Skip to main content

Een rondreis door Australië is voor veel reizigers een droom die uitkomt. Je gaat een paar maanden backpacken met een groepsreis, of je huurt samen met je partner een campervan en gaat heerlijk cruisen door het beloofde land. Door jouw enthousiasme voor je reis naar Australië vergeet je misschien dat er ook heel wat voorbereiding komt kijken om jouw droomreis uiteindelijk werkelijkheid te laten worden. Hoe ver van tevoren moet je bijvoorbeeld een camper huren? Heb je een visum nodig voor Australië? En welke reisverzekering is in jouw geval het beste? Dit zijn allemaal keuzes die je moet maken om jezelf te beschermen tijdens jouw reis naar dit gigantische land.

Backpacken en reizen tijdens je tussenjaar in Australie
ETA of eVisitor

Waarschijnlijk een van de belangrijkste zaken die veel mensen over het hoofd zien. Als je langer dan 8 uur van plan bent in Australië door te brengen, heb je namelijk altijd een visum nodig. Voor de landen waar Australië een goede band mee heeft is er een speciaal visum wat gemakkelijker aan te vragen is dan bijvoorbeeld een ETA. Het zogenaamde eVisitor Australië is aan te vragen voor verschillende landen waar Australië afspraken mee heeft gemaakt, zo ook met Nederland. Het eVisitor is een stuk goedkoper dan het reguliere toeristenvisum. De geldigheid van zowel het eVisitor als de ETA is gelijk aan elkaar. Vraag het eVisitor Australië hieraan.

WHV – Working Holiday Visum

Als je van plan bent langer naar Australië te gaan en hier ook graag wilt werken, heb je een Working Holiday Visum nodig. De hoofdmotivatie voor het aanvragen van dit visum moet je rondreis zijn. Je hebt echter wel toestemming om onderweg op verschillende plekken te werken en geld bij te verdienen voor jouw reis. Een WHV aanvragen duurt iets langer en ook de kosten liggen hoger. Je kan dit visum zelf aanvragen op de website van de immigratiedienst, of heel gemakkelijk via www.E-visums.nl. Ook vind je hier alle voorwaarden waar je aan moet voldoen voor het krijgen van dit visum.

Reisverzekering

Ook heel belangrijk is een geschikte reisverzekering. Als je naar Australië op vakantie gaat heb je aan een reisverzekering (inclusief annuleringsverzekering indien gewenst) voldoende. Als je echter met een WHV naar Australië vertrekt heb je een uitgebreidere verzekering nodig. Als je van plan bent om langer dan 8 maanden buiten Nederland te zijn, moet je je uitschrijven bij de gemeente in Nederland. Hierdoor komt jouw Nederlandse zorgverzekering te vervallen. Als je langer dan 3 maanden in het buitenland gaat werken, vervalt deze ook. Zorg er dan voor dat je een andere reisverzekering hebt die ook medische kosten dekt. Je wilt op jouw avontuur niet voor – ongewenste – verrassingen komen te staan op dit gebied.

Reis met de jongerenreizen van Oak Travel door Australie
Huren van een vervoersmiddel

Als je van plan bent een auto of campervan te huren in Australië, is het belangrijk dat je een internationaal rijbewijs aanvraagt in Nederland. Dit kan bij – bijna – iedere ANWB-winkel, en is in principe gewoon een Engelse vertaling van je Nederlandse rijbewijs. Het is zeker aan te raden een auto of campervan minimaal 5 maanden voor vertrek te boeken. Zo heb je vaak de beste prijs en weet je zeker dat hetgeen jij wenst nog steeds beschikbaar is.

Boeken van accommodatie

Afhankelijk van de reis die jij gaat maken, kan het verstandig zijn je eerste overnachtingen alvast vast te leggen. Vooral als je van plan bent voor langere tijd in Australië te blijven, kun je de eerste dagen gebruiken om bij te komen van een lange vliegreis. Ook kun je wennen aan het land en de temperaturen, en rustig uitzoeken hoe jouw reis verdergaat. Als je met Oak Travel een groepsreis naar Australië boekt organiseren wij natuurlijk ook deze eerste overnachtingen voor jou!

Vaccinaties

Australië is een goed ontwikkeld land en heeft eigenlijk geen specifieke eisen voor vaccinaties die je moet hebben gehad. Het kan bijvoorbeeld wel verplicht zijn gevaccineerd te zijn tegen gele koorts, als je uit een land komt waar dit voorkomt. Wel is het verstandig goed na te denken of je wellicht jouw reis naar Australië gaat combineren met andere landen in bijvoorbeeld Azië. In Noord-Australië kan echter wel dengue voor komen. Als je van plan bent dit gebied te bezoeken is het verstandig je goed voor te bereiden. Neem bijvoorbeeld voldoende deet mee en gebruik deze natuurlijk ook tijdens jouw reis.

Heb jij hulp nodig bij het voorbereiden van jouw droomreis naar Australië? Wij kunnen je met onze services ongetwijfeld van dienst zijn! Je vindt alle informatie op onze pagina Reisvoorbereiding voor Australië.

Leave a Reply