Skip to main content

Cuba Actieve Taalreis

vanaf 995,-
Havana
Havana
2 of 4 weken

Activiteiten en Spaans leren met
een taalreis in Cuba

Tijdens de Cuba actieve taalreis leer je de echte Cubaanse cultuur kennen! Geniet dag en nacht van Havana, leer Spaans en dans Salsa en leer over de geschiedenis van dit unieke land. Maar ook krijg je via een van de vrijwilligersinitiatieven de kans om in contact te komen met de lokale gemeenschap en op deze manier iets terug te geven aan deze warme en vriendelijke mensen.

Cubaanse cultuur

Deze 2- of 4-weekse taalreis bestaat uiteraard uit Spaanse lessen, maar ook danslessen en daarnaast leer je de geschiedenis van Cuba en Havana te begrijpen en ervan te genieten. Een land met een rijke culturele mix, vervaagde beroemde prachtige neoklassieke architectuur, klassieke Amerikaanse auto’s, merkwaardige hoogbouw uit het Sovjettijdperk, livemuziek op elke straathoek en exotische dans, de lijst is eindeloos. Je zult je snel thuis voelen en de kennis en het vertrouwen opdoen om in je eigen tijd van de stad te genieten, met nieuwe reizigers en Cubaanse vrienden. Je bent ondergedompeld in de Cubaanse cultuur – geniet ervan!

Wil je liever in Costa Rica een Spaanse taalcursus volgen? Bekijk dan de Costa Rica Taalreis waarbij je niet alleen de Spaanse taal leert, maar ook de gaafste activiteiten onderneemt, leert surfen en onderdeel uitmaakt van de vrijwilligerswerkprogramma’s.

Groepsfoto in Havana

Inclusief

 • Hulp voor vertrek
 • Vliegveld ophaalservice
 • 13 of 27 overnachtingen
 • Ontbijt en lunch
 • 6 of 13 Spaanse lessen in groepsverband
 • 5 danslessen
 • 24/7 begeleiding

Hoogtepunten
2 weken

 • Welkomstwandeling in Havana Vieja
 • Dans- & Spaanse lessen
 • Culturele wandeling naar Malecon
 • Historische wandeling naar belangrijkste pleinen Oud Havana
 • Vrijwilligerswerk
 • Strandexcursies
 • Vrijwilligerswerk in Paseo del Prado
 • Bezoek salsaclub
 • Culturele wandeling Havana
 • Historische rondleiding Castillo El Morro
 • Bezoek ‘Casa de Che’
 • Bezoek tabakswinkel met langste sigaar ter wereld
 • Parisien Cabaret Show in iconisch Hotel National

Exclusief

 • Vliegticket
 • Reisverzekering
 • Visum (indien nodig)
 • Overige maaltijden
 • Reisvaccinaties
 • Persoonlijke uitgaven

Hoogtepunten
4 weken

 • De activiteiten zoals genoemd bij hoogtepunten 2 weken
 • 4-daagse trip naar Viñales
 • Begeleide welkomsttour Viñales
 • Zonsopgangswandeling naar lokale boerderij
 • Paardrij-tocht naar tabaksboerderij
 • Bezoek Cueva del Indio & Mural de la Prehistoria
 • Bezoek tabaksfabriek
 • Begeleide wandeling van Paseo de Prado en Callejon de Hamel
 • Bezoek Santera Culture
 • Oorlogsmuseum (Fidel & Cubaanse revolutie)
 • Ambachtelijke markten voor souvenirs

Weekschema

Lees hier meer over de leuke activiteiten, taallessen en culturele bezoekjes die gepland staan tijdens deze 2- of 4-weekse taalreis in Cuba.

Week 1

Ben je klaar voor een unieke ervaring in Cuba?

Op deze eerste dag (maandag) leren we Havana kennen door een welkomstwandeling in la Havana Vieja. We bezoeken lokale winkels, laten je zien waar je geld kunt wisselen en geld pinnen. En wijzen je de beste restaurants, zodat je de weg weet voor de komende weken.’s Middags heb je je eerste Spaanse les van de week.

Dinsdag begin je met een Spaanse les in de ochtend en ’s middags heb je je eerste dansles, dus trek je dansschoenen maar uit de kast. De volgende dag begint weer met een Spaanse les en daarna doen we een culturele wandeling naar de Malecon, de beroemde, zeven kilometer lange boulevard langs de straat Florida in Havana.

Een begeleide historische wandeling naar de belangrijkste pleinen van Oud Havana staat donderdag op het programma. Dit is een hele dag, dus de Spaanse les maakt deel uit van de wandeling met je gids. Eens kijken hoe je het in de praktijk doet na je eerste dagen Spaanse les. Vrijdag beginnen we weer met Spaanse les en daarna doe je mee met een van de vele vrijwilligersinitiatieven. Een unieke kans om in contact te komen met de lokale gemeenschap en iets terug te doen voor deze warme en vriendelijke mensen.

Het weekend heb je geen Spaanse les, maar we hebben natuurlijk wel leuke opties om deze 2 ‘vrije’ dagen te vieren. Zo is er een begeleide strandexcursie inbegrepen, kun je vrijwilligerswerk in Paseo del Prado doen en ga je een avond naar een salsaclub.

Let op: Bij het 2-weekse programma staat vrijdagmiddag een dansles gepland ipv het vrijwilligersproject.

Week 2

Breng je Spaans in de praktijk!

Deze week heb je van maandag t/m vrijdag weer Spaanse les in de ochtenden, behalve woensdag, dan krijg je weer les op locatie.

Op maandagmiddag doen we ook een culturele wandeling in het centrum van Havana. Dinsdagmiddag heb je een dansles. Woensdag doen we voor een hele dag een historische rondleiding door Castillo El Morro, het grootste fort in Latijns-Amerika. Ook gaan we naar ‘Casa de Che’ en naar een tabakswinkel om de langste sigaar ter wereld te zien. De Spaanse les zal ook deze week tijdens de wandeling zijn, dus breng de nieuw geleerde woorden maar in de praktijk, je gids zal je de vaardigheden leren. Donderdagmiddag na de Spaanse les en lunch hebben we weer een dansles. Vrijdagmiddag geef je weer terug aan dit prachtige land met het vrijwilligersproject.

Het weekend kun je meer vrijwilligerswerk doen als je dat zou willen en we gaan een begeleid avondje uit naar de Parisien Cabaret Show in het iconische Hotel National.

Let op: Bij het 2-weekse programma is het vertrek op zondag.

Week 3

Welkom in Viñales!

In week 3 gaan we 4 dagen naar Viñales en hebben we even geen Spaanse les, maar je kunt uiteraard alles wat je geleerd hebt in de praktijk oefenen. Na aankomst hebben we in de middag een welkomst tour met een gids.

De volgende dag gaan we voor een zonsopgangswandeling naar een lokale boerderij. Na het ontbijt kunnen we even relaxen tot de lunch. Daarna gaan we met een paardrijtocht naar een tabaksboerderij bezoeken.

Woensdag is het tijd voor een begeleid bezoek aan Cueva del Indio, een oude grot met spectaculaire grotschilderingen en archeologische overblijfselen van oude beschavingen. Na de lunch bezoeken we de verbazingwekkende Mural de la Prehistoria. Deze muurschildering heeft een lengte van 120 meter en is een van de grootste openluchtschilderijen ter wereld.

Op donderdag reizen we terug naar Havana en heb je een vrije middag. De volgende dag gaan we naar een tabaksfabriek en hebben we een dansles.

Tijdens het weekend hebben we niet alleen een begeleide strandexcursie en wandeling van Paseo de Prado naar Callejon de Hamel, maar er staat ook een show op het programma.

Week 4

Je laatste week in Cuba! 

Tijdens de laatste week heb je iedere ochtend Spaanse les. Daarnaast ga je nog genoeg leuke dingen doen, zoals naar het ‘Santeria Culture’. Dinsdag heb je nog een laatste dansles. Woensdag bezoek je met een gids het oorlogsmuseum om meer te weten te komen over Fidel en de Cubaanse revolutie. Donderdag doe je vrijwilligerswerk en vrijdag ga je onder begeleiding naar de ambachtelijke markten voor de beste souvenirs en natuurlijk ga je nog een laatste avond uit met de groep. Na deze onvergetelijke 4 weken, kun je het weekend nog zelf op pad, want je kunt tot en met zondag blijven.

Extra informatie

Prijzen Cuba Taalreis

2 weken – €995,00
4 weken – €1895,00

Vliegveld ophaalservice

Bij aankomst op Havana International Airport word je opgehaald voor een transfer naar de accommodatie. Je kunt het beste een vlucht boeken waarmee je op zondag aankomt, zodat je tijd hebt om te settelen voordat de introductie op maandagochtend begint. Mocht je op zaterdag willen aankomen, dan kunnen we voor €45,- een extra nacht voor je bijboeken.

Ondersteuning

Het Oak Travel team zorgt ervoor dat alles voor vertrek van A tot Z is geregeld. Tijdens de actieve taalreis door Cuba kun je terecht bij de reisleiders, maar ook dan staat het team van Oak Travel 24/7 voor je klaar via WhatsApp, e-mail en natuurlijk telefonisch.

Toelatingseisen

Je kan deelnemen aan deze taalreis als je 17 jaar of ouder bent. Je bent (en reist) tijdens deze 2 of 4 weken met een internationale groep, dus je moet ook wel een teamplayer zijn.

Extra kosten

Diners, drankjes, toegang tot clubs en musea zijn niet inbegrepen. De duurste van de activiteiten tijdens deze taalreis is het bezoek aan Parisien Cabaret, dit kost ongeveer $50,- USD en is inclusief diner en drankjes. Voor andere avondjes uit, kun je $10,- tot $20,- USD budgetteren.

Visum & Reisverzekering

Je reisvoorbereiding is belangrijk voor aanvang van een verre reis. Heb je een visum nodig, heb je een reisverzekering aangevraagd en welke vaccinaties zijn belangrijk voor een reis naar Cuba? Bekijk alle nodige informatie op onze pagina Reisvoorbereiding Latijns-Amerika.

Startdatums

Klik op deze link voor meer informatie over de startdatums van deze Spaanse taalreis in Cuba.

Spaanse les

Op de eerste dag krijg je een korte test om je niveau en doelstellingen vast te stellen. Je krijgt les van een gediplomeerde leraar. De lessen zijn telkens 3 keer 45 minuten met tussendoor pauzes van 15 minuten om op te frissen.

Dansles

De 1-uur durende danslessen bevatten Salsa, maar afhankelijk van je voortgang kun je ook kennis maken met Kizomba, Bachata, Reggaeton, Son, Rueda de Casino, Mambo, Cha Cha Cha en Rumba! De lessen worden op korte loopafstand van de Casa gegeven door een gediplomeerde dansleraar, en ’s avonds zijn er VEEL gratis locaties voor livemuziek waar je je ‘huiswerk’ kunt maken!

Accommodatie

Je verblijft in ‘Casa Jakera’ en hier deel je een slaapzaal met andere studenten. Ook is het mogelijk om voor een toeslag bij een andere nabijgelegen Casa te verblijven met je eigen kamer inclusief badkamer. Casa Jakera is eind 2015 geopend en beschikt over gedeelde slaapkamers met airconditioning, aparte douche- en toiletfaciliteiten, eetkamers en veel comfortabele binnen- en buitenruimtes (inclusief ruim dakterras). Hier kun je relaxen met je nieuwe vrienden of genieten van de koele bries en het geweldige uitzicht op de straten beneden. Zoals in het grootste deel van Havana, kun je ook op deze centrale locatie de unieke sfeer van de stad voelen.

Veelgestelde vragen

Wil je meer weten? Bekijk dan onze pagina met veelgestelde vragen en een handige inpaklijst. Of ga bijvoorbeeld direct naar thuisvaccinatie.nl als je meer wilt weten over welke vaccinaties je nodig hebt voor Cuba.

Garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Stel je vraag aan ons!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.