Skip to main content

Ben je klaar om Thailand te ontdekken zoals een echte local? Thailand is een absolute topper voor jonge backpackers die op zoek zijn naar hun eerste grote reisavontuur. Dit land is een smeltkroes van sensationele natuur, indrukwekkende tempels en hemels eten. En ja, het reizen hier is super easy!

Nu, laten we het hebben over een van de coolste features van Thailand: de markten. Dit zijn niet zomaar plekken waar je spullen koopt; hier vind je de lokale cultuur en gezelligheid. Het is waar locals chillen, de nieuwste roddels uitwisselen en hun dagelijkse boodschappen doen. En voor jou, als avontuurlijke reiziger, zijn deze markten de perfecte spot om te snuffelen tussen unieke koopjes, je smaakpapillen te testen met street food, en gewoon te genieten van de levendige vibes.

Dus, ready om te ontdekken waar je moet zijn? In deze blog zetten we de vijf meest awesome markten van Thailand op een rijtje. Of je nu op zoek bent naar de beste deals, de lekkerste snacks of gewoon een leuke tijd wilt hebben, deze markten hebben alles wat je hartje begeert. Pak je rugzak en maak je klaar voor een deep dive in het bruisende marktleven van Thailand!

Aanvragen van een e-visum

De Maeklong markt

De meest bijzondere markt die je in Thailand absoluut gezien wilt hebben is de Maeklong markt. De naam is misschien lastig uit te spreken, maar deze markt is zeker een bezoek waard. Heb je weleens eerder een trein dwars door de marktkraampjes zien rijden? Nee? Dat dachten wij al. Dat is namelijk precies wat er gebeurt op de Maeklong markt. Je kunt hier alles kopen wat je je maar kunt voorstellen. Van fruit tot snacks maar ook bijvoorbeeld kleding. Enkele minuten voordat de trein langskomt gaat er een belletje rinkelen over de speakers. Dit is het teken voor de verkopers om de speciaal ontworpen kraampjes dicht te vouwen totdat de trein voorbij is. Je vindt de Maeklong markt op ongeveer 60 kilometer afstand van Bangkok.

Damnoen Suduak Floating Market

Deze markt ken je waarschijnlijk wel van foto’s die je online tegenkomt. Het is letterlijk een drijvende markt, en de kraampjes vind je overal. Drijvend op het water of langs de kade. Je kunt deze markt bezoeken voor de ervaring, maar ook om serieus boodschappen te doen. De markt bestaat al meer dan 100 jaar en je vindt hier zowel toeristen als de lokale bevolking. Rondom Bangkok vind je verschillende drijvende markten die je kunt bezoeken, maar de meest originele is de Damnoen Suduak Floating Market. Deze vind je in Ratchaburi, op ongeveer 100 kilometer afstand van de hoofdstad.

Chiang Mai Night Bazaar

Chiang Mai is onder backpackers een populaire plek om – voor langere tijd – te bezoeken. Je vindt ook hier een fijne combinatie van cultuur, natuur en wildlife. Gecombineerd met deze elementen vind je hier de meest populaire markt van de stad: de Chiang Mai Night Bazaar. Je vindt deze markt op de kruising van Chang Khlan met Loi Khro Road. Ze beginnen meestal met opbouwen rond 18:00 uur, en je kunt hier lekker rondstruinen tot een uur of 22:30 uur. Anders dan op veel andere markten kun je hier nog veel meer verschillende dingen kopen. Denk aan etenswaren, snacks en kleding maar ook CD’s, DVD’s en sieraden.

Bezoek markten in Thailand Bangkok

Chatuckak Weekend markt

Als je voor een paar dagen in Bangkok verblijft en op zoek bent naar meerdere markten om te bezoeken, kun je ook naar de Chatuckak Weekend Markt gaan. Deze markt wordt gezien als een van de grootste markten ter wereld! Je kunt hier ook alles kopen wat je je maar kunt voorstellen. Belangrijk hierbij is wel dat je zoveel mogelijk afdingt, vooral aan toeristen wordt veel geld verdiend op deze markt. Het is ook handig om een beetje van de Thaise taal te leren. Hoe meer je in de lokale taal kunt spreken, hoe kleiner de kans is dat je wordt opgelicht.

Warorot Food Market in Chiang Mai

In Chiang Mai heb je, naast de Night Market, meerdere markten die je kunt bezoeken. De Warorot Food Market is een markt voor echte food liefhebbers. Op deze markt vind je vooral op het gebied van eten alles waar je naar op zoek bent. Denk aan verse groenten en fruit, maar ook lokaal klaargemaakte desserts waar het water je van in de mond loopt. De bezoekers van de markt zijn voornamelijk afkomstig uit Thailand zelf, maar dat maakt de ervaring voor toeristen juist meer bijzonder. Dit is dus vooral de plek waar je heen gaat voor een echte Thaise authentieke ervaring. Naast eten verkopen ze ook kleding en sieraden op de Warorot Market. Maar zoals je je kunt voorstellen is deze collectie niet zo indrukwekkend als op andere markten.

Waar je ook heen gaat in Thailand, op iedere plek vind je wel een indrukwekkende markt. Of het nou gaat om de producten die ze te koop aanbieden, of de cultuur die je hier kunt proeven, het is altijd gaaf om over een markt te dwalen!

Leave a Reply