Skip to main content

Als je onderzoek doet naar een reis door Amerika, vind je talloze opties en manieren om dit deel van de wereld te ontdekken. De meest avontuurlijke manier is om een camper te huren en van plek naar plek te rijden, om zo op de meest onbewoonbare plekken uit te komen. Maar als je minder tijd hebt en toch graag dat ‘echte’ Amerikaanse gevoel wilt krijgen, kun je altijd kiezen voor een stedentrip. Natuurlijk is Noord-Amerika als werelddeel zo ontzettend groot dat er talloze toffe steden zijn om te bezoeken, maar uiteraard steken hier een aantal steden bovenuit. In deze blog vertellen wij je graag meer over onze favoriete bestemmingen voor een stedentrip naar Amerika!

In Los Angeles met de West to East Groepsreis

New York

The city that never sleeps. Veel mensen willen ooit een keer in New York geweest zijn. Dat vinden we niet zo gek! De stad is super groot, heeft ontzettend veel activiteit te bieden en alleen een paar uur rondlopen is al een toffe ervaring. Om alles te ontdekken wat deze stad te bieden heeft kun je toch gerust – minimaal – een week blijven. Dit moet natuurlijk wel in je budget passen want het is geen goedkope stad. Een betaalbaar hotel of hostel in de stad is moeilijk te vinden, en als je op zoek bent naar een gemiddeld hotel kun je hoge prijzen verwachten. Qua activiteiten is in New York van alles te doen. Zo heb je voor de echte musicalliefhebbers natuurlijk Broadway, en iedereen die veel series kijkt kan een aantal plekken bezoeken waar deze zijn opgenomen. Maar ook de echte foodie of avonturier kan hier z’n hart ophalen!

San Francisco

Deze stad is misschien wel ‘het tegenovergestelde’ te noemen van New York. Natuurlijk is het ook een wereldstad, maar wanneer je hier rondloopt zou het net zo goed een groot dorp kunnen zijn. Er is weinig hoogbouw en ook vind je hier schitterende natuur. Er is bijvoorbeeld een indrukwekkende haven waar je talloze zeehonden kunt spotten, en er zijn voldoende parken waar je zonnige middagen kunt doorbrengen. Uiteraard vind je hier ook de activiteiten zoals in een stad. Je kunt bijvoorbeeld Alcatraz bezoeken, een beroemde gevangenis in de baai van San Francisco of een fietstocht maken richting de Golden Gate Bridge. Het is een super leuke en interessante stad, die je het echte ‘Amerikaanse gevoel’ geeft.

Chicago

Ook al zijn andere steden vaak populairder, Chicago is absoluut een goede bestemming voor een stedentrip. De stad kent als bijnaam ‘Windy City’ en dat is vanwege de ligging aan de oever van Lake Michigan. Het wordt afgeraden deze stad in de winter te bezoeken, het wordt hier namelijk gemakkelijk -5 graden. Een echte zomerbestemming dus! In Chicago kun je van alles doen. Denk bijvoorbeeld aan het beklimmen van de Willis Tower, het hoogste gebouw in de stad. Of zet jezelf op de foto bij ‘The Bean’, wat je waarschijnlijk wel kent wanneer je Chicago op Google opzoekt. Maar omdat Chicago in de zomer heerlijke temperaturen kent, kun je ook lekker een dagje naar het strand. Of je huurt een fiets om heerlijk rond te crossen! Chicago is van alle markten thuis, en een super goed alternatief voor bijvoorbeeld New York.

In New York voordat de East Coast Adventure Groepsreis van start gaat

Los Angeles

LA is een van de grootste steden van Amerika en staat vooral bekend om de vele beroemdheden die hier wonen. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Hollywood, waar je de acteurs op straat tegen kunt komen of diverse filmlocaties kunt bezoeken. Als je wilt gaan winkelen, kun je terecht op Rodeo Drive. Je hebt hier wel een dikke portemonnee voor nodig, maar ook als je die niet hebt is het erg vermakelijk hier een tijdje rond te struinen. Ook met warm weer kun je prima vertoeven in LA. Ga bijvoorbeeld naar het strand, leer surfen op Venice Beach of struin over de Santa Monica Pier.

Seattle

Deze stad is waarschijnlijk niet de eerste waar je aan denkt wanneer je op zoek gaat naar een stedentrip in Amerika. Maar ondanks de redelijke ‘onbekendheid’ is hier ontzettend veel te doen en te beleven. Het belangrijkste beeld van de stad is natuurlijk de ‘Space Needle’. Deze toren is gebouwd zodat het bestand is tegen aardbevingen en stormen. Je vindt deze toren in Seattle Centre, een centrum vol met kunst en musea. Ook muziek is in Seattle altijd belangrijk geweest. Als het lekker weer is kun je terecht aan het Waterfront. Hier kun je genieten van het schitterende uitzicht op de skyline van Seattle, vaak onder het genot van live muziek! De echte kunstliefhebber kan hier ook z’n hart ophalen. De stad zit namelijk vol met indrukwekkende musea en andere toonaangevende kunst.

Leave a Reply