Skip to main content

Noordereiland Explorer

1245,-
Auckland
9 dagen

Ontdek het vulkanische Noordereiland
met een groep internationale jongeren

Start jouw tussenjaar met de Noordereiland Explorer in Nieuw-Zeeland en reis 9 dagen samen met een internationale groep jongeren. Van het bruisende Auckland tot de glooiende groene bergen in Matamata en de vulkanische wonderen van Rotorua. Het Noordereiland van Nieuw-Zeeland is adembenemend!

Ontdek Auckland, wandel door de beroemde Hobbiton filmset en ervaar de traditionele Maori-cultuur. Maar geniet ook van de natuurlijke warmwaterbronnen, verken ondergrondse grotten, zeil de zonsondergang tegemoet en nog veel meer! Oh, en hebben we al gezegd dat je dit allemaal gaat doen met een professionele groepsleider en nieuwe internationale vrienden?

Ben je opzoek naar een korte reis op het Zuidereiland? Bekijk dan de 9-daagse groepsreis Zuidereiland Explorer en start je tussenjaar in Nieuw-Zeeland met een knaller!

Inclusief

 • Hulp voor vertrek
 • Vliegveld ophaalservice
 • 3 overnachtingen Auckland YMCA Hostel
 • 3 overnachtingen Rotorua Rock Solid Backpackers
 • 2 overnachtingen Lake Taupo YHA Finlay Jacks Hostel
 • Luxe transport
 • 4 keer ontbijt
 • Een lunch en diner
 • Transport
 • Professionele groepsleider
 • Activiteiten zoals omschreven bij de hoogtepunten

Hoogtepunten

 • Stadstour in Auckland
 • Ferry naar Waiheke Island
 • Waitomo Glowworm Caves boottocht
 • Hobbiton filmset
 • Kerosene Creek
 • Te Puia
 • Maori culturele ervaring
 • Zeiltrip Lake Taupo met zonsondergang
 • Huka Falls

Exclusief

 • Vliegticket
 • Reisverzekering
 • Visum
 • Overige maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven

Reisschema

Dag 1 - Aankomst Auckland

Kia ora! Vandaag kom je aan in het land van de Maori en Kiwi vogel. De chauffeur brengt je van het vliegveld naar het YMCA hostel voor de eerste 3 nachten. Vanavond ontmoet je de groepsleider en mede-reisgenoten.

Dag 2 - Stadstour Auckland & Ontdek Waiheke Island

Vandaag beginnen we eerst met een stadswandeling door Auckland. Verken onder andere de prachtige sky tower en hippe Harbour. We pakken daarna een veerboot en reizen naar het adembenemende Waiheke Island, waar we gaan barbecueën op het strand. Vergeet niet te luisteren naar het lokale Kiwi-accent om te zien of het zijn titel als ‘World’s Sexiest’ waarmaakt.

Dag 3 - Glowworm Caves & Hobbiton Town

Vandaag stop je met de groep eerst in Waitomo, thuisbasis van de wereldberoemde glimworm grotten. Spring op een boot om de ondergrondse rivieren en glimwormen te verkennen. Vanmiddag ga je naar Hobbiton om de weelderige weiden van ‘The Shire’ te verkennen, zoals beschreven in The Lord of the Rings en The Hobbit trilogieën. Geniet van een drankje in de Green Dragon Inn, voordat je met de groep naar Rotorua vertrekt.

Dag 4 - Rotorua & Te Puia

Als eerste op de agenda staat Kerosene Creek, een natuurlijk verwarmde warmwaterbron waar we ’s ochtends kunnen luieren. Daarna gaan we de mooiste geothermische wonderen van Nieuw-Zeeland – Te Puia, met dramatische geisers en borrelende modder verkennen.

Dag 5 - Maori Culture Ervaring

Slaap vandaag lekker uit en onderneem ’s middags een aantal optionele activiteiten, zoals zorbing en rodelen. ’s Avonds gaan we naar het Mitai Maori dorp voor een authentieke kennismaking met de Maori cultuur. Authentieker dan dit wordt het echt niet!

Dag 6 - Lake Taupo & Zonsondergang zeiltocht

Vandaag reis je door naar Taupo, een stad aan het meer in het hart van het Noordereiland. Vanavond word je op iets speciaals getrakteerd: een zeiltocht bij zonsondergang over het beroemde meer. Neem het spectaculaire landschap in je op en geniet van de lucht dat verandert door de zonsondergang. Je hebt hier echt geen filter nodig voor je Instagram foto’s.

Dag 7 - Watervallen & Adrenaline

In de ochtend bekijken we de epische Huka Falls, een huiveringwekkende stortvloed van ijskoud water dat uit de Waikato rivier naar beneden dondert. Nadat je getuige bent geweest van de brute kracht van Moeder Natuur, heb je wat vrije tijd en kun je bijvoorbeeld een skydive of ’s werelds hoogste bungeejump gaan doen.

Dag 8 - Relaxen, Reisadvies & Afscheidsdiner

Vandaag is het tijd om terug te gaan naar Auckland. Het team helpt je vandaag bij het regelen van je verdere reis en het boeken van eventuele optionele activiteiten. Stel gerust al je vragen, zodat je met een voldaan gevoel naar bed gaat. Voordat je naar bed gaat is het natuurlijk nog wel tijd voor een afscheidsdiner in Auckland met de groep en stafleden.

Dag 9 - Uitchecken

Je onvergetelijke 9-daagse avontuur komt vandaag tot een einde, maar je tussenjaar in Nieuw-Zeeland is nog maar net begonnen. Je bent nu klaar voor de volgende etappe, samen met de nieuwe vrienden die je hebt gemaakt, en het team dat ​​klaar staat voor ondersteuning bij elke stap.

Extra informatie

Vliegveld ophaalservice

Bij aankomst op het internationale vliegveld van Auckland loop je naar buiten richting de shuttle bus. Je wordt direct naar YMCA Hostel gebracht. Rust even goed uit, want vanavond ontmoet je de groep tijdens een welkomstdiner.

Accommodatie

Je verblijft in een gedeelde kamer voor 3 nachten bij het YMCA hostel in Auckland, 3 nachten bij Rock Solid Backpackers in Rotorua en 2 nachten bij YHA Finlay Jack’s Hostel in Taupo.

Cultuur

De cultuur van Nieuw-Zeeland wordt beïnvloed door Europese en Maori-tradities. De Maori’s reisden meer dan 1000 jaar geleden naar Nieuw-Zeeland vanuit Polynesië. En ze brachten een cultuur van trotse krijgers en oude tradities met zich mee die nog steeds een onderdeel zijn van de identiteit van Nieuw-Zeeland.

Een op de zeven Kiwi’s identificeert zich als Maori, en je zult merken dat het Maori-vocabulaire vaak wordt gebruikt naast de Engelse taal.

Startdatums

Klik op deze link voor meer informatie over de startdatums van de Noordereiland Explorer groepsreis in Nieuw-Zeeland.

Visum & reisverzekering

Bij het voorbereiden van je reis naar Nieuw-Zeeland, is het belangrijk dat je een goede reisverzekering met werelddekking aanvraagt en een visum regelt. Meer info hierover kun je vinden op Reisvoorbereiding Nieuw-Zeeland, en bereken direct een premie voor je reisverzekering.

Toelatingseisen

Je kunt deelnemen aan deze Noordereiland Explorer jongerenreis als je tussen de 18 en 30 jaar oud bent. Natuurlijk is een portie avontuur en gezelligheid ook heel belangrijk! Ben je 17 jaar? Neem dan eerst contact met ons op!

Garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Stel je vraag aan ons!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.