Skip to main content

We krijgen veel vragen van bezorgde reizigers of het wel veilig is om naar Australië te reizen vanwege de bosbranden. Daarom houden wij de situatie goed in de gaten en hebben we direct contact met de plaatselijke reisorganisaties.

Is het veilig om naar Australië te reizen?

Hierin is het van belang om te kijken naar de feiten. De belangrijkste vraag is natuurlijk, waar vindt jouw reis plaats? Australië is ontzettend groot, ongeveer twee keer zo groot als Europa. Het gebied dat door de branden is verwoest heeft de omvang van België en is voornamelijk in de staat New South Wales. Reis je dus niet in een gebied waar de bosbranden in de buurt zijn, dan zul je weinig meekrijgen van de branden en is het veilig om te reizen en te genieten van een prachtige omgeving.

reisadvies_australie_02-01-2020

Mijn reis start in Sydney, wat moet ik doen?

Vanaf vandaag (3 januari) geldt door de bosbranden de noodtoestand voor de staat New South Wales. En Sydney ligt in deze staat. De noodtoestand is op dit moment van kracht tot 9 januari. Door mogelijke evacuaties moet er rekening worden gehouden met files en vertraagde of geannuleerde vluchten. Reis je dus in deze week naar Sydney? Neem dan persoonlijk contact met ons op zodat we kunnen kijken wat de beste oplossing is voor jouw reis.

Reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Op het nieuws zijn de bosbranden een dagelijks terugkerend nieuwsitem, waarbij schokkende beelden van de getroffen gebieden worden getoond. Het is echter ontzettend belangrijk om voor jezelf de feiten in de gaten te houden. Dit kun je doen door de adviezen van Buitenlandse Zaken te raadplegen.

Handige links die je kunt raadplegen

 STAAT BELANGRIJKE INFORMATIE
Alle Weather hazards in Australia (Google) – http://google.org/crisismap/australia 

Australian Fires Bushfire App 

New South Wales  NSW Rural Fire Service – https://www.rfs.nsw.gov.au/ 

NSW Rural Fire Service (bigger map, fires near me) https://www.rfs.nsw.gov.au/fire-information/fires-near-me 

Live Traffic NSW (shows closed roads) – 

https://www.livetraffic.com/desktop.html 

Bushfire Information Line, NSW Rural Fire Service – 1800 679 737 

Victoria  VIC Emergency – http://emergency.vic.gov.au/respond/ 
South Australia  South Australian Country Fire Service (bushfire conditions) – 

https://www.cfs.sa.gov.au/site/home.jsp 

Leave a Reply