avontuur en professionele groei in Afrika.

Beleef de Afrikaanse wildernis: Leg de natuur vast met Wildlife Fotografie of word een erkende Safari Gids!

Dompel jezelf onder in de adembenemende wildernis van Zuidelijk Afrika en ontwikkel een passie voor natuur en wildlife tijdens de uitzonderlijke en erkende cursussen via Oak Travel. Of je nu een avonturier bent die de wildernis wil verkennen of iemand die een carrière als gids in Afrika ambieert, onze lokale partner biedt veelzijdige cursussen in Zuid-Afrika, Botswana en Kenia. Duik in de opleidingen met de mogelijkheid om een officiële FGASA kwalificatie te behalen, waarmee je een stap dichter bij een professionele carrière in de safari-gids industrie komt.

Van tracking tot wildlife fotografie, de cursussen variëren en bieden voor elk wat wils. Kies uit door FGASA goedgekeurde trainingsprogramma’s, waaronder de 8- en 50-weekse erkende safari gids cursussen. Elke cursus geeft je de kans om ongerepte landschappen te ervaren, wildlife in zijn natuurlijke habitat te observeren en dieper inzicht te krijgen in de fascinerende ecosystemen van Zuidelijk Afrika.

Ervaar de ultieme avontuurlijke leerervaring met een natuur- en wildlife fotografie cursus. Of je nu een beginnende liefhebber bent of een ervaren fotograaf, het programma, gelegen in de adembenemende landschappen van het Kruger Park in Zuid-Afrika, biedt een ongeëvenaarde kans om je kennis van de natuur te verdiepen en vaardigheden te ontwikkelen in wildlife fotografie.

Met kleine groepen en persoonlijke aandacht van deskundige instructeurs, leer je de ongerepte wildernis en het rijke dierenleven dat Afrika te bieden heeft op de beste manier. De cursussen omvatten essentiële onderwerpen zoals dierengedrag, natuurbescherming en fotografische technieken, allemaal gericht op het versterken van je vaardigheden.

SAFARI & WILDLIFE
GIDS LEVEL 1
8 weken

 

Zuid-Afrika & Botswana
Erkende FGASA cursus
6375,-

SAFARI & WILDLIFE
GIDS PROFESSIONAL
46 tot 50 weken

 

Zuid-Afrika, Kenia & Botswana
Erkende FGASA cursus
18.975,-

SAFARI & WILDLIFE
GIDS EXPERIENCE
4 weken

 

Mashatu, Botswana
3095,-

WILDLIFE
FOTOGRAFIE & NATUURBEHOUD
4 tot 12 weken

 

Kruger, Zuid-Afrika
vanaf 3375,-

Een educatieve ontdekkingsreis

Wildernis wijsheden in de Afrikaanse Natuur

Ben je klaar voor een avontuur dat je leven zal veranderen? Voor jongvolwassenen die een passie hebben voor de natuur en avontuur zoeken, bieden we cursussen aan die je diep in de adembenemende wildernis van Afrika brengt. In het hart van Zuid-Afrika, Botswana en Kenia vind je niet alleen avontuur, maar ook een schat aan kennis.

Of je nu droomt van een carrière als safari gids of gewoon een onvergetelijke ervaring wilt opdoen, deze cursussen zijn perfect voor jou. Je wordt ondergedompeld in een wereld vol spannende verhalen en inzichten, en krijgt de kans om unieke momenten te beleven die je voor altijd zult koesteren. Je leert over natuurbehoud, ecotoerisme en krijgt de kans om unieke vaardigheden te ontwikkelen. Dit is niet zomaar een reis; het is een kans om deel uit te maken van een gemeenschap die zich inzet voor het behoud van de prachtige Afrikaanse wildernis.

Bereid je voor op een reis vol avontuur, persoonlijke groei en diepgaand begrip van de natuur. Ontdek de diverse cursussen en ervaringen, en laat de ongekende schoonheid van Afrika je inspireren. Dit avontuur wacht op jou – een kans om jezelf te ontdekken en een blijvende impact te maken in de wereld van natuurbescherming en ecotoerisme.

Dompel jezelf onder in de Afrikaanse wildernis

Stap binnen in een betoverende wereld en begin aan een unieke educatieve reis. De zes bush camps, strategisch gelegen in de adembenemende natuur van Zuid-Afrika, Botswana en Kenia, bieden een unieke kans om te leren in het hart van de ongerepte Afrikaanse wildernis.

Beleef de uitgestrektheid van 110.000 hectare ongerept natuurgebied, een perfecte locatie voor een diepgaande verkenning in de wereld van safari gidsen en wildlife. Ga de uitdagingen van het wildernis leven aan. De cursussen, gericht op spoorzoeken, ecologie en natuurbehoud, zijn ontworpen om niet alleen kennis over te dragen, maar ook om een diepe liefde en respect voor de natuur te kweken. Ervaar een nauwe verbinding met wilde dieren in hun natuurlijke habitat en dompel jezelf volledig onder in de natuur.

Word deel van een gemeenschap die zich inzet voor het behoud van de Afrikaanse wildernis. Verleg de grenzen van je comfortzone en laat je inspireren door de adembenemende schoonheid van Afrika. Ontdek je ware passie te midden van weelderige landschappen en adem de geest van avontuur in.

Leer van deskundige instructeurs

Ontvang waardevolle kennis van toegewijde instructeurs die experts zijn in wildlife en natuur. Deze unieke leerervaring biedt je de kans om te profiteren van jarenlange expertise. De deskundige instructeurs zijn gepassioneerd over hun vak en delen graag hun uitgebreide kennis en inzichten met jou. Profiteer van hun buitengewone kennis door middel van praktische oefeningen en diepgaande theoretische lessen, en dompel jezelf onder in de fascinerende wereld van Afrikaanse wildlife.

Met een sterke focus op natuurbescherming en duurzaamheid, behandelen de instructeurs zowel de praktische als de theoretische aspecten van wildlife, ecologie en de biodiversiteit van Afrika. Duik in de geheimen van het dierenrijk, begrijp de relaties tussen verschillende soorten en krijg inzicht in het belang van natuurbescherming voor het behoud van de Afrikaanse wildernis.

Deze instructeurs zijn meer dan alleen gidsen; ze zijn inspirerende mentoren die jou willen helpen groeien als natuurliefhebber en mogelijk toekomstige safari gids. Kies voor deze unieke leerervaring en geniet niet alleen van de educatieve reis, maar ook van de kans om te leren van de besten in het veld.

Een exclusief kamp in het Kruger National Park

Ontdek een unieke ervaring in het hart van het wereldberoemde Kruger National Park, waar je je kunt onderdompelen in een van Afrika’s meest iconische en biodiverse landschappen. Deze locatie biedt een ongeëvenaarde omgeving voor zowel leren als ontdekken, onder begeleiding van ervaren instructeurs.

In het majestueuze Kruger National Park, biedt het exclusieve kamp een perfecte balans tussen educatie en het ervaren van de overweldigende schoonheid van de Afrikaanse wildernis. Dit is niet alleen een uitstekende leeromgeving, maar ook een kans om de verbazingwekkende biodiversiteit van het park te verkennen.

Of je nu een gepassioneerde natuurliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een unieke leerervaring, dit kamp in het Kruger National Park belooft een onvergetelijke reis vol ontdekkingen. Stap uit de traditionele klaslokalen en duik in de ongerepte wildernis van Afrika, terwijl je je vaardigheden aanscherpt onder de begeleiding van deskundigen.

Word deel van een bijzondere ervaring die je meeneemt naar een diepgaand begrip van natuurbehoud en biodiversiteit, allemaal binnen de adembenemende omgeving van het Kruger National Park. Laat je meevoeren in de magie van leren in de vrije natuur en bereid je voor op een educatieve ervaring die je horizon verruimt en je passie voor de natuur verdiept.

Volledige onderdompeling in de natuur

Ervaar een diepe onderdompeling in de natuur op de afgelegen bush camps, waar je vanaf het moment van aankomst omgeven wordt door de betoverende Afrikaanse wildernis. Deze ervaring is ontworpen om je volledig te verbinden met de natuurlijke wereld, met kamplocaties die strategisch zijn gekozen om je te omringen met ongerepte natuurlijke schoonheid. De rustieke charme van deze kampen, harmonieus geïntegreerd in het landschap, versterkt je verbinding met de omgeving.

Gedurende je verblijf, word je begeleid door deskundige instructeurs, gepassioneerd over het delen van hun kennis van de lokale flora en fauna. Je leert over inheemse planten, volgt sporen van wilde dieren en absorbeert ecologische kennis die alleen kan worden opgedaan door directe interactie met de natuur. De cursussen zijn zorgvuldig samengesteld om educatief te zijn en tegelijkertijd een diepgaand begrip en respect voor de natuur te ontwikkelen.

De natuur zelf fungeert als je klaslokaal, waarbij elke stap die je zet je dichter bij de prachtige diversiteit van het Afrikaanse landschap brengt. Of je nu getuige bent van de majestueuze dierenmigratie, luistert naar de melodieën van tropische vogels, of geniet van de serene schoonheid van een zonsondergang, elke ervaring is doordrenkt met de essentie van de natuur.

Laat je dagelijkse verwachtingen los en geef je over aan een volledige natuurbeleving. Je zult de natuurlijke wereld van zonsopgang tot zonsondergang ervaren, waarbij elke ademhaling een verfrissende dosis zuurstof is en elke stap een ontdekkingsreis. Bereid je voor om de natuur op een dieper niveau te ervaren en geniet van een onvergetelijke reis vol avontuur en verwondering.

Verschil tussen een Safari Gids en Game Ranger

In de wereld van natuurbehoud en wildernisbeheer spelen zowel gidsen als rangers een cruciale rol. Hoewel deze termen soms door elkaar worden gebruikt, is het belangrijk om de unieke functies van een safari-, veld- of natuur ‘gids’ te onderscheiden van die van een game-, park-, wild- of bos ‘ranger’. Laten we dieper ingaan op de verschillen tussen deze twee essentiële rollen in het behoud van de natuur.

De rol van een Safari Gids
Safari gidsen zijn de spil in elke natuurverkenning. Zij zijn verantwoordelijk voor het leiden van bezoekers door de wilde natuur, of het nu te voet, per kano, te paard of met een voertuig is. Hun hoofddoel is het verbinden van bezoekers met de natuur door fascinerende geheimen en verhalen te delen over de omgeving. Gidsen zijn ook van vitaal belang in het bevorderen van natuurbehoud, omdat ze via hun interacties met bezoekers bewustwording kunnen vergroten en een liefde voor de natuur kunnen kweken.

Taken van een Game Ranger
Game rangers focussen zich primair op het beheer en behoud van wildernisgebieden. Hun takenpakket is divers, inclusief wildbeheer, fokprogramma’s, dierenzorg, brandbestrijding en het bestrijden van invasieve plantensoorten. Het werk van game rangers is cruciaal voor het beschermen van wilde dieren en hun habitats, wat bijdraagt aan de overleving van bedreigde soorten.