Skip to main content

Japan
Jongerenreizen

Ontdek het beste van Japan met onze jongerenreizen. Ervaar de mix van ultramoderne steden en eeuwenoude tempels. Leer sushi maken, bewonder rode sneeuwapen en gebruik een echt samoerai-zwaard. Of je nu op zoek bent naar een korte vakantie of een uitgebreider avontuur, onze groepsreizen laten je Japan zien in het gezelschap van nieuwe vrienden.

Jongerenreizen: Ontdek Futuristische Steden,
Natuur & Tradities in Japan

Japan is een land van ongelooflijke contrasten, een verbluffende mix van ultramodern en ultratraditioneel. Van de zoemende neonlichten van een van ’s werelds meest futuristische steden tot oude tempels genesteld op de top van besneeuwde bergen. Dit prachtige land is een culturele en visuele ervaring die nergens anders op de planeet te vinden is! Combineer dit met een aantal van de vriendelijkste lokale bevolking en een aantal van de lekkerste gerechten ter wereld en je hebt een land dat absoluut op je bucket list moet staan!

Bezoek met een jongeren groepsreis in Japan de oude tempels, kleurrijke heiligdommen en majestueuze kastelen. Rol je eigen sushi, spot de rode sneeuwapen, geniet van het uitzicht op de bergen vanuit treinen, piratenschepen en kabelbanen. Maar dat is nog niet alles! Leer ook een Japans samoerai-zwaard gebruiken, breng de nacht door in een 1000 jaar oude boeddhistische tempel en nog veel meer!

Reizen door Japan is een indrukwekkend avontuur en deelnemen aan een jongerenreis in Japan is de beste manier om het te ervaren. Of je nu op een korte vakantie bent, een tussenjaar begint of iets daar tussenin, we laten je het beste van dit buitengewone land zien met een aantal ‘nieuwe vrienden’. En wie weet ga je met een reisgenoot nog meer landen van Azië ontdekken!

JAPAN
EXPERIENCE
10 dagen

 

Tokyo » Osaka
1995,-

JAPAN
ADVENTURE
13 dagen

 

Tokyo » Kyoto
2595,-

JAPAN
EXPLORER
14 dagen

 

Tokyo » Hiroshima
2595,-

De top 10 hoogtepunten

van het fascinerende & unieke Japan

Japan heeft een rijke geschiedenis die vele unieke culturele ervaringen biedt die je nergens anders ter wereld kunt vinden. Lees hieronder een paar unieke avonturen die je zeker aan je bucketlist voor Japan moet toevoegen!

#1. Leer de kunst van de samurai

Hoewel de Samoerai ongeveer 150 jaar geleden hun zwaarden hebben opgegeven, kun je nog steeds oude Samoerai-locaties bezoeken of zwaarddansen zien tijdens een theatervoorstelling. Als het kijken naar Ninja’s op het podium niet genoeg is, kun je een traditionele kimono en hakama aantrekken en zelf deelnemen aan een optreden. Je kunt soms zelfs leren hoe een van deze traditionele zwaarden vast te houden.

#2. Bekijk sumo worstelen

Om meer te weten te komen over dit oude ritueel en zijn religieuze achtergrond, kun je sumo-stallen bezoeken. Hier kun je de worstelaars in de praktijk te zien of je kunt een van de toernooien in Japan bijwonen! Een reis naar Japan zou niet compleet zijn zonder hun nationale sport te ervaren.

#3. Bezoek een virtual reality wereld

Zet een futuristische headset op die je ogen en oren bedekt en leun achterover terwijl je naar een vreemd land reist, naar een sci-fi- of animewereld, of speel virtuele games met je vrienden! Bezoek VR Ninja Dojo om je ninjavaardigheden op de proef te stellen terwijl je vecht tegen monsters, of naar VR Park Tokyo als je van schietspellen houdt of een wandeling door een jungle wilt maken! Virtual reality-attracties bieden veel gekke avonturen, zeker iets om niet te missen.

#4. Verblijf in een Ryokan

Verblijf in een traditionele Japanse herberg waar je kunt ontspannen in een warm bad en door prachtige tuinen kunt wandelen. Grotere ryokans bieden meestal een verscheidenheid aan activiteiten voor hun gasten, waaronder restaurants, bars, speelkamers, karaoke en winkelen!

#5. Observeer een lantaarnfestival

Sommige Japanse lantaarnfestivals maken deel uit van oude tradities om het kwaad af te weren, terwijl andere een nieuwere oorsprong hebben zoals nieuwjaar viering. Deze festivals vinden het hele jaar door plaats in Japan, maar de meeste vieringen zijn toch wel tussen februari en maart. Bovendien zijn het meer dan alleen lantaarns! Verwacht spelletjes, entertainment en natuurlijk heerlijk eten.

#6. Neem deel aan een thee ceremonie

Drink traditionele Japanse groene thee op een tatamivloer. Een theeceremonie is een evenement van meerdere uren en wordt meestal voorbereid in het bijzijn van de gasten. Draag bescheiden kleding, buig na ontvangst en drink de thee op! Het is een mooie traditie, wat ook weer uniek is voor Japan.

#7. Ga naar het Kabuki-theater

Dit traditionele Japanse en door UNESCO uitgeroepen theater biedt een combinatie van livemuziek, dans en acteurs met vreemde pruiken en make-up! En het is al vier eeuwen een belangrijke theatrale vorm in Japan. De term kabuki suggereerde oorspronkelijk het onorthodoxe en schokkende karakter van deze kunstvorm. In het moderne Japans wordt het woord geschreven met drie karakters: ka, wat “lied” betekent; bu, “dans”; en ki, “vaardigheid”. Dus pak je kans, want dit wordt een optreden dat je bijblijft!

#8. Verblijf in een boeddhistische tempel

Als je op zoek bent naar een rustige en ontspannende ervaring, dan is een nacht in een boeddhistische tempel perfect voor jou. Net als bij een traditionele ryokan, kun je verwachten dat de kamers minimaal zijn. Er staat bijvoorbeeld geen bed, maar een futon. Tijdens je verblijf kun je deelnemen aan een meditatiedienst en verschillende heilige rituelen observeren die door een priester in de tempel worden uitgevoerd.

#9. Zie een Geisha-performance

Kyoto is de hoofdstad van Geisha-optredens met vier districten die allemaal hun eigen unieke draai aan deze traditionele show bieden. Je ziet hier vrouwen dansen, gekleed in traditionele kimono’s met bleke make-up en excentrieke haarstukken.

#10. Slaap in een capsulehotel

Breng de nacht door in een futuristische pod, een hotel gestript tot de eerste levensbehoeften: een bed, stopcontacten en sommige zijn uitgerust met een tv. Andere voorzieningen zijn gemeenschappelijk zoals toiletten en douches en sommige hotels hebben een bad, een sauna of een restaurant. Deze hotels werden voor het eerst ontworpen in Japan in 1979 en zijn geweldig voor gasten die op zoek zijn naar goedkope accommodatie: een verblijf van één nacht kost tussen de €15 en €30 euro per nacht. Knus? Absoluut.

Dus, krijg je jeuk om Japan te verkennen bij de gedachte om spannende optredens te zien en deel te nemen aan unieke activiteiten? Bekijk hier onze Japan jongerenreizen!