Skip to main content

Marine Conservation
Split, Kroatie

Onderwateravonturen: Bescherm de
Adriatische Zee in Split, Kroatie

Stap in een wereld waar jouw liefde voor de oceaan en je dorst naar avontuur samenkomen! Het Marine Conservation Project in het adembenemende Split, Kroatië, is jouw kans om deel te nemen aan een beweging die niet alleen de Adriatische Zee beschermt, maar ook jouw perspectief op de wereld verandert.

Dit is geen gewoon vrijwilligersproject; het is een diepe duik in het hart van mariene leven. Zelfs als je nog nooit een vin in het water hebt gestoken, zal het lokale team je voorbereiden om een gecertificeerde oceaanverdediger te worden. Vanaf het moment dat je je aanmeldt, neem je deel aan een reis die alles dekt: je training (zowel online als ter plekke), je uitrusting, en de begeleiding door ervaren duikers die niet alleen instructeurs zijn, maar ook jouw mentors in deze onvergetelijke ervaring.

Met een reeks duikcursussen die aansluiten op jouw niveau en verblijfsduur, van de basis van Scuba Diving tot Open Water Diver en meer gespecialiseerde studies zoals Marine Ecology en Fish Identification, is er voor elk wat wils. Samenwerken met een lokale duikschool betekent dat je leert van de besten. Terwijl je ook bijdraagt aan een missie voor gezondere oceanen, levendige ecosystemen en een ongerepte kustlijn.

Je rol? Een actieve bijdrager aan een schoner, groener en rijker onderwateruniversum. Verzamel afval uit de zee, registreer je bevindingen, duik in de wonderen van mariene ecosystemen, en leer de onderwaterbewoners bij naam kennen. Elke taak, groot of klein, voert terug naar ons ultieme doel: een wereld waarin mens en oceaan in harmonie leven.

vanaf 1395,-

1 tot 8 weken

Split

Boek nu dit project!
 • Vliegveld ophaalservice
 • Alle overnachtingen in een hostel
 • Drie maaltijden per dag, ontbijt, lunch en diner
 • Gemeenschappelijke ruimte
 • Gratis WIFI
 • Oriëntatie bijeenkomst
 • Begeleide stadsrondleiding
 • De beste tips om de stad te ontdekken!
 • Projectkosten
 • Introductie op de eerste dag van het vrijwilligerswerk
 • Professionele SSI instructeurs
 • Alle benodigde duikuitrusting
 • Erkende duikcursus op basis van jouw niveau
 • 24/7 noodondersteuning
 • Een internationaal erkende duikcursus
 • Verken de onderwaterwereld van de Kroatische kustlijn
 • Leer over het mariene ecosysteem en hoe het te beschermen; Verzamel afval van de bodem van de oceaan om te recyclen;
 • Werk samen met de lokale gemeenschap – onderwijs hen over milieuproblemen, behoud en de bescherming van biodiversiteit en mariene bronnen.

Weekschema

Weekschema Marine Conservation Project

Na een oriëntatiesessie in Split, Kroatië, waarbij je kennismaakt met de lokale cultuur, geschiedenis en de belangrijkste bezienswaardigheden, is het tijd om aan de slag te gaan met je project. Naast het werken aan je project, biedt de stad en haar omgeving tal van activiteiten die je week zullen verrijken. Hier is hoe een typische week eruit zou kunnen zien, afhankelijk van het weer en je voortgang met je duikactiviteiten:

08:00 – 09:00 uur • Ontbijt in het vrijwilligershuis
09:30 – 12:30 uur • Eerste duik van de dag. Je begint met het leren van de basisprincipes en na een paar dagen begin je in de oceaan te duiken.
13:00 – 14:00 uur • Lunchtijd
14:00 – 16:00 uur • Tweede duik van de dag
16:30 – 19:30 uur • Reistijd en ontspanning
19:30 – 21:00 uur • Diner in de vrijwilligersaccommodatie samen met de andere vrijwilligers

Extra informatie

Startdatums Marine Conservation

Klik op deze link voor meer informatie over de startdatums van het Marine Conservation vrijwilligerswerk project in Split, Kroatië.

Projectkosten Marine Conservation

De kosten voor dit vrijwilligerswerk project in Kroatië zijn voor 1 week €1395,-. Wil je langer deelnemen, dan zijn de kosten per extra week €745,- (maximaal 8 weken).

Je betaalt niet alleen voor het vrijwilligerswerk zelf, maar voor je gehele verblijf! De kosten voor je programma omvatten verschillende elementen die bij je verblijf in Kroatië horen. Afhankelijk van je programma kunnen deze elementen bijvoorbeeld je accommodatie, maaltijden, vervoer van en naar de luchthaven, begeleide rondleidingen, professionele gidsen, begeleiders of instructeurs, plaatsingscoördinatie en 24/7 ondersteuning bevatten.

In het geval van het Marine Conservation vrijwilligersproject omvatten de kosten ook uitgaven die nodig zijn om het project succesvol uit te voeren, zoals de duikcursus en -instructeurs, duikcertificering, en de benodigde uitrusting en materialen.

Niet inbegrepen

 • Vliegticket
 • Reisverzekering
 • Persoonlijke uitgaven
 • Transport van en naar duikschool

Vliegveld ophaalservice

Zondag staat het lokale team klaar om je met een breed lachend gezicht en een groot bord te verwelkomen op de luchthaven! Enkele dagen voordat je vertrekt, zal je via WhatsApp een bericht van het team ontvangen.

Reisvoorbereiding

Voordat je naar Kroatië vertrekt, is het essentieel om je goed voor te bereiden. Zorg ervoor dat je een reisverzekering afsluit met dekking in Europa, die ook activiteiten zoals duiken in open water dekt. Voor Nederlanders is een visum voor Kroatië niet nodig.

Voorwaarden voor deelname

Dit vrijwilligersproject in Kroatië staat open voor iedereen die 18 jaar of ouder is. Mocht je 17 jaar zijn, dan vragen we je om eerst even contact op te nemen met het Oak Travel team!

Ervaring met duiken is niet vereist om deel te nemen; de professionele duikinstructeurs zullen je alle noodzakelijke basisvaardigheden en veiligheidsprocedures bijbrengen. Het programma omvat een gecertificeerde duikcursus, die wordt afgestemd op jouw niveau van duikbekwaamheid.

Garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Maaltijden

Binnen het Marine Conservation project in Split, Kroatië, worden dagelijks drie maaltijden verstrekt. Voor deelnemers met bijzondere voedingsbehoeften, zoals vegetarische, lactosevrije of glutenvrije diëten, kunnen op verzoek speciale maaltijden worden geregeld.

Accommodatie

We zorgen ervoor dat je verblijf in Split, Kroatië, zo comfortabel mogelijk is! Meestal verblijf je in een kleine slaapzaal samen met andere vrijwilligers, beschikbaar in opties voor alleen vrouwen of gemengd. Voor wie op zoek is naar meer privacy, zijn er privékamers beschikbaar, wel tegen een extra vergoeding.

Duikcursus

In het programma voor Marine Conservation in Kroatië ontvangen alle deelnemers een duikcertificaat dat internationaal erkend wordt door SSI (Scuba Schools International). Het specifieke certificaat dat je verkrijgt hangt af van je voorafgaande duikervaring, eventuele bestaande certificaten en hoe lang je deelneemt aan het programma. De cursussen variëren van Open Water Diver tot Scuba Diver, afhankelijk van je vaardigheidsniveau.

Voor deelnemers zonder duikervaring start het traject met het aanleren van de basisprincipes en belangrijke veiligheidsprocedures. Gewoonlijk ben je tegen de tweede week klaar om meer zelfstandig te duiken en te beginnen met het verzamelen van afval onder water. Heb je al enige duikervaring, dan kun je onmiddellijk de diepte in en sneller een bijdrage leveren aan onze missie. Het project staat open voor iedereen, ongeacht het ervaringsniveau!

Vrije tijd

Split, een stad rijk aan geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid, biedt tal van activiteiten voor je vrije tijd. Hier zijn enkele suggesties:

 • Verken het Paleis van Diocletianus: Dit UNESCO-werelderfgoed in het hart van Split is een van de best bewaarde monumenten van de Romeinse architectuur in de wereld. Wandel door de oude hallen en ontdek de ondergrondse kamers.
 • Wandel langs de Riva: Split’s levendige promenade is de perfecte plek om mensen te kijken, te genieten van een koffie of gewoon te relaxen met uitzicht op de zee.
 • Ontdek lokale markten: De Pazar, Split’s buitenmarkt, is een uitstekende plek om verse lokale producten, bloemen en ambachtelijke producten te vinden. Het is ook een geweldige manier om de lokale cultuur te ervaren.
 • Proef de Dalmatische keuken: Split heeft een bruisende culinaire scene. Van verse zeevruchten tot traditionele Dalmatische gerechten zoals Pašticada, er zijn genoeg opties om je smaakpapillen te verrassen.
 • Neem een dagtrip naar nabijgelegen eilanden: Split is een gateway naar de prachtige Dalmatische eilanden zoals Brač, Hvar, en Vis. Veerboten zijn gemakkelijk toegankelijk en bieden een geweldige kans om te genieten van de prachtige natuur en kristalheldere zee.
 • Bezoek musea en galerijen: Voor cultuurliefhebbers biedt Split diverse musea en kunstgalerijen, waaronder het Archeologisch Museum, het Museum van Kroatische Archeologische Monumenten, en de Galerij van Schone Kunsten.

Stel je vraag aan ons!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.