Skip to main content

Cambodja
Jongerenreizen

Ontdek Cambodja met onze jongerenreizen en beleef het beste van dit fascinerende land. Van de spirituele Angkor Wat tot de stranden van Koh Rong, deze reizen combineren culturele diepgang met avontuurlijke activiteiten. Verken Phnom Penh per tuktuk, geniet van heerlijk straatvoedsel, en maak kennis met de lokale bevolking. Een ideale ervaring voor avontuurlijke reizigers op zoek naar een unieke groepsreis.

Ontdek Cambodja: Angkor Wat,
Ongerepte Jungle & Verlaten Stranden

Cambodja is een buitengewoon mooi land met een donker maar fascinerend verleden. Genesteld in het hart van Zuidoost-Azië is Cambodja een land van ongelooflijke en eeuwenoude wonderen. Van witte stranden met palmbomen op het pittoreske eiland Koh Rong tot de ontzagwekkende en immens spirituele Angkor Wat tempel. Cambodja zal een indruk achterlaten die een leven lang meegaat!

Cruise tijdens een jongeren groepsreis met een tuk tuk door de gekke straten van Phnom Penh, ontmoet vriendelijke lokale bevolking en proef het heerlijke straatvoedsel. Daarnaast leer je over de geschiedenis en fascinerende cultuur van Cambodja, ontdek je het kristalheldere water en het witte zand van het eiland Koh Rong en ervaar natuurlijk ook de ongelooflijke Angkor Wat. Dit zijn slechts enkele van de ongelooflijke momenten die je zult beleven tijdens een jongerenreis in Cambodja.

Deelnemen aan een jongerenreis in Cambodja is een fantastisch avontuur en de beste manier om het land te ervaren. Want of je nu een korte vakantie hebt, een tussenjaar begint of iets daar tussenin, jij ontdekt het beste van dit buitengewone land! En dit doe je samen met een groep internationale reisgenoten, wat het natuurlijk nog leuker maakt. En wie weet ga je met een reisgenoot nog meer landen van Azië ontdekken!

CAMBODJA
INTRO
10 dagen

 

Phnom Penh »
Siem Reap
895,-

CAMBODJA
EXPLORER
11 dagen

 

Siem Reap »
Phnom Penh
1125,-

VIETNAM &
CAMBODJA
21 dagen

 

Hanoi » Ho Chi Minh »
Siem Reap
2145,-

ZUIDOOST-AZIE
ADVENTURE
30 dagen

 

Thailand » Cambodja »
Vietnam » Laos
2695,-

ZUIDOOST-AZIE
ULTIMATE
38 dagen

 

Thailand » Vietnam »
Cambodja
3795,-  3595,-

 

200,- Cyber Sale
ZUIDOOST-AZIE
DISCOVERY
50 dagen

 

Thailand » Cambodja »
Vietnam
5595,- 5195,-

 

400,- Cyber Sale
5 redenen waarom Cambodja

op jouw bucket list moet staan

Wat is er te zien in Cambodja? Het antwoord: VEEL! Cambodja is een parel genesteld in Zuidoost-Azië vol geschiedenis en schoonheid, met een intrigerend verleden van tragedie en verwondering. Van witte zandstranden op pittoreske eilanden tot de immense Angkor Wat. Hieronder vijf redenen waarom Cambodja op jouw bucket list moet staan.

Angkor Wat

Als er iets is dat je moet zien tijdens een jongerenreis in Cambodja, dan is het wel de Angkor tempel. Angkor Wat heeft de titel van het grootste tempelcomplex ter wereld. En een bezoek zal zeker een hoogtepunt zijn als je naar Zuidoost-Azië reist. In 1992 is de Angkor uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Daarom is het ook geen verrassing dat deze populaire tempel voor backpackers een must-see is. Het werd oorspronkelijk gebouwd als een hindoetempel gewijd aan Vishnu, en veranderde geleidelijk in een boeddhistische tempel in de 12e eeuw naarmate de cultuur evolueerde. Angkor Wat ligt net buiten Siem Reap, waar ook de beroemde drijvende dorpen liggen.

Khmer geschiedenis

Meer dan 2000 jaar geleden ontwikkelde Cambodja een uniek geloofssysteem dat bekend staat als Khmer, sterk beïnvloed door het boeddhisme uit India. Cambodja heeft de opkomst en ondergang van machtige rijken meegemaakt, met als hoogtepunt in 1975, toen een dictatuur genaamd de Rode Khmer een van de ergste genociden in de geschiedenis beging. In Phnom Penh kun je de S21 Prison and Killing Fields bezoeken, belangrijke locaties uit dit donkere deel van de geschiedenis, om licht te werpen op wat de Cambodjaanse bevolking heeft meegemaakt. Na de val van het regime van Pol Pot is Cambodja langzaam weer aan het opbouwen en het Khmer-volk is nog steeds razend trots op hun land dat ooit het grootste rijk van Zuidoost-Azië was. Er is geen betere manier om de tumultueuze geschiedenis van deze regio volledig te begrijpen door zelf een bezoek te brengen!

Ongerepte stranden

Thailand krijgt alle aandacht als het gaat om zandstranden en idyllische eilanden, maar Cambodja heeft ook een aantal prachtige stranden die niet over het hoofd mogen worden gezien. Een kustlijn met uitzicht op de Golf van Thailand en minder toeristen, zijn de Koh Rong eilanden een paradijs. Koh Rong is de perfecte plek om tijdens een jongerenreis achterover te leunen, te genieten van de zon, het kristalblauwe water te verkennen met een snorkeltrip en te feesten op het strand.

Lokale markten

Markten staan ​​centraal in het leven in Cambodja, dus je moet ze absoluut gezien hebben. Je vindt de belangrijkste in Phnom Penh en Siem Reap, en ze zullen je zeker verbazen. Van zonsopgang wanneer de lokale bevolking verse producten voor de dag koopt, tot zonsondergang wanneer de kleding- en souvenirverkopers hun winkel opzetten, deze markten zijn een ‘once in a lifetime’ ervaring. Je kunt er alles vinden, van kleding, sieraden, souvenirs, decoraties en natuurlijk heerlijk eten. De lokale markten kunnen waanzinnig goedkoop zijn, maar dan moet je wel durven afdingen.

Geweldig eten

Street food is populair in heel Zuidoost-Azië en Cambodja stelt daarin zeker niet teleur. Je vindt er een mix van culinaire hoogstandjes samen met een aantal vreemde snacks zoals BBQ-krekels of geroosterde tarantula! Cambodja heeft kenmerkende gerechten die je moet proberen, waaronder Fish Amok, Mango Salad en Beef Lok Lak, evenals seizoensfruit. Kooklessen zijn een geweldige manier om traditionele gerechten te proeven, terwijl je de kneepjes van de lokale chef-koks leert.

Met zoveel te zien en te doen, is reizen door Cambodja een gegarandeerd avontuur. Of je nu op zoek bent naar tijd in de zon of authentieke culturele ervaringen, zorg ervoor dat dit Aziatische land op je bucket list staat!

Als je zin hebt om bruisende steden, prachtige stranden en oude tempels te verkennen, bekijk dan onze 10-daagse Cambodja Intro en Cambodja Explorer jongeren groepsreizen.