Skip to main content

Australie
Reisvoorbereiding

Bij het voorbereiden van je reis naar Australië is het essentieel om een reisverzekering en visum aan te vragen. Ga je als vrijwilliger aan het werk? Controleer dan of je vaccinaties nodig hebt. Hieronder lees je meer over een goede reisvoorbereiding voor jouw avontuur in Australië. Want je reis begint nu al!

Klaar voor Australie:
Jouw Voorbereiding voor een Perfecte Reis!

De vertrekdatum van je reis komt steeds dichterbij. Je bent nu vast druk bezig met het voorbereiden van jouw avontuur naar Australië. Waarschijnlijk heb je al een toffe route uitgestippeld en weet je welke bezienswaardigheden je niet mag missen. Het uitzoeken bij welk strand je het beste kunt surfen of waar je de lekkerste burger kunt eten in Byron Bay is superleuk om te doen! Nog geen idee hoe je wilt reizen? Bekijk dan onze pagina over backpacken in Australië voor individuele reizen. Of als je liever in een groep reist, check dan de jongerenreizen van Oak Travel.

Bij een goede reisvoorbereiding moet je ook aan de praktische zaken denken voordat je het vliegtuig instapt. Of je nu 6 maanden gaat backpacken in Australië of gewoon 2 weken op vakantie gaat, zorg ervoor dat je alles goed regelt. Ga je vrijwilligerswerk doen, zoals wilde dieren in nood helpen? Zorg dan voor de juiste vaccinaties en controleer of je reisverzekering deze werkzaamheden dekt. Hoe jouw reis door Australië er ook uitziet, een goede reisverzekering met de juiste dekking is een must. Als je bijvoorbeeld gaat surfen, wil je natuurlijk zonder zorgen de beste golven pakken.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Met een goede planning voor vertrek ga je onbezorgd op reis naar Australië en hoef je alleen nog maar te genieten. Dus pak je spullen, regel je verzekering, en maak je klaar voor het avontuur van je leven!

Visum aanvragen

Voor Australie

Om als toerist naar Australië te kunnen reizen, ben je verplicht een e-visum aan te vragen. Het is belangrijk dat je dit ruim voor vertrek regelt, want je wilt natuurlijk niet bij de douane geweigerd worden. Als Nederlandse paspoorthouder heb je de mogelijkheid een Electronic Travel Authority (ETA) visum aan te vragen. Met dit zogenoemde eVisitor subclass 651 visum mag je Australië bezoeken zo vaak als je wilt in een periode van 12 maanden, met een maximaal verblijf van 3 maanden per keer dat je Australië binnenkomt.

Ook als je wilt werken in Australië heb je een visum nodig. Als je tussen de 18 en 31 jaar oud bent, kun je een Working Holiday visum aanvragen. Hiermee heb je de mogelijkheid om 12 maanden in Australië te verblijven en mag je maximaal 6 maanden voor één werkgever werken. Voor het aanvragen van een Working Holiday visum kun je terecht op de website van de Australische overheid.

Heb je gewerkt in Australië met een Working Holiday visum? Vergeet dan niet om je belasting terug te vragen! Taxback.com is jouw go-to voor het terugkrijgen van belasting. Met hun snelle en makkelijke service zorgt Taxback.com ervoor dat je zonder gedoe je geld terugkrijgt, zodat jij weer verder kunt met je avonturen!

Verzekeringen van

FBTO aanvragen

Bij een goede reisvoorbereiding hoort natuurlijk ook een reis- en annuleringsverzekering. Tijdens de reis kan er altijd wat gebeuren, dus het is erg belangrijk om jezelf goed te verzekeren. Je wilt namelijk in het buitenland niet voor behoorlijke kosten komen te staan, wat je later niet meer terug kan krijgen.

Bij FBTO ben je voor alle verzekeringen aan het juiste adres. Je kunt naast een kortlopende- en annuleringsverzekering, ook een lang-op-reis verzekering aanvragen. Klik hier voor de FBTO voorwaarden van de Globetrotter Reisverzekering.

Reisvaccinaties

Voor Australie

Vaccinaties voor een reis naar Australië zijn niet altijd nodig. Wel is een gele koorts vaccinatie verplicht wanneer je Australië wilt inreizen vanuit een land waar gele koorts voorkomt. Denk hierbij aan landen uit Afrika en Zuid-Amerika. Reis je vanuit Nederland naar Australië, dan is de gele koorts vaccinatie niet verplicht. Thuisvaccinatie.nl adviseert reizigers op een deskundige manier en vertelt over de benodigde vaccinaties.

Wanneer je als vrijwilliger de wilde dieren in nood wilt helpen, dan moet je ingeënt zijn tegen tetanus. Laat je dus goed informeren door een deskundige arts van Thuisvaccinaties.nl. Maak hiervoor direct een afspraak en zij komen bij je langs wanneer het jouw uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En als dit mogelijk is, sturen zij de rekening direct door naar de zorgverzekeraar.