Skip to main content

Wildlife Rescue Project

vanaf 1745,-
Kruger Park
2 tot 12 weken

Met dit project in Zuid-Afrika
help je dieren in nood

Geniet tijdens het Wildlife Rescue Project van geweldige ontmoetingen met de wilde dieren. De geredde dieren die je in het opvangcentrum tegen komt zijn vaak gewond of wees. Dus sluit je als vrijwilliger aan bij het reddingsteam voor dieren in het wild in Zuid-Afrika. Jij bent hier samen met andere vrijwilligers van groot belang. Door een groeiende menselijke populatie in dit gebied, worden de wilde dieren tot conflicten met de lokale bevolking gedwongen. Dus veel dieren hebben echt jouw hulp nodig! Je helpt deze dieren te verzorgen en te rehabiliteren, met als doel om ze uiteindelijk weer vrij te laten in hun natuurlijke leefomgeving.

Hoe mooi zou het zijn als jij ook in andere Afrikaanse landen kunt bijdragen?

Gepassioneerd door natuurbehoud en wil je bijdragen aan het redden van enkele van de meest iconische bedreigde diersoorten van Afrika? Dan is het Neushoorn & Olifanten Vrijwilligerswerk Project voor jou! Deze wilde dieren in Zimbabwe worden bedreigd door illegale stroperij, overbevolking en verlies van leefgebied.

Vrijwilliger aan het werk in het Wildlife Rescue opvangcentrum

Inclusief

 • Hulp voor vertrek
 • Alle overnachtingen
 • 3 maaltijden per dag
 • Vliegveld transfers
 • Transport van en naar project
 • Projectkosten en benodigdheden
 • 24/7 ondersteuning door ervaren internationale en lokale medewerkers
 • Volledige oriëntatie om ervoor te zorgen dat je verantwoord bijdraagt

Exclusief

 • Vliegticket
 • Reisverzekering
 • Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)
 • Visum
 • Optionele activiteiten
 • Persoonlijke uitgaven
 • $25,- USD donatie aan het Sustainability Fund

Hoogtepunten

 • Speel een praktische rol in een rehabilitatiecentrum voor dieren in het wild in de buurt van het beroemde Kruger National Park
 • Doe waardevolle ervaring op in dierenverzorging, reddings- en vrijlatingstechnieken en natuurbehoud
 • Dieren rehabiliteren, zodat ze met succes weer in het wild kunnen worden vrijgelaten
 • Observeer getrainde professionals en neem deel aan de individuele zorg- en vrijlating plannen voor elk dier
 • Leer meer over Afrikaanse dieren in het wild, zoals hoe je ze kunt volgen, hun natuurlijke gedrag en de bedreigingen waarmee ze worden geconfronteerd
 • Verken de omgeving tijdens safari’s door het Kruger National Park en uitstapjes naar Blyde River Canyon
 • Leef en werk samen met andere natuurliefhebbers van over de hele wereld

Werkgebieden

Wildlife Revalidatie en Zorg

Als vrijwilliger voor rehabilitatie van dieren in het wild zullen je handen vuil worden, maar de beloning – wetende dat je hebt geholpen bij het redden en rehabiliteren van kwetsbare dieren – is het harde werk waard!

Je speelt een grote rol bij het uitvoeren van dagelijkse verzorging van de dieren in het centrum. Dit kan het verzorgen van bushbaby’s, wrattenzwijnen, antilopen, caracals, stekelvarkens of andere dieren in het wild omvatten. Enkele andere werkzaamheden zijn het bereiden van voedsel, het voeren van de dieren, het schoonmaken van verblijven, het oogsten van vegetatie, het monitoren van gedrag en andere klusjes die nodig zijn voor het dagelijkse welzijn van de Afrikaanse dieren.

Hoewel er een dagelijkse routine is, kunnen reddings- en revalidatiewerkzaamheden onvoorspelbaar zijn, dus verwacht het onverwachte – je weet nooit welke dieren je hulp nodig hebben als je in de Afrikaanse bush bent!

Instandhoudingswerk

Je leeft midden in een natuurlijke leefomgeving van onder andere de zebra’s, impala’s en andere dieren, dus er zullen eindeloze mogelijkheden zijn om het omringende ecosysteem te leren kennen.

Als vrijwilliger voor rehabilitatie van dieren in het wild, zul je ook betrokken raken bij verschillende andere activiteiten die deel uitmaken van natuurbeschermingswerk. Zoals leren over het gedrag van de lokale diersoorten, het volgen van dieren in het wild en het verzamelen van gegevens. Dieren worden van veraf gevolgd om gegevens te verzamelen over onder andere hun gezondheid. Als een dier in gevaar is, werkt het team samen om ervoor te zorgen dat er een oplossing wordt gevonden. En jij mag hier als vrijwilliger deel van uit maken!

Extra informatie

Wildlife Rescue Projectkosten

– 2 weken €1745,-
– 3 weken €2045,-
– 4 weken €2345,-
– 5 weken €2595,-
– 6 weken €2845,-
– 7 weken €3095,-
– 8 weken €3345,-
– 9 weken €3595,-
– 10 weken €3845,-
– 11 weken €4095,-
– 12 weken €4345,-

Startdatums

Klik op deze link voor meer informatie over de startdatums van het Wildlife Rescue project in Zuid-Afrika.

Vliegveld Transfers

Je wordt op zondag van het vliegveld Hoedspruit in Zuid-Afrika opgehaald. Kom je eerder aan, zorg er dan voor dat je op zondag weer op het vliegveld van Hoedspruit bent, want daar word je namelijk opgehaald.

Locatie

Tijdens het Wildlife Rescue Project woon je in de Greater Kruger Regio in Zuid-Afrika. De diversiteit van de regio is ongeëvenaard; savannes, bossen, regenwouden en watervallen zijn slechts een klein eindje rijden. De diverse landschappen herbergen de meest iconische dieren in Afrika, zoals de legendarische “Big 5” – leeuw, luipaard, neushoorn, olifant en buffel. Het Kruger National Park ligt op anderhalf uur rijden.

Breng het weekend door in het Kruger National Park en maak zeker een rit langs de spectaculaire Panorama Scenic Route. Dit is een waar natuurwonder met stromende watervallen en de ontzagwekkende Blyde River Canyon – een van de grootste canyons op aarde.

Accommodatie

Je verblijft op locatie bij het Umoya Khulula Wildlife Centre, een prachtig landgoed omgeven door citrusboerderijen, bossen en prachtige ravijnen. De maaltijden worden geserveerd onder een rieten dak met uitzicht op het weelderige ravijn, terwijl de slaapzalen voor vrijwilligers gezellig, volledig uitgerust en naar geslacht opgesplitst zijn. Het hoogtepunt is natuurlijk je eigen jacuzzi op slechts een steenworp afstand van het vrijwilligershuis – de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de Afrikaanse zonsondergangen.

Maaltijden

Iedere dag zijn er 3 maaltijden inbegrepen. Er wordt ook rekening gehouden met de dieetwensen van vrijwilligers.

Garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Projecten combineren

Ja, het is zeker mogelijk om projecten te combineren. Kijk bij onze andere vrijwilligersprojecten en laat ons weten wat je wensen zijn.

Vrije tijd

Ontmoet leeuwen, cheetah’s en olifanten tijdens safari’s door het Kruger National Park en de omliggende reservaten. Ga op jacht naar watervallen in de Blyde River Canyon – een van de grootste canyons ter wereld! Een braai (BBQ) aan de voet van de Debengeni watervallen mag ook niet ontbreken.

Een van de beste manieren om de Greater Kruger gebieden te ervaren, is door tijdens een safari gewoon achterover te leunen en te ontspannen! Breng je nieuwe vaardigheden in de praktijk voor het volgen van dieren in het wild tijdens boswandelingen of ga op stap met de andere vrijwilligers. Deel levensverhalen, praat over jullie wederzijdse liefde voor dieren en geniet er gewoon van om elkaar te leren kennen. Je weet nooit wie je tegenkomt tijdens je vrijwilligersreis. Een van de beste manieren om te waarderen waar je bent, is door te ontspannen in het moment en te genieten van de frisse lucht en de surrealistische geluiden van Afrika.

Klimaat

Het Umoya Khulula Wildlife Centre ligt in het halfwoestijnklimaat. Ze zijn het hele jaar door gezegend met goed weer. Het zomerseizoen (oktober tot maart) kan best nat en heet zijn. De warmste maanden van het jaar zijn meestal december, januari en februari. Het winterseizoen (april tot september) is droog en zonnig. De koelste maanden zijn juni en juli, wanneer het ’s nachts en ’s ochtends vroeg koud wordt.

Verblijf verlengen

Zou je eventueel langer dan 12 weken in Greater Kruger willen werken, laat het ons dan weten. In overleg met de organisatie kunnen we eventueel een uitzondering voor je maken.

Toelatingseisen

Je moet 17 jaar of ouder zijn om deel te nemen aan dit project in Zuid-Afrika. Daarnaast is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) een vereiste.

Visum

Je hebt geen visum nodig wanneer je korter dan 90 dagen in Zuid-Afrika verblijft. Bij de Immigratiedienst op het vliegveld ontvang je een sticker in je paspoort. Daarnaast moet je paspoort bij terugkomst nog 30 dagen geldig zijn.

Vaccinaties

Bekijk de website van Thuisvaccinatie.nl voor meer informatie over de aanbevolen vaccinaties voor Zuid-Afrika.

WiFi

Zuid-Afrika heeft een paar verschillende mobiele netwerkproviders, waarvoor simkaarten bij de meeste winkels of op de luchthaven kunnen worden gekocht. Op de project locatie is namelijk beperkt internet (WiFi) beschikbaar.

Stel je vraag aan ons!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.