Skip to main content

Een camperreis door Nieuw-Zeeland staat bij veel mensen op de bucketlist. Met een camper rondreizen geeft je veel vrijheid, en de mogelijkheid om op plekken te komen waar je met het openbaar vervoer zeker niet komt. Bij het boeken van jouw droomreis komen heel veel dingen kijken. Ook moet je een keuze maken voor een camper. Als je langer dan zes of zeven weken door het prachtige Nieuw-Zeeland gaat reizen, kun je er ook voor kiezen een camper te kopen. Dit kan voordeliger zijn. Er zijn verschillende zaken die je hierbij in overweging moet nemen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een luxe camper of heb je voldoende aan basic faciliteiten? Wij vertellen je er graag meer over in deze blog.

Camper huren of kopen in Nieuw-Zeeland
Camperreis door Nieuw-Zeeland

Met een camper rondreizen door Nieuw-Zeeland is een mooie manier om het land te ontdekken. Er zijn ontzettend veel campings door het hele land met verschillende niveaus aan faciliteiten. De apps CamperMate en WikiCamps zijn ontzettend handig als je op zoek gaat naar een geschikte camping. Vaak krijg je korting via de app en ook kun je vanaf hier je Google Maps activeren om de route naar de camping te vinden. Ook kun je kiezen tussen een self-contained camper, of een non-self-contained camper. Het verschil zit in de voorzieningen. Een self-contained camper heeft voldoende water en een portable toilet zodat je op veel plekken gratis wild kunt kamperen. Een non-self-contained camper heeft deze voorzieningen vaak niet, of niet voldoende.

Camper kopen

Als je van plan bent langer dan zes of zeven weken door Nieuw-Zeeland te reizen kan het voordelig zijn een camper te kopen. Dit hoeft niet perse een volledige camper te zijn, er zijn voldoende campervans (omgebouwde auto’s of busjes) die je als camper mag gebruiken. Het is helemaal afhankelijk van jouw wensen. Als je aankomt in Auckland kun je diverse automarkten bezoeken om een geschikte camper te vinden. Iedere week op zaterdag kun je naar de Auckland City Car Fair, en iedere zondag is de Ellerslie Car Fair. Op deze markten hebben ze faciliteiten om de auto op jouw naam te schrijven, maar ook om bijvoorbeeld een pre-purchase check te doen. Tijdens deze check kijken ze naar de staat van de auto en of je in de nabije toekomst (veel) onderhoud kunt verwachten. De uitkomst van deze check kun je natuurlijk meenemen in je overweging om de auto wel of niet te kopen. Ook op Facebook zijn er diverse groepen die je al voor je reis in de gaten kunt houden om te zien of er een geschikte campervan verkocht wordt in de nabije toekomst.

Camper kopen of huren in Nieuw-Zeeland
Campervan Nieuw-Zeeland huren
Belangrijke zaken

Als je jouw camper hebt gevonden moet je deze overschrijven op jouw naam. Je kan hiervoor naar een lokaal postkantoor gaan in een kantoor van de New Zealand Post, of je doet dit online. Je hebt hiervoor wel je rijbewijs nodig. Ook is het belangrijk vanaf het moment van aankoop een autoverzekering af te sluiten. Een goede organisatie hiervoor is de New Zealand Automobile Association (AA). Voor je autoverzekering kun je ook weer kiezen tussen verschillende niveaus. Afhankelijk van het risico wat jij zelf wil lopen en uiteraard je budget, kun je hier een keuze maken. Een autoverzekering sluit je gemakkelijk online af.

Camper verkopen

Aan het einde van jouw reis moet je de camper natuurlijk ook weer verkopen. Je kunt hiervoor dezelfde kanalen raadplegen om een groot publiek te bereiken. Plaats je advertentie op zo veel mogelijk Facebookgroepen, en spendeer een weekend op beide automarkten. Dan is je camper zo verkocht!

Camper huren

Wil jij toch liever een camper huren? Dit kan een hoop stress voorkomen als je niet zo veel tijd hebt. Afhankelijk van de periode waarin je naar Nieuw-Zeeland gaat hoeft het huren van een camper niet heel erg duur te zijn. De herfst en de lente zijn bijvoorbeeld periodes waarin je voor een prima prijs een camper kunt huren voor jouw droomreis, en in deze maanden zijn de temperaturen ook nog eens heel aangenaam. De dagprijs voor een camper kan variëren van $40 NZD tot wel $250 NZD. Deze prijs is ook weer volledig afhankelijk van de faciliteiten die je graag in de camper zou willen hebben. Om een idee te krijgen van de prijzen en wat je hiervoor kunt huren, check dan onze pagina over het huren van een camper in Nieuw-Zeeland.

Geniet van jouw camperreis door Nieuw-Zeeland!

Leave a Reply