Skip to main content

China Adventure
Groepsreis

China Adventure: Een avontuurlijke 22-Daagse groepsreis voor jongvolwassenen

Ontdek de wonderen van China met de 22-daagse China Adventure Groepsreis! Deze reis neemt je mee van het bruisende Shanghai naar de serene landschappen van Yangshuo, en van de historische schatten van Xi’an tot de majestueuze Grote Muur in Beijing.

Begin je avontuur in het pittoreske Yangshuo met een fietstocht langs de schilderachtige Yulong-rivier en een rustgevende bamboevlot-riviercruise. Bezoek in Chengdu het Giant Panda Breeding and Research Center om deze iconische dieren van dichtbij te zien. Verken het wereldberoemde Terracotta-leger in Xi’an en dompel jezelf onder in de rijke geschiedenis en cultuur van deze oude stad. Wandel in Beijing op de Grote Muur van China en geniet van het adembenemende uitzicht. Maak in Hangzhou een serene boottocht op het Westmeer en wandel op de Jiuyao-berg voor een panoramisch uitzicht. Sluit je reis af in Shanghai met een wandeling naar de betoverende Nine Creeks en ontdek de perfecte mix van moderne en traditionele cultuur.

Deze 22-daagse groepsreis biedt een perfecte combinatie van avontuur, cultuur en natuur. Boek nu en ontdek de diversiteit en schoonheid van China! Ga mee op deze avontuurlijke reis en creëer onvergetelijke herinneringen.

Wil je nog meer van China verkennen? Bekijk dan ook de China Ultimate Groepsreis!

1675,-

22 dagen

Shanghai » Shanghai

Boek nu deze reis!
 • 21 overnachtingen
 • Transport, zoals trein, boot en bus
 • Professionele groepsleider
 • Leuke mede-reisgenoten!
 • Activiteiten zoals omschreven bij de hoogtepunten
 • Gratis Mandarijn-lessen voor beginners
 • Fietstocht langs de Yulong-rivier
 • Bamboevlot-riviercruise in Yangshuo
 • Giant Panda Breeding and Research Center, Chengdu
 • Bezoek aan de Terracotta Warriors in Xi’an
 • Ervaring op de Grote Muur van China, Beijing
 • West Lake boottocht in Hangzhou
 • Hike de Jiuyao-berg in Hangzhou
 • Wandeling naar de Nine Creeks in Shanghai
 • Bekijk de optionele activiteiten in het reisschema

Reisschema

Dag 1 - Welkom in Shanghai!

Vandaag begint jouw backpack groepsreis in Shanghai! Na een vrije ochtend in de stad ontmoet je de reisleider in het hostel voor een briefing over wat je de komende weken te wachten staat. Daarna ga je naar het treinstation om de nachttrein naar Guilin te nemen, waar een transfer naar Yangshuo klaarstaat.

Dag 2 tot 4 - Yangshuo

‘s Ochtends kom je aan in Guilin en reis je door naar Yangshuo. Daar ontmoet je je nieuwe reisleider en de rest van de groep. Vandaag is een vrije dag. Waarom niet genieten van kajakken op de Li-rivier of traditionele Chinese therapieën zoals Hot Cupping?

Dag 3 begint met een fietstocht door de omgeving en een bamboevlottocht op de Yulong-rivier. Zorg ervoor dat je camera waterdicht is! Later kun je naar het Moon Hill-complex voor modderbaden en warmwaterbronnen. In de avond kun je de lokale omgeving verkennen met je reisgenoten.

In de ochtend op dag 4 kun je mee rotsklimmen! Deze regio in China heeft prachtige kalkstenen pieken, dus het is een geweldige kans om ze te beklimmen. Later kun je samen met de groepsleider het platteland van China verkennen. We bezoeken een dorp in de buurt om te zien hoe het leven op een boerderij is vlak buiten Yangshuo. Deze jongvolwassen reis zit vol avontuur en cultuur in China.

Optionele activiteiten in Yangshuo:

 • Hot cupping
 • Rotsklimmen
 • Kookles
 • Kajakken
 • Moon Hill & modderbaden
 • Dagtocht naar Sally’s dorp

Dag 5 - Yangshuo naar Chengdu

Neem afscheid van je reisleider in Yangshuo, want je gaat naar de volgende bestemming op je backpackreis – Chengdu! Je reist per trein door het land en wordt verwelkomd door je nieuwe reisleider bij aankomst, die je naar je hostel brengt om in te checken.

Dag 6 & 7 - Chengdu

Vandaag bezoek je het Giant Panda Breeding and Research Center. Hier leer je alles over de missie om panda’s te fokken en terug te brengen in het wild. Hoewel je de panda’s niet kunt vasthouden, krijg je de kans om ze van dichtbij te zien.

Daarna frissen we je Chinese taalvaardigheden op met een taalles Mandarijns van je reisleider. ’s Avonds kun je een traditionele Sichuan-opera bijwonen.

Dag 7 kun je zelfstandig verkennen of deelnemen aan optionele activiteiten. Ga mee op een trip naar Leshan om de grootste stenen Boeddha ter wereld te zien, uitgehouwen in de zijkant van de Mt. Lingyun. Het kolossale beeld is meer dan 1300 jaar oud en een heilige bestemming voor boeddhistische pelgrims. ‘s Avonds kun je de beroemde Sichuan Hot Pot proeven (als je durft!) en daarna Chengdu verder ontdekken.

Optionele activiteiten in Chengdu:

 • Dagtocht naar Leshan Boeddha
 • Hotpot diner
 • Sichuan Opera
 • Rehabilitatiecentrum voor autistische kinderen

Dag 8 - Chengdu naar Xi'an

Als je wilt uitslapen, kun je de ochtend rustig beginnen. Als je liever op pad gaat, kun je een lokaal revalidatiecentrum bezoeken waar ze met kinderen met autisme werken. Dit biedt een unieke kans om in contact te komen met de lokale gemeenschap.

In de vroege namiddag bezoeken we Jinli en Chengdu People’s Park. Hier vind je mooie plekken zoals de Gold Water Stream, het Goldfish Island en de Potted Landscape Garden. Je kunt varen op het kunstmatige meer, thee drinken in het theehuis bij het meer en diverse tentoonstellingen en voorstellingen bekijken op het Rockery Square.

’s Avonds vertrekken we naar Xi’an, de volgende stop op je reis door China. Hier ontmoet je je nieuwe reisleider en ga je naar je hostel voor wat welverdiende rust.

Dag 9 - Xi'an

Begin je ochtend vandaag zoals je zelf wilt. Vraag je reisleider om suggesties als je die nodig hebt. Misschien wil je nabijgelegen musea of tempels bezoeken, of een beetje winkelen.

Optionele activiteiten in Xi’an:

In de namiddag kun je een fietstocht maken over de stadsmuren uit de Ming-dynastie. Daarna kun je de Bell en Drum Tower en de moslimwijk verkennen om meer te leren over de geschiedenis van de Zijderoute. Probeer zeker wat lokaal streetfood terwijl je daar bent.

Dag 10 - Xi'an

Deze ochtend bezoek je een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in China: het Terracotta Leger. Dit leger bestaat uit levensgrote terracotta beelden in gevechtsformaties, die de keizerlijke garde van keizer Qin Shi Huang (259 – 210 v.Chr.), de eerste keizer van het verenigde China, nabootsen. Het Terracotta Leger is een UNESCO Werelderfgoed en een must-see in Xi’an.

’s Avonds kun je genieten van de muziek- en lichtshow bij de fonteinen op het noordplein van de Grote Wilde Gans Pagode.

Dag 11 - Xi'an naar Shaolin

Vandaag ga je naar je volgende bestemming – Dengfeng, net buiten Shaolin! Eenmaal daar kun je deelnemen aan een kungfu-les en demonstratie in de regio waar het allemaal begon!

Na het diner is het tijd voor Mandarijn-les nummer 2 – hoeveel heb je tot nu toe geleerd?

Dag 12 - Shaolin

Als je graag vroeg opstaat, kun je met ons mee naar de wereldberoemde Shaolin Tempel, de geboorteplaats van kungfu. Van daaruit kun je naar de Dharma-grot wandelen, een spirituele plek voor boeddhistische pelgrims. De klim biedt een prachtig uitzicht op de lokale heiligdommen en tempels, en de indrukwekkende vergezichten over de regio.

Als vechtsporten niet jouw ding zijn, kun je naar de Longmen Grottoes gaan, een UNESCO Werelderfgoed met 100.000 gebeeldhouwde boeddha’s.

Na deze ervaringen kun je teruggaan naar het guesthouse voor een late lunch. De avond kun je zelf indelen, maar gebruik deze verstandig want je moet vroeg op!

Optionele activiteiten in Dengfeng:

 • Schoolbezoek
 • Bezoek aan de Shaolin Tempel
 • Extra kungfu-show
 • Longmen Grotten

Dag 13 - Shaolin naar Beijing

Vanochtend staan we vroeg op om de trein naar onze volgende bestemming, Beijing, te nemen. We komen laat in de ochtend aan en reizen meteen door naar een van de hoogtepunten van de groepsreis: de Chinese Muur. Voordat we daarheen gaan, stoppen we voor de lunch bij een lokale boerderij. Na de lunch wandelen we de Chinese Muur op en kamperen op een afgelegen, niet-gerestaureerd deel. Hier zetten we ons kamp op om de zonsondergang vanaf een van de wereldwonderen te bekijken (afhankelijk van seizoen en weersomstandigheden).

Dag 14 - Beijing

Sta vroeg op om de prachtige zonsopgang over de Chinese Muur te bewonderen (alleen mogelijk tijdens het kamperen). Na het ontbijt pakken we in en gaan terug naar Beijing om deze enorme stad te verkennen. Je kunt met ons meegaan voor een wandeling over het Plein van de Hemelse Vrede, een bezoek aan de Verboden Stad en een kijkje in Jingshan Park.

’s Avonds kun je genieten van een acrobatiek-show, een verbazingwekkende circusachtige voorstelling door jonge talenten uit heel China. Als je honger hebt, is dit je kans om Pekingeend te proberen, het beroemde gerecht van Beijing.

Optionele activiteiten in Beijing:

 • Verboden Stad
 • Tempel van de Hemel
 • Jingshan Park
 • Acrobatiek- en circusshow

Dag 15 - Beijing

Vandaag is een vrije dag. Je kunt gaan winkelen op de nep-goederenmarkten en daarna de nabijgelegen Tempel van de Hemel bezoeken.

In de namiddag kun je de wijk Nanluo verkennen. Nanluo is een van de best bewaarde historische wijken in Beijing, bekend om zijn hutongs, siheyuan binnenplaatsen, bars, cafés en ambachtelijke winkels.

Dag 16 - Beijing naar Hangzhou

Geniet van nog een vrije ochtend en middag om de laatste bezienswaardigheden van Beijing te bekijken voordat je naar je volgende bestemming gaat. Je kunt de 798 kunstwijk, het Zomerpaleis, of andere hoogtepunten van Beijing bezoeken. Vraag je reisleider om suggesties.

In de late namiddag of vroege avond brengen we je naar het station van Beijing, waar we de nachttrein naar Hangzhou nemen.

Dag 17 - Hangzhou

In de ochtend komen we aan in Hangzhou en ga je naar het hostel voor een laat ontbijt. Hopelijk heb je goed geslapen in de trein. Daarna maken we een prachtige boottocht op het beroemde West Lake naar een van de kleurrijke eilanden.

Na het inchecken in de middag heb je tijd voor een optionele activiteit of om een paar uur uit te rusten. Als je eropuit wilt, kun je het Nationale Thee- of Zijde Museum van China bezoeken of de Lingyin Tempel bekijken.

’s Avonds kun je een mooie wandeling maken naar de Jiuyao-berg om de zonsondergang te zien. Daarna gaan we terug naar de stad voor het diner en heb je een vrije avond om de stad verder te verkennen. Zorg ervoor dat je Hefang Road bezoekt, de beroemdste oude straat van de stad.

Optionele activiteiten in Hangzhou:

 • Nationaal Theemuseum
 • Nationaal Zijde Museum
 • Lingyin Tempel

Dag 18 - Hangzhou naar Shanghai

Begin de ochtend met een prachtige wandeling naar de Negen Kreken. Onderweg wandel je door de Misty Woods, een magische plek. Als je terug bent in het hostel, heb je tijd om je op te frissen en te lunchen voordat je uitcheckt en verder reist.

’s Middags vertrekken we naar onze volgende bestemming: Shanghai. Je komt vroeg in de avond aan, net op tijd om in te checken en de omgeving te verkennen.

Dag 19 - Shanghai

We beginnen de dag met een taalles Mandarijns, gegeven door professionele leraren van de Mandarin Garden Chinese Language School.

Later kun je wandelen naar de Yu Gardens, een levendige historische plek waar vroeger notabelen woonden. Daarna kun je People’s Square bekijken en de drukste winkelstraat ter wereld, Nanjing Road, verkennen. Maak vervolgens een wandeling langs de Bund, bekend om zijn indrukwekkende architectuur. Eindig de dag met een bezoek aan de bovenste verdieping van een wolkenkrabber om de skyline van Shanghai te bewonderen. Geniet van je vrije avond.

Optionele activiteiten in Shanghai:

 • Zhujiajiao Waterstad
 • Vue Bar
 • Yu Tuin
 • Propaganda Kunstmuseum
 • Karaoke
 • Uitkijkplatform op Jinmao Toren
 • Skywalk op Jinmao Toren
 • Huangpu Riviercruise

Dag 20 - Shanghai

Shanghai is een bruisende smeltkroes van geschiedenis, cultuur en moderniteit, daarom krijg je vandaag een vrije dag om de stad te verkennen. Vraag je reisleider om tips, maar hier zijn enkele suggesties:

– Disneyland Shanghai
– Het Shanghai Museum
– Moganshan Kunststraat
– Zhujiajiao Waterstad

Sluit de dag af met een gezellige avond met je mede-reisgenoten.

Dag 21 - Shanghai

Na het ontbijt kun je door de voormalige Franse Concessie wandelen om meer te leren over de internationale geschiedenis van Shanghai, het Propaganda History Museum bezoeken en het ultramoderne financiële district verkennen. Bezoek ook TianZiFang, een straat waar lokale ambachtslieden chic en traditioneel combineren.

Voor de waaghalzen is er de mogelijkheid om naar de top van de Jinmao Tower te gaan en de Skywalk te trotseren, of gewoon van het prachtige panoramische uitzicht te genieten.

’s Avonds kun je de heldere stadslichten bewonderen tijdens een nachtelijke boottocht over de Huangpu River.

Dag 22 - Afscheid nemen!

Vandaag is het einde van je backpackreis door Shanghai. Neem afscheid van je medereizigers en maak je klaar om naar huis te gaan.

Extra informatie

Startdatums China Groepsreis

Klik op deze link voor meer informatie over de startdatums van de China Adventure Groepsreis in China.

Aankomst & Welkomstbriefing

Je kunt op elk moment op dag 1 aankomen bij je startaccommodatie. In je boekingsbevestiging staat meer informatie over hoe je vanaf de luchthaven naar je accommodatie kunt komen. De welkomstbriefing is op dag 1 in de ochtend in de lobby.

Niet inbegrepen

 • Vliegticket
 • Vliegveld ophaalservice
 • Reisverzekering
 • Visum (indien nodig)
 • Alle maaltijden
 • Optionele activiteiten

Accommodatie

Tijdens de China Adventure jongerenreis zijn er 21 overnachtingen inbegrepen. Je verblijft voornamelijk in hostels en zult voor een nacht kamperen op de Chinese Muur. Let op: vanwege de kou van oktober tot april verblijf je in een guesthouse dichtbij de Chinese Muur in plaats van kamperen.

 • Yangshuo: Yangshuo 11 International Hostel
 • Chengdu: Flipflop Hostel Poshpacker
 • Xi’an: Desti Youth Park International Hostel
 • Shaolin: Dengfeng Shaolin Holiday Guesthouse
 • Beijing: (indien niet kamperen) Beijing Leo Hostel bij The Great Wall
 • Beijing: Peking Youth Hostel
 • Hangzhou: Bokai Westlake Hotel
 • Shanghai: Dayin International Youth Hostel

Geld & Budget

Je kunt geld opnemen bij een geldautomaat (ATM) in elke stad. Je reisleider zal je vertellen wanneer de volgende stop is waar je weer geld kunt opnemen.

Eten in China is heel goedkoop. We raden aan om 100-150 RMB (€13-€20) per dag te budgetteren voor eten in goede lokale restaurants waar je reisleider je naartoe zal brengen. Deze restaurants zijn veilig en lekker. Als je goedkoper wilt eten, kun je simpelere gerechten zoals gebakken rijst of noedels nemen, die minder dan 10 RMB (€1,30) per maaltijd kosten. Hieronder vind je een voorbeeld van de prijzen van alledaagse items:

 • Kleine fles water: 3 RMB (€0,40)
 • Basis Chinese maaltijd: 30-50 RMB (€5-€9)
 • Drankje in een nachtclub: 50-100 RMB (€7-€13)
 • Bier in een restaurant/hostel: 20-30 RMB (€3-€4)
 • Taxi (10 minuten): 30 RMB (€4)

Reisleiders

Elke groep wordt begeleid door lokale reisleiders die zowel Engels als Mandarijn spreken en beschikken over officiële gidslicenties. Ze zorgen ervoor dat je een geweldige tijd hebt op elke bestemming. Op elke locatie heb je een andere reisleider die expert is in dat gebied. Naar je volgende bestemming reist de reisleider met je mee op de trein of zorgt ervoor dat je veilig op de trein stapt, waarna een andere reisleider je op de volgende bestemming opwacht.

Gratis Mandarijn-lessen voor beginners

In Chengdu, Dengfeng en Beijing geeft je reisleider een korte les over tonen, basiswoorden en hoe je vragen kunt stellen en beantwoorden. In Shanghai wordt er een les verzorgd door een Mandarijnleraar, waarbij de inhoud wordt afgestemd op de interesses van de deelnemers.

Reisvoorbereiding & Inpaklijst

Bekijk onze algemene pagina met veelgestelde vragen voor uitgebreide informatie over wat je mee moet nemen, aanbevolen reisverzekeringen, het aanvragen van een visum, en de STO Garantieregeling. Na je boeking kun je ook lid worden van onze Facebook groep om in contact te komen met mede-reizigers.

Reisgenoten & Deelnamevoorwaarden

Sluit je aan bij een dynamische internationale groep avontuurlijke reizigers van 18 tot 30 jaar. Deelname is mogelijk voor iedereen van 18 jaar en ouder, maar ook oudere reizigers die jong van geest zijn, zijn van harte welkom op deze groepsreis. Voor meer informatie over de groepssamenstelling op specifieke startdata, neem contact op met het team van Oak Travel.

Eten & Drinken

Er zijn geen maaltijden inbegrepen, maar China biedt een breed scala aan keukens voor elke smaak, van kieskeurige eters tot avontuurlijke fijnproevers. Je reisleider zal lokale restaurants aanbevelen die hygiënisch, betaalbaar en lekker zijn. Een typische maaltijd kost rond de 30 RMB (€4) per persoon. Voor een goedkopere optie kun je noedels of gebakken rijst krijgen voor ongeveer 10 RMB (€1,30). Hostels bieden ook betaalbare westerse gerechten zoals pizza en pasta voor 30-40 RMB (€4-€5,30).

Ook voor vegetariërs en mensen met speciale dieetwensen zijn er genoeg opties. China heeft een ruime keuze aan gerechten, dus je vindt zeker iets dat bij je dieet past. Laat je reisleider weten wat je nodig hebt en zij helpen je iets geschikts te vinden. Misschien ontdek je zelfs een nieuw favoriet gerecht!

Transport

Omdat dit een budget groepsreis is, maak je gebruik van het openbaar vervoer voor de activiteiten en om tussen het hostel en het treinstation te reizen. Dit biedt je de kans om het lokale leven van dichtbij te ervaren en de omgeving op een authentieke manier te verkennen. Je reist met de efficiënte en moderne bullettrain voor langere afstanden, waardoor je snel en comfortabel door het land kunt reizen. Daarnaast maak je gebruik van nachttreinen, die niet alleen praktisch en kosteneffectief zijn, maar ook een unieke ervaring bieden om te slapen terwijl je door het prachtige Chinese landschap rijdt.

Stel je vraag aan ons!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.