Skip to main content

Camperhuur in Noord-Amerika

Maak een roadtrip met een campervan of een motorhome

Een camper huren in Noord-Amerika is de beste manier om jouw ultieme reis te maken door dit prachtige continent. In Amerika en Canada is alles mogelijk, zeker als je met een camper reist. Er valt hier zo veel te ontdekken, dat je een eindeloze reis zou kunnen maken. Met een camper reizen door Amerika en Canada is dan ook echt “living the dream” en ontzettend populair. Wil je graag de natuur ontdekken, relaxen, wandelen surfen of skiën? Het kan hier allemaal en zeker als je beschikt over een camper. Of je nu alleen reist, met vrienden of met een gezin, wij hebben altijd een camper die bij je past.

Als je de ultieme camperreis wilt maken in Noord-Amerika, dan wil je natuurlijk wel kiezen voor een camper die helemaal aansluit op je behoeften. Daarom hebben wij verschillende soorten campers voor je op een rijtje gezet. Wil jij je reisbudget vooral besteden aan geweldige activiteiten tijdens je trip door Amerika of Canada en vind je het soort camper minder belangrijk? Kies dan voor een compacte budget camper, deze zijn perfect om een rondreis mee te maken en je te voorzien van een prima slaapplaats.

Ga je liever in een kleine groep door Amerika reizen? Bekijk dan onze jongeren groepsreizen voor de verschillende mogelijkheden!

ESCAPE
SANTA CRUZ
2 personen

 

vanaf €32,-
Los Angeles – Las Vegas – San Francisco

LIL’RV
TRAILBLAZER
2 tot 4 personen

 

vanaf €35,-
Alle locaties LIL’RV

TRAVELLERS
AUTOBARN HITOP
2 tot 3 personen

 

vanaf €37,-
Alle locaties Travellers Autobarn

ESCAPE
MAVERICKS
2 tot 4 personen

 

vanaf €38,-
Alle Locaties Escape

TRAVELLERS
AUTOBARN KUGA
2 tot 3 personen

 

vanaf €39,-
Alle locaties Travellers Autobarn

ESCAPE
BIG SUR
2 tot 4 Personen

 

vanaf €42,-
Alle Locaties Escape

ESCAPE
JEEP CAMPER 4WD
2 personen

 

vanaf €49,-
Los Angeles – Las Vegas – San Francisco

6 tips voor het

huren van een camper

Met een camper reizen door Amerika of misschien wel Canada is natuurlijk een te gekke onderneming. Wel zijn er een aantal belangrijke dingen waar je op moet letten. Om het makkelijk te maken, hebben we een aantal tips op een rijtje gezet. Zodat jouw camperreis een onvergetelijke trip wordt!

Tip #1 – Maak foto’s van de camper

Maak een rondje om de camper en maak foto’s van eventuele schade. Vergeet vooral de bumpers niet te checken op krassen en de voorruit op sterretjes of barsten. Je wilt namelijk niet aansprakelijk worden gesteld of de schuld krijgen voor bestaande schade. Maak ook een foto van het brandstofpeil. Als de tank niet helemaal vol is, geef dit dan aan bij de verhuurder. Meestal moet je bij het terugbrengen, de camper zelf weer voltanken. Tank de camper dan net zo vol als hoe jij hem hebt meegekregen. Het helpt om de locatie en tijd aan te zetten op de mobiele telefoon. Je hebt dan altijd foto’s van de camper met datum, tijd en locatie, voordat je de parkeerplaats van de camperverhuurder afrijdt.

Tip #2 – Boek vooraf een kilometerpakket

Bij veel camperverhuurders in Amerika en Canada kun je ervoor kiezen een kilometerpakket af te sluiten. Hiermee kom je niet voor onverwachte kosten te staan, als je de camper weer inlevert. Zorg dan, voordat je de camper boekt, dat je een route uitstippelt. Je weet dan hoeveel kilometer je per dag nodig hebt. Wanneer je het aantal kilometers overschrijdt, dan wordt hier een paar cent per km voor gerekend. Het is ontzettend belangrijk dat je een foto van de kilometerstand maakt, voordat je aan de roadtrip begint. Met een foto als bewijs, kun je altijd aantonen dat je niet meer kilometers hebt gemaakt dan het geboekte kilometerpakket.

Tip #3 – Neem je eigen beddengoed mee

Vaak is beddengoed inbegrepen bij het huren van de camper. Maar als je het fijn vindt, kun je zelf lakens en kussenslopen meenemen. In hotels is het de standaard dat kussens en lakens netjes en schoon zijn. Maar bij het huren van een camper horen we regelmatig, dat dit aspect toch iets beter kan. Dus hoe fijn is het dan, dat je lekker onder je eigen frisse laken slaapt. Wanneer je kussens en dekens wilt meenemen, dan is het handig een vacuümzak te gebruiken. Hiervoor heb je niet perse een stofzuiger nodig. Door de vacuümzak op te rollen, krijg je er genoeg lucht uit en past het gemakkelijk in je koffer.

Tip #4 – Vraag naar een bagageopslag

Met een camper door Amerika of Canada reizen is te gek, maar bekent ook dat je niet over veel ruimte beschikt. Wanneer je de camper op dezelfde locatie als de ophaallocatie weer afgezet, vraag dan of ze een koffer voor je kunnen opbergen. Bij Escape Campervans bieden ze deze mogelijkheid. Zorg er voor dat je thuis je koffer handig indeelt. Bij het ophalen leeg je gemakkelijk en snel de koffer. Deze kan dan bij de camperverhuur in de opslag.

Tip #5 – Controleer goed de camperverzekering

Lees voordat je de camper boekt je goed in over de verzekeringsmogelijkheden. Dit verschilt natuurlijk per camperverhuurder. Bij iedere camper die Oak Travel aanbiedt staat een korte uitleg over de verzekeringen. Ook kun je op de website de camperverhuurder alle informatie over de verzekeringen vinden. Wanneer je een verzekering afsluit, maar hierbij wel aansprakelijk blijft voor een eigen risico, bekijk dan eens de Allianz ‘Eigen Risico Autohuur’. Hierbij ben je verzekert voor het eigen risico die wordt ingehouden bij schade. Via deze link kun je de Allianz ‘Eigen Risico Autohuur’ gemakkelijk afsluiten. Op deze manier ben je gedekt voor het eigen risico en kun je zonder zorgen met een camper door Amerika reizen.

Tip #6 – Indeling van de camper bekijken

Zodra je de camper boekt weet je globaal al hoe de indeling van de camper is. Dit is handig wanneer je daadwerking je bagage gaat opbergen. Wanneer je goed georganiseerd bent, kan dit ontzettend nuttig zijn om de reis soepel te laten verlopen. Met name als je een camper hebt, waarbij de slaapplaatsen in de avond uitgeklapt moeten worden.

We hopen dat deze tips je helpen bij het plannen en voorbereiden van jouw roadtrip. En dat je een geweldige reis met de camper zult beleven.