Skip to main content

NZ Intro Startpakket

2495,-
Auckland
Queenstown
17 dagen

Werken & reizen combineren met
het Nieuw-Zeeland Intro Startpakket

Wil jij tijdens je tussenjaar gaan werken en reizen? Dan is het Nieuw-Zeeland Intro Startpakket een gave start voor een werkavontuur in het buitenland. De eerste 2 weken ga je samen met andere reisgenoten dit magische land vol wildernis en wonderen ontdekken. Van de vulkanische landschappen van het Noordereiland tot de met sneeuw bedekte bergen van het Zuidereiland!

Op dag 16 krijg je de mogelijkheid om met het team ter plaatse je werkavontuur te bespreken. Kom alles te weten over het wonen en werken in Nieuw-Zeeland en hoe je het beste een baan kunt vinden. Want werken in het buitenland moet een leuke, lonende ervaring zijn. Maar een baan vinden in een nieuw land kan soms lastig zijn. Door deel te nemen aan het Nieuw-Zeeland Intro startpakket, wordt er voor een goede start van je werkavontuur gezorgd. Je ontvangt namelijk alles wat je nodig hebt om werk te vinden in Nieuw-Zeeland. Denk hierbij aan het openen van een Nieuw-Zeeland bankrekening, een lokale SIM-kaart en IRD-nummer.

Wil je liever alleen reizen? Bekijk dan onze Nieuw-Zeeland groepsreizen, waarbij je het Noorder- en Zuidereiland met gelijkgestemde medereizigers ontdekt.

Inclusief

 • Hulp voor vertrek
 • Vliegveld ophaalservice
 • 16 overnachtingen
 • 10x ontbijt, 1x lunch, 3x diner
 • Vervoer en binnenlandse vlucht
 • Ervaren groepsleider
 • 24/7 ondersteuning
 • NZ-bankrekening
 • IRD-nummer
 • Lokale simkaart
 • NZ Jobs-lidmaatschap
 • Onbeperkt hulp bij het vinden van een baan
 • Activiteiten zoals omschreven bij de hoogtepunten

Exclusief

 • Vliegticket
 • Reisverzekering
 • Visum
 • Overige maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven
 • Optionele activiteiten

Hoogtepunten

 • Oriëntatie Auckland
 • Ferry naar Waiheke Island
 • Boottocht Waitomo-glimwormgrotten
 • Rondleiding Hobbiton-filmset
 • Kerosine-kreek
 • Te Puia
 • Maori culturele ervaring
 • Zeilen bij zonsondergang Lake Taupo
 • Huka Falls
 • Stadstour Queenstown
 • Canyon jetboating
 • Milford Sound-cruise
 • Lord of the Rings-tour
 • Kayakken op Lake Wanaka
 • Mount John trektocht
 • Mount Cook/Aoraki National Park
 • Sterrenkijken
 • Warmwaterbronnen

Reisschema

Dag 1 - Aankomst Auckland

Kia ora! Vandaag kom je aan in het land van de Maori en Kiwi vogel. De chauffeur brengt je van het vliegveld naar het hostel voor de eerste 3 nachten. Vanavond ontmoet je de rest van de groep.

Dag 2 - Auckland en werk-oriëntatie

Vandaag staat er een oriëntatie in Auckland op de planning. En je ontvangt een SIM kaart, bankrekening en Tax File number. We pakken daarna een veerboot en reizen naar het prachtige Waiheke-eiland, waar we barbecueën op het strand. Deze avond zien we waar het in Auckland om draait in het donker!

Dag 3 - Glimworm grotten & Hobbiton

We maken eerst een stop in Waitomo, thuisbasis van de wereldberoemde glimworm grotten. Spring op een boot om de ondergrondse rivieren en glimwormen te verkennen. Vanmiddag ga je naar Hobbiton om de weelderige weiden van ‘The Shire’ te verkennen, zoals beschreven in The Lord Of The Rings en The Hobbit trilogieën. Geniet van een drankje in de Green Dragon Inn voordat je met de groep naar Rotorua vertrekt.

Dag 4 - Rotorua verkennen

Als eerste op de agenda staat Kerosene Creek, een natuurlijk verwarmde warmwaterbron waar we de ochtend kunnen luieren. Het volgende is een van de mooiste geothermische wonderlanden van Nieuw-Zeeland – Te Puia, met dramatische geisers en borrelende modder.

Dag 5 - Maori cultuur

Vanmorgen heb je wat vrije tijd om bijvoorbeeld zorbing of rodelen te proberen. ’s Avonds gaan we naar het Mitai Maori-dorp voor een authentieke kennismaking met de Maori-cultuur. Authentieker dan dit wordt het niet.

Dag 6 - Lake Taupo & Zonsondergang zeiltocht

Reis door naar Taupo, een stad aan het meer in het hart van het Noordereiland. Vanavond word je op iets speciaals getrakteerd: een zeiltocht bij zonsondergang over het beroemde meer. Neem het spectaculaire landschap in je op en geniet van de lucht die verandert door de zonsondergang. Je hebt hier echt geen filter nodig voor je foto’s.

Dag 7 - Watervallen & Adrenaline

’s Ochtends maak je een mooie wandeling om Huka Falls te bekijken, een stortvloed van kristalhelder water dat over de Waikato rivier stroomt. Daarna is het tijd om de pijntjes en kwaaltjes te verzachten in mineraalrijke thermische warmwaterbronnen.

Dag 8 - Chill out in Auckland

We zijn weer terug naar waar het allemaal begon, in Auckland! In de middag kun je ontspannen, de bezienswaardigheden bekijken en je voorbereiden op morgen, de reis naar het Zuiden.

Dag 9 - Vliegen naar Queenstown

We nemen een korte vlucht naar Queenstown, waar we je op de luchthaven ontmoeten en naar het hostel in de stad brengen. Vanavond gaan we uiteten en maken ons klaar voor ons nieuwe avontuur op het Zuidereiland!

Dag 10 - Queenstown & Jetboating

Vandaag staat er een oriëntatie in Queenstown op de planning. Daarna is het tijd om je eerste adrenaline-kick op het Zuidereiland te krijgen met een jetboot trip. Voel de spanning terwijl zeer bekwame chauffeurs met snelheden van meer dan 80 km per uur door Skippers Canyon razen, op slechts enkele centimeters van steile wanden van de kloof. Vanavond is het tijd om te zien waarom Queenstown zo populair is onder de backpackers!

Dag 11 - Milford Sound Cruise

De meest majestueuze attractie van Nieuw-Zeeland staat op het programma, namelijk Milford Sound. Terwijl je aan boord gaat van een fjord cruise, zal je de betoverende combinatie ervaren van torenhoge bergen, beboste kliffen, indrukwekkende watervallen en misschien zelfs zeehonden. Vanavond verblijf je samen in Te Anau, een pittoresk stadje in het hart van Fiordland.

Dag 12 - Reis naar Wanaka

Vandaag verken je met de groep enkele iconische filmlocaties van Lord of the Rings, genesteld in de opvallende bergketens van Nieuw-Zeeland. Nadat je de ontzagwekkende vergezichten van Middle Earth hebt verkend, ga je verder naar het plaatsje Wanaka, een schilderachtig vakantieoord aan een meer dat wordt overschaduwd door met sneeuw bedekte toppen.

Dag 13 - Ontdek Wanaka

Vandaag bekijk je alles wat Wanaka te bieden heeft, inclusief de Instagrammable ‘Wanaka Tree’. We gaan ook kajakken op het prachtige Lake Wanaka en wat tijd doorbrengen op Ruby Island.

Dag 14 - Aoraki / Mount Cook National Park

Vandaag genieten we van een mooie rit door de zuidelijke Alpen richting Tekapo. Lake Tekapo, bekend om zijn melkachtige turquoise tint, is een oase in de Alpen! Vanmiddag strekken we onze ledematen op de iconische Hooker Valley-route. Deze wandeling slingert ons door de vallei en biedt onvergetelijke uitzichten op Aoraki/Mt Cook, de hoogste berg van Nieuw-Zeeland. Officieel geaccrediteerd als een van ’s werelds beste plekken om naar de sterren te kijken, zullen we de avond doorbrengen met verwondering over het universum terwijl we gaan sterrenkijken met een professionele astronoom.

Dag 15 - Lake Tekapo

Vandaag maken we een wandeling naar Mt John, waar we een uitzicht van 360 graden over de Zuidelijke Alpen krijgen. Na de wandeling zullen we onze vermoeide spieren laten weken in een aantal hete baden, die zowel lichaam als geest voeden!

Dag 16 - Werk & Reisgesprek

Nadat je terug bent gereisd naar het bruisende Queenstown, staat het veiligstellen van een betaalde baan in Nieuw-Zeeland voor vandaag op nummer één. Ons team zal ervoor zorgen dat je alles hebt geregeld voor wonen en werken in Nieuw-Zeeland, en zal ook de aanmelding regelen voor het NZ Jobs-programma. Vanavond komen we samen voor ons afscheidsdiner!

Dag 17 - Uitchecken

Je onvergetelijke 17-daagse avontuur komt vandaag tot een einde. Stel het team de laatste vragen en neem afscheid van je nieuwe vrienden of reis natuurlijk samen verder om nog meer van dit prachtige land te verkennen.

Extra informatie

Aankomst informatie

Het is het beste om op de startdatum aan te komen. Aangezien er op de eerste dag geen activiteiten zijn, heb je dus voldoende tijd om in te checken, te ontspannen en je groep te ontmoeten. Kom je vóór jouw startdatum aan in Auckland, dan kunnen we tegen een meerprijs de extra overnachtingen boeken.

Vliegveld ophaalservice

Bij het Nieuw-Zeeland Intro Startpakket wordt je opgehaald op het vliegveld van Auckland en direct naar het eerste hostel gebracht.

Accommodatie

Je verblijft 16 nachten in gemengde slaapzalen in met zorgen uitgekozen hostels. De hostels zijn centraal gelegen in enkele van de meest bruisende steden van Nieuw-Zeeland.

Klimaat

De ruige schoonheid en het gevarieerde landschap van het land zorgen ervoor dat het altijd een goed moment is om te gaan werken en reizen in Nieuw-Zeeland! De zomermaanden (december tot maart) brengen lange, zonnige dagen die perfect zijn om buiten door te brengen. De wintermaanden (juni tot september) brengen sneeuw naar het Zuidereiland en delen van het noorden. Kortom, het is eigenlijk altijd een goed moment om je werkavontuur in Nieuw-Zeeland te beginnen.

Reisverzekering & Visum

Bij het voorbereiden om te kunnen werken in Nieuw-Zeeland, is het belangrijk dat je een Working Holiday visum aanvraagt. Een Working Holiday Visum is meestal beschikbaar voor 18 tot 30-jarigen en is 12 of 23 maanden geldig.

Meer info hierover kun je vinden op Reisvoorbereiding Nieuw-Zeeland, en bereken daarnaast direct een premie voor je FBTO reisverzekering!

Minimum leeftijd

Je kunt deelnemen aan het Nieuw-Zeeland Intro Startpakket als je 18 jaar of ouder bent. En natuurlijk is een portie gezelligheid ook heel belangrijk!

Reisgenoten

Je reisgenoten kunnen van over de hele wereld komen. Het is een groep van maximaal 18 personen in een leeftijd van 18 tot 30 jaar. Door onze reis te maken, maak je meteen deel uit van een groep, dus het is een geweldige manier om anderen te ontmoeten en vrienden te maken!

Startdatums

Klik op deze link voor meer informatie over de startdatums van het Nieuw-Zeeland Intro Startpakket.

Lokale bankrekening

Jouw bankrekening wordt geopend bij Wise. NZ-werkgevers kunnen je hiermee betalen en je kunt de Wise-kaart gebruiken om dingen te betalen en geld op te nemen bij geldautomaten.

Vacature database

Je krijgt onbeperkte hulp en ondersteuning bij het vinden van een baan in Nieuw-Zeeland. Niet alleen tijdens het Intro Startpakket, maar voor de hele periode dat je in Nieuw-Zeeland bent. Je ontvangt ook een levenslang lidmaatschap van het NZ Jobs-programma, dat onbeperkte toegang tot het netwerk van werkgevers in heel NZ omvat.

Hulp tijdens en na de reis

Tijdens het Nieuw-Zeeland Intro Startpakket krijg je veel hulp bij het vinden van werk, huisvesting en je verdere reis. We zorgen ervoor dat je vertrouwd bent met wat je doet, waar je heen gaat. En helpen je met alles wat je nodig hebt om de reis van je leven te hebben met de nieuwe vrienden die je hebt gemaakt.

Alle belangrijke dingen die je nodig hebt voordat je in Nieuw-Zeeland gaat werken worden voor je geregeld. Er wordt een Nieuw-Zeelandse bankrekening geopend en pincode ligt klaar wanneer je aankomt, evenals je lokale simkaart en IRD-nummer.

Je groepsleider geeft je een uitgebreide ‘Work in NZ’-presentatie. Evenals een-op-een advies en ondersteuning bij het opstellen van cv’s, het vinden van een baan, sollicitatievaardigheden en al het andere dat je nodig hebt om een geweldig werk in Nieuw-Zeeland.

Trainingen

Voor bepaalde banen, zoals barwerk en constructie, moet je een specifieke training volgen. Het team ter plaatse legt je uit welke trainingen jij eventueel nodig hebt en kunnen je inboeken voor alle benodigde trainingen na het Nieuw-Zeeland Intro Startpakket.

Garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Stel je vraag aan ons!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.