Skip to main content

Het organiseren van reizen is een van de leukste banen die je kunt hebben. Dat wij dit mogen doen voor onze doelgroep is daarom ook iets waar we heel blij mee zijn. Reizen is fantastisch. Het geeft je nieuwe ervaringen, het leert je veel over andere culturen en je kunt je vrijheid proeven. Maar wat je niet moet vergeten is dat reizen ook veel schade kan aanrichten aan de natuur en je laat een ecologische voetafdruk achter. Dit betekent dat reizen niet altijd goed is voor het milieu. Als je bijvoorbeeld een vliegreis maakt stoot het vliegtuig allerlei gassen uit die niet goed zijn voor de omgeving. Gelukkig zijn er meerdere manieren om het milieu tegemoet te komen, en een voorbeeld daarvan delen wij graag met jullie. Wij gaan namelijk een samenwerking aan met Eden Reforestation Projects!

Eden Reforestation

Eden Reforestation Projects

Bij dit project gaat het er vooral om dat verloren bosgebieden hersteld worden. Een bos dat wordt gekapt of wat niet meer gezond is zorgt namelijk voor meerdere problemen. Zo zijn bossen vaak de leefomgeving voor veel dieren, is het de originele bron voor water en houden ze vaak potentiële overstromingen onder controle. Ook zijn bosgebieden vaak de focus voor de lokale boeren. Zodra bos verloren gaat moeten zij ook op zoek naar andere oplossingen. Eden Reforestation Projects is opgericht om deze bomen opnieuw te planten, en zo de omgeving voor iedereen weer sterker te maken. Sinds het bestaan van de organisatie hebben ze al meer dan 250 miljoen bomen gepland in Ethiopië, Madagaskar, Nepal, Haïti, Indonesië en Mozambique.

Missie en visie

Als Oak Travel steunen wij graag een non-profit organisatie zoals Eden Reforestation Projects. Ze zetten zich niet alleen in voor de lokale bosgebieden, ook zorgen ze ervoor dat de meest arme mensen aan de slag kunnen en een eerlijk loon verdienen. De medewerkers planten namelijk de bossen en herstellen de natuurgebieden in hun omgeving. De missie van de organisatie is dat ze in 2025 minimaal 500 miljoen bomen hebben gepland, en minimaal 10.000 mensen aan het werk hebben die ze hierbij helpen. Doordat ze de kosten laag houden, is de organisatie een van de meest erkende organisaties op dit vakgebied.

Lokale mensen aan het werk voor Eden Reforestation Projects
Bomen kweken voor Eden Reforestation Projects

Samenwerking

Om als Oak Travel zijnde iets voor de natuur te betekenen en de lokale bevolking iets terug te geven, hebben wij besloten een samenwerking aan te gaan met Eden Reforestation Projects. Per boeking die we binnenkrijgen gaan we namelijk 5 bomen laten planten! Dit is wat ons betreft een mooie manier om onze ecologische voetafdruk op een positieve manier tegemoet te komen. Het is voor ons ook fijn om onze doelgroep te laten weten dat ze niet alleen voor zichzelf reizen, maar ook voor de lokale bevolking van landen waar ze wellicht ook nog naar toe reizen.

Kijk voor meer informatie over het Eden Reforestation Project op hun website.
Of wil je ook graag je steentje bijdragen, Oak travel biedt verschillende vrijwilligersprojecten per land.

Leave a Reply