Skip to main content

Als je gedachten afdwalen naar een reis door Mexico dan denk je misschien aan levendige festivals, Maya-ruïnes en prachtige stranden. En jij kunt deze dagdroom waarmaken!

Om je tijd te besparen bij het plannen van je reis, hebben we de 10 mooiste plekken die je in Mexico gezien moet hebben voor je op een rijtje gezet. Want alles kan in dit ongelooflijke land wat gevuld is met rijke culturele ervaringen, adembenemende natuurlijke wonderen en opwindende watersporten.

Of je nu in Mexico gaat surfen, een Spaanse taalcursus volgt of deelneemt aan een jongerenreis.. Op welke manier je ook door Mexico reist, je zult stranden met palmbomen, oude ruïnes, kleurrijke festivals, vuurwerk en een heerlijke keuken vinden die ervoor zorgen dat Mexico je favoriete reisbestemming wordt!

#1. Bezoek Chichen Itza, Yucatan

Chichén Itzá is een archeologische vindplaats en een UNESCO-werelderfgoed must-see voor iedereen die Mexico bezoekt. Deze eeuwenoude Maya stad dateert tot 600 na Christus, waar de Piramide van Kukulkan, misschien beter bekend als El Castillo, een onderdeel van is. Deze piramide zul je tijdens de Mexico Grande Jongerenreis zeker herkennen! Natuurlijk zijn er nog tal van andere adembenemende oude ruïnes te zien in Mexico. Denk hierbij aan Palenque, Calakmul en Teotihuacan.

#2. Wandel door het Sierra Norte-gebergte, Oaxaca

Wandelen door de glooiende heuvels van het Sierra Norte-gebergte is de laatste jaren steeds populairder geworden. De bergen in het noorden van Oaxaca zijn gevuld met eco-toeristische bedrijven, zoals mountainbiketochten en wandeltochten. Dankzij hun inspanningen blijft het ongerepte landschap in goede staat en is het een lust voor het oog. Als je op zoek bent naar leuke dingen om te doen in Mexico, zit je hier goed.

#3. Bekijk de cenotes in Tulum

De tropische kustplaats Tulum is op zich al een bezoek waard. Maar de Cenotes van Tulum zijn ook behoorlijk legendarisch. Deze beroemde met water gevulde poelen staan misschien overal op je Instagram-feed, maar ze zijn nog steeds ongelooflijk cool om tijdens de Mexico Yucatán Experience Jongerenreis zelf te zien en te ervaren. Enkele van de beste zijn Cenote Calavera, Gran Cenote en Cenote Nicte-Ha. Ook is het de moeite waard om meer te weten te komen over hun duistere geschiedenis en wat er mogelijk begraven ligt aan het einde van deze eindeloze onderwatertunnels.

#4. Blader door boeken in Cafebreria El Pendulo, Mexico-Stad

Cafebreria El Pendulo is een paradijs voor boekenliefhebbers! Deze boekhandel is deels café en deels bos. Dus ga voor een heerlijk kopje koffie genieten van deze bijzondere winkel en streep het af van je lijst met dingen om te doen in Mexico! Mexico-Stad is een van de leukste steden ter wereld, verweven met geschiedenis van de Azteekse periode tot de Mexicaanse revolutie. De lijst met dingen die je hier kunt doen is onuitputtelijk, van het bezoeken van unieke winkels tot het verkennen van parken, galerieën, musea en cantinas (een soort bar).

#5. Zwem naar Hidden Beach, Marietas Islands

Ondanks de naam is dit zandstrand niet bepaald een geheim en groeit het gestaag in populariteit. Overal op social media vind je dan ook de mooiste foto’s van dit strand voorbij komen. Dit prachtige strand ook wel bekend als Playa del Amor, the “beach of love” is gelegen in een grot, die alleen toegankelijk is door een stukje te zwemmen of te peddelen. Daarom verdient Hidden Beach op de Marietas-eilanden zeker een plekje op jouw Mexico bucket-list.

#6. Ga ziplinen in Puerto Vallarta

Op zoek naar een adrenalinestoot? In het levendige Puerto Vallarta kun je tokkelen door de toppen van de weelderige jungle. Puerto Vallarta is daarnaast ook de thuisbasis van enkele van de beste restaurants aan het strand, waar je heerlijk vers gevangen kreeft kunt eten. In het naastgelegen Punta Mita vind je de perfecte omstandigheden in afgelegen baaien voor beginnende surfers. Geen wonder dat deze omgeving wordt beschouwd als een van de gaafste plekken van Mexico.

#7. Bezoek Museo Frida Kahlo, Mexico-Stad

Een andere plek die je in Mexico-Stad moet bezoeken, is het Museo Frida Kahlo, ter ere van de iconische Mexicaanse kunstenaar Frida Kahlo. Dankzij de kobaltblauwe muren staat het museum vooral bekend als ‘The Blue House’. Wat eigenlijk het huis is waar Frida werd geboren en waar ze stierf. Het viert haar leven en toont enkele van haar meest ongelooflijke kunstwerken.

#8. Ontdek het onderwatermuseum van Cancun

Dit is zonder twijfel een van de leukste dingen om te doen in Cancún. Het ongelooflijke onderwatermuseum van Cancún heeft meer dan 500 sculpturen in drie verschillende onderwatergalerijen in de oceaan in het National Marine Park. Eerlijk gezegd, wat moet je nog meer weten, voeg het gewoon toe aan je reislijst.

#9. Ga ballonvaren in Teotihuacan

Genieten van een ballonvaart boven de oude Meso-Amerikaanse stad Teotihuacan? Klinkt behoorlijk episch! Dit is een van de mooiste manieren om de historie van Mexico vanuit een ander perspectief te zien. Tegelijkertijd kun je een ballonvaart van je lijst afvinken. Check!

#10. Bekijk de uitzichten vanaf Hierve el Agua, Oaxaca

Ongeveer een uur rijden van het Sierra Norte-gebergte ligt Hierve el Agua. Een reeks natuurlijke rotsformaties die bekend staat als de versteende watervallen. De minerale bronnen zijn op warmere dagen populair onder de lokale bevolking uit Oaxaca, en met een toenemend aantal toeristen, is het een goed idee om hier vroeg op de dag naar toe te gaan voor het beste uitzicht op dit natuurwonder.

Leave a Reply