Skip to main content

Een rondreis door Australië, een land aan de andere kant van de wereld, wie wil dat nou niet. Het is een heel eind vliegen, maar toch weerhoudt deze afstand veel reizigers er niet van om DownUnder te bezoeken. De Oostkust van Australië is het meest populair onder toeristen, en hier vind je dan ook veel informatie over als je online gaat zoeken. Aan deze kant van Australië vind je natuurlijk ook de bekende steden Sydney, Gold Coast en Cairns. Maar West-Australië is voor veel reizigers een verrassing. Een minder standaard bestemming omdat het simpelweg minder bekend is. Welke steden kun je bijvoorbeeld bezoeken aan deze kant van het land? Welke indrukwekkende routes kun je rijden? Wij helpen je graag een handje op weg in dit blog.

Startpunt Perth

Als je besluit de Westkust van Australië te bezoeken begin je hoogstwaarschijnlijk in Perth. Dit is een unieke en interessante stad, maar tevens ook een van de weinige steden aan deze kant van het land. Het is vaak net iets duurder om naar Perth te vliegen dan bijvoorbeeld naar Sydney, maar het is absoluut de moeite waard. Vanuit Perth kun je gemakkelijk een auto of campervan huren en richting het zuiden rijden. In Perth kun je een bezoek brengen aan King’s Park, dit is een van de meest groene parken in de omgeving. Ook kun je een bezoek brengen aan Fremantle Harbour, een van de drukste havens van heel Australië. In het weekend vind je hier een bijzondere markt. Je kunt hier dan bijzondere lokale producten kopen en genieten van live muziek.

Rondreis

Voor een rondreis vanuit Perth kun je bijvoorbeeld naar het zuiden rijden. Hier is de meest gangbare route te vinden. Over het algemeen staat de westkust bekend om de schitterende, rauwe natuur waar je van gaat houden. Je kunt in principe zelf bepalen hoelang je de tijd neemt om deze rondreis te voltooien. Het is zelfs al te doen in korter dan een week, maar als je onderweg ook wil genieten van bijvoorbeeld alle stranden zou je iets langer de tijd kunnen nemen. Denk bijvoorbeeld aan twee tot drie weken.

Rottnest Island

Als je in de havenstad Fremantle verblijft, kun je vanuit hier een toffe dagtrip naar Rottnest Island maken. Je bent vanuit de haven ongeveer 1,5 uur onderweg met de ferry. Eenmaal aangekomen op Rottnest Island kun je lekker een dagje rondneuzen. Het eiland is niet super groot, dus na een dag heb je het ook wel gezien. Houd er wel rekening mee dat dit eiland vrij prijzig is. Wie van wildlife houdt is hier helemaal aan het goede adres, op dit eiland lopen namelijk Quokka’s rond! Rottnest Island is ook een geschikte bestemming voor strandliefhebbers, je vindt hier namelijk het meest blauwe water wat je je maar kunt voorstellen.

Margaret River

Vanuit Perth kun je doorreizen naar Margaret River. Dit is een plaatsje op een aantal uur rijden vanuit Perth en het ligt aan de gelijknamige rivier. Als je de markt op zaterdag bezoekt, kun je hier heerlijk verse ingrediënten kopen voor je avondmaal. Ook zijn hier een aantal mooie grotten te bekijken waarin zich immense kristallen vormen. Als je nog meer van de natuur wil zien zijn hier een aantal trails te lopen in het National en State Forest. Wanneer je genoeg activiteit hebt ondernomen kun je plaatsnemen in een van de vele restaurantjes die je hier kunt vinden. Proef vooral alle lokale lekkernijen!

Hiliger National Park

Iets meer richting het binnenland vind je het indrukwekkende Hiliger National Park. Als je zelf een fourwheeldrive bij je hebt kun je hier een aantal mooie routes rijden. Er zijn in dit park ook diverse trails te lopen die absoluut de moeite waard zijn en ook hier vind je diverse grotten die je kunt gaan bekijken. Maar wat je ook van plan bent in het Hiliger National Park, houd er rekening mee dat het park geen faciliteiten heeft voor toeristen.

Denmark

Inderdaad, in Australië bestaat een dorpje dat Denmark heet. Voor de tropische afsluiting van je reis, voordat je Albany bereikt, moet je in Denmark zijn. Hier vind je namelijk tropische stranden met helderblauw water, omringd door tropische bomen. Als je in Denmark bent kun je bijvoorbeeld de Greens Pool bezoeken. Hier kun je op een zomerdag een verkoelende duik nemen en genieten van de omgeving. Andere indrukwekkende bezienswaardigheden zijn Elephant Rock en Monkey Rock. Lights Beach en The Wilson Inlet zijn twee andere plekken die je kunt bezoeken voor een verkoelende duik.

Vanuit Denmark reis je uiteindelijk door naar Albany, van waaruit je – via Perth – terug naar Nederland kan vliegen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om vanuit daar de rest van Australië te ontdekken. En wij kunnen je helpen met wat je ook wilt. werken en reizen, met een camper touren of een groepsreis, het kan allemaal in Australië.

Leave a Reply