Skip to main content
Goed voorbereid op reis

naar Noord-Amerika

Bij een vertrek naar Amerika en Canada is een goede voorbereiding voor je reis erg belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van een visum, maar ook aan een goede reisverzekering met werelddekking. Kijk ook eventueel op reisprik.nl of je vaccinaties nodig hebt. Hieronder lees je meer over een juiste reisvoorbereiding voor Noord-Amerika.

Reis naar Noord-Amerika met

een goede reisvoorbereiding

Reizen door Noord-Amerika is ontzettend populair en dat is natuurlijk niet zonder reden. Of je nu wilt surfen, skiën, relaxen en wandelen, alles is mogelijk in Amerika en Canada! Misschien weet je niet precies waar je moet beginnen, welke route het beste bij je past of twijfel je tussen het huren van een camper of het boeken van een jongerenreis.

En daarnaast is het natuurlijk erg belangrijk een goede reisvoorbereiding te treffen en ook daar kunnen we jou bij helpen. Lees onderaan de pagina meer over het aanvragen van een ESTA en/of ETA, maar ook het uitzoeken van een goede reisverzekering is erg belangrijk. Bekijk goed in je reisschema of je voor zowel Amerika als voor Canada een reistoestemming moet aanvragen, want ook voor een kort bezoek aan de Canadese Niagara Falls heb je een ETA nodig.

Lees naast de praktische zaken van een reisvoorbereiding, je ook goed in over Noord-Amerika. Denk bijvoorbeeld aan het klimaat, want Amerika en Canada zijn zo groot dat je verschillende soorten weer kunt verwachten. Dit maakt je reis natuurlijk wel super uitdagend en spontaan, want vooral als je met een camper reist kun je altijd van de route afwijken. Een goede reisvoorbereiding is dus belangrijk, en is misschien wel net zo leuk als je reis door Noord-Amerika zelf!

Visum aanvragen

Voor Amerika & Canada

Visum Amerika

Wil je een reis maken van minder dan 90 dagen door Amerika , dan heb je geen visum nodig maar wel een ESTA-reistoestemming genaamd ‘Electronic System for Travel Authorization’. Deze kun je hier aanvragen.

Visum Canada

De Nederlandse en Belgische paspoorthouders hebben geen visum nodig voor een verblijf in Canada van maximaal 6 maanden, maar zijn wel verplicht om een ETA-reistoestemming aan te vragen. Ook als je alleen overstapt in Canada moet je in het bezit zijn van een ETA.

Verzekeringen van

FBTO aanvragen

Bij een goede reisvoorbereiding hoort natuurlijk ook een reis- en annuleringsverzekering. Tijdens de reis kan er altijd wat gebeuren, dus het is erg belangrijk om jezelf goed te verzekeren. Je wilt namelijk in het buitenland niet voor behoorlijke kosten komen te staan, wat je later niet meer terug kan krijgen.

Bij FBTO ben je voor alle verzekeringen aan het juiste adres. Je kunt naast een kortlopende- en annuleringsverzekering, ook een lang-op-reis verzekering aanvragen. Klik hier voor de FBTO voorwaarden van de lang-op-reis verzekering.