Skip to main content

Paardrijden & Wildlife

vanaf 1375,-
Wedza, Zimbabwe
1 of 2 weken

Paardrijden in Afrika en bescherm
neushoorns en olifanten

Heb je een passie voor paardrijden en het behoud van de meest iconische bedreigde diersoorten van Afrika? Dan is dit vrijwilligerswerk project in Afrika voor jou! Dit natuurreservaat gerund door een familie biedt vrijwilligers een unieke manier om deel te nemen aan het behoud van bedreigde olifanten en neushoorns. Het vrijwilligersproject is bedoeld voor ervaren ruiters die op zoek zijn naar een unieke Afrikaanse paardrijervaring. Je rijdt vijf dagen per week, van maandag tot en met vrijdag, ongeveer 3 uur per dag. Dit kan een lange rit zijn of twee kortere, afhankelijk van het weer en wat er aan de natuur moet worden gedaan.

Als vrijwilliger draag je te paard bij aan het beschermen van het natuurreservaat en raak je dagelijks betrokken bij de zorg voor bedreigde olifanten en neushoorns. Terwijl je het gedrag van dieren onderzoekt en een integraal onderdeel bent van initiatieven tegen stroperij, leer je ook meer over natuurbeheer en geef je onderwijs over natuurbehoud in lokale gemeenschappen.

Is paardrijden niet jouw ding, maar wil je wel helpen bij het beschermen van de neushoorns en olifanten in Afrika? Bekijk dan het Neushoorn & Olifanten Project in Zimbabwe. Help als vrijwilliger deze wilde dieren, die worden bedreigd door illegale stroperij, overbevolking en verlies van leefgebied.

Vrijwilligerswerk in Afrika combineren met paardrijden

Inclusief

 • Hulp voor vertrek
 • Alle overnachtingen
 • 3 maaltijden per dag
 • Vliegveld transfers
 • Transport van en naar project
 • Projectkosten en benodigdheden
 • 24/7 ondersteuning door ervaren internationale en lokale medewerker
 • Wekelijkse wasserette service
 • Gratis koffie, thee, juice en water
 • Volledige oriëntatie om ervoor te zorgen dat je verantwoord bijdraagt

Exclusief

 • Vliegticket
 • Reisverzekering
 • Visum
 • Optionele activiteiten
 • Persoonlijke uitgaven

Werkzaamheden

 • Verblijf in een paradijs voor dierenliefhebbers, waar bedreigde olifanten en neushoorns vrij rondlopen
 • Bescherm en verzamel gegevens van wilde dieren te paard
 • Met een verhoogd uitzicht vanaf een paard, assisteer je bij vitale valstrikken patrouilles en zoek je naar bewijs van stroperij
 • Werk nauw samen met lokale gemeenschapsleden, aangezien je een rol speelt bij het beschermen van bedreigde diersoorten
 • Leer meer over het gedrag van dieren terwijl je hun activiteiten, gedrag en voeding volgt
 • Helpen bij het bestrijden van stroperij om de voortdurende veiligheid van de dieren op in het natuurreservaat te waarborgen
 • Leer lokale schoolkinderen over natuurbehoud, dieren in het wild en het milieu
 • Krijg een uniek kijkje achter de schermen van het leven in een reservaat en leer wat er bij natuurbeheer komt kijken
 • Leef je in en verken de prachtige bush van Zimbabwe te voet, te paard of met de jeep

Werkgebieden

Werken met olifanten

Breng tijd door met de olifanten tijdens je ruiterpatrouilles en leer meer over deze iconische dieren, terwijl je de bedreigingen begrijpt waarmee ze worden geconfronteerd en wat er wordt gedaan om ze te beschermen. Je leert meer over de individuele persoonlijkheden en relaties tussen elke olifant en hoe je hun voedingspatronen kunt identificeren. Wandel ’s ochtends of ’s avonds met de olifanten en herstel tussendoor de schade aan de natuur gemaakt door de olifanten.

Neushoorn Bescherming

Leer van ervaren verzorgers en houd het gedrag van de neushoorns in de gaten om patronen tussen individuen te identificeren. Je zal ook het voedingspatroon volgen en bepalen of er supplementen nodig zijn om een uitgebalanceerd dieet te garanderen. Deze waarnemingen zijn cruciaal bij het identificeren van de verschillende neushoorn-persoonlijkheden, het meten van hun gemoedstoestand en het voorspellen van gedrag.

Anti-Stroperij & Veiligheid

Vrijwilligers patrouilleren te paard in verschillende delen van het reservaat, verzamelen valstrikken en zoeken naar bewijs van stroperij. Dit minimaliseert het stropen van kleine dieren en helpt de speciale anti-stroperij-eenheid bij hun dagelijkse werk om ervoor te zorgen dat de grote dieren worden beschermd.

Je rijdt te paard naast kuddes dieren in het wild terwijl je buiten de gebaande paden gaat om monitoring uit te voeren. Paardenpatrouilles bieden meer bescherming in verschillende delen van het park en maken toegang tot moeilijk begaanbare gebieden mogelijk. Ook krijg je als vrijwilliger inzicht in de anti-stroperij-eenheid door mee te doen tijdens oefeningen en trainingen.

Reservaat Management

Kleine, particuliere natuurbeschermingsorganisaties spelen een cruciale rol bij natuurbehoud in Afrika. Gebieden zoals dit reservaat in Zimbabwe herbouwen en behouden de leefomgeving van de dieren in het wild. Als vrijwilliger ga je te voet, met de jeep en te paard aan de slag!

Voer kuddemonitoring te paard uit en ondersteun het veeteam bij het tellen en lokaliseren van dieren. Wees actief en help bij het onderhouden van hekken, wegen en beschermingsmiddelen. Je zal ook dieren en planten in de gaten houden en betrokken raken bij het planten van bomen en het opruimen van struiken.

Betrokkenheid Gemeenschap

Assisteer op de plaatselijke basisschool waar je een goedgekeurd Engels programma volgt dat gericht is op Afrikaanse kinderen van het platteland. Leer de scholieren alles over het instandhouden van de natuur en de wilde dieren die hier leven.

Je ondersteunt ook de Conservation Club en helpt middelbare scholieren bij het leren over natuur en natuurbehoud. Speel sport en spel met de jongere kinderen en doe mee aan een traditionele culturele Zimbabwaanse avond – leer koken en dansen van de echte experts.

Let op: dit is alleen op bepaalde tijden van het jaar beschikbaar.

Extra informatie

Paardrijden & Wildlife Projectkosten

– 1 week €1375,-
– 2 weken €2675,-

Vliegveld Ophaalservice

Aankomst: Elke maandag is er vervoer beschikbaar vanaf Harare International Airport. Zorg ervoor dat je uiterlijk om 13:00 uur op de dag dat het project begint, op Harare International landt. Als je niet voor 13:00 uur in Harare kunt aankomen, kunnen we een privé transfer voor $120,- USD regelen. Overweeg ook om een dag eerder aan te komen en een hotel bij het vliegveld te boeken. Zorg er dan voor dat je op maandag voor 13:00 uur terugkeert naar de luchthaven voor de transfer.

Vertrek: Als je vlucht op de laatste dag van je project vertrekt, zorg dan dat deze na het middaguur vertrekt. Je komt rond 10:00 uur op de luchthaven aan. Boek geen vluchten die vroeger dan 09:30 uur vertrekken, aangezien je dan niet op tijd naar de luchthaven kan worden gebracht. Als je vlucht in de avond vertrekt kan er een privé transfer worden geboekt voor $120,- USD (indien gewenst).

Locatie

Het natuurreservaat ligt op slechts 90 minuten van Harare, en is toegewijd aan het behoud en het welzijn van dieren in het wild. Met een specifieke focus op de bescherming en het fokken van de ernstig bedreigde zwarte en witte neushoorn. Als gevolg van een toename van illegale stroperij in de jaren tachtig, werden veel zwarte neushoorns voor hun veiligheid verplaatst naar particuliere natuurreservaten. Sindsdien wordt er hard gewerkt aan het vergroten van de populatie wilde zwarte neushoorns. Tot op heden heeft het reservaat met succes 11 neushoorns in het wild vrijgelaten, waardoor het Zimbabwe’s erfgoed word beschermd met de succesvolle herintroductie van dit ongelooflijke bedreigde dier in het wild.

In het reservaat zul je een breed scala aan landschappen tegenkomen op 10.000 hectare natuurgebied, waaronder bossen, savanne graslanden, rotspartijen, rivierbossen en struikgewas. Door te wonen in dit particuliere reservaat, krijg je een uniek kijkje achter de schermen van het leven hier in Zimbabwe. Je kunt Markwe Caves bezoeken om bush-schilderijen te zien (als de gids beschikbaar is). Eindig de dag met een zonsondergang vanaf het uitkijkpunt en sluit de avond af door naar sterren te kijken en in slaap te vallen met de geluiden van nachtelijk Afrika.

Accommodatie

Je zult comfortabel worden ondergebracht wanneer je in Zimbabwe vrijwilligerswerk doet. Groepsgrote bestaat uit maximaal 12 vrijwilligers. De kamers worden gedeeld en zijn voorzien van comfortabele eenpersoonsbedden met beddengoed. Douches en toiletten worden gedeeld en hebben warm stromend water. Stopcontacten voor elektronica zijn beschikbaar in de gemeenschappelijke ruimtes.

WiFi

Het mobiele netwerk is variabel, en de 3G of 4G kan onbetrouwbaar zijn. Je kunt op de luchthaven een lokale simkaart kopen met data als je tijdens je verblijf verbinding met internet wilt maken.

Rijvaardigheid

– Dit is geen lesprogramma, dus alle vrijwilligers moeten kunnen paardrijden
– Belangrijk is dat je zelfverzekerd een draf en galop kunt uitvoeren
– Een aantal jaren ervaring en regelmatig rijden op verschillende paarden
– Je moet er zeker van zijn dat je alleen met een paard kunt omgaan

Visum

Bij aankomst in Harare Zimbabwe kun je voor $30,- USD een visum-on-arrival van 30 dagen aanvragen. Eenmaal in het land kun je gemakkelijk het visum verlengen (extra kosten), en dit regelt het vrijwilligersproject voor je. Wil je geen rompslomp, dan raden wij aan om een visum voor vertrek aan te vragen. Dit kan via het betrouwbare visumbureau e-visums.nl. De kosten zijn €59,95 en je kan met dit visum maximaal 90 dagen blijven. Geef bij de douane in Zimbabwe altijd aan dat je hier voor vakantie bent.

Projecten combineren

Ja, het is zeker mogelijk om projecten te combineren. Kijk bij onze andere vrijwilligersprojecten en laat ons weten wat je wensen zijn.

Vrije tijd

In je vrije tijd kun je vissen en kanoën of ontspannen met een biertje na een dag hard werken! Misschien heb je zin om ook op zaterdagochtend te gaan paardrijden. Als je van wandelen houdt, kunnen er uitstapjes naar de Mutemwa Mountain geregeld worden. Of breng een bezoek aan de Bushman-schilderijen in Markwe Caves.

Als je een chauffeur wilt regelen om je naar Harare te brengen om de markten en winkels te bezoeken, dan kan er een privé taxi voor $100,- USD geboekt worden (kosten verdelen over vrijwilligers). Er is namelijk geen betrouwbaar openbaar vervoer van het reservaat naar Harare.

Klimaat

De dagtemperaturen in de zomer (oktober – maart) kunnen oplopen tot 35° C en de dagen in het veld kunnen lang zijn, dus zorg voor een hoed met brede rand, voldoende zonnebrandcrème en een bidon. De zomer is ook het regenseizoen, dus het is een goed idee om een waterdichte jas mee te nemen. Winteravonden en ochtenden (mei – september) kunnen erg koud zijn in dit gebied van Zimbabwe, dus als je in die periode komt, zorg er dan voor dat je wat warme kleding, een wollen muts en een lange broek inpakt. Trainingsbroeken en warme pyjama’s zijn onmisbaar van mei tot en met september!

Verblijf verlengen

Zou je eventueel langer dan 2 weken in Zimbabwe willen blijven, laat het ons dan weten. In overleg met de organisatie kun je eventueel een project combineren.

Toelatingseisen

Je moet 17 jaar of ouder zijn om deel te nemen aan dit vrijwilligersproject in Zimbabwe. Daarnaast is een passie voor wilde dieren en ervaring met paardrijden een vereiste.

Vaccinaties

Bekijk de website van Thuisvaccinatie.nl voor meer informatie over de aanbevolen vaccinaties voor Zimbabwe.

Maaltijden

Er worden dagelijks 3 huisgemaakte maaltijden geserveerd op basis van zelfbediening. Vegetarische en beperkte veganistische opties zijn beschikbaar op verzoek. Mocht je dieetwensen of voedselallergieën hebben, dan is het belangrijk dat je ons dit vooraf laat weten. Houd er rekening mee dat ze niet kunnen voorzien in zeer specifieke voedingsbehoeften (bijvoorbeeld gluten-, zuivel- of tarwe-intolerantie). Dus als je dit nodig hebt, moet je speciaal voedsel meenemen. De chef-koks kunnen deze voor je bereiden naast de standaardmaaltijden van andere vrijwilligers. Daarnaast is er gratis koffie, thee, juice en water beschikbaar. Het water is trouwens veilig en schoon om te drinken.

Er is een bar bij het vrijwilligershuis waar je een kleine verscheidenheid aan snacks, alcoholische en koolzuurhoudende dranken kunt kopen. Je barrekening wordt aan het einde van je verblijf verrekend en dient contant in Amerikaanse dollars te worden betaald.

Startdatums

Klik op deze link voor meer informatie over de startdatums van het project Paardrijden & Wildlife bescherming in Zimbabwe.

Garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Stel je vraag aan ons!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.