Skip to main content

RAJO'S Surfkamp

vanaf 1500,-
Jeffreys Bay
2 weken

Ga samen met Rachel John
het surfavontuur in Zuid-Afrika aan

Mijn naam is Rachel John en in 2021 ben ik naar Zuid-Afrika gegaan om te leren surfen. Dit was helaas tijdens de corona pandemie en hierdoor verbleef ik als enige gast in een surflodge. Naast het surfen was er ‘thuis’ dus helaas niet zo veel te doen. Maar om de dagen met gave activiteiten te vullen, ben ik samen de manager een leuke weekplanning gaan maken.

Mijn ervaring deelde ik op social media en al gauw kwamen we er achter dat er heel veel animo was voor een soortgelijke surftrip. Na duizenden berichten te hebben ontvangen, stelde de manager voor of ik samen met hem surfkampen wilde organiseren. Ik dacht echt: Huh, hoezo ik? Dit had ik zelf namelijk nooit als optie gezien. Maar als er één ding is wat ik heb geleerd van mijn eerste solo trip, is dat de mooiste dingen onverwachts op je pad komen.

Dus ik zei JA tegen RAJO’S Surfkamp!
We gaan het doen…

Inclusief

 • Vliegveld transfers
 • 14 overnachtingen
 • Dagelijks ontbijt
 • 9 keer diner
 • 14 surflessen
 • 2 yogalessen
 • BBQ braai met live muziek
 • Privé safari trip
 • Boot cruise & wakeboarden
 • Professionele begeleiding
 • Wetsuit & surfboard

Hoogtepunten

 • Het surfkamp ligt aan het strand
 • Surf op één van ’s werelds beste golven
 • Directe toegang tot het strand via een boardwalk
 • Zonsondergang & zonsopgang op het yoga dek
 • Gemeenschappelijke keuken om samen te koken
 • Groot zwembad, jacuzzi, zonneterras en panoramisch uitzicht op de oceaan
 • Gezellige surfgenoten!

Ik had mijn volgende ‘bucketlist’ item gevonden...
ik wilde leren surfen!

Rachel John

De 22-jarige Rachel John is een influencer uit Amsterdam. En via haar social media kanalen deelde zij haar surfvakantie naar Zuid-Afrika in 2021. Deze reis was zo gaaf, dat ze het liefst met iedereen deze ervaring wilt delen. Vanuit dit idee is RAJO’S Surfkamp ontstaan…

14/06/2021 - Dagboek Rachel John

Twee maanden geleden had ik een campagneshoot waar ik moest surfen en zoals je weet, ik bakte er helemaal niks van. Ook al mislukte mijn eerste poging tot surfen compleet, de oceaan en de golven trokken mij wel heel erg aan. Ik had mijn volgende ‘bucketlist’ item gevonden: ik wilde leren surfen. Via Oak Travel had ik een Surflodge gevonden waar ik kon verblijven en surflessen kon volgen. Nog nooit had ik in mijn eentje gereisd en nu ging ik zelfs naar de andere kant van de wereld. Zo spannend, maar ik heb het overleefd.

De afgelopen dagen waren fantastisch. Elke dag opstaan met zonsopgang en begin mijn dag in de oceaan zonder afleidingen. Ik heb mij nog nooit zo vrij en onbelemmerd gevoelt. Durf ‘ja’ te zeggen tegen dingen wat ik normaal gesproken zou afslaan. Ik voel mij gelukkig. Dit gevoel heb ik nog nooit zo ervaren en zou willen dat ik dit gevoel met meer mensen kon delen.

Jeffreys Bay surfen met Rachel John

Suite met ligbad en panoramisch uitzicht vanaf het balkon

Welkom in de privé suite, de meest luxueuze kamer van de SurfLodge. De royale ruimte wordt de hele dag overspoeld met zonlicht en biedt een adembenemend panoramisch uitzicht op de oceaan.

Het privébalkon met uitzicht op de oceaan nodigt je uit voor een koffie in de ochtend of geniet van een zwoele avond wanneer je de zon aan de horizon ziet verdwijnen. De badkamer is voorzien van een luxe ligbad, perfect om in weg te zakken na een lange dag surfen.

Geniet van een geweldig uitzicht vanuit je prive kamer

De tweepersoonskamer met eigen badkamer is een gezellige open kamer in loftstijl met een spectaculair uitzicht op zowel de oceaan als het weidse landschap aan de andere kant. Word wakker met natuurlijk licht dat de kamer binnenvalt voordat je aanschuift voor het ontbijt en gaat surfen.

Met zijn luxe kingsize bed en open badkamer is de kamer de perfecte oase om te ontspannen na een lange dag surfen.

Ruime 2-persoonskamer met gedeelde badkamer

De tweepersoonskamers zijn lichte, uitnodigende kamers die uitkomen op een ruim, gedeeld balkon. Geniet van een prachtig, ononderbroken uitzicht op de oceaan terwijl je op het balkon van een kopje koffie nipt in de ochtend.

Elke kamer is uitgerust met een kingsize bed dat op verzoek kan worden omgebouwd tot twee eenpersoonsbedden. De royale, gedeelde badkamer is toegankelijk vanuit iedere tweepersoonskamer.

Gedeelde dorm slaapkamer in de logde aan het strand

Met een prachtig uitzicht op de oceaan vanuit elk raam en met luxe bedden, is de gedeelde kamer niet de standaard slaapzaal voor backpackers. De kamer is voorzien van zeven comfortabele eenpersoonsbedden en beschikt over een eigen badkamer en keuken. De lounge biedt de perfecte ruimte om te relaxen en na te praten over het surfen.

Wanneer je kiest voor de gedeelde dorm slaapkamer, doe je geen concessies aan luxe zoals uitzicht op de oceaan of een kwaliteitsdouche!

Startdatums & FAQ

Startdatums

Via de instagram pagina van Rachel kun je vragen naar de startdatums van de komende surfkampen.

Prijzen per surfkamp

 • Gedeelde dorm kamer – €1500,00
 • Privé kamer met gedeelde badkamer – €1620,00
 • Privé kamer met uitzicht – €1750,00
 • Suite privé kamer met balkon – €1800,00

Wat is er niet inbegrepen?

 • Vliegtickets
 • Luchthaven transfers buiten start- en einddatum
 • Reisverzekering
 • Lunch
 • Visum (indien nodig)
 • Reisvaccinaties
 • Optionele activiteiten
 • Maaltijden voor specifieke dieetwensen anders dan vegetarisch
  (eventuele kosten in overleg)

Sluit Rachel John ook aan bij het surfkamp?

Ja zeker! Rachel John zal een aantal datums in Jeffreys Bay aanwezig zijn. Je kunt Rachel via haar Instagram vragen welke datums dit zijn.

Wat is belangrijk om mee te nemen?

Een grote eetlust, zwemkleding, sportkleding, strandlaken, zonnebrand met een hoge factor, anti-muggenspray, petje, zonnebril en natuurlijk een camera. Als je opzoek bent naar een uitgebreide lijst, bekijk dan deze handige inpaklijst zodat je niks zult vergeten.

Hoe is de vliegveld transfer geregeld?

De transfers van en naar het vliegveld zijn inclusief op de startdatum en de einddatum van RAJO’S Surfkamp. Zorg dat je voor vertrek ons je vluchtschema stuurt, zodat je bij aankomst op de vliegveld van Port Elizabeth wordt opgehaald door een medewerker. Op de laatste dag word je weer op de luchthaven van Port Elizabeth afgezet.

Wanneer is mijn inschrijving definitief?

Zodra de inschrijvingsperiode is gesloten, wordt er bekend gemaakt welke deelnemers definitief mee kunnen naar Zuid-Afrika. Er zijn namelijk 16 plekken beschikbaar in het surfkamp. Na de bekendmaking ontvangt iedere deelnemer de factuur voor de geboekte kamer, wanneer deze is betaald is de inschrijving definitief.

Vanaf welke leeftijd is inschrijven mogelijk?

Iedereen die 18 jaar of ouder is kan zich inschrijven voor het RAJO’S Surfkamp in Zuid-Afrika. De gemiddelde leeftijd van de deelnemers ligt tussen 18 en 28 jaar.

Welke maaltijden zijn er inclusief?

Bij het RAJO’S Surfkamp in Jeffreys Bay is het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag. Daarom wordt er iedere ochtend een gezonde selectie van opties bereidt. En het eten smaakt altijd goed op het terras onder de ochtendzon.

Naast 9 gezonde avondmaaltijden houden ze in het surfkamp ook van tradities, dus de Zuid-Afrikaanse Braai (barbecue) kan zeker niet ontbreken. Een geweldige avond om te socializen, wat biertjes te drinken en al je surfverhalen te delen. Heb je speciale dieetwensen? Laat dit ons dan weten tijdens de inschrijving. Vegetarisch is inclusief in de prijs, andere dieetwensen zal worden besproken.

Waar is het surfkamp gelegen?

Het surfkamp ligt bijna in het midden van Zuid-Afrika, langs de kustlijn van de Garden Route. Een geweldige plek voor een surfvakantie, aangezien er veel evenementen plaatsvinden in en rond Jeffreys Bay. Live muziek, grote dj-feesten, lokale markten en verschillende surf competities.

Jeffreys Bay is een surfstad en heeft veel leuke kledingwinkels met merkkleding en surfuitrusting tegen zeer redelijke prijzen. Paradise Beach is waar je gaat surfen. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft het fijnkorrelige witte zandstranden die zich uitstrekken zover het oog reikt. Terwijl je langs deze kustlijn loopt, kun je mogelijk dolfijnen en eventueel walvissen spotten.

Heb ik een reisverzekering nodig?

Ja, zorg ervoor dat je over een goede reisverzekering beschikt. De FBTO lang-op-reis verzekering kun je aanvragen en let hierbij op dat je wel gedekt bent voor ‘gevaarlijke sporten’.

Rachel’s Surftrip? In 1 woord: AMAZING 🤍 het is de beste ervaring die ik ooit heb meemaakt: goeie vibe, relaxte mensen, leuke activiteiten, de beste surflessen ever, etc. Alles was top geregeld en je was vrij in alle extra activiteiten die er waren, niks was verplicht om te doen! Het was echt dé plek om dingen te gaan doen die je normaal niet zou doen, maar omdat je met een onwijs leuke groep bent ga je er samen doorheen en heb je met z’n alle mega veel plezier!

@Sabinefit

Wat een onwijs mooie en bijzondere ervaring was deze surf trip!! Naast dat ik nieuwe mensen heb leren kennen, heb ik ook veel angsten overwonnen en ben ik een stukje dichterbij mezelf gekomen. Je was vrij om te gaan en te staan, niks was verplicht. De extra activiteiten waren het stuk voor stuk waard om mee te doen. Enorm genoten van de hele trip!

@Jillbreukers

Ik heb een zeer leuke tijd gehad samen met Rachel en alle meiden die ik op de reis heb leren kennen. Ook was het verblijf super fijn en was er een huiselijke sfeer. De mensen die voor de surflodge en surfschool werken zijn geweldig en zullen je je op je gemak laten voelen. Verder is er een grote keuze aan activiteiten die je kunt doen zo heb ik geskydived, paard gereden en nog veel meer. Persoonlijk heb ik niks slechts te zeggen want ik had het zo naar mijn zin. Ik raad het zeker aan en als ik de kans krijg zou ik het zeker nog een keer doen!!!

@jilldeelen

Het was een ontzettend bijzondere ervaring om met een groep (nog onbekende) meiden naar Zuid Afrika te gaan en Rachel te ontmoeten. Je krijgt in Afrika echt de kans om dingen te doen buiten je comfortzone! Persoonlijk kijk ik terug op een hele waardevolle reis en ben ik ook onwijs dankbaar dat ik deze kans gekregen heb 💛

@Pammroes

Het was een ervaring die me altijd zal bijblijven! Ik heb prachtige mensen leren kennen, angsten overwonnen en rust teruggevonden. Er is geen plaats waar je meer tot leven komt dan in Zuid-Afrika! Rachel’s Surf trip gaf me de kans om nog wat dichter bij mezelf te komen en ik zou het zonder twijfel opnieuw willen meemaken!

@Lamyadelic