Skip to main content

Vrijwilliger klassenassistent

vanaf 1995,-
Windhoek, Namibie
4 tot 10 weken

Help in Namibie op school als
vrijwilliger klassenassistent

Als vrijwilliger klassenassistent werk je op een basisschool in Namibië. Hierbij help je de volgende generatie van de lokale San-gemeenschap een boost te geven die ze nodig hebben om een betere en gezondere toekomst op te bouwen. De basisschool bij dit project werd opgericht in 2009, met als doel gratis onderwijs en ondersteuning te bieden aan alle kinderen van het project.

Uitdagingen van het vrijwilligerswerk

Minder dan 1 op de 5 San-kinderen gaat naar de basisschool, dit komt door financiële problemen en sociale vooroordelen. Discriminatie van de San verhindert dat veel kinderen passend onderwijs krijgen en gaat zo ver dat ze niet worden geaccepteerd op reguliere scholen. Veel San-kinderen spreken geen Engels en zijn daarom niet in staat om effectief te leren. Ook discrimineren overheidsscholen San-kinderen vaak, ze accepteren ze niet op school. De uitdagingen zijn enorm. Daarom worden alle kinderen die met steun van het project naar school gaan als een groot succes beschouwd. En jij kan je steentje daarin bijdragen als vrijwilliger klassenassistent.

Schoolkinderen helpen in Namibië als klassenassistent

Inclusief

 • Hulp voor vertrek
 • Vliegveld transfers
 • Alle overnachtingen op het project
 • 3 maaltijden per dag
 • Projectkosten en -benodigdheden
 • 24/7 ondersteuning door ervaren internationale en lokale medewerkers
 • Volledige oriëntatie

Exclusief

 • Vliegticket
 • Reisverzekering
 • Visum (indien nodig)
 • Vaccinaties
 • VOG-verklaring
 • Persoonlijke uitgaven

Werkzaamheden

 • Klusjes in de klas; zoals opdrachten uitdelen, opruimen en dagelijkse presentaties voorbereiden.
 • Kindbegeleiding; bijvoorbeeld kinderen begeleiden/bijstaan bij correct gedrag bij (bijvoorbeeld) naar het toilet gaan, schoenen strikken en handen wassen na speeltijd.
 • Luisteren naar en observeren van de lessen van de leraar.
 • Een bepaalde activiteit of klastaak presenteren die in overeenstemming is met het leerplan (op aanvraag van de leraar). Deze kans is echter niet gegarandeerd.
 • Betrokken zijn bij buitenschoolse activiteiten, zelfs activiteiten die in bepaalde weekenden kunnen plaatsvinden.
 • Eventuele aanvullende taken die redelijkerwijs kunnen worden geïnstrueerd.

Lokale school

De school en de uren

Vrijwilligerswerk op de school is alleen mogelijk tijdens de schooldagen, maandag t/m vrijdag. De weekenden zijn vrij, tenzij er een geplande weekendschoolactiviteit plaatsvindt. Vrijwilligers worden voorafgaand aan hun bezoek op de hoogte gebracht van tussentijdse pauzes, feestdagen en schoolvakanties.

De schooluren zijn van 7 tot 12 uur en dan zijn er sport & buitenschoolse activiteiten van 14.30 tot 17.00 uur. Weekendactiviteiten: als er weekend school gerelateerde activiteiten worden gepland (niet meer dan één weekend per maand), wordt van klassenassistent vrijwilligers verwacht dat ze deelnemen aan de planning en uitvoering van de weekendactiviteit.
Vrijwilligers ondertekenen overigens een gedragscode van de school en stemmen ermee in zich te houden aan alle waarden, regels en voorschriften van de school.

'Elk kind verdient het recht op onderwijs'

Door kwaliteitsonderwijs te bieden aan de San-bevolking van Namibië, vermindert het project de armoede door de kinderen een toekomst te bieden waarin ze meer kans hebben om zelf te verdienen. De school ontvangt geen overheidsfinanciering, maar is afhankelijk van de vrijgevigheid van donateurs en schoolvrijwilligers om te kunnen blijven functioneren. Het project is gepassioneerd dat elk kind het recht op onderwijs verdient, en biedt een positieve leeromgeving voor kinderen om hun kennis uit te breiden en inzicht te krijgen in het belang van onderwijs in hun toekomst. De school is een plek waar passie wordt aangemoedigd en enthousiasme wordt gekoesterd. Het is een plek waar kinderen van de San-bevolking kunnen leren en bedachtzame studenten kunnen worden die trots zijn op hun opleiding.

Extra informatie

Startdatums & prijzen

Klik op deze link voor meer informatie over de startdatums en de prijzen van het klassenassistent vrijwilligerswerkproject in Namibië. Er geldt een minimum verblijf van 4 weken. Dit programma is niet beschikbaar tijdens schoolvakanties, feestdagen of tussentijdse vakanties.

Toelatingseisen

Je moet 17 jaar of ouder zijn om deel te nemen aan het klassenassistent project in Namibië. Daarnaast moet je een teamplayer zijn en een passie hebben voor kinderen. Ook heb je een kwalificatie in het onderwijs nodig of je bent in opleiding. Daarnaast is er een VOG-verklaring verplicht.

Vliegveld Transfers

Aankomst op elke dag van de week. Er is gratis vervoer beschikbaar van en naar Windhoek International Airport of Windhoek City bij aankomst en vertrek. Je krijgt een introductiepresentatie de dag na je aankomst.

Vaccinaties

Bekijk de website van thuisvaccinatie.nl voor meer informatie over de aanbevolen vaccinaties voor Namibië.

Klimaat

Windhoek heeft een halfwoestijnklimaat, met zeer hete zomers en milde winters en temperaturen die ’s nachts sterk dalen. Gemiddeld schijnt de zon in Namibië ongeveer 300 dagen per jaar. De zomer is van oktober tot april, waar de temperaturen 40 graden Celsius kunnen bereiken en ’s nachts dalen tot onder de 0 graden Celsius, dus neem naast zomerkleding ook een dikke trui mee. De gemiddelde dagelijkse temperatuur varieert van 20 tot 30 graden Celsius.

De neerslag valt meestal tussen november en maart, wanneer zware onweersbuien kunnen worden verwacht. De winter is van mei tot september met heerlijke warme dagen die in contrast staan met zeer koude nachten, wanneer de temperatuur vaak tot onder het vriespunt daalt. De meest populaire tijd om aan dit project deel te nemen is tussen maart en oktober, wanneer de regenval het laagst is en de temperaturen mild.

Accommodatie

De accommodatie beschikt over tweepersoons- of driepersoonstenten (gedeeld met andere vrijwilligers van hetzelfde geslacht). Er is ook een wasserette, bar, zwembad en een koffie- en souvenir winkel aanwezig. Vanwege het slechte ontvangst is er bij dit project geen WiFi aanwezig. Zorg er dus voor dat je een lokale simkaart met data bij de luchthaven koopt.

Maaltijden

Er worden dagelijks 3 maaltijden geserveerd. Heb je bepaalde dieetwensen? Laat het ons dan direct weten.

Vrije tijd

In je vrije tijd kun je eventueel met een transfer (tegen betaling) naar het stadscentrum om souvenirs en eten te kopen. Daarnaast zijn er genoeg activiteiten in de omgeving die je kunt ondernemen. Vraag de project coördinator naar de mogelijkheden.

Visum

Als Nederlander of Belg mag je maximaal drie maanden in Namibië verblijven zonder een visum aan te vragen. Neem contact op met de Ambassade van Namibië in Brussel wanneer je langer dan 3 maanden vrijwilligerswerk wilt gaan doen.

Projecten combineren

Ja, het is zeker mogelijk om de Vrijwilliger klassenassistent met andere projecten te combineren. Sluit je bijvoorbeeld na dit project aan bij het Wildlife Rescue Project, waarbij je wilde gewonde dieren redt en verzorgt. Of neem een kijkje bij onze andere vrijwilligersprojecten en laat ons weten wat je wensen zijn.

Verblijf verlengen

Een minimaal verblijf van 4 weken is vereist voor dit project. Mocht je langer dan 10 weken in Namibië vrijwilligerswerk willen doen, laat het ons dan weten. In overleg kun je verlengen of een project combineren.

Garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Stel je vraag aan ons!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.