Skip to main content

Mexico & Guatemala Budget Plus

3095,-
Mexico City, Mexico
Antigua, Guatemala
29 dagen

Een jongeren budgetreis door
Mexico, Belize & Guatemala

Duik diep in Mexico, Belize en Guatemala tijdens deze groepsreis van 29 dagen met een groep internationale jongeren. Mexico is de culturele reus van Latijns-Amerika. Een groot en divers land, de geschiedenis strekt zich uit over duizenden jaren van de oude Olmeken, Maya’s en Azteken en drie eeuwen van harde Spaanse overheersing. Deze jongeren groepsreis is dan ook perfect om alle kanten van Mexico te ontdekken!

Eet onderweg de lekkerste lokale gerechten, verken eeuwenoude in de jungle begroeide ruïnes, leun achterover op de stranden van de Riviera Maya en het kristalheldere water in Belize, voordat je gaat genieten van het landschap bij Lake Atitlán, de omliggende vulkanen en de levendige inheemse gemeenschappen in Guatemala. Eindig deze jongeren groepsreis op de lokale markten en geplaveide straten van Antigua, en je hebt een indrukwekkende maand met ‘nieuwe vrienden’ in Latijns-Amerika!

Met accommodatie en vervoer geregeld biedt deze jongerenreis de perfecte manier om de unieke sfeer van deze regio te ontdekken. Ben je opzoek een exclusieve groepsreis door Mexico? Check dan onze 11-daagse Mexico Grande jongerenreis van Mexico City naar Cancun.

Ontdek de Chichen Itza & Maya village tijdens de Mexico Budget Groepsreis

Inclusief

 • Hulp voor vertrek
 • Vliegveld ophaalservice
 • 26 overnachtingen in unieke accommodaties
 • 1 overnachting bij een lokaal gastgezin
 • 1 overnachting in de nachtbus
 • Leuke mede-reisgenoten
 • 1 keer ontbijt, een lunch en een diner
 • Verschillend transport
 • Professionele begeleiding
 • Aantal stadswandelingen
 • Het bezoeken van ruïnes
 • Verblijf bij een lokaal gastgezin

Exclusief

 • Vliegticket
 • Reisverzekering
 • Visum (indien nodig)
 • Overige maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven

Hoogtepunten

 • Mexico City
 • Oaxaca
 • San Cristobal
 • Palenque
 • Bacalar
 • Valladolid
 • Playa del Carmen
 • Tulum
 • Caye Caulker
 • San Ignacio
 • Tikal
 • Flores
 • Rio Dulce
 • Antigua
 • San Juan Laguna

* Tijdens deze groepsreis zijn er veel optionele activiteiten mogelijk, zoals beschreven in het reisschema. De optionele activiteiten kun je boeken bij de groepsleider.

Reisschema

Dag 1 - Aankomst Mexico City

Je kan op elk moment aankomen en ’s avonds ontmoet je de medereizigers en reisleider tijdens een korte bijeenkomst. Daarna heb je de keuze om mee te gaan voor een gezamenlijk lokaal diner met de groep. Na het diner is er de mogelijkheid om samen met de groep op stap te gaan. Je reis is begonnen en proost op nieuwe avonturen met nieuwe internationale vrienden!

Dag 2 - Mexico City

Begin het avontuur met een wandeltocht samen met je reisleider door de wijken La Condesa en Roma. Wandel langs Boheemse cafés, bars en restaurants. Je reisleider zal wat streetfood voor de groep halen, variërend van taco’s tot chilaquiles. Geniet van de snacks terwijl je het gebied blijft leren kennen. Rond deze dag af in de buurt van het gigantische Bosque de Chapultepec. Breng vervolgens de middag door met het uitproberen van optionele activiteiten in de omgeving.

Dag 3 - Mexico City & Oaxaca

We gaan op doorreis vanuit Mexico City naar het zuiden richting Oaxaca. Zodra we zijn aangekomen, maken we ons klaar voor een oriëntatiewandeling naar het centrale plein en enkele van de nabijgelegen markten. Geniet van je eerste ervaring met de levendige cultuur in Oaxaca. Geniet van je vrije avond, want er zijn genoeg leuke restaurants en bars om te ontdekken.

Oriëntatiewandeling

De reisleider zal pronken met zijn favoriete plekjes tijden de oriëntatiewandeling in Oaxaca. Je bezoekt het Santo Domingo Cultureel Centrum en daarna wandelen we verder naar Zocalo om de beroemde markt ‘Mercado 20 de Noviembre’ te bezoeken. Kies ervoor om onderweg heerlijke lokale gerechten te proeven, zoals tlayudas of chapulines.

Dag 4 - Oaxaca

Geniet vandaag tot laat in de middag van een vrije dag voor optionele activiteiten in Oaxaca.

Van musea en galerijen tot markten vol met lokaal geproduceerde kunst en ambachten, er is genoeg te doen in Oaxaca. Kies ervoor om door de straten rond het centrale plein te wandelen op zoek naar straatkunst, bekijk het spectaculaire zwarte lokale aardewerk, handgeweven Zapotec-tapijten in lokale winkels en geniet van een panoramisch uitzicht over de stad vanaf Cerro del Fortín.

Bezoek een lokale markt

Struin met de groep over een lokale markt waar je een tlayuda kunt proberen, een geroosterde tortilla met tal van verschillende toppings zoals bonen, geraspte kool, salsa, vlees en kaas. We sluiten de dag af met een bezoek aan een lokale chocolatier.

Dag 5 - Oaxaca & San Cristobal

Bezoek de Alebrijes Artisan Community en ontmoet een lokale ambachtsman, stel al je vragen en leer meer over hoe de Alebrijes worden gemaakt. ’s Avonds nemen we de nachtbus naar San Cristobal.

Alebrijes Artisan Community

Alebrijes zijn gemaakt door een Mexicaanse ambachtsman genaamd Pedro Linares die bekend stond om het maken van piñata’s en carnavalsmaskers. Nadat hij ziek was geworden en figuren en wezens in zijn geest had gehallucineerd, besloot de kunstenaar om wat hij zag tot leven te brengen door de kleine beeldjes te maken die we kennen als Alebrijes. Deze beeldjes, vaak gemaakt van een mengelmoes van dieren, worden nu gemaakt door ambachtslieden uit Oaxaca van hout en vervolgens geverfd met levendige pigmenten en veel patronen.

Dag 6 & 7 - San Cristobal

We komen vroeg aan in Tuxtla Gutierrez, een stad in het zuiden van Mexico en de hoofdstad van Chiapas. We reizen per privé bus naar Sumidero Canyon voor een inbegrepen boottocht over de rivier. Daarna gaan we verder naar San Cristobal de las Casas, waar we in de avond aankomen.

Sumidero Canyon

De boottocht voert je door de Sumidero kloof met enkele muren die 750 meter boven je uittorenen. Houd je ogen open voor lokale dieren in het wild, vogels, apen en misschien zelfs een rivierkrokodil. Bewonder de hoge watervallen, verborgen grotten en ongewone rotsformaties langs de Grijalva River. Stop daarna in een dorp om markten te bezoeken en te genieten van een lunch.

San Cristóbal de Las Casas ligt in een hoge bergvallei op 2110 meter. Geniet van een vrije dag om deze stad te ervaren die bekend staat om zijn 16e-eeuwse architectuur. Er is de mogelijkheid om de nabijgelegen inheemse Maya-dorpen te bezoeken om hun unieke dagelijkse leven te zien, of bezoek Lagunas de Montebello National Park met prachtige meren nabij de grens met Guatemala. Je hebt een hele dag om te doen wat je wilt en er zijn tal van activiteiten om uit te proberen.

Dag 8 - San Cristobal & Palenque

Maak je klaar voor een volledige reisdag van San Cristóbal de Las Casas naar Palenque. Onderweg stoppen we om te zwemmen in de ongerepte turquoise wateren van de Roberto Barrios waterval. We komen in de avond aan in Palenque.

Roberto Barrios watervallen

Bezoek de Zapatista gemeenschap van Roberto Barrios, Chiapas, ga zwemmen en verken de waterval met stroomversnellingen in een beboste vallei, met een aantal natuurlijke zwembaden om heerlijk in te zwemmen.

Dag 9 - Palenque

Geniet van een rondleiding door de Maya ruïnes van Palenque, gevolgd door vrije tijd voor optionele activiteiten in de omgeving, zoals een barbecue lunch of een wandeling door de jungle.

Palenque Ruïnes Rondleiding

Ervaar de elegante jungle van Palenque tijdens een unieke rondleiding. Bekijk alle hoogtepunten, zoals de Temple of the Cross, Temple of Inscriptions en de Grand Palace. Brulapen klinken in de verte terwijl de mist in en uit deze mystieke plek rolt.

Dag 10 - Palenque & Bacalar

Vandaag reizen we door van Palenque naar Bacalar in het oostelijke deel van Mexico. Leun achterover, terwijl het landschap buiten je raam verandert. Rust goed uit, want de komende weken worden weer indrukwekkend.

Dag 11 - Bacalar

Deze ochtend staat er een traktatie te wachten met een inbegrepen catamaran-avontuur in de lagune. De reis duurt ongeveer 4 uur en stopt bij Canal de los Piratas om te zwemmen in het kristalheldere water voordat je naar 3 verschillende grotten gaat en eindigt met een picknicklunch. Geniet ’s middags van vrije tijd voor optionele activiteiten in de omgeving.

Boottocht Laguna Bacalar

Ga per catamaran de Bacalar lagune in voor een leuk avontuur. Begin met een bezoek aan Canal de los Piratas voor een duik in het heldere water. Bezoek dan Cenote Negro, een openluchtgrot en het diepste punt in de hele lagune. Vanaf daar stopt de boot bij Cenote Esmeralda om de verschillende blauwtinten te bewonderen. Stop ten slotte bij Cenote Cocalitos, de thuisbasis van stromatolieten, levende stenen waarvan wordt aangenomen dat ze de oudste vorm van leven op aarde zijn. Hier geniet je van een picknick met vers fruit.

Dag 12 - Bacalar & Valladolid

We gaan vandaag verder naar Valladolid. We reizen noordwaarts en landinwaarts van Bacalar naar een stad op het Mexicaanse schiereiland Yucatán. Bij aankomst zal de reisleider je begeleiden op een oriëntatiewandeling door het kleine Maya stadje vol met levendige inheemse cultuur en tal van straatvoedsel verkopers.

Oriëntatiewandeling Valladolid

Bewonder de koloniale gebouwen van Valladolid, waaronder een 16e-eeuws klooster van San Bernardino van Siena en de San Gervasio kathedraal. Loop door de straten van de stad en ruik de heerlijke geuren van de straatverkopers. Proef enkele heerlijke lekkernijen en leer deze levendige Maya stad kennen.

Dag 13 - Valladolid & Tulum

Na een kort maar fijn bezoek aan Valladolid reizen we verder naar de ruïnes van Chichen Itzá voor een rondleiding. Deze ruïnes bevatten de geschiedenis, overtuigingen en rituelen die de oude Maya beschaving bepaalden. Bekijk de Piramide van Kukulcan, het beroemde Castillo, de cenote en het nonnenklooster. We reizen daarna naar Tulum voor een vrije avond. Tulum is gevuld met trendy strandclubs waar je de hele nacht kunt dansen, witte zandstranden om de kleuren bij zonsondergang te bewonderen, en nabijgelegen cenotes om te verkennen. De keuze is aan jou.

Rondleiding Chichén-Itzá

Sluit je aan bij een lokale expert en leer over de geschiedenis van Chichén Itzá en de overtuigingen en rituelen die deze oude Maya-beschaving bepaalden. Deze plek omvat een 30 meter hoge tempel, bekend als de Piramide van Kukulcan, beroemd om zijn balustrade van 91 trappen aan elk van de vier zijden, een tribune en torenhoge muren.

Dag 14 - Tulum & Playa del Carmen

Vandaag reizen we van Tulum naar Playa del Carmen. Geniet van een volledige dag vrije tijd om naar eigen inzicht in te vullen. Ga op pad en bezoek de Maya- ruïnes van Tulúm of Cozumel of zwem in de golven en geniet van het strand. Tulum is gelegen boven op zee en heeft een spectaculaire geschiedenis. Of verken de met vissen en koralen gevulde zeeën rond Cozumel tijdens scubaduiken, ga zwemmen in een grot en spaar wat energie voor een avondje uit op het dorp.

Er is genoeg te zien en te doen in Playa del Carmen en er is genoeg tijd om alles in je op te nemen. Voel je vrij om meerdere optionele activiteiten uit te proberen zoals Akumal Beach, Tequila proeverij of Coco Bongo Disco & Show. Je Tour Leader heeft meer ideeën als je die nodig hebt. Gewoon vragen!

Dag 15 - Playa del Carmen

Geniet van een volledige dag vrije tijd om naar eigen inzicht in te vullen. Ga op pad en bezoek bijvoorbeeld de Maya-ruïnes van Tulúm of Cozumel of zwem in de golven en geniet van het strand. Tulum heeft ook een spectaculaire geschiedenis. Of ga snorkelen en verken de met vissen en koralen gevulde zeeën rond Cozumel, zwem in een grot en bespaar wat energie voor een avondje uit in het dorp.

Optionele activiteiten

Er is genoeg te zien en te doen in Playa del Carmen en er is voldoende tijd om alles in je op te nemen. Voel je vrij om meerdere optionele activiteiten uit te proberen zoals Akumal Beach, een Tequila proeverij of de Coco Bongo Disco & Show. Je tourbegeleider heeft meer ideeën als je die nodig hebt. Gewoon vragen!

Dag 16 - Playa del Carmen & Caye Caulker

Vandaag vertrek je samen met de groep naar Caye Caulker, gelegen in Belize! Denk aan Belize en je krijgt waarschijnlijk visioenen van ongelooflijk helderblauw water, duiken en snorkelen langs het rif en het opmerkelijke zeeleven.

Snorkelen

Belize heeft ook enorme stukken oerwoud, oude Maya-ruïnes en vooral vriendelijke, relaxte mensen. Tijdens de busrit kun je het landschap bewonderen. Er zal genoeg vrije tijd zijn om te relaxen of te gaan snorkelen in het Hol Chan Marine Reserve. Het is een ideale plaats om pijlstaartroggen en walvishaaien te zien.

Dag 17 & 18 - Caye Caulker, Belize

Tijd voor paradijs! In de Caraïbische Zee ligt het eiland Caye Caulker net voor de kust van Belize. Je zult versteld staan van het kristalheldere water, de vele beach bars, palmbomen en reggae muziek. Een aanrader is om op foto-jacht te gaan. Het eiland staat bekend om zijn kleurrijke huisjes en zijn vrolijke lokale mensen. Het eiland is klein genoeg om alles te ontdekken in een dag om uiteindelijk te belanden in een gezellige Beach bar onder de palmbomen.

Mocht je het snorkelen met de pijlstaartroggen en walvishaaien gisteren hebben gemist, heb je tijd genoeg om dat nu nog te doen.

Dag 19 - Caye Caulker & San Ignacio

Vandaag reizen we verder per boot en bus van Caye Caulker naar San Ignacio. Het dorp is de ideale plek voor avonturiers en culturele ervaringen. Vanuit de stad San Ignacio zijn er volop mogelijkheden om de weinig bekende landschappelijke schoonheid van het binnenland van Belize te verkennen. Als je hier vrije tijd hebt, kun je ervoor kiezen om de omgeving te voet, per kano of te paard te verkennen, een speleologietocht te maken of de Mountain Pine Ridge Area te bezoeken en te zwemmen in de uitnodigende poelen en rivieren.

San Antonio Women’s Pottery

Bij aankomst in Ignacio ga je samen met de groep naar San Antonio Women’s Pottery. Je krijgt een aardewerk demonstratie te zien. De lokale vrouwen hebben zo een manier te gevonden om inkomen te verdienen, nieuwe vaardigheden te leren en hun traditionele kennis te delen, niet alleen met bezoekers maar ook met de jongere generatie. Probeer deze oude technieken uit samen met een groep van Maya-ambachtslieden. Na de workshop staat er een heerlijke zelfgemaakte lunch voor je klaar en is er de kans om aardewerk en andere ambachten te kopen die zijn gemaakt door de vrouwen in de gemeenschap.

Dag 20 - San Ignacio

Maak gebruik van je vrije tijd vandaag om de heilige Maya-grot Actun Tunichil Muknal te ontdekken. Een van de meest prehistorische grotten die ooit in Belize zijn gevonden. Verder ligt er tussen de verscholen wildernis de zelden bezochte Maya-ruïnes van Xunantunich. Het is zeker de moeite waard om samen met de groep deze avontuurlijke locatie te ontdekken. Kijk uit naar inheemse vogels, waaronder toekans en papegaaien, luister naar brulapen, bewonder orchideeën en fruitbomen. En adem de frisse lucht van het platteland van Belize in. Een waardevolle toevoeging aan je reis!

Dag 21 - San Ignacio & Flores

Vandaag steken we de grens over naar Guatemala en je merkt meteen het verschil in cultuur, met een zware Maya-invloed en Spaanse taal. We beginnen in Guatemala’s noordoostelijke jungle Petén-regio. De afstammelingen van de Maya’s van Chichén Itzá migreerden enkele eeuwen na de ineenstorting van de grote Maya-steden in Yucatán naar het Petén-gebied. We zijn onderweg naar Flores, de hoofdstad van het departement Petén, een klein eiland gelegen aan het op een na grootste meer van Guatemala, het meer Petén Itzá.

Tikal wandeltour

We stoppen onderweg naar Flores voor een rondleiding door de oude stad Tikal. Bereid je voor op een vermoeiende maar gedenkwaardige dag wandelen door de geschiedenis op de indrukwekkende plek Tikal. De Maya-site ligt in het hart van de jungle, in Tikal National Park, nu een UNESCO-werelderfgoed. Bekijk samen met de tweetalige gids enkele van de tempels, pleinen, gebeeldhouwde stenen monumenten en openbare pleinen. Dit zijn meer dan 3.000 gebouwen in totaal, daterend uit 600 voor Christus. Klim naar de top van Tempel IV, kom op adem en maak foto’s. Ga zitten en overdenk de pracht van de plek en het tropische regenwoud erachter. Zoek naar apen, miereneters, gordeldieren en herten, maar ook ara’s en adelaars, slangen en spinnen.

Dag 22 - Flores & Rio Dulce

Vandaag is een reisdag van Flores naar Rio Dulce, de thuisbasis van het grootste meer van Guatemala. Het meer van Izabal was een van de belangrijkste waterwegen van de Spaanse kroon tijdens de koloniale tijd. Kies ervoor om de kustplaats Livingston per boot te bezoeken of ga zwemmen in een natuurlijke hete waterval.

We nemen de weg langs gebieden met dichte jungle en komen aan bij Río Dulce, een klein stadje aan het Izabalmeer. Ook een geweldige plek voor watersporters van over de hele wereld.

Dag 23 - Rio Dulce

Vandaag is een dag met vrije tijd en genoeg optionele activiteiten. Neem een boot over de Rio Dulce richting de Caribische Zee en vaar door El Golfete en El Canyon voordat je aankomt in Livingston. Drijf langs mangroven en waterlelies en de Boquerón-kloof, waar een steile kalkstenen klif 122 meter uit de rivier oprijst, bedekt met wijnstokken, bomen en mos.

Watervallen en rubberplantages

Ga zwemmen in een natuurlijk hete waterval, pak een kajak om tijdens zonsopgang de groepen luidruchtige brulapen te bezoeken. Of maak een paardrijtocht door het weelderige landschap van het reservaat, langs een plantage van rubberbomen, en stop bij de Shaman-toren. Verken het enorme landgoed van Hacienda Tijax Jungle Lodge. Klim omhoog om het adembenemende uitzicht en de hangbruggen te zien die over natuurlijke watervallen hangen.

Dag 24 - Rio Dulce & Antigua, Guatemala

Neem plaats en scan het landschap vanuit het gemak vanuit de bus. Vandaag is een reisdag van Rio Dulce naar Antigua, gevolgd door een oriëntatiewandeling met de tourguide zodra je aankomt. De gids zal je enkele tips geven over het vinden van zaken als supermarkten, centrale pleinen en geldautomaten. Voor meer specifieke of diepgaande informatie is een officiële rondleiding aan te raden. Plan je activiteiten voor de volgende dag en geniet van het nachtleven dat deze prachtige koloniale stad te bieden heeft.

Salsa dansen (optioneel)

Kick up your heels en leer deze typische Latijns-Amerikaanse dans. Dansers van elk niveau zijn welkom. Verdwaal in het ritme van de muziek en laat je lichaam je naar een nieuwe plek brengen – een-twee-drie, een-twee-drie, heuprol, arm omhoog, partner onder, shimmy, shake, salsa! Vamos a bailar!

Dag 25 - Antigua, Guatemala

Geniet van een vrije dag in Antigua. Kies ervoor om te ontspannen met een massage, een vulkaan te beklimmen, cultuur op te snuiven in een van de vele cafés in de stad of de nabijgelegen heuvels en steden op de fiets te verkennen. Ga op avontuur en boek de Pacaya-vulkaanwandeling vooraf om deze optionele activiteit op te nemen in je tour of vraag je gids om hulp.

Antigua Guatemala

Er is genoeg te zien en te doen in Antigua, en we wilden ervoor zorgen dat je wat tijd had om alles in je op te nemen. Voel je vrij om te ontspannen of optionele activiteiten uit te proberen. Zoals een vulkaanwandeling, een macadamia-notenplantage bezoeken, een salsa les volgen, een fietstocht of koffietour. Je reisleider heeft meer ideeën als je die nodig hebt.

Dag 26 - Antigua & Panajachel

Reis door de heuvels en vruchtbare velden van de Guatemalteekse hooglanden naar de oevers van het meer van Atitlán, een van de mooiste plekjes in Guatemala. Twaalf inheemse dorpen, blauw/grijze bergen en drie vulkanen liggen langs de oevers van dit meer, een prachtige combinatie van ongewone natuurlijke schoonheid en traditionele cultuur.

Optionele activiteiten

Het gebied is ook ideaal voor buitenactiviteiten. Zoals zwemmen, vissen, windsurfen, wandelen, vogels kijken, kajakken en paardrijden.

Dag 27 - Panajachel & San Juan La Laguna

Begin aan een boottocht over het meer voordat je verblijft bij een lokaal gastgezin. Dit gebied staat bekend om het adembenemende landschap en de geweldige winkels voor Maya-handwerk. Je kunt ervoor kiezen om te onderhandelen over kleurrijk textiel en schilderijen op de markten aan het meer.

Maya Homestay

Dompel jezelf onder in de Maya-cultuur tijdens het verblijf in een gastgezin, gerund door een Planeterra-project voor gemeenschapstoerisme. Gelegen aan de noordwestelijke oever van het meer van Atitlán, arriveer je per boot in het relaxte dorp San Juan La Laguna en voel je je direct thuis. Ontmoet je gastgezin, berg je spullen op en ga op pad om de omgeving te verkennen. Bewonder niet alleen de schilderijen van lokale kunstenaars, kijk naar wevers die traditionele technieken gebruiken om wol te verven. Maar maak ook een wandeling en bewonder het uitzicht over het meer. Je ondersteunt lokale families door het toerisme in hun gemeenschap.

Dag 28 - San Juan La Laguna & Antigua, Guatemala

We keren terug naar Antigua om meer tijd door te brengen in de stad om die beter te verkennen, te winkelen en optionele activiteiten in de omgeving te bekijken. Optionele activiteiten zijn onder meer een bezoek aan een macadamia-notenboerderij, een bezoek aan een koffieplantage, fietsen door de omliggende heuvels van Antigua of een salsa les volgen.

Een avondje uit

Of het nu gaat om een kroegentocht, speciale drankjes of een vreugdevuur op het strand. Vier feest tot diep in de nacht op je laatste avond met je nieuwe beste vrienden.

Dag 29 - Uitchecken

De reis zit erop, je kunt vandaag op elk moment vertrekken. Deel wel eerst je contactgegevens met je reisgenoten en wie weet kunnen jullie in de toekomst weer samen op reis! Houd er rekening mee dat de dichtstbijzijnde luchthaven van Antigua, Guatemala-Stad is.

Extra informatie

Startdatums

Klik op deze link voor meer informatie over de startdatums van deze 29-daagse Mexico & Guatemala Budget Plus groepsreis.

Vliegveld ophaalservice

Er is een vliegveld ophaalservice inbegrepen vanaf de luchthaven (Benito Juarez) in Mexico City. Je wordt door een chauffeur naar de accommodatie in het centrum gebracht. Houd er rekening mee dat dag 1 een aankomstdag is en er die dag geen activiteiten zijn gepland.

Ontmoeting

De reisleider zal op dag 1 een korte meeting organiseren, waarbij je de medereizigers ontmoet en informatie ontvangt over algemene en specifieke aspecten van de groepsreis. Als je laat aankomt, ontvang je een bericht met details over de tijd en plaats waar je de volgende ochtend moet samenkomen.

Groepsleider

Het doel van de groepsleider is om het beste uit je reis door Mexico, Belize en Guatemala te halen. Hij zal informatie verstrekken over de plaatsen die je bezoekt. Maar ook suggesties doen voor optionele activiteiten, geweldige lokale eetgelegenheden aanbevelen en je voorstellen aan lokale vrienden. De reisleider van de Mexico & Guatemala Budget Plus groepsreis heeft een brede algemene kennis van de landen. Inclusief historische, culturele, religieuze en sociale aspecten. Ook zul je lokale gidsen ontmoeten die een meer specifieke kennis hebben van de plaatsen die jullie bezoeken.

Mede-reisgenoten

Tijdens de Mexico & Guatemala Budget Plus jongerenreis gaan er maximaal 18 internationale reizigers mee. De reizigers kunnen van over de hele wereld komen en zijn tussen de 18 en 35 jaar.

Maaltijden

Tijdens de 29-daagse jongerenreis Mexico & Guatemala Budget is er één keer ontbijt, een lunch en een diner inbegrepen. De meeste maaltijden zijn dus niet inbegrepen, zodat je maximale flexibiliteit hebt bij het kiezen van waar, wat en met wie je wilt eten. Dit geeft je ook meer budgetflexibiliteit, hoewel het eten over het algemeen goedkoop is.

Toelatingseisen

Je kan deelnemen aan deze Mexico & Guatemala Budget Plus jongerenreis door Mexico, Belize en Guatemala als je 18 jaar of ouder bent.

Garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Accommodatie

Je verblijft voor 26 nachten in eenvoudige hotels/hostels, een nacht in de bus en een nacht bij een lokaal gastgezin tijdens de Mexico & Guatemala Budget Plus groepsreis. De accommodatie zal dus gevarieerd zijn tijdens je avontuur. Dit kan betekenen dat je een kamer deelt met 4 tot 6 medereizigers. Ook hebben de meeste accommodaties gedeelde badkamer faciliteiten.

We omarmen de lokale cultuur tijdens ons verblijf in San Juan bij een Mayan Homestay. Hier zul je in een privé kamer verblijven, maar verwacht geen luxe. Net als voor de lokale bevolking is er alleen koud water beschikbaar en je deelt de faciliteiten met de familie. Het is een authentiek inkijkje in hun leven.

Transport

Tijdens de Mexico & Guatemala Budget Plus jongerenreis, wordt er gebruik gemaakt van een lokale bus, veerboot, boot, privé voertuig en een taxi.

Reisvoorbereiding

Wanneer je naar een land als Mexico, Belize of Guatemala gaat, dan is een goede voorbereiding belangrijk. Bekijk alle nodige informatie op onze pagina Reisvoorbereiding Latijns-Amerika en lees hier meer over een eventueel visum en een geschikte reisverzekering met werelddekking. Neem ook een kijkje op onze veelgestelde vragen pagina.

Extra kosten

Elke reiziger is anders en daarom zullen de benodigde uitgaven verschillen. Sommige reizigers eten en drinken bijvoorbeeld meer, terwijl andere reizigers graag souvenirs kopen. Houd bij het plannen van jouw reis rekening met uitgaven voor drankjes, winkelen en fooien. Denk ook aan het volgende:

 • De valuta in Mexico is de Peso (MXN), in Belize de Dollar (BZD) en in Guatemala de Quetzal (GTQ). Maar de Amerikaanse Dollar wordt ook in alle landen geaccepteerd. Voor aankopen met een creditcard geldt meestal een vergoeding van 5% tot 10%. Zorg dus voor een combinatie van contant geld in Amerikaanse dollars en je betaalpas. En neem altijd meer geld mee dan je nodig denkt te hebben!
 • Grensvergoedingen moeten volledig worden betaald bij binnenkomst en vertrek en kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.
  Mexico vertrekbelasting over land: $35,- USD
  Belize vertrekbelasting: $20,- USD
  Guatemala entreebelasting: $1,25 USD)
 • Fooi geven is gebruikelijk in Latijns-Amerika. Denk hierbij aan 10% voor bijvoorbeeld obers. Het geven van fooien is een verwachte, maar niet verplichte component van de groepsreis door Mexico, Belize en Guatemala. Het is een uiting van tevredenheid aan de personen die jou tijdens de reis hebben geholpen.

Stel je vraag aan ons!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.