Skip to main content

Colombia Adventure

1945,-
Cartagena
Medellin
12 dagen

Reis mee met deze actieve
jongerenreis door Colombia

Je hebt het vast op tv en in films gezien, maar dit is je kans om Colombia in het echt te ontdekken! Vooral voor de avontuurlijke reiziger is deze 12-daagse Colombia Adventure jongeren groepsreis een geweldige trip. Want je ontdekt op een actieve manier deze unieke bestemming. Je krijgt de kans om dit te doen met een uitdagende wandeling door oerwouden en langs steile hellingen naar de ‘Lost City of Teyuna’. Waar je wordt beloond met een ongelooflijk uitzicht op de bergen van de Sierra Nevada. Verder zal er genoeg tijd zijn om het bruisende Cartagena en het opkomende Medellin te verkennen. Waar wacht je nog op, dit is je kans om de prachtige natuur en steden van Colombia te ontdekken!

Wil nog meer ontdekken van Latijns-Amerika? Kies dan voor de Mexico Grande Groepsreis, waarmee je langs de mooiste plekken van Mexico reist!

Lost City trek met de Colombia Adventure Groepsreis

Inclusief

 • Hulp voor vertrek
 • Vliegveld ophaalservice
 • 7 overnachtingen in hostels/hotels
 • 4 overnachtingen op een camping
 • 1 overnachting bij een gastgezin
 • 9 keer ontbijt
 • 7 keer lunch
 • 4 keer diner
 • Binnenlandse vlucht
 • Energieke mede-reisgenoten
 • Professionele (inheemse) begeleiding
 • Activiteiten zoals omschreven bij de hoogtepunten

Exclusief

 • Vliegticket
 • Reisverzekering
 • Visum (indien nodig)
 • Overige maaltijden
 • Vaccinaties
 • Persoonlijke uitgaven

Hoogtepunten

 • Verken zelf Cartagena en Santa Marta
 • Trek naar The Lost City met een inheemse gids (dag 4 t/m dag 8)
 • Verblijf bij verschillende basiskampen, zoals Ricardito Camp, Mumake Camp en Paraiso Camp
 • Trek door de stomende jungle en landelijke Kogi-gemeenschappen
 • Rondleiding Tayrona National Park
 • 1200 treden beklimmen die door de Tayrona bevolking zijn gebouwd
 • Ontspannen in Tangaga
 • Verken de opkomende stad Medellin
 • Bezoek de wijk Comuna 13
 • Lunch bij de gemeenschap Las Berracas de la 13

Reisschema

Dag 1 & 2 - Cartagena

Je kan vandaag op elk moment aankomen. Er zijn geen geplande activiteiten, dus voel je vrij om te verkennen of uit te rusten. Ontdek vanavond de lokale smaak van het bruisende Plaza Trinidad en ga naar een lokale bar om je medereizigers te leren kennen. Maak nieuwe vrienden onder het genot van een paar drankjes en maak je klaar voor het avontuur van je leven.

Dag 2 is aan jou om deze koloniale kuststad te verkennen. Dwaal door de straten van de historische oude stad, bekijk het fort San Felipe of word vies met een modderbad en massage bij de Totuma vulkaan. De groepsleider zal je helpen met de vele optionele activiteiten in Cartagena.

Dag 3 - Cartagena naar Santa Marta

We reizen vandaag als een local, want we nemen de openbare bus naar de havenstad Santa Marta. Profiteer van je vrije tijd met een bezoek aan het Goudmuseum, ga winkelen voor de laatste benodigdheden (waarschijnlijk heb je nog wat nodig voor de Lost City trek) of ontspan op het strand.

Dag 4 - Santa Marta naar Ricardito Camp (The Lost City Trek)

Word wakker en ga op weg naar het dorp El Mamey waar je trektocht naar de Lost City of Teyuna begint. Wandel door de stomende jungle en landelijke Kogi gemeenschappen. Geniet en laat het allemaal op je inwerken – dit is je kans om een ​​glimp op te vangen van de lokale manier van leven in de afgelegen riviervalleien van de Sierra Nevada Mountains. Je luncht in het dorp en wandelt ongeveer 4 uur naar het eerste basiskamp.

Lost City Trek van 8 kilometer

Deze eerste dag is relatief eenvoudig en een goede manier om rustig aan te beginnen. Er is een combinatie van bergopwaartse en vlakke stukken die leiden naar de eerste camping. Je gaat bergopwaarts om Ricardito Camp te bereiken, plaatselijk bekend als Vista Hermosa (prachtig uitzicht). Dus leun achterover en geniet van het adembenemende uitzicht. Als het weer goed is, zijn zonsondergangen en zonsopgangen hier niet te missen.

Dag 5 - Ricardito Camp naar Teyuna Paraiso Camp (The Lost City Trek)

Wandel verder de weelderige jungle in op weg naar Ciudad Perdida. Wees voorbereid – vandaag wordt het een pittige trektocht. Bekijk de unieke, ronde hutten die deel uitmaken van enkele van de Kogi-dorpen in de omgeving. Kom ’s middags aan bij het kamp voor wat broodnodige ontspanning aan de rivier.

Lost City Trek van 15 kilometer

Je begint vroeg in de ochtend met wandelen langs de Buritaca River. Je loopt door boerderijen die worden gebruikt voor het verbouwen van koffie of het fokken van vee. Klimmen op dit deel van de tocht kan een uitdaging zijn, aangezien de route bergopwaarts gaat vanaf de rivierbedding en door de vochtige jungle.

Dag 6 - Teyuna Paraiso Camp naar Mumake Camp (The Lost City Trek)

Word vroeg wakker en begin aan je trektocht naar Ciudad Perdida. Beklim de 1200 oude trappen en verken de verschillende heilige plaatsen van Lost City. Wandel vandaag verder door de diepe jungle over kronkelende paden langs bananenbomen en cacaoplanten, terwijl je je een weg baant richting Mumake Camp.

Lost City Trek van 9 kilometer

Je gaat vandaag de 1200 treden beklimmen die door de oude Tayrona bevolking zijn gebouwd. Dit is een zeer steile klim, maar de beloningen van deze klim zijn het meer dan waard. Eenmaal op locatie zal de gids de geschiedenis van de Lost City uitleggen en wat er bekend is over de oorsprong ervan. Er wordt geschat dat slechts 10% van de locatie is ontdekt. Het grootste deel van de tocht van vandaag gaat bergafwaarts, wat zwaar kan zijn voor de knieën, een wandelstok kan eventueel handig zijn.

Dag 7 - Mumake Camp naar Ricardito Camp (The Lost City Trek)

Je vertrekt vroeg uit Mumake Camp. Wandel langs het dorp El Mamey en arriveer bij Ricardito Camp waar je luncht en de rest van de dag tot rust komt.

Lost City Trek van 9 kilometer

We gaan terug langs hetzelfde pad door dichtbegroeide groene jungle, passeer bananenbomen, Kogi-gemeenschappen en graslanden. Ga bergopwaarts om Ricardito Camp te bereiken, plaatselijk bekend als Vista Hermosa (prachtig uitzicht).

Dag 8 - Ricardito Camp naar Taganga (The Lost City Trek)

Geniet vanmorgen van je laatste uitzicht op de jungle, terwijl je terug loopt naar Machete Pelao. Er is een transfer naar Tangaga inbegrepen, waar je de rest van de dag kunt ontspannen. Je hebt zeker een paar drankjes verdiend na deze 5-daagse trektocht!

Lost City Trek van 8 kilometer

Vervolg de wandeling terug naar Machete Pelao en volg dezelfde route die je al eerder hebt gevolgd. De landbouwgrond zal je bekend voorkomen, maar het landschap blijft spectaculair.

Dag 9 - Tayrona National Park

We gaan vandaag naar Tayrona National Park voor een wandeling met een lokale gids. Ervaar de ongelooflijke natuur, terwijl je meer leert over de rijke, natuurlijke diversiteit van Noord-Colombia.

Houd er rekening mee dat Tayrona National Park op bepaalde data in februari, juni, oktober en november gesloten is. De inheemse groepen in het gebied geloven dat moeder natuur een maand rust nodig heeft en dat er gedurende deze tijd onderhoud aan het park wordt gedaan. Als je reis in data valt, bezoeken we Taironaka Park om meer te weten te komen over de lokale Kogi-bevolking.

Dag 10 - Tayrona National Park naar Medellin

Vandaag vliegen we met de groep van Santa Marta naar Medellín. Het bruisende Medellín, ooit een beruchte stad, is veranderd in een van de veiligste bestemmingen van Latijns-Amerika. Leer de omgeving kennen met een oriëntatiewandeling en een avondje uit met je mede-reisgenoten.

Oriëntatiewandeling

Geniet van een korte wandeling door de stad met je groepsleider. Hij/zij zal je enkele tips geven over het vinden van supermarkten, centrale pleinen en geldautomaten. Voor meer specifieke of diepgaande informatie is een officiële rondleiding aan te raden.

Dag 11 - Medellin

Verken vandaag met de groep Medellín en bezoek de wijk Comuna 13, een getransformeerde gemeenschap. Begin aan de wandeltocht en geniet van een heerlijke lunch verzorgd door de gemeenschapsorganisatie Berracas de la 13. Daarna is er vrije tijd om een musea te bezoeken of deel te nemen aan een historische rondleiding.

Dag 12 - Uitchecken

Vandaag neem je helaas afscheid van je ‘nieuwe vrienden’. Wellicht ga je op weg naar een nieuw avontuur of misschien staat vandaag je terugvlucht naar huis gepland. De groepsleider staat voor je klaar als je nog vragen hebt.

Extra informatie

Vliegveld ophaalservice

Er is een vliegveld ophaalservice inbegrepen tijdens deze 12-daagse jongerenreis in Colombia. Bij aankomst in Cartagena word je naar de accommodatie in het centrum gebracht. Geniet van een welverdiende siesta, voordat je de groep en stafleden ’s avonds ontmoet.

Maaltijden

Tijdens deze Colombia Adventure jongerenreis zijn er ook verschillende maaltijden inbegrepen. Er is 9 keer een ontbijt, 7 keer lunch en 4 diners inbegrepen. Voor een lokale maaltijd buiten de deur liggen de prijzen tussen de €4,- en €7,-. Je eet als groep meestal samen, zodat je een grotere verscheidenheid aan gerechten kunt proeven en van elkaars gezelschap kunt genieten. Dit is niet verplicht!

Accommodatie

Tijdens deze reis wordt gebruik gemaakt van een verscheidenheid aan hostels en hotels. In veel gevallen zijn ze misschien niet zoals je thuis gewend bent, aangezien service en efficiëntie kunnen variëren. Een aantal nachten hiervan zullen in een dorm kamer zijn. Dit kan betekenen dat 4 tot 6 reizigers een kamer delen. Ook hebben de meeste accommodaties een gedeelde badkamer.

Op de campings slaap je in hangmatten of stapelbedden, met een klamboe als bescherming. Er zijn koude douches en spoeltoiletten. Sommige campings hebben verlichting en stopcontacten, hoewel deze niet altijd gegarandeerd beschikbaar zijn. Vanwege de luchtvochtigheid raden we af om een ​​slaapzak mee te nemen, omdat het daar te warm voor is. Wel is het aanbevolen om een laken mee te nemen.

Binnenlandse vlucht

Er is een binnenlandse vlucht van Santa Marta naar Medellin inbegrepen. Dit wordt door onze lokale partner ter plaatse geboekt.

Reisvoorbereiding

Als je niet voor verrassingen wilt staan tijdens deze jongeren groepsreis, is het belangrijk dat je zorgt voor een goede reisvoorbereiding. Vooral het uitzoeken van een goede reisverzekering en het nagaan of je een visum en vaccinaties nodig hebt, zijn erg belangrijk. Bekijk onze pagina Reisvoorbereiding Latijns-Amerika voor meer informatie.

Startdatums

Klik op deze link voor meer informatie over de startdatums van de Colombia Adventure jongeren groepsreis.

Toelatingseisen

Wanneer je 18 jaar of ouder bent, kun je deelnemen aan deze 12-daagse groepsreis van Cartagena naar Medellin.

Lost City trek

Wandeldagen duren tussen de 4 en 6 uur per dag en het hoogste punt is 1.200 m (3.937 ft) in de Lost City zelf. De vochtigheid en de hitte maken de tocht uitdagend. Het hele jaar door ligt de temperatuur over het algemeen rond de 30-35 graden.

Tijdens de trektocht moet je je eigen uitrusting dragen. We raden daarom aan om niet meer mee te nemen dan nodig is. En denk aan een goede backpack die comfortabel op je rug zit. Het is mogelijk om een ​​muilezel te huren, tegen een kostprijs van $45,- USD per dag.

Jungle
Aangezien het grootste deel van deze tocht door de jungle gaat, moet je rekening houden met de aanwezigheid van muggen en andere insecten. We raden ten zeerste aan om een ​​vorm van insectenwerend middel mee te nemen. Hoewel de campings klamboes over de bedden en hangmatten hebben, kunnen muggen soms onvermijdelijk zijn. Een slaaplaken kan ook ’s nachts insectenbeten helpen voorkomen.

Drinkwater
Het water komt rechtstreeks uit de rivieren en op elk kamp kun je je flessen bijvullen. Het is goed behandeld met filters, maar toch, soms als er hevige regenval is, komt het water na het behandelingsproces een beetje vies door. De aanwezigheid van mineralen soms een gevoelige maag van streek maken. Normaal gesproken is het water goed, maar er zijn ook winkeltjes bij de kampen en bij checkpoints langs de route waar je flesjes water kunt kopen.

Vervoer

Je maakt tijdens deze Colombia Adventure groepsreis gebruik van verschillende vervoersmiddelen, waaronder een 4×4 bus, het vliegtuig, de lokale bus en natuurlijk je eigen voeten (Lost City trektocht).

Fysieke conditie

Je maakt stevige wandelingen op verschillende hoogtes en je maakt ook gebruik van de fiets. Het is een uitdagende jongerenreis, dus je moet wel beschikken over een redelijk goede conditie.

Mede-reisgenoten

Tijdens deze jongerenreis door Colombia gaan er maximaal 16 andere reizigers mee. Je mede-reisgenoten komen van over de hele wereld, voornamelijk uit Noord-Amerika en Europa. Je maakt snel nieuwe vrienden, dus wie weet kun je na deze groepsreis met een reisgenoot verder reizen.

Garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Stel je vraag aan ons!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.