Backpacken

Maak met de lokale bus en trein een

Backpackreis in Amerika & Canada

Door de grote afstanden in Amerika en Canada denk je misschien niet direct aan een backpackreis. Niet zo gek, want veel reizigers huren een camper of sluiten aan bij een jongeren groepsreis. Als jij toch net even buiten je comfort zone wilt, dan is een backpackreis door Noord-Amerika een goed reis alternatief. Met de flexibele reispas stap je op de lokale bus en/of trein, waardoor je onderweg veel reizigers met hetzelfde doel ontmoet. Naast de reispas zijn er ook activiteiten met een lokale gids en enkele maaltijden inbegrepen. Je reist dus op eigen tempo van a naar b, wat natuurlijk perfect aansluit bij een backpackreis.

Oak Travel heeft een selectie gemaakt van de beste flexibele reispassen in Amerika en Canada. Zit jouw backpackreis er niet tussen of wil je er 2 combineren? Neem dan gerust contact met ons op en wij helpen je bij het plannen van jouw reis door Noord-Amerika.

FLEXIBELE CROSSING
BACKPACKREIS
19+ dagen

 

Los Angeles «» New York
€1475,-

FLEXIBELE ROCKIN’
BACKPACKREIS
14+ dagen

 

New York «» New Orleans
€975,-

FLEXIBELE COMBO
BACKPACKREIS
12+ dagen

 

New York » Toronto »
New York
€795,-

FLEXIBELE SUNSHINE
BACKPACKREIS
12+ dagen

 

Miami «» New Orleans
€595,-

De 6 populairste road trips voor een

backpack avontuur in Amerika

Boek alvast maar je vliegtickets en je bent klaar om te gaan! Want deze lijst met populaire road trips brengt je al een heel eind op weg. Of je nu met vrienden, je partner of helemaal alleen gaat, deze beroemde routes zullen je versteld doen staan. Alles wat je nodig hebt voor een epische roadtrip is een zonnebril, een goede afspeellijst en flexibele reispas of een campervan. Zet je schrap!

Pacific Coast Highway

Deze rit langs de kliffen van Californië biedt adembenemende uitzichten op de kust, dorpjes aan zee en het klassieke Amerika. Begin met het rijden over de Golden Gate Bridge in San Francisco op weg naar het zuiden richting Santa Cruz, waar de geest van de jaren 60 nog voortleeft. Cruise langs de kust naar Monterey, waar je een tussenstop kunt maken om walvissen te spotten voordat de reis verder gaat naar Big Sur, een landelijke gemeenschap die geliefd is bij zowel artiesten als hippies. Daarna gaat de route verder naar de prachtige zandstranden van Malibu en de glamour van La La Land, voordat de grensstad San Diego wordt bereikt.

Maak een backpackreis in Amerika met een roadtrip van San Diego naar San Francisco

Route 66

Misschien wel de beroemdste roadtrip van allemaal, Route 66 strekt zich uit van Chicago tot Santa Monica met onderweg enkele typisch Amerikaanse bezienswaardigheden. Helaas maakt de zogenaamde Mother Road geen deel meer uit van het Amerikaanse wegennet en zijn veel delen ervan in verval geraakt. Maar laat dat je niet afschrikken! Rijd vanuit Grant Park westwaarts richting St. Louis, op weg naar klassieke Route 66-bezienswaardigheden, zoals de Eisler Brothers General Store en de Cadillac Ranch van Amarillo. Verken Santa Fé voordat je aankomt in Arizona, waar de Painted Desert op je wacht. De spookstad Calico is je laatste stop voordat je de Santa Monica Pier bereikt, waar je een ritje kunt maken in het iconische reuzenrad.

Florida Keys

Deze klassieke, relaxte rit van Miami naar Key West is perfect voor wie onderweg wil relaxen. Je komt binnen via het paradijselijke eiland Key Largo, de toegangspoort tot de Florida Keys. Stop en neem deel aan een Everglades tour, voordat je geniet van een lokale maaltijd in Marathon. Vervolgens kom je aan bij de Seven Mile Bridge, de langste en beroemdste brug van de Keys. Geniet onderweg van het kristalheldere water terwijl je Big Pine Key nadert, de grootste van de Lower Keys. Dwaal door mangrove paden op zoek naar dolfijnen en tropische vogels voordat je uiteindelijk aankomt in Key West. De plek waar Ernest Hemingway ooit woonde.

Maak een backpackreis in Amerika met een roadtrip naar de Florida Keys

US Route 20

Deze epische snelweg van kust tot kust is de langste weg van Amerika. Het strekt zich uit van Boston, Massachusetts tot Newport, Oregon, omvat 12 staten en snijdt door het hart van Amerika. Finger Lakes is een ontspannende eerste stop voordat je verder gaat naar Cleveland. Halverwege mag je Nebraska’s Ashfall Fossil Beds niet missen, laat hier je innerlijke Indiana Jones de vrije loop. Daarna neemt de reis je mee op een mooie rit door de Lamar Valley om bizons te spotten en te genieten van het spectaculaire landschap van Yellowstone National Park, voordat je de Cascades oversteekt om in Newport aan te komen.

Four Corners

Het zuidwesten van Amerika herbergt een unieke mix van een prachtige horizon en landschap, uitgesleten door natuur en tijd. De reis begint in Flagstaff, vanwaar je naar het oosten gaat naar het ongelooflijke Petrified Forest National Park. De volgende must-see is Monument Valley, spectaculair op zich, maar ook de thuisbasis waar Arizona, Utah, Colorado en New Mexico samenkomen. De laatste etappe van deze rit brengt je door het prachtige San Juan-gebergte naar het ski-resort Telluride. Sluit de reis af met een adembenemende gondelrit naar Mountain Village.

Maak een backpackreis in Amerika met een roadtrip

Blue Ridge Parkway

Als je op zoek bent naar het buitenleven, dan heeft de Blue Ridge Parkway het allemaal. Deze weg verbindt Shenandoah en de Great Smoky Mountains, twee van de meest populaire nationale parken in de Verenigde Staten. Beginnend in Charlottesville, Virginia, duurt het niet lang voordat je Shenandoah bereikt, met 200.000 hectare aan paden, bossen, grotten, bergen en watervallen die wachten om ontdekt te worden. Als dat nog niet genoeg actie voor je is, is er iets verderop Humpback Rock, dat een adembenemend uitzicht biedt op de Blue Ridge Mountains. Maar misschien wachten de meest ontzagwekkende bezienswaardigheden op je aan het einde van de route, in het Great Smoky Mountains National Park.