Reis naar Australië met
een goede reisvoorbereiding…

De vertrekdatum van je reis komt steeds dichterbij, dus je bent nu vast druk bezig met de reisvoorbereiding voor Australië. Waarschijnlijk heb je ook al een gave route gepland, en weet je welke bezienswaardigheden onderweg de moeite waard zijn. Het uitzoeken bij welk strand je het beste kunt surfen of waar je de lekkerste burger kunt eten in Byron Bay is ontzettend leuk om te doen! Nog geen idee hoe je wilt reizen? Bekijk dan onze pagina backpacken in Australië voor gave individuele reizen. Of wanneer je liever in een groep reist, surf dan naar de jongerenreizen van Oak Travel.

Maar bij een goede reisvoorbereiding moet je ook denken aan de praktische zaken, die geregeld moeten worden voor je het vliegtuig in stapt. Of je nu in Australië gaat backpacken voor 6 maanden of even 2 weken op vakantie gaat, zorg er altijd voor dat je een goede voorbereiding treft voor je reis. Want door een goede reisvoorbereiding, ga je onbezorgd op reis naar Australië en hoef je alleen nog maar te genieten. Lees je ook in over het land waar je naartoe gaat. Op deze manier ben je op de hoogte van bijvoorbeeld het klimaat, verkeersregels en veiligheid.

Belangrijke punten voor je reisvoorbereiding:
  • Working Holiday of toeristenvisum aanvragen

  • Reisverzekering en annuleringsverzekering afsluiten

  • Eventuele reisvaccinaties

  • Reis app Buitenlandse Zaken downloaden

  • Geldigheid paspoort checken

  • Internationaal rijbewijs aanvragen

  • Elektronische bagagetag

Visum aanvragen
bij E-visums.nl

Om als toerist naar Australië te kunnen reizen, ben je verplicht een e-visum aan te vragen. Het is belangrijk dat je dit ruim voor vertrek regelt, want je wilt natuurlijk niet bij de douane geweigerd worden. Als Nederlandse paspoorthouder heb je de mogelijkheid een Electronic Travel Authority (ETA) visum aan te vragen. En met dit zogenoemde e-visum (eVisitor subclass 651), mag je Australië meerdere malen in- en uitreizen. Daarnaast is het visum 12 maanden geldig en mag je per reis 90 dagen aaneengesloten in Australië blijven.

Zorg ervoor dat je paspoort geldig is tot minimaal 1 dag na je vertrek uit Australië, maar daarnaast zijn nog meer voorwaarden waar je aan moet voldoen. Deze voorwaarden voor het toeristenvisum Australië, kun je allemaal nalezen op E-visums.nl. Geef het papierwerk uithanden en laat E-visums.nl de aanvraag van je toeristenvisum of Working Holiday visum regelen. Op deze manier heb je alweer iets afgestreept van je lijst!

Verzekeringen van
Allianz aanvragen

Bij een goede reisvoorbereiding hoort natuurlijk ook een reis- en annuleringsverzekering. Tijdens de reis kan er altijd wat gebeuren, dus het is erg belangrijk om jezelf goed te verzekeren. Je wilt namelijk in het buitenland niet voor behoorlijke kosten komen te staan, wat je later niet meer kan terug krijgen.

Bij Allianz ben je voor alle verzekeringen aan het juiste adres. En Oak Travel biedt deze verschillende verzekeringen met korting aan! Je kunt bij naast een kortlopende- en annuleringsverzekering, ook een Globetrotter Reisverzekering aanvragen. Deze verzekering dekt voor minimaal 1 maand tot maximaal 24 maanden alles tijdens de reis. Ook als je bijvoorbeeld wilt gaan werken met je Working Holiday visum, dan ben je ook goed verzekerd. Klik hier voor de Allianz voorwaarden van de Globetrotter Reisverzekering.