Skip to main content

Costa Rica Vrijwilliger & Spaans

1345,-
Santa Teresa
2 weken

Vrijwilligerswerk en Spaans
leren in Costa Rica

De naam Costa Rica Vrijwilligerswerk & Spaans zegt natuurlijk al genoeg. Tijdens dit programma ga je als vrijwilliger aan de slag en leer je de Spaanse taal. Voor 2 weken verblijf je in het jungle kamp, wat omringd is door natuur en prachtige wilde dieren. Vanuit het zwembad kun je genieten van alle geluiden die de brulapen en de rode eekhoorns maken. Het jungle kamp ligt op ongeveer 10 minuten lopen van de cafés, restaurants en niet te vergeten de uitgestrekte stranden van Santa Teresa en Playa Carmen.

Vrijwilligerswerk & Spaanse taallessen

Er staat het vrijwilligerswerk voor 4 dagen per week op de planning. Tijdens deze dagen help je mee de kostbare ecosystemen te behouden en help je lokale mensen om hun kwaliteit van leven te verbeteren. De projecten hangen af van het weer en het seizoen, maar denk hierbij aan een strand schoonmaak, recyclen en behoud van het regenwoud.

Ook staan er elke dag twee Spaanse lessen van 45 minuten ingepland. Deze Spaanse taallessen worden gegeven door gediplomeerde docenten, en op de eerste dag word je niveau bepaald doormiddel van een test. De taallessen helpen je te kunnen communiceren met de lokale gemeenschap tijdens het vrijwilligerswerk.

Inclusief

 • Hulp voor vertrek
 • Transfer van San José naar Santa Teresa
 • 13 overnachtingen in het jungle kamp
 • Ontbijt & lunch doordeweeks
 • Brunch in de weekenden
 • Begeleiding
 • Gekwalificeerde lokale docent
 • 5x per week intensief Spaanse les
 • Vrijwilligerswerk bij verschillende projecten
 • Jungle trektocht Nicoya schiereiland
 • Wandeling naar de rotspoelen

Exclusief

 • Vliegticket
 • Reisverzekering
 • Vliegveld ophaalservice
 • Visum (indien nodig)
 • Overige maaltijden
 • Vaccinaties
 • Persoonlijke uitgaven

Weekschema

recycling

Er zijn twee recycle-stations in de straat gebouwd en dit heeft het normale afval met 40% verminderd. Als gevolg hiervan wordt er elke maand op straat een enorme hoeveelheid plastic voor Bionics verzameld.

Je maakt minstens één keer per week de stranden schoon van plastic en je neemt deel aan maandelijkse schoonmaakacties in de gemeenschap. Ook ga je één keer per week naar de Bionics Depo, 30 minuten verderop in Cobano om te helpen met het schoonmaken, organiseren en verpakken van het plastic voor verzending naar Amerika. Hier maken ze er schoenen, t-shirts, bouwstenen en een hele reeks consumptiegoederen van.

Op deze manier kun je ook direct de volledige cyclus zien, zoals hoe plastic het ecosysteem binnendringt, hoe moeilijk het is om het eruit te halen als het er eenmaal in zit, en tenslotte wat we ermee kunnen doen zodra we het verzamelen.

Behoud van het strand

Hier werkt onze partner samen met de ‘Santa Teresa Lifeguards’. Na het zien van de geweldige stranden van Santa Teresa, en aangrenzende Playa Hermosa en Playa Carmen, zijn de recreatieve mogelijkheden duidelijk. Stranden moeten echter worden onderhouden om ze vrij te houden van puin dat er niet alleen lelijk uitziet, maar ook schade kan toebrengen aan mensen en dieren in het wild. Het werk omvat het promoten van Lifeguard-kwesties met betrekking tot strandveiligheid en -etiquette (door middel van bewegwijzering, presentaties en spreken met bezoekers) en het organiseren van opruimacties met de nadruk op recycling.

Blauwe Vlag initiatief

Dit door de overheid gesteunde initiatief is gevormd als reactie op water- en strandvervuiling. En heeft als doel gemeenschappen te belonen die zich houden aan hun richtlijnen voor natuurbehoud. Door de Blauwe Vlag toe te kennen, krijgen de gemeenschappen internationale erkenning voor hun strand en kunnen ze meer toeristen en investeringen aantrekken.

Tropical Forest

Onze belangrijkste focus is het water in de oerwouden. Je helpt bij het onderhoud en de bevoorrading van onze boomkwekerij; het planten van zorgvuldig geselecteerde jonge boompjes, het verzamelen van zaden en voortdurende ondersteuning van recent geplante bomen om hun succes te verzekeren. Je ondersteunt de lokale ‘Waterkeepers’ die patrouilleren in de riviersystemen van Santa Teresa en naburige tropische wouden door te helpen bij het rapporteren van eventuele besmetting. Daarnaast help je ook bij het opruimen van bosresten en zwerfafval uit de rivieren, voordat het wordt weggespoeld naar zee en verdere schade aan de natuur kan veroorzaken. Door wandelpaden te onderhouden geef je de bezoekers toegang tot dit prachtige gebied. Het is ook een geweldige kans om meer te weten te komen over de biodiversiteit van flora en fauna in dit bijzondere deel van de wereld.

Nicoya Peninsula

Om te zorgen dat je al het moois van het schiereiland Nicoya ontdekt, neemt een gids je mee om de omgeving wandelend te verkennen. Zoals de 2 uur durende jungle trektocht, langs de rivier dwars door de weelderige jungle. Je merkt al snel dat je ‘verdwaald’ bent en je afvraagt in welke richting het nabijgelegen strand is. Tijdens de wandeling leer je begrijpen hoe het hele ecosysteem werkt. Daarnaast maak je met de groep een wandeling langs het strand naar de rotspoelen. Bij laag water wordt al het zeeleven wat je hier kunt vinden blootgelegd. En ook kun je lekker dompelen in het warme water van deze natuurlijke zwembaden.

Extra informatie

Transfer naar Santa Teresa

De transfer van San José naar het junglekamp in Santa Teresa is op zondagochtend inbegrepen. Omdat deze reis ongeveer 4 uur duurt, vertrekt de shuttlebus al om 07.30 uur ’s ochtends. Als je dit tijdstip niet kunt halen met je vlucht, raden wij aan om al op zaterdag te arriveren. Wij kunnen een overnachting voor je boeken in Hotel La Rosa de America in Alajuela voor €69,-, inclusief vliegveld ophaalservice. Je wordt dan zondagochtend bij het hotel opgehaald voor de transfer naar Santa Teresa.

Ondersteuning

Het team van Oak Travel is je aanspreekpunt tot aan vertrek. In Costa Rica is er genoeg professionele begeleiding aanwezig, maar ook dan staat het team van Oak Travel 24/7 voor je klaar.

Maaltijden

Van maandag tot en met vrijdag is het ontbijt en de lunch inbegrepen. Al het eten is biologisch en afkomstig van lokale boeren en vissers in de omgeving. Het menu is overwegend vegetarisch, maar er wordt ook lokaal vlees en vis geserveerd. Daarnaast is er water, thee, koffie of frisdrank beschikbaar. In de weekenden staat er een brunch met de hele groep op de planning. Op ongeveer 10 minuten lopen van het jungle kamp heb je ook genoeg leuke cafés, restaurants en supermarkten om je maaltijden te kopen.

Garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Startdatums

Klik op deze link voor meer informatie over de startdatums van het vrijwilligerswerk en Spaans programma in Santa Teresa, Costa Rica.

Accommodatie

Het Costa Rica Vrijwilligerswerk & Spaans programma is compleet met zwembad en een tropisch bos vol wilde dieren, waaronder kapucijnapen, vogels en brulapen. De accommodatie bestaat uit kamers met stapelbedden, een apart toilet en warme douche. Een upgrade naar een privé kamer is tegen extra kosten ook mogelijk.

Mede-reisgenoten

Tijdens het vrijwilligerswerk en de Spaanse lessen zijn er verschillende nationaliteiten aanwezig. Daarnaast is de begeleiding ook afkomstig uit verschillende landen, wat het avontuur helemaal leuk maakt. Wie weet maak je tijdens deze 2 weken vrienden voor het leven!

Toelatingseisen

Je kunt deelnemen aan het Costa Rica Vrijwilligerswerk & Spaans programma als je 18 jaar of ouder bent. Het is eventueel ook mogelijk om als 17-jarige deel te nemen, maar neem dan eerst contact met ons op!

Reisverzekering & Visum

Lees alles over een goede reisvoorbereiding op onze pagina Reisvoorbereiding Latijns-Amerika, waar je ook direct een premie kunt berekenen voor een lang-op-reis verzekering van FBTO.

Stel je vraag aan ons!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.