Skip to main content

Als je een reis plant naar Nieuw-Zeeland heb je een aantal keuzes te maken. Ga je met je familie, boek je een toffe vakantie met een vriend of ga je zelfs alleen? Deze keuzes worden beïnvloed door allerlei factoren. Familie heeft misschien geen tijd, je vriend zit krap qua budget en toch spreekt alleen reizen je minder aan. Dit hoeft jouw droomreis niet in de weg te staan! Een groepsreis naar Nieuw-Zeeland kan uitkomst bieden. Er bestaan veel vooroordelen over een groepsreis, in welk land dan ook, maar die helpen wij graag de wereld uit. Een groepsreis heeft namelijk ontzettend veel voordelen! Wij helpen je met deze blog graag op weg.

Groep aan de het BBQ-en in Nieuw-Zeeland tijdens de Discovery Groepsreis
Twee personen aan het kajakken in Nieuw-Zeeland tijdens de Zuidereiland Tasman Groepsreis
Gezelschap

Het allergrootste voordeel van een groepsreis is het gezelschap van andere reizigers. Als je je niet helemaal comfortabel voelt met solo reizen of gewoon niet continu alleen wil zijn, is een groepsreis een goede optie. Vaak spendeer je de dagen met de hele groep, en heb je tussendoor vrije tijd om zelf te kiezen wat je gaat doen. Zo kun je zelf jouw tijd indelen en kiezen voor gezelschap, of niet. Vooral in Nieuw-Zeeland biedt dit voordelen. Een rondreis door dit prachtige land brengt je vaak naar afgelegen plekken waar je misschien niet zo snel andere mensen zou tegenkomen. Met een groepsreis ben je in ieder geval niet eenzaam.

Kennis delen

Van reizen in een groep kun je vaak heel veel leren. Als het reisgezelschap gevarieerd is qua leeftijd en reiservaring kun je de beste verhalen met elkaar delen. Jij bent misschien in een bepaald land geweest waar een ander erg geïnteresseerd in is, of andersom. Op deze manier krijg je vaak de beste tips die je misschien op het internet niet kan vinden!

Kosten delen

Misschien ligt het niet zo voor de hand, maar een groepsreis is vaak goedkoper dan een reis die je alleen maakt. Als je weleens eerder alleen hebt gereisd weet je vast wat een eenpersoonstoeslag is. Dit is een toeslag die je in een hotel vaker moet betalen omdat je in je eentje een tweepersoonskamer boekt. Een groepsreis is vaak goedkoper omdat je accommodatie kunt delen en deze vaak in grote aantallen wordt geboekt. Ook vervoer is goedkoper. Als je in je eentje een auto of campervan huurt in Nieuw-Zeeland is dit vaak net zo duur als het huren van vervoer met twee of drie personen.

Foto’s laten maken

In de Instagram-tijd van tegenwoordig is dit een heel groot voordeel. Als je een prachtige reis maakt door Nieuw-Zeeland wil je daar uiteraard mooie foto’s van maken. Omdat we allemaal niet meer zo enthousiast worden van een selfiestick (al biedt deze ongetwijfeld uitkomst!) is een groepsreis heel handig. Er is namelijk altijd iemand in de buurt die jou voor de camera vast kan leggen. Misschien moet je een paar fotosessies proberen voor je de juiste fotograaf hebt gevonden, maar jouw match zit er vast en zeker tussen!

Met de Discovery Groepsreis de natuur van Nieuw-Zeeland ontdekken
Voorbereidingen en gemak

Als je meegaat met een groepsreis is jouw avontuur van alle gemakken voorzien. Je hoeft niet na te denken over de voorbereidingen, want dat wordt door de reisorganisatie allemaal geregeld. Ook op reis hoef je weinig zelf na te denken. Zo lang je de tijd in de gaten houdt dat je in de bus verwacht wordt komt alles goed.

Veiligheid

Ook al is Nieuw-Zeeland een van de veiligste landen ter wereld, alleen reizen kan soms toch wat onveilig aanvoelen. Vooral als je redelijk jong bent en nog niet zo veel reiservaring hebt, kan het gezelschap tijdens een groepsreis je een goed gevoel geven. En ook al vind jij alleen reizen prima, het thuisfront zal het vast ook niet erg vinden dat je een hele groep mensen om je heen hebt!

Begeleiding

Veel landen ter wereld zijn gemakkelijk op eigen houtje te ontdekken. Zo is Nieuw-Zeeland ook een goed te bereizen land. Maar vaak wil je misschien nog net iets meer. Als je een tour boekt met een ervaren gids leer je meer over de plekken die je bezoekt en de activiteiten die je doet. Een groepsreis is dus eigenlijk een hele lange tour! De gids van de groepsreis kan je alle geheimen vertellen van de magische plekken die je bezoekt.

Hebben we je kunnen overtuigen? Een groepsreis biedt veel voordelen en kan een waardevolle toevoeging zijn aan jouw avontuurlijke reis door Nieuw-Zeeland. Klik hier voor de verschillende groepsreizen naar Nieuw-Zeeland die wij aanbieden.

Leave a Reply