Skip to main content

Sport Coaching & Ontwikkeling

vanaf 865,-
Kaapstad
2 tot 12 weken

Geef de schoolkinderen
sportles in Kaapstad

Heb je een passie voor sport en wil je graag de kinderen in Zuid-Afrika helpen? Dan is het vrijwilligerswerk project Sport Coaching & Ontwikkeling in Kaapstad een geweldige ervaring! Hier geef je als internationale vrijwilliger les in lichamelijke opvoeding en coach je kinderen in verschillende sporten.

Om de conditie van de kinderen te verbeteren en een waardering voor rugby te creëeren, ga je twee keer per week naar de VUSA Academy. Ook staan er naschoolse activiteiten op de planning, waar de schoolkinderen essentiële vaardigheden zoals leiderschap en teamwork kunnen verbetereren. Lichamelijke opvoeding biedt veel gezondheidsvoordelen en helpt kinderen bij het ontwikkelen van belangrijke communicatieve vaardigheden. Maar omdat de sportmogelijkheden erg beperkt zijn, is dus veel creativiteit en enthousiasme vereist.

Hoe mooi zou het zijn als jij ook in andere Afrikaanse landen kunt bijdragen?

Met je passie voor sport, voeding en educatie kun je ook de scholieren op basisscholen helpen tijdens het Surf & Jeugd Educatie Project rondom Kaapstad in Zuid-Afrika. Sport en bijles maken namelijk geen deel uit op de scholen in Zuid-Afrika. Dit komt mede door de beperkte middelen en een gebrek aan bekwame (sport)leraren.

Lol maken tijdens vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika

Inclusief

 • Vliegveld ophaalservice
 • Accommodatie tijdens je verblijf
 • 3 maaltijden per dag
 • Transport van en naar project
 • 24/7 ondersteuning door ervaren internationale en lokale medewerkers
 • Volledige oriëntatie om ervoor te zorgen dat je verantwoord bijdraagt
 • Projectkosten en benodigdheden

Exclusief

 • Vliegticket
 • Reisverzekering
 • Visum (indien nodig)
 • Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Optionele activiteiten

Werkzaamheden

 • Assisteer coaches bij het geven van lessen lichamelijke opvoeding op scholen in Khayelitsha en Langa, townshipgebieden van Kaapstad
 • Help mee met het ontwerpen van sportlessen op scholen, die nieuwe spelletjes, conditietesten en competities kunnen bevatten
 • Sportles geven bij nazorgprogramma’s, waar je leuke spelletjes kunt organiseren, hindernisbanen kunt opzetten en sporten zoals voetbal en hockey kunt coachen
 • Breng nieuwe ideeën en motivatie bij kansarme kinderen door middel van fysieke activiteit

Werkgebieden

Lichamelijke opvoeding

In tegenstelling tot een aantal jaren geleden, maakt tegenwoordig lichamelijke opvoeding wel deel uit van het curriculum op de scholen in Zuid-Afrika. Echter, de tijd en middelen die aan dit vak worden besteed, blijven beperkt. Lichamelijke activiteit verhoogt de concentratie bij jongeren en ondersteunt de ontwikkeling van leiderschap, teamwork en communicatieve vaardigheden. Om hieraan bij te dragen, werk je naast de lessen lichamelijke opvoeding ook aan het ontwikkelen van nieuwe oefeningen, het plannen van testen en het toepassen ervan in de praktijk.

Sportcoaching kliniek

Je gaat twee keer per week naar de VUSA Academy, een sport coaching kliniek om rugby les te geven aan een groep studenten. Dit zal hun conditie verbeteren en een waardering voor rugby, een van de meest lucratieve sporten in Zuid-Afrika, bevorderen. Deze kinderen krijgen ook academische begeleiding en een maaltijd, voordat ze na een volledige dag terug naar huis gaan. Dit project heeft twee doelen, namelijk kinderen veilig en productief bezig te houden in de uren na school, en om het individuele zelfvertrouwen van elk kind te vergroten.

Naschoolse activiteiten

Naschoolse en sportieve activiteiten zijn fantastisch om op een productieve en leuke manier bij te dragen aan de ontwikkeling van elk kind. Ze verbeteren essentiële vaardigheden zoals leiderschap en teamwork. Deze programma’s bieden je de mogelijkheid om les te geven en je passie te delen aan kinderen en mede-vrijwilligers, of het nu gaat om frisbee, honkbal of American Football. Er zijn ook workshops die het delen van kennis vergemakkelijken, zoals voeding en Kayleigh dansen.

Extra informatie

Sport Coaching & Ontwikkeling Projectkosten

– 2 weken €865,-
– 3 weken €1145,-
– 4 weken €1425,-
– 5 weken €1705,-
– 6 weken €1985,-
– 7 weken €2265,-
– 8 weken €2545,-
– 9 weken €2825,-
– 10 weken €3105,-

Vliegveld transfers

Vlieg op de eerste dag van je verblijf naar Cape Town International Airport om met het vrijwilligerswerk project in Zuid-Afrika te beginnen. Je wordt tussen 09.00 en 15.00 uur opgehaald van het vliegveld. Kom je buiten deze tijden aan, dan kun je een privé transfer boeken via VTransfers.

Locatie

Kaapstad is officieel een van de mooiste steden ter wereld. Omlijst tussen oceanen en bergen, is het omgeven door ongelooflijke natuurlijke schoonheid, met de Tafelberg, een van de zeven natuurwonderen van de wereld, een absoluut hoogtepunt. Kaapstad is ook een plaats met een enorme diversiteit, levendige culturen en een bruisend nachtleven.

Het leven hier is dynamisch en interessant, en weekenden bieden je een enorme variëteit aan spannende activiteiten. Je kunt bijvoorbeeld naar de top van de Tafelberg gaan, paragliden en met een kajak de oceaan op. Of hang op een van de vele stranden, drink wijn bij prachtige wijngaarden, ga op safari, geniet van enkele van de beste restaurants van Afrika en ga zelfs de lucht in tijdens een helikoptervlucht boven de stad. Voor degenen die meer geïnteresseerd zijn in het verkennen van de Zuid-Afrikaanse cultuur, wat dacht je van een bezoek aan het historische Robbeneiland of een gratis wandeltocht door de stad om meer te weten te komen over Apartheid?

Accommodatie

Je verblijft in een gedeeld huis met andere vrijwilligers en stagiaires in Muizenberg, op slechts 3 minuten afstand van de meest populaire stranden op het zuidelijk schiereiland van Kaapstad. Behalve dat het een van de beste surf stranden in de buurt is, heb je in dit gebied ook levendige bars, cafés en geweldige restaurants. Het team van internationale en lokale medewerkers woont en werkt met je samen, dus verwacht meer te zien en te doen dan de meeste toeristen ooit kunnen dromen.

Maaltijden

Het ontbijt kun je in de ochtend zelf klaarmaken. Alles is aanwezig, dus er is voor ieder wat wils. De lunch en het diner worden voor je klaargemaakt (van maandag tot en met vrijdag) door een chef-kok uit de lokale gemeenschap.

Startdatums

Klik op deze link voor meer informatie over de startdatums van het project Sport Coaching & Ontwikkeling in Kaapstad, Zuid-Afrika.

Projecten combineren

Ja, het is zeker mogelijk om het Sport Coaching & Ontwikkeling project met andere projecten te combineren. Kijk bij onze vrijwilligersprojecten en laat ons weten wat je wensen zijn.

Vrije tijd

In je vrije tijd kun je de prachtige Tafelberg beklimmen of een kabelbaan naar de top nemen. Als je hebt genoten van het adembenemende uitzicht, kun je ervoor kiezen om naar beneden te abseilen. Surflessen, kooiduiken met haaien en parachutespringen staan ook op de bucketlist van veel toeristen. Daarnaast zorgen de bergketens van Kaapstad ook voor indrukwekkende mountainbike tochten.

Hoewel het water misschien een beetje koud is, heeft Kaapstad tal van prachtige stranden om te bezoeken, elk met zijn eigen unieke sfeer. Als je de wateren graag wilt verkennen, kun je duiken met haaien of een tocht maken naar het schiereiland Cape Point. Waar je de kans krijgt om pinguïns te spotten bij Boulders Beach.

Klimaat

Kaapstad heeft een mediterraans klimaat: natte en koele winters, droge en warme zomers. Tijdens de maanden maart, april, mei, oktober, november en december heb je de meeste kans op goed weer met gemiddelde temperaturen tussen de 20 en 25 graden Celsius. In de maanden juni, juli en augustus is er een grote kans op regen. Kaapstad heeft droge periodes in januari, februari, november en december. De warmste maand is januari met een gemiddelde maximumtemperatuur van 26° C. De koudste maand is augustus met een gemiddelde maximumtemperatuur van 17° C.

Verblijf verlengen

Zou je eventueel langer dan 10 weken willen werken aan het Sport Coaching & Ontwikkeling Project in Zuid-Afrika, laat het ons dan weten. In overleg met de organisatie kunnen we eventueel een uitzondering voor je maken.

Toelatingseisen

Je moet 17 jaar of ouder zijn om deel te nemen aan dit project in Kaapstad. Daarnaast is een passie voor sport natuurlijk een vereiste.

Visum

Je hebt geen toeristenvisum nodig voor Zuid-Afrika als je korter dan 12 weken vrijwilligerswerk wilt gaan doen. Als je vanuit Nederland naar Zuid-Afrika vliegt, krijg je bij aankomst op de luchthaven een stempel in je paspoort. Dit is je toeristenvisum en is maximaal 90 dagen geldig. Bekijk de website van Thuisvaccinatie.nl voor meer informatie over de aanbevolen vaccinaties voor Zuid-Afrika.

WiFi

In de accommodatie is gratis wifi aanwezig, zodat je contact kunt maken met familie en vrienden. Ook is het eenvoudig om een lokale simkaart aan te schaffen.

Garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Stel je vraag aan ons!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.