Skip to main content

China Ultimate
Groepsreis

China Ultimate: Een Episch 26-Daagse ontdekkingsreis voor jongvolwassenen

Beleef een onvergetelijk avontuur met de 26-daagse China Ultimate Groepsreis, speciaal ontworpen voor avontuurlijke jongeren. Deze betaalbare jongvolwassenen reis begint en eindigt in Hongkong en neemt je mee door het veelzijdige China, van het exotische zuiden tot het historisch rijke noorden.

Tijdens deze China Ultimate Groepsreis bezoek je Victoria Peak in Hongkong voor een adembenemend uitzicht, maak je een fietstocht langs de Yulong River in Yangshuo, en ontmoet je reuzenpanda’s in het fok- en onderzoekscentrum in Chengdu. Je verkent het historische Terracottaleger in Xi’an en bewondert de majestueuze Grote Muur bij Beijing. In Hangzhou wacht je een serene boottocht op het Westmeer, gevolgd door een wandeling op de Jiuyao Berg.

Naast deze hoogtepunten duik je ook in de lokale cultuur met bezoeken aan traditionele theeplantages in Fujian, en verken je de unieke Fujian Tulou woningen, een UNESCO werelderfgoed. Deze jongerenreis biedt niet alleen avontuur, maar ook diepe culturele ervaringen.

Ga mee op deze 26-daagse jongvolwassen reis en laat je verrassen door de rijke geschiedenis en adembenemende natuurlijke schoonheid van China. De China Ultimate reis biedt een perfecte mix van culturele diepgang en avontuurlijke ervaringen, en zal ongetwijfeld een blijvende indruk achterlaten op jouw reisverhaal.

2175,-

26 dagen

Hong Kong » Hong Kong

Boek nu deze reis!
 • 25 overnachtingen
 • Transport, zoals trein, boot en bus
 • Professionele groepsleider
 • Leuke mede-reisgenoten!
 • Activiteiten zoals omschreven bij de hoogtepunten
 • Gratis Mandarijn-lessen voor beginners
 • Bezoek aan Victoria Peak in Hongkong
 • Fietstocht langs de Yulong River in Yangshuo
 • Ontdek het leven op een Chinese boerderij
 • Bamboevlot riviercruise in Yangshuo
 • Het Reuzenpanda Fok- en Onderzoekscentrum in Chengdu
 • Terracottaleger in Xi’an
 • Een unieke ervaring bij de Chinese Muur in Beijing
 • Boottocht op het Westelijke meer in Hangzhou
 • Hike de Jiuyao Berg in Hangzhou
 • Wandeling naar de Nine Creeks in Hangzhou
 • Verken de UNESCO Tulou locaties in Fujian
 • Bezoek de theeplantages in Fujian
 • Fietstocht in Fujian
 • Bekijk de optionele activiteiten in het reisschema

Reisschema

Dag 1 - Welkom in Hong Kong!

Je reis door China gaat vandaag beginnen! Na aankomst in het bruisende Hongkong ga je naar je hostel om je spullen achter te laten. Vandaag kun je de omgeving op eigen gelegenheid verkennen. Morgen ontmoet je de reisleider en de andere backpackers van de China Ultimate Groepsreis.

Dag 2 - Hong Kong naar Yangshuo

’s Ochtends ontmoet je de groepsleider en je medereizigers voor een briefing. Deze briefing vindt plaats bovenop Victoria Peak, waar de groepsleider je naartoe zal brengen voor een introductie.

Daarna ga je terug naar het hostel, pak je je spullen en ga je naar het treinstation. We nemen de trein naar Shenzhen, waar we overstappen op de bullet train naar Guilin. Vanaf daar gaan we met de bus naar het hostel. Het is dan tijd om uit te rusten na een lange maar indrukwekkende dag.

Dag 3 tot 5 - Yangshuo

Vandaag heb je een vrije dag in Yangshuo, een van de leukste plekken van China. Het stadje heeft een echte backpackers-sfeer. Verken de omgeving en de mooie plekken in de stad. Doe mee aan spannende optionele activiteiten zoals een kookles om traditionele Chinese gerechten te leren maken of kajakken op de Li River. Je kunt ook ontspannende Chinese therapieën proberen, zoals Hot Cupping. Er is veel te doen en te ontdekken tijdens deze China Ultimate Groepsreis voor jongeren.

Dag 4 beginnen we met een fietstocht en daarna maken we een boottocht op een bamboevlot over de Yulong River. Zorg ervoor dat je camera waterdicht is. Later op de dag kun je naar het Moon Hill complex gaan, waar je modderbaden en warmwaterbronnen vindt. ’s Avonds kun je samen met je medereizigers genieten van een gezellige avond uit.

In de ochtend op dag 5 kun je mee rotsklimmen! Deze regio in China heeft prachtige kalkstenen pieken, dus het is een geweldige kans om ze te beklimmen. Later kun je samen met de groepsleider het platteland van China verkennen. We bezoeken een dorp in de buurt om te zien hoe het leven op een boerderij is vlak buiten Yangshuo. Deze jongvolwassen reis zit vol avontuur en cultuur in China.

Optionele activiteiten in Yangshuo:

 • Hot cupping
 • Rotsklimmen
 • Kookles
 • Kajakken
 • Moon Hill & modderbaden
 • Dagtocht naar Sally’s dorp

Dag 6 - Yangshuo naar Chengdu

Vandaag neem je afscheid van de groepsleider, want je vertrekt naar je volgende bestemming: Chengdu. Je reist per trein en bij aankomst op het station van Chengdu word je begroet door de nieuwe groepsleider. Vanaf hier word je naar je hostel gebracht om in te checken. Deze overgang is een spannend onderdeel van de China Ultimate Groepsreis, waarbij je elke bestemming op een nieuwe manier kunt ontdekken.

Dag 7 & 8 - Chengdu

Vanochtend beleef je iets bijzonders: een bezoek aan panda’s. We gaan naar het Giant Panda Breeding and Research Center, waar je alles leert over hun fokprogramma en terugkeer in het wild. Hoewel je de panda’s niet kunt aanraken, kun je ze wel van dichtbij bewonderen.

Daarna krijg je een les Mandarijn van je groepsleider, waarin je handige zinnen leert voor je verblijf in China. ’s Avonds kun je genieten van een traditionele Sichuan operavoorstelling om meer te weten te komen over de Chinese cultuur.

Je kunt je dag zelf invullen of deelnemen aan optionele activiteiten. Een van de opties is een bezoek aan Leshan, waar je het grootste stenen Boeddhabeeld ter wereld kunt zien. Dit 1300 jaar oude beeld is uitgehouwen in Mt. Lingyun en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers, waaronder boeddhistische pelgrims. ’s Avonds kun je de beroemde Sichuan Hot Pot proberen en daarna Chengdu verder verkennen.

Optionele activiteiten in Chengdu:

 • Dagtocht naar Leshan Boeddha
 • Hotpot diner
 • Sichuan Opera
 • Rehabilitatiecentrum voor autistische kinderen

Dag 9 - Chengdu naar Xi'an

Als je wilt uitslapen, kun je de ochtend rustig beginnen. Als je liever op pad gaat, kun je een lokaal revalidatiecentrum bezoeken waar ze met kinderen met autisme werken. Dit biedt een unieke kans om in contact te komen met de lokale gemeenschap.

In de vroege namiddag bezoeken we Jinli en Chengdu People’s Park. Hier vind je mooie plekken zoals de Gold Water Stream, het Goldfish Island en de Potted Landscape Garden. Je kunt varen op het kunstmatige meer, thee drinken in het theehuis bij het meer en diverse tentoonstellingen en voorstellingen bekijken op het Rockery Square.

’s Avonds vertrekken we naar Xi’an, de volgende stop op je reis door China. Hier ontmoet je je nieuwe reisleider en ga je naar je hostel voor wat welverdiende rust.

Dag 10 - Xi'an

Begin je ochtend vandaag zoals je zelf wilt. Vraag je reisleider om suggesties als je die nodig hebt. Misschien wil je nabijgelegen musea of tempels bezoeken, of een beetje winkelen.

Optionele activiteiten in Xi’an:

In de namiddag kun je een fietstocht maken over de stadsmuren uit de Ming-dynastie. Daarna kun je de Bell en Drum Tower en de moslimwijk verkennen om meer te leren over de geschiedenis van de Zijderoute. Probeer zeker wat lokaal streetfood terwijl je daar bent.

Dag 11 - Xi'an

Deze ochtend bezoek je een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in China: het Terracotta Leger. Dit leger bestaat uit levensgrote terracotta beelden in gevechtsformaties, die de keizerlijke garde van keizer Qin Shi Huang (259 – 210 v.Chr.), de eerste keizer van het verenigde China, nabootsen. Het Terracotta Leger is een UNESCO Werelderfgoed en een must-see in Xi’an.

’s Avonds kun je genieten van de muziek- en lichtshow bij de fonteinen op het noordplein van de Grote Wilde Gans Pagode.

Dag 12 - Xi'an naar Shaolin

Vandaag reis je naar je volgende bestemming: Dengfeng, net buiten Shaolin. Hier kun je met je groep een kungfu-les volgen en een demonstratie zien, in de regio waar kungfu ooit begon.

Na het avondeten is het tijd voor je tweede Mandarijn-les. Hoeveel heb je al geleerd?

Dag 13 - Shaolin

Als je graag vroeg opstaat, kun je optioneel met ons mee naar de wereldberoemde Shaolin Tempel, de geboorteplaats van kungfu. Van daaruit kun je naar de Dharma-grot wandelen, een spirituele plek voor boeddhistische pelgrims. De klim biedt een prachtig uitzicht op de lokale heiligdommen en tempels, en de indrukwekkende vergezichten over de regio.

Als vechtsport niet jouw ding is, kun je naar de Longmen Grottoes gaan, een UNESCO Werelderfgoed met 100.000 gebeeldhouwde boeddha’s. Na deze ervaringen kun je teruggaan naar het guesthouse voor een late lunch. De avond kun je zelf indelen, maar gebruik deze verstandig want je moet vroeg op!

Optionele activiteiten in Dengfeng:

 • Schoolbezoek
 • Bezoek aan de Shaolin Tempel
 • Extra kungfu-show
 • Longmen Grotten

Dag 14 - Shaolin naar Beijing

Vanochtend staan we vroeg op om de trein naar onze volgende bestemming, Beijing, te nemen. We komen laat in de ochtend aan en reizen meteen door naar een van de hoogtepunten van de groepsreis: de Chinese Muur. Voordat we daarheen gaan, stoppen we voor de lunch bij een lokale boerderij. Na de lunch wandelen we de Chinese Muur op en kamperen op een afgelegen, niet-gerestaureerd deel. Hier zetten we ons kamp op om de zonsondergang vanaf een van de wereldwonderen te bekijken (afhankelijk van seizoen en weersomstandigheden).

Dag 15 - Beijing

Sta vroeg op om de prachtige zonsopgang over de Chinese Muur te bewonderen (alleen mogelijk tijdens het kamperen). Na het ontbijt pakken we in en gaan terug naar Beijing om deze enorme stad te verkennen. Je kunt met ons meegaan voor een wandeling over het Plein van de Hemelse Vrede, een bezoek aan de Verboden Stad en een kijkje in Jingshan Park.

’s Avonds kun je genieten van een acrobatiek-show, een verbazingwekkende circusachtige voorstelling door jonge talenten uit heel China. Als je honger hebt, is dit je kans om Pekingeend te proberen, het beroemde gerecht van Beijing.

Optionele activiteiten in Beijing:

 • Verboden Stad
 • Tempel van de Hemel
 • Jingshan Park
 • Acrobatiek- en circusshow

Dag 16 - Beijing

Vandaag is een vrije dag. Je kunt gaan winkelen op de nep-goederenmarkten en daarna de nabijgelegen Tempel van de Hemel bezoeken.

In de namiddag kun je de wijk Nanluo verkennen. Nanluo is een van de best bewaarde historische wijken in Beijing, bekend om zijn hutongs, siheyuan binnenplaatsen, bars, cafés en ambachtelijke winkels.

Dag 17 - Beijing naar Hangzhou

Geniet van nog een vrije ochtend en middag om de laatste bezienswaardigheden van Beijing te bekijken voordat je naar je volgende bestemming gaat. Je kunt de 798 kunstwijk, het Zomerpaleis, of andere hoogtepunten van Beijing bezoeken. Vraag je reisleider om suggesties.

In de late namiddag of vroege avond brengen we je naar het station van Beijing, waar we de nachttrein naar Hangzhou nemen.

Dag 18 - Hangzhou

In de ochtend komen we aan in Hangzhou en ga je naar het hostel voor een laat ontbijt. Hopelijk heb je goed geslapen in de trein. Daarna maken we een prachtige boottocht op het beroemde West Lake naar een van de kleurrijke eilanden.

Na het inchecken in de middag heb je tijd voor een optionele activiteit of om een paar uur uit te rusten. Als je eropuit wilt, kun je het Nationale Thee- of Zijde Museum van China bezoeken of de Lingyin Tempel bekijken.

’s Avonds kun je een mooie wandeling maken naar de Jiuyao-berg om de zonsondergang te zien. Daarna gaan we terug naar de stad voor het diner en heb je een vrije avond om de stad verder te verkennen. Zorg ervoor dat je Hefang Road bezoekt, de beroemdste oude straat van de stad.

Optionele activiteiten in Hangzhou:

 • Nationaal Theemuseum
 • Nationaal Zijde Museum
 • Lingyin Tempel

Dag 19 - Hangzhou naar Shanghai

Begin de ochtend met een prachtige wandeling naar de Negen Kreken. Onderweg wandel je door de Misty Woods, een magische plek. Als je terug bent in het hostel, heb je tijd om je op te frissen en te lunchen voordat je uitcheckt en verder reist.

’s Middags vertrekken we naar onze volgende bestemming: Shanghai. Je komt vroeg in de avond aan, net op tijd om in te checken en de omgeving te verkennen.

Dag 20 - Shanghai

We beginnen de dag met een taalles Mandarijns, gegeven door professionele leraren van de Mandarin Garden Chinese Language School.

Later kun je wandelen naar de Yu Gardens, een levendige historische plek waar vroeger notabelen woonden. Daarna kun je People’s Square bekijken en de drukste winkelstraat ter wereld, Nanjing Road, verkennen. Maak vervolgens een wandeling langs de Bund, bekend om zijn indrukwekkende architectuur. Eindig de dag met een bezoek aan de bovenste verdieping van een wolkenkrabber om de skyline van Shanghai te bewonderen. Geniet van je vrije avond.

Optionele activiteiten in Shanghai:

 • Zhujiajiao Waterstad
 • Vue Bar
 • Yu Tuin
 • Propaganda Kunstmuseum
 • Karaoke
 • Uitkijkplatform op Jinmao Toren
 • Skywalk op Jinmao Toren
 • Huangpu Riviercruise

Dag 21 - Shanghai

Shanghai is een bruisende smeltkroes van geschiedenis, cultuur en moderniteit, daarom krijg je vandaag een vrije dag om de stad te verkennen. Vraag je reisleider om tips, maar hier zijn enkele suggesties:

– Disneyland Shanghai
– Het Shanghai Museum
– Moganshan Kunststraat
– Zhujiajiao Waterstad

Sluit de dag af met een gezellige avond met je mede-reisgenoten.

Dag 22 - Shanghai

Na het ontbijt kun je door de voormalige Franse Concessie wandelen om meer te leren over de internationale geschiedenis van Shanghai, het Propaganda History Museum bezoeken en het ultramoderne financiële district verkennen. Bezoek ook TianZiFang, een straat waar lokale ambachtslieden chic en traditioneel combineren.

Voor de waaghalzen is er de mogelijkheid om naar de top van de Jinmao Tower te gaan en de Skywalk te trotseren, of gewoon van het prachtige panoramische uitzicht te genieten.

’s Avonds kun je de heldere stadslichten bewonderen tijdens een nachtelijke boottocht over de Huangpu River.

Dag 23 - Shanghai naar Fujian

De wekker gaat vroeg vandaag. Het is tijd om naar je eindbestemming te reizen: Fujian. Je neemt de trein naar Longyan. Na ongeveer zes uur in de trein kom je aan en reis je verder de groene heuvels in waar thee wordt verbouwd. Onderweg bezoek je een lemen roundhouse, de traditionele huizen van de lokale Hakka-bevolking.

’s Avonds kom je aan in je guesthouse, klaar voor een ontspannende nacht na een lange reisdag.

Dag 24 - Fujian

Na een lekker ontbijt in je guesthouse is het tijd voor een onvergetelijke ervaring. Je maakt een wandeltocht rond het Fujian Tulou UNESCO Werelderfgoed. Je verkent de Hakka Minority Roundhouses, pittoreske dorpjes en theevelden. Je neemt deel aan een traditionele theeceremonie en theeproeverij. Je gaat de berg op en bezoekt de theeplantages, dus neem wat geld mee als je thee wilt kopen.

’s Avonds kun je ontspannen met een filmavond. Maar als je nog energie hebt, kun je naar karaoke gaan.

Dag 25 - Fujian

Pak je fiets voor een tour door de omgeving en bezoek onderweg het grootste roundhouse ter wereld. Als je moe wordt, geen zorgen – er is een volgwagen bij je als je even wilt bijkomen. Je eindigt in een naburig dorp, waar je wat tijd hebt om de omgeving te verkennen.

Deze namiddag kun je relaxen en je voorbereiden op de vroege transfer morgenvroeg.

Dag 26 - Afscheid nemen!

Vanochtend rijden we per minibus terug naar het station van Zhangzhou om de trein terug naar Hong Kong te nemen. Hier eindigt de China Ultimate groepsreis en neem je afscheid van je medereizigers.

Extra informatie

Startdatums China Groepsreis

Klik op deze link voor meer informatie over de startdatums van de China Ultimate Groepsreis in China.

Aankomst & Welkomstbriefing

Je bent op dag 1 op elk moment van harte welkom bij je startaccommodatie. In je boekingsbevestiging vind je handige informatie over hoe je vanaf de luchthaven naar je verblijf kunt komen. We beginnen dag 2 met een ontmoeting en welkomstbriefing rond 07:00 uur in de lobby.

Niet inbegrepen

 • Vliegticket
 • Vliegveld ophaalservice
 • Reisverzekering
 • Visum (indien nodig)
 • Alle maaltijden
 • Optionele activiteiten

Accommodatie

Tijdens de China Ultimate jongerenreis zijn er 25 overnachtingen inbegrepen. Je verblijft voornamelijk in hostels en zult voor een nacht kamperen op de Chinese Muur. Let op: vanwege de kou van oktober tot april verblijf je in een guesthouse dichtbij de Chinese Muur in plaats van kamperen.

 • Hong Kong: Yesinn
 • Yangshuo: Yangshuo 11 International Hostel
 • Chengdu: Flipflop Hostel Poshpacker
 • Xi’an: Desti Youth Park International Hostel
 • Shaolin: Dengfeng Shaolin Holiday Guesthouse
 • Beijing: (indien niet kamperen) Beijing Leo Hostel bij The Great Wall
 • Beijing: Peking Youth Hostel
 • Hangzhou: Bokai Westlake Hotel
 • Shanghai: Dayin International Youth Hostel
 • Fujian: Mr. Liu’s Guesthouse

Geld & Budget

Je kunt geld opnemen bij een geldautomaat (ATM) in elke stad. Je reisleider zal je informeren over de volgende stop waar je weer geld kunt opnemen.

We raden aan om 100-150 RMB (€13-€20) per dag te budgetteren voor eten in goede lokale restaurants die je reisleider zal aanbevelen. Hieronder vind je een voorbeeld van de prijzen van alledaagse items:

 • Kleine fles water: 3 RMB (€0,40)
 • Basis Chinese maaltijd: 30-50 RMB (€5-€9)
 • Drankje in een nachtclub: 50-100 RMB (€7-€13)
 • Bier in een restaurant/hostel: 20-30 RMB (€3-€4)
 • Taxi (10 minuten): 30 RMB (€4)

Reisleiders

Elke groep wordt begeleid door lokale reisleiders die zowel Engels als Mandarijn spreken en beschikken over officiële gidslicenties. Ze zorgen ervoor dat je een geweldige tijd hebt op elke bestemming. Op elke locatie heb je een andere reisleider die expert is in dat gebied. Naar je volgende bestemming reist de reisleider met je mee op de trein of zorgt ervoor dat je veilig op de trein stapt, waarna een andere reisleider je op de volgende bestemming opwacht.

Gratis Mandarijn-lessen voor beginners

In Chengdu, Dengfeng en Beijing geeft je reisleider een korte les over tonen, basiswoorden en hoe je vragen kunt stellen en beantwoorden. In Shanghai wordt er een les verzorgd door een Mandarijnleraar, waarbij de inhoud wordt afgestemd op de interesses van de deelnemers.

Reisvoorbereiding & Inpaklijst

Bekijk onze algemene pagina met veelgestelde vragen voor uitgebreide informatie over wat je mee moet nemen, aanbevolen reisverzekeringen, het aanvragen van een visum, en de STO Garantieregeling. Na je boeking kun je ook lid worden van onze Facebook groep om in contact te komen met mede-reizigers.

Reisgenoten & Deelnamevoorwaarden

Sluit je aan bij een dynamische internationale groep avontuurlijke reizigers van 18 tot 30 jaar. Deelname is mogelijk voor iedereen van 18 jaar en ouder, maar ook oudere reizigers die jong van geest zijn, zijn van harte welkom op deze groepsreis. Voor meer informatie over de groepssamenstelling op specifieke startdata, neem contact op met het team van Oak Travel.

Eten & Drinken

Er zijn geen maaltijden inbegrepen, maar China biedt een breed scala aan keukens voor elke smaak, van kieskeurige eters tot avontuurlijke fijnproevers. Je reisleider zal lokale restaurants aanbevelen die hygiënisch, betaalbaar en lekker zijn. Een typische maaltijd kost rond de 30 RMB (€4) per persoon. Voor een goedkopere optie kun je noedels of gebakken rijst krijgen voor ongeveer 10 RMB (€1,30). Hostels bieden ook betaalbare westerse gerechten zoals pizza en pasta voor 30-40 RMB (€4-€5,30).

Ook voor vegetariërs en mensen met speciale dieetwensen zijn er genoeg opties. China heeft een ruime keuze aan gerechten, dus je vindt zeker iets dat bij je dieet past. Laat je reisleider weten wat je nodig hebt en zij helpen je iets geschikts te vinden. Misschien ontdek je zelfs een nieuw favoriet gerecht!

Transport

Omdat dit een budget groepsreis is, maak je gebruik van het openbaar vervoer voor de activiteiten en om tussen het hostel en het treinstation te reizen. Dit biedt je de kans om het lokale leven van dichtbij te ervaren en de omgeving op een authentieke manier te verkennen. Je reist met de efficiënte en moderne bullettrain voor langere afstanden, waardoor je snel en comfortabel door het land kunt reizen. Daarnaast maak je gebruik van nachttreinen, die niet alleen praktisch en kosteneffectief zijn, maar ook een unieke ervaring bieden om te slapen terwijl je door het prachtige Chinese landschap rijdt.

Stel je vraag aan ons!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.