Skip to main content
Goed voorbereid op reis

naar Nieuw-Zeeland

Lees op deze pagina meer over de juiste voorbereiding voor jouw reis naar Nieuw-Zeeland. Vanaf dit moment gaat je reis al van start! Kom meer te weten over het aanvragen van een visum en bekijk of je de juiste reisverzekering hebt. Want de dekking voor je reisverzekering kan anders zijn als je wilt werken in Nieuw-Zeeland, dan wanneer je alleen een paar weken op vakantie gaat.

Reis naar Nieuw-Zeeland met

een goede reisvoorbereiding

Nieuw-Zeeland is een geweldig land om doorheen te reizen en te ontdekken. Je kunt Nieuw-Zeeland verkennen door met een camper te reizen, maar ook met een groepsreis ervaar je dit prachtige land op z’n best. Ook is het mogelijk om met een Working Holiday visum voor een jaar in Nieuw-Zeeland te blijven. En om zo’n avontuur goed van start te gaan, bieden wij in Auckland startpakketten aan. Hierbij word je geholpen met alle belangrijke zaken die nodig zijn om te kunnen werken in Nieuw-Zeeland. Denk hierbij aan het openen van een bankrekening en het aanvragen van een Tax File Number.

Visum & Reisverzekering

Het uitzoeken van een goede reisverzekering en of je een visum nodig hebt is zeker de moeite waard om even de tijd voor te nemen. Bij een reisvoorbereiding moet je natuurlijk ook denken aan de periode waarin je wilt reizen. Ben je gek op skiën of wil je dit graag leren, dan kun je het beste in de maanden juni, juli en augustus reizen. Reis je liever in een wat warmere periode, ga dan in de maanden december, januari of februari naar Nieuw-Zeeland.

Zet dus op een rijtje wat je graag wilt zien en doen in Nieuw-Zeeland, en maak aan de hand daarvan een goede planning. Het maken van een goede reisvoorbereiding is ontzettend leuk om te doen, want het geeft je een gevoel dat de reis steeds dichterbij komt. En met een goede voorbereiding kom je tijdens de reis niet voor verrassingen te staan.

NZeTA of Working Holiday

visum aanvragen

Om als toerist naar Nieuw-Zeeland te kunnen reizen, ben je verplicht een reistoestemming aan te vragen. Het is belangrijk dat je dit ruim voor vertrek regelt, want je wilt natuurlijk niet bij de douane geweigerd worden. Het zogenoemde Electronic Travel Authority (NZeTA) voor Nieuw-Zeeland kun je gemakkelijk via de website van de Nieuw-Zeelandse overheid aanvragen.

Ben je van plan om te gaan werken in Nieuw-Zeeland, dan is een Working Holiday visum verplicht. Je kunt online bij de Nieuw-Zeelandse overheid een visum aanvragen als je tussen de 18 en 30 jaar bent. Met dit visum mag je 12 maanden werken in Nieuw-Zeeland. Maar ook mag je maximaal 6 maanden een studie of een training volgen.

Verzekeringen van

FBTO aanvragen

Tijdens je reis door Nieuw-Zeeland kan er van alles gebeuren, laat je daarom goed verzekeren. Naar onze mening zijn de reisverzekeringen van FBTO een erg goede keuze. Wil je voor een lange periode door Nieuw-Zeeland reizen, dan geeft de lang-op-reis verzekering een uitgebreide dekking tijdens je reis. Ook is deze verzekering ideaal voor wanneer je wilt werken in Nieuw-Zeeland. Wil je meer weten? Bekijk dan snel de voorwaarden van de lang-op-reis verzekering.