Skip to main content
Goed voorbereid op reis

naar Australie

Bij het voorbereiden van je reis naar Australië is het aanvragen van een reisverzekering en visum heel belangrijk. Ga je als vrijwilliger aan het werk? Bekijk dan of je eventuele vaccinaties nodig hebt. Hieronder lees je meer over een juiste reisvoorbereiding voor jouw reis naar Australië. Want vanaf dit moment gaat je reis al van start!

Reis naar Australie met

een goede reisvoorbereiding

De vertrekdatum van je reis komt steeds dichterbij. Je bent nu vast druk bezig met het voorbereiden van jouw reis naar Australië. Waarschijnlijk heb je ook al een gave route gepland, en weet je welke bezienswaardigheden onderweg de moeite waard zijn. Het uitzoeken bij welk strand je het beste kunt surfen of waar je de lekkerste burger kunt eten in Byron Bay is ontzettend leuk om te doen! Nog geen idee hoe je wilt reizen? Bekijk dan onze pagina backpacken in Australië voor individuele reizen. Of wanneer je liever in een groep reist, surf dan naar de jongerenreizen van Oak Travel.

Bij een goede reisvoorbereiding moet je ook denken aan de praktische zaken die geregeld moeten worden voor je het vliegtuig in stapt. Of je nu in Australië gaat backpacken voor 6 maanden of even 2 weken op vakantie gaat. Maar ook als je vrijwilligerswerk gaat doen. Ga je wilde dieren in nood helpen? Zorg dan voor de juiste vaccinaties en ga na bij je reisverzekering of deze werkzaamheden zijn gedekt. Hoe jouw reis door Australië er ook uitziet, zorg er altijd voor dat je een goede reisverzekering met de juiste dekking hebt. Als je bijvoorbeeld gaat surfen in Australië, wil je natuurlijk zonder zorgen de beste golven pakken. Tref dus altijd een goede voorbereiding voor je reis. Want met een goede planning voor vertrek, ga je onbezorgd op reis naar Australië en hoef je alleen nog maar te genieten.

Visum aanvragen

Voor Australie

Om als toerist naar Australië te kunnen reizen, ben je verplicht een e-visum aan te vragen. Het is belangrijk dat je dit ruim voor vertrek regelt, want je wilt natuurlijk niet bij de douane geweigerd worden. Als Nederlandse paspoorthouder heb je de mogelijkheid een Electronic Travel Authority (ETA) visum aan te vragen. En met dit zogenoemde eVisitor subclass 651 mag je Australië bezoeken zo vaak als je wilt in een periode van 12 maanden. Maar wel met een maximaal verblijf van 3 maanden per keer dat je Australië binnenkomt.

Ook als je wilt werken in Australië heb je een visum nodig. Als je tussen de 18 en 31 jaar oud bent, kun je hiervoor een Working Holiday visum aanvragen. Hiermee heb je de mogelijkheid om 12 maanden in Australië te verblijven en mag je maximaal 6 maanden voor 1 werkgever werken. Voor het aanvragen van een Working Holiday visum, kun je terecht op de website van de Australische overheid.

Verzekeringen van

Allianz aanvragen

Bij een goede reisvoorbereiding hoort natuurlijk ook een reis- en annuleringsverzekering. Tijdens de reis kan er altijd wat gebeuren, dus het is erg belangrijk om jezelf goed te verzekeren. Je wilt namelijk in het buitenland niet voor behoorlijke kosten komen te staan, wat je later niet meer terug kan krijgen.

Bij Allianz ben je voor alle verzekeringen aan het juiste adres. En Oak Travel biedt deze verschillende verzekeringen met korting aan! Je kunt naast een kortlopende- en annuleringsverzekering, ook een Globetrotter Reisverzekering aanvragen. Deze verzekering dekt voor maximaal 24 maanden alles tijdens de reis. Ook als je wilt gaan werken met je Working Holiday visum, ben je goed verzekerd. Klik hier voor de Allianz voorwaarden van de Globetrotter Reisverzekering.

Reisvaccinaties

Voor Australie

Vaccinaties voor een reis naar Australië zijn niet altijd nodig. Wel is een gele koorts vaccinatie verplicht wanneer je Australië wilt inreizen vanuit een land waar gele koorts voorkomt. Denk hierbij aan landen uit Afrika en Zuid-Amerika. Reis je vanuit Nederland naar Australië, dan is de gele koorts vaccinatie niet verplicht. Thuisvaccinatie.nl adviseert reizigers op een deskundige manier en vertelt over de benodigde vaccinaties.

Wanneer je als vrijwilliger de wilde dieren in nood wilt helpen, dan moet je ingeënt zijn tegen tetanus. Laat je dus goed informeren door een deskundige arts van Thuisvaccinaties.nl. Maak hiervoor direct een afspraak en zij komen bij je langs wanneer het jouw uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En als dit mogelijk is, sturen zij de rekening direct door naar de zorgverzekeraar.