Skip to main content

Cairns Schildpadden Project

vanaf 795,-
Cairns
1 tot 6 weken

Help als vrijwilliger in
Australie de zeeschildpadden

Het revalidatiecentrum op Fitzroy Island in de omgeving van Cairns, behandelt gewonde en zieke zeeschildpadden uit de Great Barrier Reef en het Cape York gebied. De meeste schildpadden zijn ziek, verhongerd of hebben letsel wat is veroorzaakt door boten, visgerei of ingeslikt plastic dat wordt aangezien voor voedsel. Daardoor lijden veel van deze zeeschildpadden aan het zogenaamde ‘‘floaters disease’’.

Doormiddel van vergoedingen, donaties van lokale bedrijven en internationale vrijwilligers blijft het revalidatiecentrum draaiende. Dit opvangcentrum is hard nodig, want er zijn al meer dan 600 zieke en gewonde dieren in de afgelopen 14 jaar binnengebracht voor behandeling. De vrijwilligers maken een enorm verschil, dat zien we namelijk terug in het slagingspercentage voor het herstel van de zieke en gewonde zeeschildpadden. Vergeleken met 14 jaar geleden is het herstel al met 65% gestegen.

Een aantal vrijwilligers krijgt de mogelijkheid om bij de Intensive Care Unit ervaring op te doen (vrijwilligerswerk vanaf 2 weken en langer). Je gaat dan op zoek naar zieke of gewonde zeeschildpadden. De schildpadden ga je dan ”taggen”, zodat de onderzoekers hen kunnen volgen vanuit het revalidatiecentrum. Daarnaast ga je ook het strand vrijmaken van spooknetten en puin. Eventueel mag je ook assisteren bij de GPS tracking van schildpadden die weer terug in de zee zijn.

Wil je graag in Australië met koala’s, kangoeroes en andere inheemse dieren werken? Bekijk dan het Port Douglas Wildlife Habitat project in de omgeving van Cairns.

Inclusief

 • Hulp voor vertrek
 • Handboek project
 • Training en begeleiding
 • Accommodatie in een hostel (6 overnachtingen per week)
 • Projectkosten
 • Ferry oversteek tijdens werkdagen om 07.00 uur
 • Werktijden van 08.00 uur tot 13.00 uur
 • 24/7 noodhulp

Exclusief

 • Vliegticket
 • Reisverzekering
 • Visum
 • Lunch & diner
 • Vaccinaties
 • Persoonlijke uitgaven

Werkzaamheden

 • Het rehabiliteren van zieke en gewonde zeeschildpadden
 • Het promoten van duurzame praktijken door middel van samenwerkings- en opleidingsinitiatieven
 • Schoonmaken van tanks
 • Zeeschildpadden voeden en verzorgen
 • Assisteren op de Intensive Care Unit (bij 2 weken of langer)

Extra informatie

Projectkosten

– 1 week €795,-
– 2 weken €1345,-
– 3 weken €1895,-
– 4 weken €2445,-
– 5 weken €2995,-
– 6 weken €3545,-

Accommodatie

In Cairns verblijf je in een resort-stijl hostel in een gedeelde kamer. Er is gratis WiFi en een zwembad aanwezig. Het hostel organiseert ook regelmatig excursies in de omgeving. Een upgrade naar een privé kamer is tegen extra kosten ook mogelijk.

Vliegveld ophaalservice

Er is geen ophaalservice inbegrepen. We raden aan om op het vliegveld van Cairns met een lokale taxi of een Uber naar het hostel te reizen. Je verblijft bij het YHA Hostel (of vergelijkbaar), wat ongeveer 10 minuten rijden is.

Toelatingseisen

Je kunt deelnemen aan het Cairns Schildpadden Project als je 18 jaar of ouder bent. Natuurlijk is een passie voor dieren ook erg belangrijk.

Vaccinaties

Omdat je in aanraking komt met dieren is een tetanus vaccinatie verplicht. Via thuisvaccinatie.nl kun je een afspraak maken bij jou in de buurt!

Startdatums

Klik op deze link voor meer informatie over de startdatums van het Cairns Schildpadden Project in Australië.

Maaltijden

Het hostel serveert af en toe doordeweeks ‘Free Pancakes’, maar je kan natuurlijk ook je eigen ontbijt in de gemeenschappelijke keuken klaarmaken. Zorg er wel voor dat je bij de supermarkt eten en drinken koopt om mee te nemen naar het eiland voor de lunch.

Vrije tijd

Je werkt vijf dagen in de week van maandag tot en met vrijdag. Om 07.15 uur neem je met andere vrijwilligers de ferry naar Fitzroy Island, en van 08.00 tot 13.00 uur werk je op het eiland. Vrijwilligers die eventueel langer verblijven dan 2 weken, kunnen langer op het eiland verblijven voor verschillende onderzoeken. In de weekenden ben je vrij en kun je Cairns verkennen en leuke uitstapjes maken. Bezoek bijvoorbeeld Port Douglas, Palm Cove, Atherton Tablelands en Cape Tribulation.

Reisverzekering & Visum

Voordat de reis begint, is het belangrijk dat je beschikt over een goede reisverzekering en dat je een e-visitor visum hebt aangevraagd. Je vindt de extra informatie op onze pagina Reisvoorbereiding Australië, waar je ook direct een premie kunt berekenen voor de Globetrotter Reisverzekering van Allianz.

Projecten combineren

Het is zeker mogelijk om projecten te combineren. Kijk bij onze andere vrijwilligersprojecten en stuur een e-mail met je wensen naar info@oaktravel.nl.

Stel je vraag aan ons!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
× Hoe kan ik je helpen?