Skip to main content

Ecuador Vrijwilliger & Spaans

vanaf 1045,-
Montanita
3 tot 10 weken

Werk als vrijwilliger en leer
de Spaanse taal in Ecuador

Maak de perfecte start van jouw reis in Latijns-Amerika met het Ecuador Vrijwilligerswerk & Spaans programma! De eerste week in Montañita begint met een Spaanse taalcursus en meerdere surflessen. Naast dat je in Montañita vrijwilligerswerk kunt doen en de Spaanse taal leert, is het ook een onwijs gezellig stadje. Er hangt hier een relaxte sfeer en na het surfen bij de verschillende sfeervolle cafés terecht voor een drankje.

Liever in Costa Rica vrijwilligerswerk doen? Hiervoor raden wij het Costa Rica Vrijwilligerswerk & Spaans programma aan. Je verblijft midden in de jungle van Santa Teresa, met het strand op loopafstand!

Leer surfen in Ecuador Montanita

Inclusief

 • Hulp voor vertrek
 • Accommodatie op het resort in Montañita
 • Begeleiding op de talenschool en tijdens vrijwilligerswerk
 • Engels lesgeven vrijwilligerswerk
 • 20 uur Spaanse les tijdens week 1
 • 10 uur per week Spaanse les tijdens de overige weken
 • Spaans docent uit de omgeving
 • Spaans cursusmateriaal
 • 1,5 uur surfles per dag tijdens week 1
 • Alle surfbenodigdheden

Exclusief

 • Vliegticket
 • Reisverzekering
 • Vliegveld ophaalservice
 • Visum (indien nodig)
 • Maaltijden
 • Vaccinaties
 • Registratiekosten
 • Persoonlijke uitgaven

Weekschema

Lees meer over de Spaanse taalcursus en surflessen in week 1. En natuurlijk in de weken daarna over het Engels lesgeven op een openbare school in Montañita.

Week 1 - Spaanse taalcursus & Surflessen

In week 1 wordt er conform het Europese onderwijssysteem Spaanse taalles gegeven. Je begint de dag met 2 uur grammatica en sluit af met 2 uur praktijkles. Tijdens de praktijkles zal je veel met de kleine groep het Spaans oefenen. Er wordt dus op een zeer effectieve manier lesgegeven en het is ook nog eens ontzettend leuk en gezellig. Vanaf week 2 heb je Spaanse les in de middag van maandag tot en met vrijdag van 15.00 tot 17.00 uur. Dit is niet groepsverband, maar één op één met een lokale docent. Hierdoor krijg je sneller de Spaanse taal onder de knie.

Surflessen

Ook leer je surfen tijdens je eerste week in Montañita. Dit is namelijk de perfecte plek voor surfers. Of je nu een beginnende of gevorderde surfer bent, in Montañita is het surfen voor iedereen leuk! De beginners kunnen bij laag water op de kleinere golven goed oefenen. Op deze manier krijg je vertrouwen in je surfboard en kost het je niet te veel kracht. De surflessen die worden gegeven, staan op de planning tussen de Spaanse lessen door. Dus na de Spaanse taalles in de ochtend, kun je lekker even je hoofd leegmaken tijdens het surfen.

Week 2 tot 10 - Engels Lesgeven & Spaanse Taalcursus

De komende 2 tot 10 weken werk je van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 12.00 uur op een openbare school in Montañita. En na de lunch neem je van 15.00 tot 17.00 uur deel aan de Spaanse taalcursus.

Wanneer je Engelse les wilt geven in Montañita Ecuador, dan is het belangrijk dat je minimaal 18 jaar oud bent en dat je de Engelse taal redelijk kan spreken en schrijven. Jouw rol in de klas hangt dus af van je eigen niveau. Hierbij wordt je gekoppeld aan verschillende Ecuadoraanse docenten en je krijgt de mogelijkheid om te assisteren bij de dagelijkse lessen van verschillende klassen. Is je Engels van een dusdanig goed niveau, dan zal je waarschijnlijk zelfstandig lesgeven aan de kinderen. Hoe leuk is het om je eigen klas te leiden! De studenten vinden dit geweldig en het geeft de leraren een kans om andere zaken voor de school te doen.

Extra informatie

Vrijwilligerswerk & Spaans Prijzen

– 3 weken voor €1045,-
– 4 weken voor €1345,-
– 5 weken voor €1645,-
– 6 weken voor €1945,-
– 7 weken voor €2245,-
– 8 weken voor €2445,-
– 9 weken voor €2645,-
– 10 weken voor €2845,-

Ophaalservice

Er is geen vliegveld ophaalservice vanaf Guayaquil naar Montañita inbegrepen, maar dit kunnen wij natuurlijk wel voor je regelen. Deze privé transfer kost omgerekend €95,- euro en duurt gemiddeld 2,5 uur. Een goedkopere optie is om vanaf het vliegveld voor $5,00 dollar een taxi te nemen naar het busstation. Vanaf het busstation gaat er tot 18.30 uur elk uur een bus direct naar Montañita. De kosten voor een buskaartje zijn ongeveer $8,00 dollar.

Ondersteuning

Tot aan vertrek is het team van Oak Travel je aanspreekpunt. Tijdens het programma Ecuador Vrijwilligerswerk & Spaans is er genoeg professionele begeleiding aanwezig, maar ook dan kun je Oak Travel altijd via whatsapp, e-mail en telefoon bereiken.

Maaltijden

De maaltijden tijdens het Vrijwilligerswerk & Spaans programma in Montañita Ecuador zijn niet inbegrepen. Op loopafstand zijn er genoeg leuke cafés en restaurants te vinden. Ook kun je natuurlijk je eigen maaltijden maken door in de supermarkt je boodschappen te doen.

Surflessen

Tijdens de eerste week in Ecuador krijg je surfles van een professionele lokale surfleraar. Hij zorgt ervoor dat jij het surfen snel onder de knie krijgt en dat je vertrouwen hebt in je surfboard en de golven. Heerlijk toch als je lekker een golfje kunt pakken en daarnaast een aardig woordje Spaans spreekt.

Reisverzekering & Visum

Voordat de reis begint, is het belangrijk dat je beschikt over een goede reisverzekering en dat je een eventuele visum hebt aangevraagd. Je vindt de extra informatie op onze pagina Reisvoorbereiding Latijns-Amerika, waar je ook direct een premie kunt berekenen voor een lang-op-reis verzekering van FBTO.

Spaanse taallessen

In week 1 zijn het groepjes van maximaal 6 leerlingen. Op deze manier kan de leraar zijn of haar individuele aandacht goed verdelen. De klasjes worden ingedeeld op niveau, zodat je altijd met andere mede-leerlingen op één lijn zit. Je kunt elkaar dus goed helpen en je haalt hier veel motivatie uit. Vanaf week 2 krijg je in de middag één op één Spaanse les.

Startdatums

Klik op deze link voor meer informatie over de startdatums van het vrijwilligerswerk en Spaans programma in Montanita, Ecuador.

Accommodatie

Je deelt een kamer met 3 andere reizigers. Het is ook mogelijk je verblijf op dit eco-resort te upgraden naar een Cabana (privé kamer). Het kraanwater wordt hier trouwens gerecycled, wat weer gebruikt wordt voor het sproeien van de tuin. Voor de verlichting maken ze gebruik van zonne-energie en het zwembad wordt gevuld met regenwater.

Mede-reisgenoten

Tijdens het Ecuador Vrijwilligerswerk & Spaans programma zijn er verschillende nationaliteiten aanwezig. Daarnaast is de begeleiding ook afkomstig uit verschillende landen, wat het avontuur helemaal leuk maakt. Je maakt snel nieuwe vrienden, dus wie weet kun je na deze unieke ervaring met nieuwe vrienden eventueel verder reizen door Latijns-Amerika.

Toelatingseisen

Je kunt aan dit programma in Montañita deelnemen als je 18 jaar of ouder bent. En natuurlijk is een portie avontuur en gezelligheid ook heel erg belangrijk! Het is eventueel ook mogelijk om als 17-jarige deel te nemen, maar neem dan eerst contact met ons op.

Vaccinaties & Veelgestelde vragen

Wil je meer weten over wat belangrijk is bij het inpakken en bijvoorbeeld het boeken van vliegtickets? Bekijk dan onze pagina met veelgestelde vragen, en check hier ook de handige inpaklijst. Voor vragen over reisvaccinaties kun je direct met thuisvaccinatie.nl contact opnemen.

Projecten Combineren

Combineren is zeker mogelijk! Bekijk onze andere vrijwilligersprojecten en stuur een e-mail met je wensen naar info@oaktravel.nl

Stel je vraag aan ons!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.