Skip to main content

Sydney Plus Startpakket

725,-
Sydney
8 dagen

Werken en reizen in Australie
tijdens je tussenjaar

Werken in Australië kan best een uitdaging zijn en wij gaan je hierbij helpen. Met het Sydney Plus Startpakket combineer je het werken en reizen in Australië op een geweldige manier, en bovendien maak je ook nieuwe vrienden! Deze week deel je de avonturen met een groep gezellige reizigers van verschillende nationaliteiten. Ook de stafleden zijn jong, avontuurlijk en zeer professioneel! En door hun ervaring ben je verzekerd van een fantastische week en ze helpen je met alles wat je nodig hebt.

Waarom een tussenjaar startpakket?

Het Sydney Plus Startpakket zit boordevol verschillende producten, zoals het openen van een bankrekening, aanvragen van een Tax File Number, SIM kaart en andere werk en reis gerelateerde zaken. Natuurlijk kom je ook om te genieten, dus maak je klaar voor een gave week vol uitdagingen. Niet alleen gaat je mee voor een rondleiding door de stad, een cruise op een catamaran en dolfijnen spotten. Maar ook staat zandboarden van de hoge duinen in Port Stephens, overnachten in een Basecamp en het nachtleven van Sydney ontdekken op de planning!

No worries…alles wordt voor je geregeld in Sydney. Na deze gezellige week kun je beginnen met werken, tenzij je eerst gaat reizen door dit prachtige land. Natuurlijk kun je de komende 12 maanden bij onze partner terecht voor vragen, tips en advies! En in noodgevallen kun je ze ook 24/7 bereiken. Wil je liever in Melbourne beginnen, dan is het startpakket Melbourne Plus echt perfect!

Inclusief

 • Hulp voor vertrek
 • Vliegveld ophaalservice
 • 7 overnachtingen
 • 1 keer ontbijt
 • 2 keer lunch en diner
 • Australische Bankrekening
 • Tax File Number
 • SIM kaart
 • WiFi
 • CV ondersteuning
 • Infosessie werken en reizen in Australië
 • 12 maanden lidmaatschap vacaturedatabase
 • 24/7 noodhulp
 • Medicare (indien gewenst)
 • Activiteiten zoals omschreven bij hoogtepunten

Hoogtepunten

 • Stadstour
 • Sydney Harbour Privé Catamaran
 • Leer surfen
 • Port Stephens overnachting
 • Zandboarden
 • Bondi Beach en kustwandeling
 • Strand BBQ
 • Kroegentocht in Sydney
 • Afscheidsdiner
 • Onbeperkt hulp bij het vinden van een baan
 • Alles wat je nodig hebt om te wonen en werken in Oz

Exclusief

 • Vliegticket
 • Reisverzekering
 • Working Holiday visum
 • Overige maaltijden

Reisschema

Dag 1 - Welkom in Sydney!

Welkom in Sydney! Er staat een shuttlebus voor je klaar, die je rechtstreeks naar het hostel brengt. Ga inchecken en maak je klaar voor je werkvakantie avontuur Down Under. Ga relaxen of de stad even verkennen. ’s Avonds ontmoet je de groep en stafleden.

Dag 2 - Sydney Harbour Prive Catamaran

Slaap vandaag even uit, zodat je straks fit bent voor de Harbour boottrip. Je gaat rond lunchtijd aan boord van een privé catamaran. Cruise door de prachtige haven van Sydney, met een geweldig uitzicht op o.a. de Opera House en Harbour Bridge.

Dag 3 - Sydney orientatie & nachtleven

Vandaag laten we je kennismaken met Sydney, een fantastische metropool en één van de meest leefbare steden ter wereld. Je leert vandaag over de geschiedenis en cultuur van Australië en deze bruisende stad. Ook kan de reisleider je wat meer reisadvies geven als je eventueel na deze Working Holiday week gaat reizen door dit prachtige land. Vanavond gaan we het Sydney nachtleven met groep ontdekken!

Dag 4 - Zandboarden

Vandaag ga je in een 4WD naar de hoogste zandduinen om te zandboarden! Daarna neemt de gids je mee voor een mooie wandeling in een National Park voor een spectaculair uitzicht. Van mei tot november kun je walvissen spotten en het hele jaar door koala’s. Geniet ’s avonds van een kampvuur en diner. (Ontbijt, lunch en BBQ diner inbegrepen)

Dag 5 - Wildlife spotten

Vandaag gaan we dolfijnen spotten, en misschien zie je ook walvissen en schildpadden voorbij zwemmen! Voordat we inchecken in het hostel kun je nog relaxen op het strand. (Ontbijt inbegrepen)

Dag 6 - Kroegentocht

Ontmoet de groep in één van de favoriete bars, voordat je wordt meegesleurd met de Sydney kroegentocht. Ga naar vier kroegen in de stad en ontvang bij iedere kroeg een gratis drankje!

Dag 7 - Coogee to Bondi walk

Vandaag maken we een wandeling langs de kust van Coogee naar Bondi. Heerlijk uitwaaien en laat wat je allemaal deze week hebt beleefd even bezinken.

Dag 8 - Uitchecken

Rond 11.00 uur eindigt helaas dit avontuur, en kun je gaan starten met werken en reizen met je nieuwe internationale vrienden!

Extra informatie

Visum & reisverzekering

Zodra de vertrekdatum steeds dichterbij komt, is het belangrijk om over je reisvoorbereiding na te denken. Hierbij is het belangrijk een reisverzekering af te sluiten en vraag ruim van te voren je Working Holiday visum aan. Voor meer informatie over het aanvragen van een visum en reisverzekering vindt je op onze pagina Reisvoorbereiding Australië.

Transfer van vliegveld naar hostel

Bij aankomst staat er een shuttle bus op je te wachten bij de uitgang van het vliegveld. Loop naar de desk van Redy2Go en geef hier je volledige naam door. Daarna word je met een shuttle bus naar het hostel gebracht.

Accommodatie

Je verblijft voor de eerste nachten in het beste hostel van Sydney, namelijk Wake Up! Het hostel ligt midden in het centrum bij alle belangrijke bezienswaardigheden. Daarnaast verblijf je ook nog een aantal nachten met de groep in het Port Stephens Basecamp.

Australische bankrekening

Voordat je vertrekt naar Australië krijg je een e-mail met daarin een stappenplan voor het openen van een Australische bankrekening. Hiermee krijg je direct toegang tot internetbankieren. Echter je bankpas ontvang je pas bij aankomst in Sydney.

Tax file number

Tijdens de infosessie krijg je meer informatie over reizen en werken in Australie, maar ook wordt er een Tax File Number voor je aangevraagd. Je ontvangt een Tax File Number binnen 2 weken en zal worden geüpload naar je persoonlijke e-mailadres. Terwijl je nog in afwachting bent van een Tax File Number kun je wel al aan het werk.

Startdatums

Klik op deze link voor meer informatie over de startdatums van het Sydney Plus startpakket in Australië.

SIM kaart

Je ontvangt bij aankomst een SIM kaart en kies daarna je eigen prepaid plan.

12 maanden lidmaatschap

Je ontvangt een 12 maanden lidmaatschap op een vacaturedatabase. Hiermee kun je solliciteren op banen door heel Australië. En je kan tijdens het reizen met jouw online CV solliciteren. Op deze manier kun je Australië verkennen, maar ook direct op zoek gaan naar een baan.

CV ondersteuning

Een duidelijk en overzichtelijk CV zal zeker helpen bij het vinden van een baan. En onze lokale partner gaat je CV nakijken en eventueel verbeteren.

Postadres

Je ontvangt een postadres voor de tijd dat je in Australië bent. Als je aan het reizen bent worden de brieven gescand en naar je e-mailadres gestuurd. Pakketjes worden veilig opgeslagen, zodat je ze later op kunt halen.

Toelatingseisen

Je kunt deelnemen aan dit Working Holiday startpakket als je tussen de 18 en 31 jaar oud bent. Natuurlijk is een portie avontuur en gezelligheid ook heel belangrijk!

Garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Stel je vraag aan ons!

"*" geeft vereiste velden aan

Heb je een vraag? WhatsApp dan met ons via +31(0)6 4300 7911

Plan een belafspraak in met onze professionele reisexpert Joey

Stuur je vraag over deze reis naar info@oaktravel.nl

Ik ga op reis, maar wat neem ik mee...?!

Je hebt besloten om de sprong te wagen naar een verre bestemming en je reis staat voor de deur… Supertof natuurlijk, maar wat nu?

Of je nu van plan bent om te surfen, vrijwilligerswerk te doen, te werken of gewoon gaat backpacken in het buitenland. Elke verre reis kun je het beste van tevoren goed plannen en daarom is een inpaklijst ontzettend handig tijdens je reisvoorbereiding.

Vul hieronder je e-mailadres in en ontdek
onze handige inpaklijst en Facebook Groep!