Skip to main content

Wildreservaat Kampen
Afrika Cursussen

De kampen tijdens de cursussen in Afrika bevinden zich in verschillende wildreservaten in Zuid-Afrika, Botswana en Kenia, elk met zijn eigen unieke ecosysteem en wildlife. Deze locaties bieden studenten de kans om de complexiteit van de Afrikaanse bush te ervaren en te leren over de diverse flora en fauna.

Mara Training Centre, Kenia

Het Mara Training Centre in Kenia combineert comfort met avontuur in de Afrikaanse wildernis. De accommodaties, gebouwd met traditionele materialen, bieden een authentieke ervaring. Waar educatie, natuurbehoud en avontuur samen komen. Hier in het kamp verblijven de gasten in huisjes met basisvoorzieningen zoals comfortabele bedden en schone badkamers. Vaak met prachtig uitzicht op de savanne.

In de omgeving van het Mara Training Centre in Kenia heerst een typisch Oost-Afrikaans savanneklimaat met aangename temperaturen. Er zijn twee regenseizoenen: het lange van maart tot mei, waarin de natuur bloeit. En het korte in november en december met mildere regenval. Tussen deze regenseizoenen, vooral van juni tot oktober en januari tot februari, is het droger en zonniger. Ideaal voor safari’s en buitenactiviteiten, aangezien dieren zich rond waterbronnen verzamelen.

Kamp middenin de natuur

Gelegen nabij de Mara-rivier, staat het centrum midden in de rijke Afrikaanse natuur. Dit gebied is beroemd om de jaarlijkse migratie van gnoes en zebra’s. En herbergt wilde dieren zoals leeuwen, olifanten en giraffen, ideaal voor natuurliefhebbers en fotografen.

Mashatu Reserve, Botswana

Het Mashatu-reservaat in Botswana, gelegen waar de Limpopo en Shashe rivieren samenkomen, is een schitterend natuurparadijs. Dit avontuurlijke landschap kenmerkt zich door uitgestrekte uitzichten en open wandelgebieden. En is rijk aan flora en fauna, waaronder imposante platanen en Nyala-bomen. Bovendien dient het reservaat, vooral in de winter, als een trekpleister voor dieren. Waardoor het een betoverende ervaring biedt voor natuurliefhebbers.

Daarnaast, met zijn ligging grenzend aan Zimbabwe en Zuid-Afrika en doorkruist door de Pitsane en rustige Shashe rivieren, biedt het reservaat een unieke mix van landschappen. Het klimaat varieert van hete zomers tot milde winters, wat betekent dat bezoeken het hele jaar door mogelijk zijn. Kortom, Mashatu is een ideale bestemming voor diegenen die de ongerepte schoonheid van de Afrikaanse wildernis willen ervaren.

Uniek stukje Afrika

Gelegen in een uniek hoekje van Botswana, onderscheidt het Mashatu-reservaat zich met toegang tot meer dan 12.000 hectare bushveld. Dicht bij het kamp vind je adembenemende uitzichten op het open landschap en de nabijgelegen toppen.

Selati, Zuid-Afrika

Het Selati Game Reserve, gelegen nabij het Kruger National Park, is een paradijs voor natuurliefhebbers. Dit 33.000 hectare grote reservaat herbergt een rijke verscheidenheid aan dieren. Waaronder leeuwen, buffels en olifanten, in hun natuurlijke omgeving. Het biedt een unieke kans voor beginnende gidsen om niet alleen bijzondere soorten zoals sabelmarters en elanden te observeren. Maar ook giraffen, zebra’s, en vele andere wilde dieren.

Gelegen aan de oevers van de Selati-rivier, die in de winter transformeert in rotsachtige waterpoelen, biedt het reservaat ideale mogelijkheden voor wandelingen en een authentieke wilderniservaring. Het klimaat varieert seizoensgebonden. Met warme zomers (gemiddelde maximumtemperatuur van 35°C) en koelere winters (gemiddelde minimumtemperatuur van 5°C).

Ga het avontuur aan

Ben je klaar voor een avontuur tussen de majestueuze leeuwen en de roep van de wilde natuur? Het Selati Game Reserve wacht op je met zijn ongerepte schoonheid en talloze avonturen!

Makuleke, Zuid-Afrika

Verken het ongerepte Makuleke-Concessiegebied in Kruger National Park, gelegen in de prachtige Pafuri-regio. Dit afgelegen en avontuurlijke deel van het park biedt een rijke verscheidenheid aan planten en dieren. Het landschap is divers, van de schilderachtige Luvuvhu-rivier, omringd door nyalabomen en koortsboombossen, tot de majestueuze Lanner-kloof. Een paradijs voor natuurliefhebbers en vogelaars met enkele van de mooiste vogels in het park.

Het weer varieert per seizoen. In de zomer (oktober tot maart) kunnen temperaturen oplopen tot 40°C, ideaal voor zonnige safari’s. In de winter (april tot september) biedt het een koeler klimaat met temperaturen rond de 9°C. Dit maakt het park een aantrekkelijke bestemming het hele jaar door.

Must-visit bestemming

Het Makuleke-Concessiegebied in het Kruger National Park is een must-visit bestemming voor avonturiers. Die van natuur, cultuur en onvergetelijke ervaringen houden!

Karongwe, Zuid-Afrika

Ontdek de adembenemende wereld van Karongwe Game Reserve in Zuid-Afrika: een safari-avontuur dat je niet wilt missen! Dit unieke wildreservaat biedt een onvergetelijke ervaring. Waarbij je oog in oog komt te staan met de indrukwekkende ‘Big Five’ van Afrika in hun natuurlijke omgeving.

Wat kun je verwachten? In Karongwe Game Reserve spot je niet alleen leeuwen, luipaarden, cheeta’s, olifanten, witte neushoorns en hyena’s. Maar ook een verbazingwekkende diversiteit aan andere dieren. Met meer dan 60 soorten zoogdieren en een rijkdom aan vogels, is elke safari hier een nieuw avontuur.

Bereid je voor op warme zomers en milde winters. Van oktober tot maart geniet je van het zomerweer met temperaturen die oplopen tot wel 40°C. Ideaal voor zonliefhebbers en avonturiers!

Imposante Drakensbergen

Maak je klaar voor een onvergetelijke reis vol avontuur en ontdekking in het hart van Zuid-Afrika. Karongwe Game Reserve bovenop het imposante Drakensberg-gebergte wacht op je!

Pridelands, Zuid-Afrika

De Pridelands Conservancy is een spectaculair natuurgebied, rijk aan bossen en open landschappen. Het is een thuis voor vrije olifanten, wat het gebied extra bijzonder maakt. Natuurbescherming staat hier hoog in het vaandel, ideaal voor natuurliefhebbers en studenten in natuurbeheer.

In september 2017 werd Pridelands uitgebreid met 2000 hectare land door de openstelling van de grenzen met het Greater Kruger National Park (GKNP). Dit vergrootte de leefruimte voor dieren en verrijkte hun habitat.

Het klimaat in Pridelands varieert seizoensgebonden. Tussen oktober en maart, de zomermaanden, is het gemiddeld 35°C. In de winter, van april tot september, koelt het af tot gemiddeld 6°C. Perfect voor wie de Afrikaanse winter wil ervaren.

Ervaar de magie

Pridelands Conservancy ligt een natuurlijk wonderland met vrij rondlopende olifanten en je verblijft daar natuurlijk onder deskundige begeleiding.