De beste surfspots in Afrika

vind je in Jeffreys Bay & Tamraght

Surfen in Marokko

Marokko is niet alleen een populaire surfbestemming voor gevorderde surfers. Steeds meer beginnende surfers ontdekken de voordelen van het surfen in Marokko. De surfinstructeurs zijn thuis in de lokale golven en afhankelijk van jouw niveau, brengen de surfcoaches je naar de beste surfspots. Vooral in de Europese wintermaanden zijn de surfomstandigheden in Marokko perfect. Lange brekende golven en de wereldberoemde pointbreaks zoals Hash Point, Anchor Point en Killer Point trekken surfers vanuit de hele wereld naar Marokko. In combinatie met de Afrikaanse cultuur en temperaturen boven de 20 graden is Marokko de perfecte surfbestemming voor de wintermaanden.

Surfen in Zuid-Afrika

Jeffreys Bay is de beste plek om te surfen in Zuid-Afrika en staat er om bekend dat het de beste rechts brekende pointbreak heeft in de wereld. Deze bekende surfspot is niet voor niets nog steeds één van de locaties van de World Surf League. Je vindt er niet alleen de beste golven, maar ook surfspots voor elk soort niveau – van beachbreaks die ideaal zijn voor beginners, slow points voor de intermediate en golven voor profs, er valt voor iedereen wat te surfen. Voor een complete surfer lifestyle kun je heel goedkoop inkopen doen in de outlet stores van de grote surfmerken. En een sundowner in een van de vele surfbars van JBAY maakt de perfecte surfdag compleet.

JEFFREYS BAY
SURFKAMP BASIC
1 tot 3 weken

 

Jeffreys Bay, Zuid-Afrika
vanaf 785,-
Gedeelde kamer

JEFFREYS BAY
SURFKAMP PLUS
1 tot 3 weken

 

Jeffreys Bay, Zuid-Afrika
vanaf 1085,-
Privé kamer

WIST JE DAT WE OOK
SURFVAKANTIES IN
EUROPA HEBBEN?

 

Check de Manuka Travel website voor meer info!

TAMRAGHT
SURFKAMP BASIC
1 tot 3 weken

 

Tamraght, Marokko
vanaf 835,-
Gedeelde kamer

TAMRAGHT
SURFKAMP PLUS
1 tot 3 weken

 

Tamraght, Marokko
vanaf 1145,-
Privé kamer

De beste surfspots

in Afrika voor beginnende surfers

Als je het surfen voor de eerste keer wilt proberen of je bestaande surfvaardigheden wilt verbeteren, lees dan deze blog over de beste surfstranden voor beginners in Zuid-Afrika en Marokko. Begin alvast maar met plannen van je volgende surfvakantie!

Met zeetemperaturen die nooit onder de 15 °C komen, uitstekende golven voor alle surfniveaus, opwindende culturen, diverse landschappen, rijke geschiedenissen, heerlijk eten en elke adrenaline-activiteit die je maar kunt bedenken, dit hebben de surfvakanties in Afrika allemaal. Om het meeste uit je tijd in het water te halen, hebben we hieronder de beste surfstranden voor beginners in Zuid-Afrika en Marokko op een rijtje gezet. Zodat jij het beste uit de surfvakantie van je leven kunt halen!

Surfen voor beginners in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een land dat je om elke hoek zal verrassen met een ander prachtig natuurlijk landschap, van de Kalahari woestijn tot het bruisende Kaapstad. Zuid-Afrika is perfect om tijdens je surfvakantie ook te genieten van andere activiteiten. Ga bijvoorbeeld tussen de surfsessies door bungeejumpen, rotsklimmen, parachutespringen, wandelen en fietsen.

Dolphin Beach, Jeffreys Bay

Dolphin Beach in het hart van Jeffreys Bay is enorm populair, niet alleen voor surfers, maar ook voor degenen die willen wandelen en genieten van het prachtige uitzicht. Het gebied is een van de snelst groeiende in Zuid-Afrika, met veel geweldige restaurants en cafe’s, evenals factory outlet-winkels waar je met een koopje een surf-outfit aanschaft.

TIP! – Verblijf in een geweldige lodge aan het strand van Jeffreys Bay en leer het surfen van professionele en toffe surfleraren.

Het strand van Jeffreys Bay is een brede strook zacht wit zand, omspoeld door de altijd constante golven van de Indische Oceaan. Het heeft de internationale onderscheiding gekregen – Blauwe Vlag – voor stranden die voldoen aan strenge veiligheids- en milieunormen. Hoewel de legendarische Supertubes vlakbij Dolphin Beach ligt, zijn velen verrast om te horen dat Dolphin Beach misschien wel het beste surfstrand voor beginners is. De langzame golven zijn perfect om de basis van het surfen snel onder de knie te krijgen. Vooral de periode tussen april en september is perfect voor de beginnende surfer in Zuid-Afrika.

Surfen voor beginners in Marokko

Met spectaculaire lange zandstranden en eindeloze surfmogelijkheden, is een surfvakantie in Marokko echt een unieke ervaring. Vooral tussen september en april vind je de ideale surfomstandigheden in Marokko, perfect dus om de winter in Nederland even achter je te laten. Het surfen in Marokko is er voor iedereen! Natuurlijk voor de beginnende surfers die de golven van de Atlantische oceaan willen trotseren, maar ook de gevorderde surfers die op zoek zijn naar brandende ritten bij Anchor Point.

La Source, Taghazout

La Source biedt golven perfect aan voor beginnende surfers in het Tamraght surfkamp. Maar ook de intermediate surfers kunnen hier genoeg lol halen uit hun surfvakantie in Marokko. De kleine riffen vormen samen met de zandbodem mooie golven die verschillende snelheidssecties bieden. Het is hier zelden druk en dat is wat je wilt van de beste surfstranden voor beginners in Marokko.

Taghazout en de naburige stad Tamraght zijn kleine bruisende steden vol cafés, surfshops en interessante lokale winkels. Het is een zeer veilig gebied dat al jaren de surfcultuur van buitenlandse surfers omarmt. Het gouden zandstrand La Source dankt de naam aan de zoetwaterbronnen die opborrelen uit rotsformaties.

TIP! – Naast surfen is er in het Tamraght Surfkamp ook ruimte voor yoga op het dakterras tijdens zonsondergang, waar je ook nog eens geniet van de heerlijke kleurrijke keuken.