Skip to main content

Costa Rica Premium Taalreis

4895,-
Santa Teresa
Manuel Antonio
8 weken

Surfen en vrijwilligerswerk tijdens
de Spaanse taalreis door Costa Rica

De 8-weekse Costa Rica Premium Taalreis zit boordevol activiteiten gecombineerd met Spaanse taallessen! Zo leer je niet alleen ontzettend snel de Spaanse taal, maar ook leer je surfen of yoga van de (lokale) professionals en neem je deel aan verschillende vrijwilligerswerk projecten. Bijvoorbeeld het beschermen van de schildpadden bij het Cirenas Project.

Verblijf in het tropische surfdorpje, Santa Teresa

De reis heeft het gezellige kustplaatsje Santa Teresa als basis. Een surfdorpje verborgen in het tropisch regenwoud van Costa Rica, met het geluid van de Stille Oceaan op de achtergrond. Daarnaast ga je ook het prachtige achterland van Costa Rica verkennen en maak je een 4-daagse roadtrip naar Monteverde en een avontuurlijke reis naar Manuel Antonio. Natuurlijk blijft er genoeg tijd over voor het bezoeken van watervallen en rotspoelen in de omgeving van Santa Teresa, jouw thuis voor de komende 8 weken.

Leer de Spaanse taal aan het strand van Costa Rica

Tijdens 4 van de 8 weken, krijg je in de ochtend 1,5 uur Spaanse les. De lessen worden gegeven door bevoegde docenten. Op de eerste dag ontvang je een korte test om je niveau en doelstellingen vast te stellen. De lessen zijn op maat gemaakt voor alle niveaus, van beginner tot gevorderd, en zijn speciaal ontworpen om gelijk in de praktijk te brengen. Na deze reis kun jij je prima redden in het Spaans. Que te diviertas!

Heb je geen 8 weken de tijd, maar wil je wel het beste van Costa Rica ervaren? Bekijk dan de 4-weekse Costa Rica Actieve taalreis, waarbij je de Spaanse taal leert in combinatie met surfen en vrijwilligerswerk.

Inclusief

 • Hulp voor vertrek
 • Transfer van San Jose naar het jungle kamp
 • 55 overnachtingen in gedeelde accommodatie
 • Dagelijks ontbijt
 • Dagelijks lunch (muv Monteverde en Manuel Antonio)
 • 40 Spaanse lessen in groepsverband
 • 8 surflessen of 16 yogalessen
 • 24/7 begeleiding & WiFi
 • Activiteiten zoals omschreven bij hoogtepunten

Exclusief

 • Vliegticket
 • Reisverzekering
 • Visum (indien nodig)
 • Overige maaltijden
 • Vaccinaties
 • Persoonlijke uitgaven

Hoogtepunten

 • Bezoek nationale parken Cloud Forest en Tropical Forest
 • Schildpadden vrijwilligerswerk project
 • 4-daagse reis naar het avontuurlijke Manuel Antonio
 • Nationaal Park Manuel Antonio
 • Yogales Manuel Antonio
 • Bezoek watervallen & rotspoelen in de omgeving van Santa Teresa
 • Werk als vrijwilliger aan de opvang van wilde dieren
 • Roadtrip naar Monteverde inclusief overnachtingen in Santa Elena hostel
 • Onderneem zelf gave optionele weekendactiviteiten
 • Neem deel aan verschillende vrijwilligerswerk initiatieven
 • Breng je Spaans taallessen direct in de praktijk

Weekschema
en details

 • Week 1: Spaanse taallessen & leer surfen of yoga in Santa Teresa
 • Week 2: Spaanse taallessen & vrijwilligerswerk in Santa Teresa
 • Week 3: Schildpadden behoud in Cirenas (4 tot 7 dagen, seizoensgebonden)
 • Week 4: Roadtrip naar Monteverde (4 tot 7 dagen)
 • Week 5: Spaanse taallessen & leer surfen of yoga in Santa Teresa
 • Week 6: Spaanse taallessen & vrijwilligerswerk in Santa Teresa
 • Week 7: Wilde dieren- of schildpaddenopvang (4 tot 7 dagen)
 • Week 8: Avontuurlijke 4-daagse reis naar Manuel Antonio

Surf- of Yogalessen

In week 1 en week 5 op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag heb je de keuze om mee te doen aan surf- of yogalessen.

Je krijgt 2 uur surfles per dag en deze wordt gegeven door een lokale professionele surf instructeur. De lessen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Daarnaast leer je de basisprincipes over veiligheid en over de moeilijkheden die je kunt ervaren bij eb en vloed.

Magische plek voor yogalessen

Als alternatief kun je professionele yoga-lessen volgen. Deze magische plek is al heel lang een bestemming voor yogi’s van over de hele wereld. Wat is een betere plek om yoga te doen dan op een ongerept strand met het geluid van golven op de achtergrond? Of in de jungle-lodge omringd door groen met het geluid van de rivier en vogels op de achtergrond? Je kunt verschillende vormen van yoga proberen en de lestijden variëren van 60 tot 90 minuten.

Spaanse taallessen

Natuurlijk ga je ook je Spaans oefenen. Tijdens week 1, 2, 5 en 6 zijn er elke dag van maandag tot en met vrijdag 2 x 45 minuten Spaanse lessen (meestal om 08:00 en om 10:00 uur, maar dat kan veranderen en is afhankelijk van de surfomstandigheden). De lessen worden gegeven door gediplomeerde docenten en op de eerste dag krijg je een korte test om je niveau en doelstellingen vast te stellen.

Alle lesniveaus

Deze taallessen zijn op maat gemaakt voor alle niveaus. Van beginner, halfgevorderd tot gevorderd. Ze zijn speciaal ontworpen om je te helpen met communiceren in de lokale gemeenschap. Zo kun je direct je voordeel doen met het verblijf in een Spaanssprekend land, want je leert natuurlijk het beste als je alles meteen in de praktijk kunt oefenen.

Schildpadden behoud

Je derde week breng je door in het schildpadden opvangcentrum. Hier bescherm je de eieren en baby’s van verschillende schildpad-soorten; Olive Ridley, Black Turtle, Hawksbill en Leatherback. Deze schildpadden bezoeken in de nacht de stranden om te nestelen.

Het hoofddoel van het project is om volwassen vrouwtjesschildpadden en hun nesten te beschermen tegen dieren in het wild. En tegen natuurlijke gebeurtenissen zoals stranderosie en overstromingen als gevolg van grote hoeveelheden regen in het broedseizoen.

Belangrijkste taken

Door ondermeer onderhoud van de omgeving worden de schildpadden beschermt. Denk hierbij aan de infrastructuur, strandschoonmaak en transport van voedsel en water. Daarnaast zijn de nachtpatrouilles om te zoeken naar nestelende vrouwtjesschildpadden (in het seizoen) en het verzamelen van gegevens heel belangrijk. Maar ook het vrijlaten van babyschildpadden in de oceaan (in het seizoen) en de constructie van een ‘broederij’ behoort tot het takenpakket van de vrijwilligers.

Broedseizoen voor de schildpadden

Hoewel de schildpadden vaak broeden in het hoogseizoen (juli tot november), zijn er ook momenten dat de activiteit van schildpadden erg laag is. Het grootste deel van het jaar is er echter nog steeds hulp nodig voor de bouw en het onderhoud van de broederij, dit is cruciaal voor het komende broedseizoen.

National Park Monteverde

In de vierde week van maandag tot en met donderdag ga je op avontuur om het Monteverde National Park te verkennen. Je verblijft met de groep in het pittoreske stadje Santa Elena, om heerlijk te wandelen in de nationale parken Cloud Forest en Tropical Forest.

Optionele activiteiten in Monteverde

Er zijn optionele activiteiten mogelijk tegen extra betaling, zoals zipline, paardrijden, El Tigre waterfall tour en bungee jump.

Wilde dieren- of Schildpaddenopvang

In week 7 heb je de mogelijkheid om op basis van beschikbaarheid te kiezen welk dieren-/ schildpaddenopvangcentrum je bezoekt.

Je helpt mee met het klaarmaken van het voer voor de dieren, het bouwen en schoonmaken van kooien en het ondersteunen van het hele opvangcentrum bij het onderhoud. Dit is een geweldige manier om de wilde dieren in nood te helpen.

Manuel Antonio

Na 7 avontuurlijke weken staat er een laatste hoogtepunt op je te wachten. De reis naar Manuel Antonio is een 4 uur durende schilderachtige reis, over land en zee. Het geeft je de kans om Costa Rica van een andere kant te zien en te genieten van haar prachtige kustlijn vanaf het water. We zien regelmatig dolfijnen en er is een goede kans om walvissen, schildpadden of manta’s te zien (seizoens afhankelijk).

Manuel Antonio National Park

In Manuel Antonio heb je tijd om te genieten van de aangeboden activiteiten of om gewoon te ontspannen op de prachtige stranden rondom je hostel. Uiteraard bezoeken we het prachtige Manuel Antonio National Park en hebben we een heleboel andere activiteiten op het programma. Maandag, dinsdag en vrijdag is de lunch inbegrepen, op de andere dagen niet. Ook is dagelijks het ontbijt inbegrepen, maar niet het diner.

Vrijwilligerswerk projecten

Tijdens week 2 en 5 op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag (2-3 uur per dag), neem je deel aan vrijwilligersprojecten. De projecten zijn gevarieerd, seizoensgebonden en weersafhankelijk, hieronder meer:

Recyclen en weer upcyclen

Minstens één keer per week maak je de stranden schoon van plastic en neem je deel aan maandelijkse schoonmaakacties in de gemeenschap. Er zijn twee recycle-stations in de straat gebouwd en dit heeft het normale afval met 30% verminderd. Als gevolg hiervan wordt er elke maand op straat een enorme hoeveelheid plastic voor Bionics verzameld.

Je gaat één keer per week naar het Bionics Depo, 30 minuten verderop in Cobano om te helpen met het schoonmaken, organiseren en verpakken van het plastic voor verzending naar Amerika. Hier maken ze er schoenen, t-shirts, bouwstenen en een hele reeks consumptiegoederen van. Op deze manier kun je ook direct de volledige cyclus zien, zoals hoe plastic het ecosysteem binnendringt, hoe moeilijk het is om het eruit te halen als het er eenmaal in zit, en tenslotte wat we ermee kunnen doen zodra we het verzamelen.

Samenwerken met de ‘Santa Teresa Lifeguards’

De geweldige stranden van Santa Teresa, en het aangrenzende Playa Hermosa en Playa Carmen worden goed onderhouden. Plastic dat aanspoelt is niet alleen een doorn in het oog, maar brengt ook schade toe aan mensen en dieren.

Werk samen met de ‘Santa Teresa Lifeguards’ door de taken van de Lifeguards te promoten. Doe dit door het maken van bewegwijzering, presentaties geven, spreken met bezoekers en het organiseren van opruimacties met de nadruk op recycling.

Blauwe vlag initiatief

Dit door de overheid gesteunde initiatief is gevormd als reactie op water- en strandvervuiling. En heeft als doel gemeenschappen te belonen die zich houden aan hun richtlijnen voor natuurbehoud. Door de blauwe vlag toe te kennen, krijgen de gemeenschappen internationale erkenning voor hun strand en kunnen ze meer toeristen en investeringen aantrekken.

Ondersteun de biodiversiteit van Costa Rica

De belangrijkste focus is het water in de oerwouden. Je helpt bij het onderhoud en de bevoorrading van een boomkwekerij; het planten van zorgvuldig geselecteerde jonge boompjes, het verzamelen van zaden en voortdurende ondersteuning van recent geplante bomen om hun succes te verzekeren.

Je ondersteunt de lokale ‘Waterkeepers’ die patrouilleren in de riviersystemen van Santa Teresa en naburige tropische wouden, door te helpen bij het rapporteren van eventuele besmettingen. Daarnaast help je ook bij het opruimen van bosresten en zwerfafval uit de rivieren, voordat het wordt weggespoeld naar zee en verdere schade aan de natuur kan veroorzaken.

Door wandelpaden te onderhouden geven we bezoekers toegang tot dit prachtige gebied. Het is ook een geweldige kans om meer te weten te komen over de biodiversiteit van flora en fauna in dit bijzondere deel van de wereld.

Extra informatie

Transfer San Jose naar Santa Teresa

Op zondagochtend is het mogelijk om opgehaald te worden vanaf het vliegveld in San José. Dit is echter alleen haalbaar als je in de ochtend in Costa Rica arriveert, gezien de reis naar Santa Teresa ongeveer 4 uur duurt. Mocht een ochtendvlucht niet mogelijk zijn, dan kunnen we een extra overnachting voor je regelen. Dit omvat de ophaalservice van het vliegveld naar het hotel. De totale kosten voor een extra overnachting, inclusief ontbijt, en het vervoer van het vliegveld naar het hotel, bedragen €69.

Transfer Manuel Antonio naar San Jose

Op vrijdagmiddag reis je samen met de groep van Manuel Antonio naar San José, waar je in een hotel zult verblijven. Zaterdag staat je vrij om op elk gewenst moment terug te vliegen naar je volgende bestemming.

Weekendactiviteiten

Weekendactiviteiten zijn niet inbegrepen, maar als de planning het toelaat dan zal er een beach clean-up georganiseerd worden. Verder kun je in het weekend leuke activiteiten boeken, zoals een watervaltour en extra surf- of yogalessen.

Visum & Reisverzekering

Wanneer je een reis gaat maken naar Costa Rica en de Spaanse taal gaat leren, moet je natuurlijk zorgen dat je goed voorbereidt bent. Bekijk alle nodige informatie op onze pagina Reisvoorbereiding Latijns-Amerika en lees hier meer over een eventueel visum en een geschikte reisverzekering.

Veelgestelde vragen

Wil je meer weten over wat belangrijk is bij het inpakken en bijvoorbeeld het boeken van vliegtickets? Bekijk dan onze pagina met veelgestelde vragen, en check hier ook de handige inpaklijst. Voor meer informatie over de aanbevolen vaccinaties in Costa Rica, check de website van thuisvaccinatie.nl.

Startdatums

Klik op deze link voor meer informatie over de startdatums van deze 8-weekse Costa Rica Premium taalreis.

Accommodatie

De accommodatie in het jungle kamp bestaat uit kamers met comfortabele stapelbedden, een apart toilet en warme douche (upgrade privé kamer tegen extra kosten mogelijk). Het jungle kamp is het middelpunt van alle activiteiten. Een paradijs met een zwembad midden in het tropisch regenwoud, omringd door (wilde) dieren zoals eekhoorns, brulapen en de kleine magische kolibries. Ook is het maar 10 minuten lopen van gezellige cafés, bars en winkels. Deze liggen allemaal langs het zes kilometer lange strand.

Mede-reisgenoten

Er zijn verschillende nationaliteiten aanwezig tijdens deze taalreis. Daarnaast is de begeleiding ook afkomstig uit verschillende landen, wat het avontuur helemaal leuk maakt.

Afhankelijk van de groepsgrote kun je in groepen worden verdeeld onder surfen en Spaanse lessen. Op deze manier zijn groepen kleiner en komt iedereen weer samen in het jungle kamp. In week 7 en 8 verlaat je het kamp en ga je naar een vrijwilligerswerk project en Manuel Antonio. Wie weet maak je tijdens deze 8 drukke weken vrienden voor het leven!

Toelatingseisen

Je kunt deelnemen aan deze Costa Rica Premium taalreis als je 17 jaar of ouder bent.

Garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Stel je vraag aan ons!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.