Skip to main content

Safari & Wildlife
Gids Level 1

Word Safari & Wildlife Expert: Jouw 8-Weekse Avontuur in de Afrikaanse Wildernis!

Heb jij een ontembare passie voor de natuur en het wildleven, en kun je niet wachten om avonturen te beleven in de ruige Afrikaanse wildernis? Overweeg je om van het gidsen van safari’s meer te maken dan slechts een hobby? Onze 8-weekse Safari en Wildlife Gids Level 1 cursus, compleet met een erkende FGASA-certificering, is jouw toegangsbewijs tot de ongerepte landschappen van Zuid-Afrika. Hier ga je op ontdekkingstocht, spot je wilde dieren in hun natuurlijke habitat en verdiep je je in de wonderen van de ecosystemen.

Dus, als jij droomt van een toekomst als professionele safari-gids, biedt deze cursus met FGASA-kwalificatie jou een gouden kans. Je zet hiermee een grote stap voorwaarts naar een carrière in Zuidelijk Afrika.

Sta jij aan de startlijn voor een ongelofelijk avontuur? Dan sluit deze 8-weekse cursus perfect bij jou aan. Je leert niet alleen de fijne kneepjes van het vak, maar ontdekt ook de betekenis van de flora en fauna voor de lokale bevolking. Bereid je voor om volledig op te gaan in de overweldigende Afrikaanse wildernis. Onze topinstructeurs staan klaar om jouw transformatie tot deskundige gids te begeleiden. Door een slimme mix van praktijkervaring en cruciale theorie ben je straks helemaal klaar voor het echte werk als Safari & Wildlife Gids. En wie weet? Dit kan het begin zijn van jouw doorgroei naar de 1-jarige Safari & Wildlife Gids opleiding.

5975,-

8 weken

Zuid-Afrika en/of Botswana

Boek nu deze cursus!
 • Vliegveld transfers
 • Alle overnachtingen in 2 kampen
 • Alle maaltijden tijdens je verblijf in de kampen
 • Transport naar de kampen in Zuid-Afrika en Botswana
 • Professionele training en begeleiding
 • Programmakosten
 • Alle erkende examens
 • Verschillende activiteiten
 • Wasservice
 • Uniform
 • Nature Site Guide NQF2 (CATHSSETA) Qualification
 • FGASA Nature Site Guide NQF2

Cursus Overzicht

Aankomst & Orientatie in Zuid-Afrika

Begin je avontuur als toekomstige Safari & Wildlife Gids met een 8-weekse cursus, die start in Zuid-Afrika of Botswana. Je arriveert een dag voor aanvang van de cursus op het vliegveld in Zuid-Afrika of Botswana, waar een lokaal team klaarstaat om je hartelijk te ontvangen. Daarna word je naar het eerste kamp gebracht, waar je avontuur begint.

Als deelnemer aan deze 8-weekse cursus breng je bijna twee maanden door in twee verschillende kampen in Zuid-Afrika en/of Botswana. Hier krijg je zowel interactieve theoretische lessen als praktijkgerichte training in de ongerepte Afrikaanse wildernis.

Wat kun je verwachten

Tijdens je Gids Level 1 cursus geniet je van deskundige begeleiding. Je werkt samen met erkende wildlife instructeurs, die je helpen de opleiding succesvol af te ronden. Dit programma, goedgekeurd door FGASA en geaccrediteerd door CATHSSETA, is jouw eerste stap naar een carrière als Safari & Wildlife gids. Het biedt praktijkgerichte trainingen en een lesprogramma dat onder meer 4×4-vaardigheden voor wildritten, soorten-identificatie en spoorzoeken omvat. Je brengt tijd door in minstens twee van de afgelegen kampen, waar je diep de natuur in duikt.

Hoewel deze cursus een fundament legt voor een carrière als gids en vele andere carrières binnen de wildlife-sector, is het ook perfect voor wie zich simpelweg wil verdiepen in de natuur en persoonlijke kennis en vaardigheden wilt ontwikkelen. Na succesvolle afronding van de cursus hebben deelnemers de mogelijkheid zich in te schrijven voor meer geavanceerde cursussen om zich verder te specialiseren.

Wat houdt deze cursus in

Een Safari & Wildlife Gids vormt de brug tussen de natuurlijke en culturele omgeving en de gasten, met een sterke nadruk op educatie. Deze gidsen, precies zoals hun benaming suggereert, navigeren gasten door de natuurlijke wereld, of dit nu in een voertuig, per kano, te paard of te voet gebeurt. Het is de verantwoordelijkheid van de gids om de verborgen wonderen van de natuur te onthullen en te dienen als de verbindende factor tussen de gasten en de natuurlijke wereld. Een opleiding tot safari- en wildlife gids bereidt studenten voor op het leiden van wildritten in zowel gevaarlijke als veilige wildlife gebieden.

Belangrijkste activiteiten tijdens de cursus

 • In 8 weken duik je helemaal in de wereld van planten en dieren, zoals kikkers, slangen, en grote zoogdieren, en ontdek je hoe ze allemaal samenleven in het wild van Zuid-Afrika.
 • Je leert hoe je je weg kunt vinden in de natuur, zelfs als er geen paden zijn. Met behulp van de sterren leer je hoe je kunt uitvogelen waar je bent. Tijdens avontuurlijke trips ga je rijden in een jeep over ruig terrein en leer je hoe je veilig van A naar B komt. Je krijgt ook les over de aarde en het weer in Zuidelijk Afrika, leert sporen zoeken, diergedrag analyseren, en ontdekt welke dieren, planten en bomen er allemaal in het gebied leven.
 • ’s Nachts slaap je buiten onder een indrukwekkende sterrenhemel en deel je verhalen rond een kampvuur met andere studenten. Er zijn zelfs nachtexpedities waar je dieren kunt spotten die je overdag bijna nooit ziet, zoals hyena’s en civetkatten.
 • Je gaat ook meer leren over toerisme en de geschiedenis van Afrika. Zo snap je beter hoe belangrijk deze dingen zijn voor de problemen waar het continent mee te maken heeft.
 • Een grote uitdaging voor natuurbeschermers is het beschermen van dieren en hun thuis, terwijl ze ook proberen de schade door veranderingen in het klimaat te beperken. Tijdens je tijd in Zuid-Afrika en Botswana zie je met eigen ogen hoe natuurbescherming werkt, welke stappen er worden genomen en wat voor effect dit allemaal heeft op de natuur.

Een doorsnee dag op de cursus

Start je dag vroeg om de zonsopgang niet te missen – serieus, het is de moeite waard. Na een lekker en gezond ontbijt ga je op pad: kies je voor een tocht in een jeep of trek je liever te voet de natuur in, het avontuur wacht. Samen met een team van experts duik je in alles over het weer, de aarde, en vogels. Bij elke stap buiten krijg je de kans om iets nieuws te ontdekken.

Na de lunch in het kamp is het tijd om even lekker te relaxen tijdens je pauze. Daarna verdiep je je in natuurbehoud en leer je hoe we beter voor onze planeet kunnen zorgen. Deze cursus duurt 8 weken en elke dag is een nieuwe kans om te leren – van vogelkennis tot de beste manieren om de natuur te beschermen.

Extra informatie

Startdatums

Klik op deze link voor meer informatie over de startdatums van de 8-weekse Safari & Wildlife Gids Level 1 cursus.

Niet inbegrepen

 • Vliegticket
 • Reis- en zorgverzekering
 • Visum (indien nodig)
 • Vaccinaties (waaronder Malaria)
 • Persoonlijke uitgaven tijdens de vrije dagen

Vliegveld ophaalservice

Begin je reis in Zuid-Afrika of Botswana, waar je een dag voor aanvang van de cursus arriveert op de luchthaven. Je wordt daar verwelkomd door het enthousiaste lokale team. Na een hartelijk welkom brengen zij je naar het eerste kamp, waar de Safari Gids Level 1 cursus van start gaat.

Examens

Tijdens deze dynamische Gids Level 1 cursus vinden examens plaats na elke afgeronde training. De exacte examendata variëren afhankelijk van de cursus. Waardoor flexibiliteit en aanpassing aan jouw behoeften mogelijk is.
De cursus is officieel erkend door de FGASA (Field Guides Association of Southern Africa) en geaccrediteerd door CATHSSETA (The Culture, Art, Tourism, Hospitality, and Sport Sector Education and Training Authority). Het lokale team ondersteunt je actief bij het registratieproces bij FGASA, die op hun beurt zorgen voor automatische registratie bij CATHSSETA.

Elektriciteit

De kampen zijn niet aangesloten op het elektriciteitsnet, maar krijgen de benodigde stroom van generatoren. Dit betekent dat je maar beperkt de elektronische apparaten kunt opladen wanneer de generatoren actief zijn. De kampen maken voor noodgevallen gebruik van lampen op zonne-energie en satelliettelefoons, aangezien de mobiele ontvangst over het algemeen beperkt is.

WiFi

Het is enorm beperkt, meestal is er helemaal niets. Dus we raden aan om je familie en vrienden van tevoren op de hoogte te stellen van het beperkte contact. Daarnaast is het handig om op het vliegveld een lokale simkaart te kopen.

Paklijst & Algemene vragen

Na je boeking ontvang je van ons een handige inpaklijst en een link naar de algemene vragen over de 8-weekse Safari & Wildlife Gids Level 1 cursus.

Reisvoorbereiding

Voor je afreist naar Zuidelijk Afrika, is een goede voorbereiding essentieel. Zorg ervoor dat je een degelijke reisverzekering afsluit, de benodigde vaccinaties haalt, en vergeet niet tijdig je visum aan te vragen.

Aangezien alle kampen zich in malariagebieden bevinden, raden we aan om ruim voor vertrek contact op te nemen met je huisarts. Meer informatie hierover kun je nalezen op Nederland wereldwijd, thuisvaccinatie en visumbuitenland.nl.

Cursus Locaties

Afhankelijk van de gekozen startdatum verblijf je tijdens de cursus in Zuid-Afrika (en Botswana), in unieke Stilt Houses of in comfortabele tweepersoons safaritenten. In Makuleke, nabij het Kruger Park, geniet je in je Stilt House van extra comfort dankzij een eigen badkamer. De andere kampen bieden praktische gedeelde badkamerfaciliteiten. Voor meer informatie over de accommodaties, klik hier.

Alle kampen beschikken over een ruime gemeenschappelijke ruimte die ideaal is voor zowel studie als ontspanning. Hier kun je samen met medestudenten leren, eten en gezellig de avonden doorbrengen. Het is echter belangrijk om te weten dat de kampen niet omheind zijn en exclusief toegankelijk voor deelnemers aan de cursus, wat zorgt voor een authentieke en ongestoorde ervaring in de Afrikaanse natuur.

De 8-weekse Safari & Wildlife Gids Level 1 cursus vindt plaats in twee van de in totaal zes kampen. Gedurende de cursus wissel je van kamp om een breed scala aan kennis en ervaringen op te doen in verschillende gebieden of landen.

Na de cursus

Na afloop van de 8-weekse Gids Level 1 cursus ontvang je ondersteuning bij het vinden van werk en krijg je toegang tot een netwerkgroep voor mogelijke banen. Daarnaast is het mogelijk om extra cursussen te volgen, waardoor je in aanmerking kunt komen voor betere functies.

Toelatingseisen

 • De deelnemer moet effectief in het Engels kunnen communiceren
 • Deelnemers moeten ouder zijn dan 18 jaar
 • Fit en in staat zijn om minimaal 2 km te kunnen lopen
 • In het bezit zijn van een geldig rijbewijs

Garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Stel je vraag aan ons!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.