Skip to main content

Of je nu al regelmatig op vakantie bent geweest of juist nog weinig hebt gereisd, het verlangen om de wereld te ontdekken leeft in velen van ons. Voor veel (toekomstige) reizigers kan het echter lastig zijn om keuzes te maken en de eerste stappen te zetten. Het plannen van een reis, of het idee om alleen op pad te gaan, kan overweldigend zijn. Hoe begin je bijvoorbeeld met alles? En welke landen zijn veilig om als backpacker te bezoeken?

Het is belangrijk om overal ter wereld je gezond verstand te gebruiken, maar in sommige landen moet je extra voorzichtig zijn. Wij helpen je graag op weg door de 6 beste bestemmingen voor jouw allereerste backpackreis op een rijtje te zetten. Zo kun je met vertrouwen aan jouw avontuur beginnen en de wereld ontdekken op een veilige en plezierige manier.

Thailand

Waarschijnlijk denk je zelf ook aan Zuidoost-Azië als werelddeel om een van je eerste reizen te maken. Deze backpack bestemming is namelijk goed bereisbaar en ook de lokale bevolking is gewend aan westerse toeristen. Thailand is een van de eerste landen in dit gebied van de wereld die backpackers met open armen heeft ontvangen. Het brengt natuurlijk geld in het laatje, maar ook is de bevolking vaak bereid reizigers dingen te leren over hun cultuur. In Thailand vind je een grote variatie aan bezienswaardigheden. Zo zijn er ontzettend veel tempels die je kunt bezoeken, heerlijke stranden waar je languit kunt relaxen en een schitterende natuur als je van activiteiten houdt. Ook biedt het land heel veel mogelijkheden om rond te reizen. Zo stap je gemakkelijk in het vliegtuig (voor binnenlandse vluchten), rijden er overal treinen en ook de bus brengt je overal naar toe. Tussen de vele tropische eilanden heb je talloze organisaties die je met de boot van de ene naar de andere plek brengen! En het is voordelig dat veel mensen vrij goed Engels spreken.

Peru

Er zijn maar weinig bestemmingen die het allemaal hebben, maar Peru is er een van. Een trektocht naar Machu Picchu zou op de bucketlist van elke backpacker moeten staan. Maar ook de Amazone rivier in een kano afdrijven en het verkennen van de kleurrijke cultuur in de Andes zijn must-do’s. Heb je tijd over om deze backpack bestemming verder te ontdekken? Ga dan naar de kust van Peru om van de zon te genieten en de golven van wereldklasse te trotseren. De stranden van Peru zijn enkele van de beste plekken op aarde om te surfen. De 1.000 km lange kustlijn krijgt een constante deining van de Stille Oceaan en is verwijderd van de zee-mist die het grootste deel van het jaar de zuidkust omhult.

Vietnam

In de afgelopen jaren is Vietnam ontzettend in populariteit toegenomen onder backpackers. Het land is rijk aan een interessante cultuur en geschiedenis, en heeft daarnaast indrukwekkende natuur en schitterende stranden. Wel heb je meerdere weken nodig om het land rond te reizen, het is namelijk ontzettend uitgestrekt. Maar ook hier vind je talloze mogelijkheden om rond te reizen. Kies bijvoorbeeld een binnenlandse vlucht als je minder tijd hebt, en reis met de bus als je wat avontuurlijker bent. Het enige waar je voor Vietnam rekening mee moet houden is dat je voor binnenkomst een visum op zak moet hebben.

Reisgenoten tijdens de Bali Groepsreis
Bali en Gili Eilanden Groepsreis
Ontdek de neonlichten van Tokyo tijdens de Japan Explorer Groepsreis

Indonesie

Ook Indonesië is een populaire backpack bestemming in Azië dat vaak wordt bezocht door beginnende backpackers. Je vindt hier een groot aantal eilanden die allemaal iets unieks hebben en waar je absoluut naar toe wil. Het voordeel van Indonesië is dat het land zo goed te bereizen is, en je gemakkelijk een aantal eilanden kunt combineren in een rondreis van een paar weken. Ook is het goedkoop, spreekt de lokale bevolking goed Engels en leer je onderweg veel mensen kennen. Voor je allereerste backpackreis kun je bijvoorbeeld mooi beginnen op Java, doorreizen naar Bali en eindigen in het tropische paradijs Gili Trawangan.

Nieuw-Zeeland

Wellicht komt Nieuw-Zeeland niet als eerste land in je op als je denkt aan backpacken. Het eerste waar je rekening mee moet houden is dat je voor Nieuw-Zeeland wel een groter budget moet hebben dan voor de meeste landen in Azië. Je kunt hier een auto of camper huren en zelf rondreizen, of met een groepsreis door het land reizen. Het voordeel van Nieuw-Zeeland is dat je je vaak ontzettend vrij voelt, vooral met kamperen. Je kunt namelijk op heel veel plekken gratis kamperen en dan ben je natuurlijk een met de natuur. In Nieuw-Zeeland spreekt iedereen Engels en ook is het een heel veilig land. Met een busreis van Kiwi Experience leer je gemakkelijk nieuwe reizigers kennen en als je zelf kampeert maak je vaak vrienden op diverse overnachtingsplekken.

Japan

Ook voor een reis door Japan moet je je portemonnee opentrekken, maar het is absoluut de moeite waard. Het grootste voordeel van Japan is dat het een ontzettend beschaafd land is, en je je hier absoluut welkom en op je gemak voelt. In de meeste grote steden spreekt de bevolking goed Engels en ze zijn altijd bereid je met alles te helpen. Ook voor de eventuele cultuurshock is Japan een geschikte bestemming. Het is uiteraard nog steeds een compleet andere wereld, maar alle faciliteiten in dit land zijn absoluut te vergelijken met de westerse standaarden, en vaak nog beter.

Leave a Reply