Skip to main content

Cuba Vrijwilliger & Spaans

925,-
Havana
2 weken

Leer de Spaanse taal en
doe vrijwilligerswerk in Cuba

Tijdens dit 2-weekse Spaans & Vrijwilligerswerk programma in Cuba krijg je de kans om in contact te komen met de lokale gemeenschap en op deze manier iets terug te geven aan deze warme en vriendelijke mensen. Daarnaast krijg je Spaanse les en leer je de Cubaanse cultuur echt kennen.

Ontdek Cuba op een andere manier

Uiteraard bestaat het 2-weekse programma uit vrijwilligerswerk en Spaanse lessen, maar daarnaast leer je ook over de geschiedenis van Cuba en Havana en leer je de cultuur te begrijpen en er van te genieten. Een land met niet alleen een rijke culturele mix, maar ook met een vervaagde beroemde prachtige neoklassieke architectuur en klassieke Amerikaanse auto’s. Ook merkwaardige hoogbouw uit het Sovjettijdperk, livemuziek op elke straathoek en exotische dans, de lijst is echt eindeloos. Je zult je snel thuis voelen en de kennis en het vertrouwen opdoen om in je eigen tijd van de stad te genieten, met nieuwe vrienden en de lokale Cubaanse bevolking. Je bent ondergedompeld in de Cubaanse cultuur. Geniet ervan!

Ook kan het vrijwilligerswerk en Spaans programma worden gecombineerd met andere programma’s voor een langere duur en een meer gevarieerde ervaring. Wil je liever in Ecuador vrijwilligerswerk doen? Bekijk dan deze reis, waarbij je niet alleen vrijwilligerswerk doet en de Spaanse taal leert, maar ook leert surfen van lokale surfinstructeurs.

Inclusief

 • Hulp voor vertrek
 • Vliegveld ophaalservice
 • 13 overnachtingen
 • Ontbijt en lunch
 • 30 Spaanse lessen in groepsverband
 • 24/7 begeleiding

Exclusief

 • Vliegticket
 • Reisverzekering
 • Visum (indien nodig)
 • Overige maaltijden
 • Reisvaccinaties
 • Persoonlijke uitgaven

Hoogtepunten

 • Welkomstwandeling in Havana Vieja
 • Spaanse lessen
 • Historische wandeling naar de belangrijkste pleinen in Oud Havana
 • Verschillende vrijwilligersprojecten
 • Strandexcursie
 • Vrijwilligerswerk in Paseo del Prado
 • Historische rondleiding Castillo El Morro
 • Bezoek ‘Casa de Che’
 • Bezoek een tabakswinkel met de langste sigaar ter wereld

Weekschema

Lees hier meer over de verschillende vrijwilligersprojecten en de leuke activiteiten, taallessen en culturele bezoekjes die gepland staan tijdens het 2-weekse vrijwilligersproject in Cuba.

Week 1

Ben je klaar voor een unieke ervaring in Cuba?

Op deze eerste dag (maandag) leren we Havana kennen door een welkomstwandeling in la Havana Vieja. We bezoeken lokale winkels, laten je zien waar je geld kunt wisselen en geld pinnen. En wijzen je de beste restaurants, zodat je de weg weet voor de komende weken.’s Middags heb je je eerste Spaanse les van de week.

Dinsdag, woensdag en vrijdag heb je Spaanse les in de ochtend en in de middag ga je vrijwilligerswerk doen met op dinsdag een welkomstwandeling en een introductie in het project.

Donderdag staat een begeleide historische wandeling naar de belangrijkste pleinen van Oud Havana op het programma. Dit is een hele dag, dus de Spaanse les maakt deel uit van de wandeling met je gids. Eens kijken hoe je het in de praktijk doet na je eerste dagen Spaanse les.

Het weekend heb je geen Spaanse les, maar er zijn natuurlijk leuke opties om deze 2 ‘vrije’ dagen te vieren. Zo is er een begeleide strandexcursie inbegrepen of kun je vrijwilligerswerk in Paseo del Prado doen.

Week 2

Breng je Spaans in de praktijk!

Deze week heb je op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag weer Spaanse taalles in de ochtenden en doe je vrijwilligerswerk in de middagen.

Op woensdag is er een historische rondleiding door Castillo El Morro, het grootste fort in Latijns-Amerika. Je gaat verder naar ‘Casa de Che’ en naar een tabakswinkel om de langste sigaar ter wereld te zien. De Spaanse les zal ook deze week tijdens de wandeling zijn, dus breng de nieuw geleerde woorden maar in de praktijk, je gids zal je de vaardigheden leren.

Het weekend kun je voor het laatst teruggeven aan dit prachtige land, je kunt namelijk op zaterdag weer deelnemen aan een vrijwilligerswerk project. Op zondag nemen we afscheid van elkaar.

Vrijwilligerswerk projecten

Er zijn een aantal (wisselende) vrijwilligerswerk projecten. Maar wel allemaal met een bepaald doel. Zoals ondersteuning van gemeenschapsprojecten, culturele uitwisseling, behouden van het nationaal erfgoed en bijdragen aan een beter milieu.

Een aantal voorbeeld projecten zijn:

Buurt Project Havana

Dit lokale project is ontwikkeld om verschillende lokale gemeenschappen te helpen op het gebied van sport, ecologische en intergenerationele zaken. Het koppelt de verschillende programma’s aan activiteiten om lokale tradities te redden en in stand te houden.

Maatschappelijk Project Jesús María Suspiro

Dit project is gericht op de transformatie van de gemeenschap en de verbetering van de levenskwaliteit van de inwoners.

Project Image Tree

Een project dat zich richt op kunst, waarbij kinderen leren van jongs af aan zich te uiten door een mix van verbeelding en creativiteit. Dit project is meer dan twee decennia geleden opgezet en werkt bijvoorbeeld met papier-maché, origami, schilderen, beeldhouwen, weven, fotografie, gravure en nog veel meer.

Extra informatie

Vliegveld ophaalservice

Bij aankomst op Havana International Airport word je opgehaald voor een transfer naar de accommodatie. Je kunt het beste een vlucht boeken waarmee je op zondag aankomt, zodat je tijd hebt om te settelen voordat de introductie op maandagochtend begint. Mocht je op zaterdag willen aankomen, dan kunnen we voor €45,- een extra nacht voor je bijboeken.

Accommodatie

Je verblijft in ‘Casa Jakera’ en hier deel je een slaapzaal met andere studenten. Casa Jakera is eind 2015 geopend en beschikt over gedeelde slaapkamers met airconditioning, aparte douche- en toiletfaciliteiten, eetkamers en veel comfortabele binnen- en buitenruimtes (inclusief ruim dakterras). Hier kun je relaxen met je nieuwe vrienden of genieten van de koele bries en het geweldige uitzicht op de straten beneden. Zoals in het grootste deel van Havana, kun je ook op deze centrale locatie de unieke sfeer van de stad voelen.

Spaanse les

Op de eerste dag krijg je een korte test om je niveau en doelstellingen vast te stellen. Je krijgt les van een gediplomeerde leraar. De lessen zijn telkens 3 keer 45 minuten met tussendoor pauzes van 15 minuten om op te frissen.

Visum & Reisverzekering

Je reisvoorbereiding is belangrijk voor aanvang van een verre reis. Heb je een visum nodig, heb je een reisverzekering aangevraagd en welke vaccinaties zijn belangrijk voor een reis naar Cuba? Bekijk alle nodige informatie op onze pagina Reisvoorbereiding Latijns-Amerika.

Startdatums

Klik op deze link voor meer informatie over de startdatums, waarbij het vrijwilligerswerk in Cuba wordt gecombineerd met het leren van de Spaanse taal.

Ondersteuning

Het Oak Travel team zorgt ervoor dat alles voor vertrek van A tot Z is geregeld. Tijdens je vrijwilligersproject in Cuba kun je terecht bij de reisleiders, maar ook dan staat het team van Oak Travel 24/7 voor je klaar via WhatsApp, e-mail en natuurlijk telefonisch.

Extra kosten

Diners, toegang tot clubs & drankjes en toegang tot musea zijn niet inbegrepen. Deze kosten zijn gemiddeld tussen de $10,- en $20,- dollar. Met als uitschieter het Parisien Cabaret, dat $50,- USD kost. Deze avond uit is wel inclusief diner en drankjes.

Veelgestelde vragen

Wil je meer weten? Bekijk dan onze pagina met veelgestelde vragen en een handige inpaklijst. Of ga bijvoorbeeld direct naar thuisvaccinatie.nl als je meer wilt weten over welke vaccinaties je nodig hebt voor Cuba.

Toelatingseisen

Vanaf 17 jaar of ouder ben je welkom. Je bent onderdeel van een internationale groep, dus je moet ook wel een teamplayer zijn.

Garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Stel je vraag aan ons!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.